Medineweb Forum/Huzur Adresi

Medineweb Forum/Huzur Adresi (https://www.forum.medineweb.net/)
-   Et Yemekleri (https://www.forum.medineweb.net/702-et-yemekleri)
-   -   Medineweb Mutfağında Artan malzemeleri Değerlendirme (https://www.forum.medineweb.net/et-yemekleri/30955-medineweb-mutfaginda-artan-malzemeleri-degerlendirme.html)

Allahın kulu_ 13 Ocak 2015 22:03

Medineweb Mutfağında Artan malzemeleri Değerlendirme
 
[Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...]

[Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...]



PİRİNÇLİ YEŞİL MERCİMEK SALATASI
MALZEMELER:
  • 1 su bardağı yeşil mercimek
  • 1 su bardağı basmati pirinç
  • 1 tane havuç
  • 2 dal taze soğan
  • 1/2 demet maydanoz
  • Tuz
  • Baharat
  • [Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...] zeytinyağı
YAPILIŞI:Mercimeği vaktiniz varsa 1 gece önceden ıslatalım.(pişerken dağılmamasını ve daha çabuk haşlanmasını sağlayacak)Sabah hafif diri kalacak şekilde haşlayalım.Pirinci tuzlu ve yağlı suda dişe gelir şekilde haşlayalım.Süzüp her ikisininde soğumasını bekleyelim.Bir kaseye alıp içine tuz,baharat,yağ,havuç rendesi ve doğranmış yeşillikleri koyup karıştıralım.Arzuya göre servis sırasında süsleyelim.
mesala fazla pilav yaptınız üzülmeyin işte çözüm:)

Allahın kulu_ 13 Ocak 2015 22:08

Cevap: Artan yemekleri değerlendirme
 
  • 2,5-3 su bardağı haşlanmış nohut
  • 6-7 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 6-7 yemek kaşığı limon suyu
  • 3-4 yemek kaşığı elma sirkesi
  • Tuz
  • Bir demet maydanoz
  • 4-5 sap taze soğan
Hazırlanışı

  • Zeytinyağını, limonu, sirkeyi ve tuzu bir kapta karıştırın.
  • Bunu geniş bir kaptaki nohutların üzerine gezdirin.
  • Kabın üzerini streçleyerek ve ara sıra karıştırarak servis yapacağınız zamana kadar bekletin (ne kadar çok durursa o kadar iyi, bu yüzden misafirler için sabahtan veya bir gece önceden hazırlanabilir).
  • Servis yapacağınız zaman maydanozu ve soğanı doğrayın, nohutlarla karıştırın.

Allahın kulu_ 13 Ocak 2015 22:09

Cevap: Artan yemekleri değerlendirme
 
[Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Malzemeler


  • 1 kase haşlanmış nohut
  • 1 çay b.bulgur
  • 1 çay b.bezelye
  • kırmızı biber
  • 5 kornişon turşu
  • 1 limon
  • yeşil soğan
  • taze nane
  • maydonoz
  • zeytinyağı
  • tuz
Hazırlanışı

  • Karıştırma kasesine haşlanmış nohutu, sıcak suda
  • şişirilmiş bulguru,bezelyeyi, doğranmış turşu ve
  • kırmızı biberleri ve tüm yeşillikleri alalım. daha sonra
  • üzerine tuz,zeytinyağı ve limon suyu ekleyelim.
  • karıştırdıktan sonra yeşil salata yaprakları üzerinde
  • servis yapalım. yiyenler bir daha yiyecek..
  • artan bulgur pilavı ve nohutu değerlendirebilirsiniz:):)

Allahın kulu_ 13 Ocak 2015 22:11

Cevap: Artan yemekleri değerlendirme
 
Malzeme Listesi:

  • Yarım paket Makarna
  • 2 adet havuç
  • 10 adet kornişon turşu
  • 1 demet dereotu
  • 1 su bardağı bezelye
  • 1 kutu mısır konservesi
  • 3-4 yemek kaşığı mayonez
  • 2 su bardağı yoğurt
  • 5-6 diş sarımsak
Nasıl Yapılır:
  • Büyük bir tencereye yeterince su , tuz ve çok az sıvı yağ koyarak kaynatalım.
  • Kaynayan suyumuza makarnaları salalım. Karıştırarak hafif diri kalacak şekilde pişirelim.
  • Haşlanan makarnaları çeşme altında yıkayıp süzelim.
  • Sarımsaklarımızı dövüp yoğurdumuza ekleyelim. Mayonezi de ilave edip karıştıralım.
  • Geniş bir salata servis tabağımıza süzülen makarnamızı alalım.
  • Dere otumuzu incecik kıyalım ve makarnanın üzerine dökelim. Kornişon turşuları küçük doğrayıp ilave edelim.
  • Havucumuzu kabuklarını kazıyıp rendeleyelim, bezelye ve mısırları da katıp hepsini karıştıralım.
  • En son sarımsaklı yoğurdumuzuda ekleyip şık bir sunum yapalım. Üzerini süsleyelim.
  • Arzu ederseniz kokteyl zeytinde kullanabilirsiniz. İsterseniz havucu haşlayıp küp küp doğrayabilirsiniz. Afiyet olsun.

