"Patlıcanlı Patatesli Kıyma Kapama "/medineweb mutfağı Malzemeler 300 gr dana kıyma 2 adet büyük boy patates 2 adet orta boy patlıcan 2 adet domates Kekik, tuz, biber 1 adet kırmızı kapya biber 2 adet yeşil acı biber 1 adet büyük boy soğan 3 diş sarımsak Sıvı yağ Patates ve patlıcanlarımızı halka halka doğrayıp, kızartıyoruz. Soğan ve sarımsakları da yemeklik doğrayıp, sıvı yağda pembeleşinceye kadar pişirip, üzerine doğradığımız domates ve biberleri de ekleyip,kavurmaya devam ediyoruz. Kıyma ve baharatları da ekleyerek kıymanın piştiğine emin olana kadar kavuruyoruz. Kızarttığımız patates ve patlıcanları borcamın tabanına yerleştirip üzerine kavrulan kıymamızı döşüyoruz. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20 dk kadar kontrollü bir şekilde pişiriyoruz. Servise hazır. AFİYET OLSUN. |
çok da güzel ana yemek sarımsak fırın yemeklerine çok lezzet veriyor eline sağlık su damlamcicekver |
Alıntı:
@mehmet akif2 |
SAAT: 05:49 |
vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
User Alert System provided by
Advanced User Tagging v3.2.6 (Lite) -
vBulletin Mods & Addons Copyright © 2024 DragonByte Technologies Ltd.