"Fırında Karnıyarık"/medineweb mutfağı Malzemeler 2 adet patlıcan 2 tane sivri biber diğer biberlerde olabilir 1 adet büyük soğan 100 gr kıyma kıymanız yoksa dert etmeyin haşlanmış tavuk göğsü de kullanılabilir ama ben kıymayla yaptım 2 adet domates Tuz, karabiber, pul biber, nane üstü için 2 biber, 1 domates 1 yemek kaşığı salça Yapılışı Patlıcanları alacalı soyup suda biraz bekletip sonra yağda kızartıyoruz. Sonra tepside diziyoruz. Ben küçük borcam kullandım. O sırada soğanları ve biberleri küçük küçük doğrayıp yağlı tavada solduruyoruz. Kıymamızı koyuyoruz karıştırıyoruz. Domatesleri rendeliyoruz onuda üstüne ekliyoruz. Baharatlarımızı da koyup karıştırıyoruz. Suyunu çekene kadar pişmeye bırakıyoruz. Patlıcanları bıçak yardımıyla uzunlamasına kesiyoruz. Sonra açıyoruz. Pişen malzemeleri içine boşaltıyoruz. Sonra üzerini domates ve biberle süslüyoruz. Salçalarımızı da sulandırıp üstünde gezdiriyoruz sonra fırına veriyoruz afiyet olsun |
SAAT: 18:43 |
vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
User Alert System provided by
Advanced User Tagging v3.2.6 (Lite) -
vBulletin Mods & Addons Copyright © 2024 DragonByte Technologies Ltd.