mantolu patlıcan Peygamberimizin Duası “Ey Rabbim! Acizlikten, tenbellikten, korkaklıktan cimrilikten, eli kolu dökülür derecede takatsızlıktan kasvetten, gafletten, zilletten, azlıktan, meskenetten sana sığınırım. Fakirlikten, küfürden, fısktan, şekavetten, nifaktan, yapdığını insanların duyması ve medh etmeleri için yapmaktan, riyâdan, sana sığınırım. Sağırlıktan, dilsizlikten, delilikten, cüzzamdan, abraslıktan ve kötü hastalıklardan sana sığınırım.(Buhari) Tüm müslümanların her ne sıkıntısı varsa gidrsin MEVLAM bilhassa kamer hocayı tez zmnda ferahlara çıkarsın RABBUL ALEMİN AMİİN . Bugün size köfte mantolu patlıcanın tarifini vericem tad olarak eminim güzeldir görsel olarak çok hoş .Biliyormuydunuz patlıcanı insandan başka hiç bir yaratık yemezmiş . patlıcanın yemeklerini yapmayı becerebilselerdi eminim vazgeçemezlerdi :) ***Patlıcanlı Köfte Tarifi*** Malzemeler 6 adet orta boy patlıcan Köfte harcı için: 600 gr. yarım yağlı kıyma 1 adet orta boy soğan 2 yemek kaşığı galeta unu Tuz, karabiber, kırmızıbiber [Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...] Köftesi nasıl yapılır? Patlıcanları közleyin. Ben ocak üzerinde közlüyorum. Kabuklarını soyup temizleyin. Soğanı rendeleyin. Köfte malzemelerini iyice yoğurun. Az yoğurursanız köfte pişerken dağılabilir. Bir strech film üzerine köfte harcından bir parça alıp yayın. Orta kısmına bir patlıcanı koyun ve strech film yardımıyla sıkıca köfte harcını üzerine kaplayın. Elinizle baş ve alt kısımlarını düzeltin. Bir fırın tepsisine patlıcan köftelerini dizin ve üzerine hafif yağ gezdirin. 200 derecelik fırında,üzerini örtmeden kızarana kadar pişirin. Ben üzerine çok az domates sosu döktüm ama hiç gerek yoktu. Afiyet şifa olsun, şükrünüz bol olsun. |
Cevap: Medineweb Mutfağı PORTAKALLI REVANİ Malzemeler 3 yumurta 1 çay bardağı şeker 2 çay bardağı portakal suyu 1 çay bardağı sıvıyağ 1 su bardağı irmik 2 su bardağı un 1 kabartma tozu Bir portakal kabuğu rendesi Şurubu için 2 su bardağı su 1 çay bardağı portakal suyu 3 su bardağı şeker Nasıl yapılır? Yumurta ve şekeri çırpın Un ve kabartma tozu haricindeki malzemeleri ekleyip yeniden hafifçe çırpın Kalan malzemeleride katıp iyice çırpın Yağlanmış tepsiye dökün.Ben en büyük borcam dikdörtgen tepsiyi kullandım. 175 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Diğer tarafta şerbet malzemeleriyle çok cıvık olmayan bir şurup hazırlayın. Soğuk revaniye sıcak şurubu dökün. 2-3 saat sonra ikram ederseniz daha iyi olur. [Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...] bayramda bu pratik tatlıyı deneyebilirsiniz . :) |
Cevap: Medineweb Mutfağı Ramazan bitti yemek tarifleride bitti hadi toprağım yeni tarifler:) |
Cevap: Medineweb Mutfağı yorgunluğumu atayım gelir inş :) |
portakal kabuğu keke de irmik tatlısına da çok yakışıyor mis gibi koku sarıyor evi bir de tarçınlı incirli kurabiye evde pişince |
patlıcanlı köfte çok güzel görünüyor sunumu da güzel olur ben yazın közleyip tüm koyduğum patlıcan var ama kulbu yok o olabilir diye düşündüm közlenmiş patlıcan ve kıyma çok güzel yakışır önce ev halkına deneyebilirim onlara birşey olmazsa misafire :) |
SAAT: 06:30 |
vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
User Alert System provided by
Advanced User Tagging v3.2.6 (Lite) -
vBulletin Mods & Addons Copyright © 2024 DragonByte Technologies Ltd.