Allahın kulu_ 13 Ocak 2015 22:12

Cevap: Artan yemekleri değerlendirme
 
Merhabalar Sevgili Dostlar,
Pratik, lezzetli ve ekonomik tariflerimize bir yenisini daha ekliyoruz bugün :)
Aslına bakarsanız annelerimizin onlardan önce de annelerinin hazırladığı bir tarif yayla çorbası. Maharetli ve pratik düşünen hanımlar mutfakta artan her şeyi değerlendirmenin bir yolunu buluyor.
[Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...]
Bu örneklerden biri de pilav… Pilavı değerlendirmenin aklıma gelen ilk 3 yolunu sizlerle paylaşmak istedim. Bunlardan ilki [Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...], sonrasında biraz daha zahmet isteyen ama parmaklarınızı yedirten [Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...] ve son olarak da yayla çorbası :)
Yayla çorbasını lezzetli yapan en önemli özelliği yoğurtlu bir terbiye eklenmesi ve bu yeni yemek yapmaya başlayanları bırakın ustaları bile bazen korkutur.
[Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...]
Ben de yemek yapmaya ilk başladığım zamanlarda terbiyeli tarifler yapmaktan kaçınıyordum sonrasında 1-2 püf noktaya uyarak kesilmeyen terbiyeler hazırlamayı başardım.
[Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...]
Terbiyeli yemek yaparken öncelikle yumurtanın akını kullanmamaya özen gösterin, sadece sarısı yeterli. Diğer önemli nokta ise yoğurt ve yumurtayı iyice çırptıktan sonra yemeğin suyundan ekleyerek ısısını yükseltmek, buna alıştırmak ya da ılıştırmak da deniyor. Son önemli nokta tuzun eklenmesi, tuzu terbiyeli yemeğinizi ocaktan almadan önce ilave ederseniz kesilme ihtimalini oldukça düşürmüş olursunuz.
[Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...]
Başka bir lezzet unsuru da [Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...], et suyunu istediğiniz çeşnilerle damak tadınıza göre hazırlayıp tariflerinizde kullanabilirsiniz. Buradan benim tarifime ve nasıl sakladığıma ulaşabilirsiniz.
Sevgiler…
Malzemeler:
  • 1 su bardağından 2 parmak eksik pilav (fazla ya da az olabilir)
  • 1 su bardağı et suyu
  • 4 su bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı kuru nane
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
  • 1 su bardağından 2 parmak eksik yoğurt
  • 1 yumurta sarısı
  • tuz
Yapılışı:
  1. Suyu ve et suyunu tencereye alıp kaynatın. Kaynamaya başlayınca içine pilavı ilave edin.
  2. Yumurta sarısını ve yoğurdu bir kap içinde iyice çırpın.
  3. Kaynayan çorba suyundan 2 kepçe yoğurda ilave ederek karıştırın.
  4. Terbiyeyi çorbaya yavaş yavaş ilave ederken çorbayı karıştırmaya devam edin.
  5. Kısık ateşte çorba kaynarken içine nanesini ve pul biberini ilave edin.
  6. 10 dakika daha kaynattıktan sonra tuzunu ilave edin karıştırın ve ocaktan alarak servis yapın.

Devamı için: [Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Allahın kulu_ 13 Ocak 2015 22:15

Cevap: Artan yemekleri değerlendirme
 
Artan Ekmekleri Değerlendirmek İçin:

  • Fırınlayıp robottan geçirip galeta unu yapabilirsiniz.
  • Islatıp una ilave edilerek maya olarak kullanabilirsiniz.
  • Artan ekmekle mayalı yaptığınız hamuru, çeşitli yerlerde kullanabilirsiniz. (dürüm ekmeği, pizza hamuru gibi)
  • Ekmekleri küçük doğrayıp süt ve yumurta ile karıştırıp pizza tabanı yapabilirsiniz.
  • Üzerine çeşitli malzemeler koyarak ızgara ekmek yapabilirsiniz.
  • Küp küp doğrayıp, fırında veya yağda kızartarak çorbalarda kullanabilirsiniz.
  • Yumurta, kıyma ve baharatla karıştırarak ekmek köftesi yapabilirsiniz.
  • Bayat ekmekleri dilimleyip yumurtaya bulayıp kızartabilirsiniz.
  • Bayat ekmek içini köfte yapımında kullanabilirsiniz.
  • Ayrıca artan ekmeklerden ekmek tiridi, bayat ekmek aşı, ekmek mantısı, ekmekle yapılan kanepeler, ekmek tatlısı gibi çeşitler yapılabilir.

