|
Konu Kimliği: Konu Sahibi Mihrinaz,Açılış Tarihi: 19 Mayıs 2018 (17:55), Konuya Son Cevap : 27 Ekim 2018 (18:54). Konuya 1 Mesaj yazıldı |
| LinkBack | Seçenekler | Değerlendirme |
19 Mayıs 2018, 17:55 | Mesaj No:1 |
Medineweb Baş Editörü Durumu: Medine No : 14593 Üyelik T.:
15 Kasım 2011 | Sultan Kebabı-Medineweb Mutfağı Sultan Kebabı-Medineweb Mutfağı Tavuklu Sultan Kebabı Tarifi'nin Malzemeleri 2 adet yufka 400g tavuk göğsü 400g tavuk pirzola 1 adet kuru soğan 2 yemek kaşığı domates salçası (1 kaşığını ketçap kullanabilirsiniz) 1 su bardağı haşlanmış ya da konserve bezelye 1 adet patlıcan Pulbiber Kekik Karabiber Tuz Beşamel sos için: 1,5 yemek kaşığı un 1,5 su bardağı süt 2 yemek kaşığı tereyağı Tuz Üzeri için: Kaşar peyniri rendesi Tavuklu Sultan Kebabı Tarifi'nin Yapılışı Patlıcanı alacalı soyarak küçük küçük doğrayın ve sıvı yağ ile kızartın. Süzgece alarak yağının süzmesi bekleyin bu arada tavukları soteleyin. Tavukları kuş başı doğrayın, tencereye alarak arada karıştırarak pişirin. Rengi dönüp suyunu saldığında yemeklik doğranmış soğanı ekleyin. Soğanlar yumuşadıktan sonra salçayı ve isteğe bağlı kullanacaksanız eğer ketçapı ilave edin. Kapağını kapatarak 4-5dk kadar pişmeye bırakın. Suyunu çektikten sonra bezelye ve patlıcanı ilave edin. Baharatları da ekleyerek 3-4dk daha pişirin. Tavuklar da artık pişmiş olmalılar. Beşamel sos için, tereyağını eritin ve unu kokusu çıkana kadar kavurun. Üzerine sütü ilave ederek çırpıcı yardımı ile topak kalmayacak şekilde koyulaşıp göz göz olana kadar karıştırarak pişirin. Son olarak tuzunu ilave ederek ocaktan alın. Küçük bir kaseye 4’e böldüğünüz yufkadan serin. Yufkanın kenarlarından parçalar kopartarak çukur olan kısma bir kat daha serin. Kaseye tavuklu harçtan koyarak, kasenin kenarlarından sarkan yufkaları üzerine kapatın. Yağlanmış fırın kabına ters çevirin. Tüm malzemeyi bu şekilde yaptıktan sonra üzerleri beşamel sostan her birine eşit miktarda olacak şekilde dökün. 190 derece fırında yufkalar pembeleşene kadar pişirin. Sonra üzerine kaşar peyniri rendesi serpin ve tekrar fırına sürün. Peynirler eriyip kızardığında alabilirsiniz.
__________________ ~~~ Bilmediklerimi Ayaklarımın Altına Alsam Başım Göğe Ererdi ✒~ |
Konu Sahibi Mihrinaz 'in açmış olduğu son Konular Aşağıda Listelenmiştir | |||||
Konu | Forum | Son Mesaj Yazan | Cevaplar | Okunma | Son Mesaj Tarihi |
Duyulmayan Çığlık...Va Mutasımah | Muhtelif Konular | Medine-web | 1 | 54 | 25 Mart 2024 14:21 |
Rabia Sessizliği | Gündem/ Manşetler | Mihrinaz | 0 | 68 | 08 Mart 2024 10:32 |
ABD Sahtekarlığın Kitabını Yazdı | İslami Haberler | Esma_Nur | 2 | 100 | 06 Mart 2024 23:24 |
Ömer Seyfettin 140 Yaşında | Kitaplar/Kütüphane | Mihrinaz | 2 | 65 | 06 Mart 2024 17:43 |
İnsan Hayatta İken Çocuklarından Birine Malını... | İlmihal Bölümü | Mihrinaz | 0 | 70 | 06 Mart 2024 15:30 |
Konuyu Toplam 1 Kişi okuyor. (0 Üye ve 1 Misafir) | |
Seçenekler | |
Konuyu değerlendir | |
Benzer Konular | ||||
Konu Başlıkları | Konuyu Başlatan | Medineweb Ana Kategoriler | Cevaplar | Son Mesajlar |
"Tavuklu Bohça Kebabı Tarifi "/medineweb | su damlası | Tavuk Yemekleri | 1 | 05Haziran 2019 19:32 |
"Karışık Sebze Kebabı "/medineweb mutfağı | su damlası | Sebze Yemekleri | 0 | 01Haziran 2018 13:16 |
Yavuz Sultan Selimden ibretlik kıssa.../medineweb | Esma_Nur | Kıssalar-Hikayeler-Nasihatler | 1 | 17 Şubat 2018 08:27 |
"Köfteli Patlıcan Kebabı Tarifi"/medineweb mutfağı | su damlası | Köfteler | 0 | 24 Ocak 2018 14:51 |
''istemem''-fatih sultan mehmet han şiiri &medineweb.net | alperkara | Videolar/Slaytlar | 0 | 08 Aralık 2015 00:53 |
.::.Bir Ayet-Kerime .::. | .::.Bir Hadis-i Şerif .::. | .::.Bir Vecize .::. |
|