Medineweb Forum/Huzur Adresi

Medineweb Forum/Huzur Adresi (https://www.forum.medineweb.net/)
-   Et Yemekleri (https://www.forum.medineweb.net/702-et-yemekleri)
-   -   Arap Usulü Tirit (Musakhan) (https://www.forum.medineweb.net/et-yemekleri/31073-arap-usulu-tirit-musakhan.html)

Allahın kulu_ 27 Ağustos 2014 20:23

Arap Usulü Tirit (Musakhan)
 
Arap Usulü Tirit (Musakhan)
[Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...]


ESSELÂMÜ ALEYKÜM
Her birinize ölüm gelip de: «Rabbim beni kısa bir süre için tehir etsen de sadaka versem ve iyilerden olsam!» demesinden önce size verdiğimiz rızıklardan (Allah için) harcayın! (Münâfıkun 10)Ashab bir koyun kesmişti. Bu sırada bir dilenci geldi. Etten bir miktar verdiler. Derken başka gelenler oldu, onlara da verdiler. Geriye yine de et kaldı. Resulullah (sav) sordu: Koyundan geri ne kaldı? Sadece omuzu kaldı! dediler. Aleyhissalâtu vesselam ise: “Omuzu hariç geri tarafı kaldı!” buyurdular. (Tirmizi, Kıyamet 34, “2472″)Ayet ve hadisten de anlaşılacağı gibi, sendeki senin değil verdiğin senindir. Sonunun çetin azap olduğu bildirilen cimrilikten, Rabbim cümlemizi muhafaza etsin.
[Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...]
Filistine ait olan musakhanın özellikleri, kırmızı soğan ve sumak kullanılmasının yanında el ile yenmesidir. Filistin ve Ürdün başta olmak üzere diğer Ortadoğu ülkelerinde de sadece musakhan yapan lokantalara rastlayabilirsiniz. Dürümüde yapılan bu yemeğin orjinali tepsi ile servis yapılanıdır.
[Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...]
Malzemeler:

1 bütün tavuk
4 büyük kırmızı soğan (fotoğraftada görüldüğü üzere, ben 6 dev beyaz soğan kullandım)
3 tane pita/pide veya lavaş
1 yemek kaşığı dolusu Ghee yağı/sadeyağ
1 su bardağı zeytinyağı
1/2 su bardağı toz sumak
1 tatlı kaşığı kimyon
tuz
1 çay bardağı badem veya çamfıstığı
[Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Yapılışı:

Tavuğun kanat but göğüs kısımlarını eklem yerlerinden ayırdıktan sonra haşlayın.
Soğanları kuşbaşı doğrayın ve zeytin yağında 30 dk.ya yakın kısık ateşte çökünceye kadar yakmadan kavurun.”soğanların çabuk çökmesi için tuzunu ilave edin” (foto.2)
Soğana, 2 kepçe tavuksuyundan dökün, 3 yemek kaşığı sumak ve 1 tatlı kaşığı kimyon ilave edin karıştırın. Tavuklarıda ilave edin, sumağın tadını alması için kısık ateşte 10dk. pişirin.(foto.3/4)
Tavukları süzüp çıkartın ve bir fırın tepsisine dizin, kalan sumağı üzerine serperek orta ısılı fırında kızartın. (foto.5)
Pideleri ıslatmak için, soğanlı sosa batırıp çıkartınve başka bir fırın tepsisine dizin. (foto.6)
Pidelerin üzerini soğanlı sos ile kaplayın (foto.7)
En üste kızarmış tavukları dizin. (foto. 8 )
Sıcak fırında 10 dk. tutup çıkartın.
Kavurduğunuz bademleri üzerine serperek servis yapabilirsiniz. (photo.8 )

[Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Jibek


SAAT: 12:58

vBulletin® Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.

User Alert System provided by Advanced User Tagging v3.2.6 (Lite) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2025 DragonByte Technologies Ltd.


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 253 254 255 256 257 258 259 260 261 262 263 264 265 266 267 268 269 270 271 272 273 274 275 276 277 278 279 280 281 282 283 284 285 286 287 288 289 290 291 292 293 294 295 296 297 298 299 300 301 302 303 304 305 306 307 308 309 310 311 312 313 314 315 316 317 318 319 320