Allahın kulu_ 13 Ocak 2015 22:15

Cevap: Artan yemekleri değerlendirme
 
Artan Nohut ve Kuru Fasulye Gibi Bakliyat Yemeklerini Değerlendirmek İçin:

  • Bulgur veya pirinç pilavı yapabilirsiniz.
Artan Makarna Yemeklerini Değerlendirmek İçin:

  • Fırında fırın makarnaya çevrilir.
  • Sade makarna ise salata yapılabilir.
  • Ufak doğranıp yufkanın içine konulup börek yapılır.
  • Küçük küçük doğranıp mercimek çorbasına konulur.
  • Tavada ters yüz börek yapılabilir.
Artan Mercimek Yemeğini Değerlendirmek İçin:

  • Süzerek böreklere koyabilirsiniz.
  • Bulgur pilavına veya pirinç pilavına koyabilirsiniz.
Artan Kekleri Değerlendirmek İçin:

  • Yeniden fırınlayıp taze hale getirebilirsiniz.
  • Küçük parçalara bölüp üzerine puding dökebilirsiniz.
  • Supların tabanına koyabilirsiniz. (pastanelerde genelde öyle yapılırmış)
  • Kakaolu kekleri ufalayıp ayçöreği yapabilirsiniz.
Fırında Pişen Tavuk ve Etlerin Yağını Değerlendirmek İçin:

  • Fırında pişen tavuk veya etlerin yağını ve suyunu süzdükten sonra çorba ve pilavlarda kullanabilirsiniz.
  • Veya bu suyu ve yağı difrizde dondurup tablet etsuyu yerine kullanabilirsiniz.
Artan Etleri Değerlendirmek İçin:

  • Yeni yapılan pilava ilave edilir (etli pilav olur)
  • Tavuk arttıysa, tavuk salatası yapabilirsiniz.
  • Artan etlerin üzerine yeni sos yapılıp fırınlanyabilirsiniz.
  • Böreklere iç harç yapabilirsiniz.
  • Çorbalara ince ince didikleyerek koyabilirsiniz.
  • İçine garnitür karıştırılır ve değişik bir tat oluşur.
  • Patlıcan beğendinin veya patates püresinin üstüne koyabilirsiniz.
Artan Lahanaları Değerlendirmek İçin:

  • Lahana salatası yapabilirsiniz.
  • Lahana turşusu yapabilirsiniz.
Artan Zeytinleri Değerlendirmek İçin:

  • Zeytinli kek
  • Zeytinli poğaça
  • Zeytinli ekmek
  • Zeytin ezmesi
  • Zeytin salatası
Artan Elmaları Değerlendirmek İçin:

  • Elmalı kek veya kurabiyeler
  • Elma tatlısı
  • Elma kompostosu
  • Elma püresi
  • Elma reçeli veya marmalatı
Artan Hamsileri Değerlendirmek İçin:

  • Hamsi köftesi
  • Hamsili ekmek
  • Hamsi mücveri
Artan Peynirleri Değerlendirmek İçin:

  • Peynir salatası
  • Börek harçları
  • Makarna
  • Omlet
  • Mücver

Hâdimul İslam 23 Mayıs 2018 19:19

Bayatlayan Pidelerle Lezzetli Yumuşacık Bir Tarif

●Pideleri gelişigüzel doğrayıp fırın tepsisine dizin
●3 yumurtayı iyice çırpın, içine eritilmiş 2 kaşık tereyağ ve ketçap ilave edin. Salça da olur. Salça koyarsanız istediğiniz baharatlarla tatlandırın..
●Hazırladığınız bu yumurtalı, Salçalı, baharatlı karışımı kaşık kaşık pidelere yedirin..Hatta elinizle harmanlayınewet000

●Üzerine kaşar rendesi, sucuk dilimleri isteğe bağlı, mantar,domates, biber yerleştirip fırınlayın.Sahur için de , Çorbayla beraber iftar sofrasında rahatlıkla tüketeceğiniz pideleri yumuşacık ama sulu olmayan harika bir tarif...Deneyin pişman olamzsınız👌👌👌

Afiyet olsun...

Allahın kulu_ 23 Mayıs 2018 22:32

Elinize sağlık baş editörüm
Bende artan pideleri küçük pizza yapıyorum
Domatesleri dilimleyip arasına kasar üstüne tereyağ sürer fırına veririm.yada üstüne 2 türlü de yaparım hem lezzetli hemde ekmekler yenmiş oluyo pizza gibi tok tutuyo hem art mis olsada fırınlanmış kıtır ekmek olunca çorba ile çok güzel oluyor.yapanin ellerine sağlık yiyenlere şifa olsun

huzurtyfn 27 Ekim 2018 17:52

Çok severim :v Teşekkürler paylaşım için.


SAAT: 13:14

vBulletin® Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.

User Alert System provided by Advanced User Tagging v3.2.6 (Lite) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2025 DragonByte Technologies Ltd.


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 253 254 255 256 257 258 259 260 261 262 263 264 265 266 267 268 269 270 271 272 273 274 275 276 277 278 279 280 281 282 283 284 285 286 287 288 289 290 291 292 293 294 295 296 297 298 299 300 301 302 303 304 305 306 307 308 309 310 311 312 313 314 315 316 317 318 319 320