Medineweb Forum/Huzur Adresi

Medineweb Forum/Huzur Adresi (https://www.forum.medineweb.net/)
-   Evlilik-Nikah Konuları (https://www.forum.medineweb.net/194-evlilik-nikah-konulari)
-   -   Evliliğin Düşmanı :"Öteki" kadın/erkeğin çekiciliği (https://www.forum.medineweb.net/evlilik-nikah-konulari/22586-evliligin-dusmani-vequototekivequot-kadin-erkegin-cekiciligi.html)

suhtem 25 Temmuz 2012 22:51

Evliliğin Düşmanı :"Öteki" kadın/erkeğin çekiciliği
 
Evliliğin düşmanı: "Öteki" kadın/erkeğin çekiciliği



Evli çiftlerle, sevgili çiftler arasındaki farkları düşündünüz mü? Sevgililerin niye daha çekici olduğunu anlarsanız, evlilik ilişkinize sevgili cazibesinden daha kaliteli bir ivme kazandırabilirsiniz gibi geldi bana. Bilmem yanılıyor muyum?


Evliliğinde "öteki kadın" veya "öteki erkek" sorunu yaşamayanlar var mı? Varsa lütfen parmak kaldırsın!

...ohh iyi hala birileri parmak kaldırıyor! Demek ki her evlilikte bir sadakatsizlik söz konusu değil henüz.

...ama emin olun yakındır!

...

Öteki (kadın/erkek) : Yakalanacağım diye ödüm koptu!

Gerçek eş (kadın/erkek) : İşştee... yakaladım seni. Benim eşimle ne işin var? Utanmıyor musun evli barklı insanla yakınlık yaşamaya?

Öteki (kadın/erkek) :Pardon siz kimsiniz? Tanışıyor muyuz? Beni birisiyle karıştırdınız galiba...

Gerçek eş (kadın/erkek) : Kimseyle karıştırmadım. Sen benim eşimle ilişki yaşıyorsun! Utanmadan inkar ediyorsun üstelik...

Öteki (kadın/erkek) :Aaa... fazla oldunuz ama! Siz de eşinize sahip çıksaydınız! Her zaman yanınızdayken kıymetini bilmezsiniz, araya biz girince eşiniz bulunmaz hint kumaşı olur. Bu nedir anlamadım gitti. Onu öyle zor buluyorum ki, bulduğumda onunla geçirdiğim her anın keyfini çıkarıyorum. Sizin gibi yaptığı her davranışa kusur bulmuyorum. Bana verdikleriyle yetinmeye çalışıyorum. Öyle bunaltmışsınız ki eşinizi, ne yapsa size yaranamıyor. Ben öyle değilim. Tüm enerjimi, ikimizin sınırlı vaktini iyi geçirmeye harcıyorum. Size gelince... nasılsa ölene kadar evlilik... vakit bol... kafanıza estiği gibi davranıp uzaklaştırıyorsunuz onu kendinizden. Ama buraya kadar! Benimle mutlu... siz kusura bakmayın artık...! veya bakın! Kendiniz bilirsiniz...!

...

Evlilik, tatlı bir ilişkidir, hayat arkadaşlığıdır. Evli çiftler, hayat arkadaşlığını, mahalle düşmanlığına çevirince işler karışıyor. Neyi paylaşamıyorsunuz, niye sürekli tartışıyorsunuz anlamıyorum ki! Sizler evde eşlerinizle tartışınca, onlar dışarıda başlarını yaslayacakları omuzları kolaylıkla buluyorlar benden söylemesi.

Evli çiftlerle, sevgili çiftler arasındaki farkları düşündünüz mü?
Sevgililerin niye daha çekici olduğunu anlarsanız, evlilik ilişkinize sevgili cazibesinden daha kaliteli bir ivme kazandırabilirsiniz gibi geldi bana.
Bilmem yanılıyor muyum? Ben düşündüm. Aklıma gelenleri sizler için yazdım.

1. Öteki (kadın veya erkek), eşinizin gönlüne ve kalbine girmeyi biliyor.

2. Öteki (kadın veya erkek), karşısındaki kişide minnettarlık duyguları oluşturuyor. Eşiniz, kendisine minnettarlık besleyen bu kişiye karşı duyarsız davranamıyor.

3.Öteki (kadın/erkek), eşinizle az zaman geçirdiği için, var olan vaktin çoğunu eğlenceye, paylaşıma, mutlu olacakları malzemelere yatırıyor.

4. Öteki (kadın veya erkek), eşinizle olabildiğince güzel sözlerle, iltifat dolu cümlelerle muhatap oluyor.

5. Öteki (kadın veya erkek), ilişkilerinin niteliği gereği eşinizi, istemediği şeylere zorlamıyor.

6. Öteki (kadın veya erkek), eşinizle geçirdiği her anda elinden geldiğince mutlu görünüyor. Asık suratlı davranmıyor. Dünyanın en şirin, en anlayışlı, en hayat dolu insanı kendisiymiş gibi imaj bırakıyor.

7. Öteki (kadın veya erkek), eşinizin ilgisini çeken konularda onunla sohbet ediyor. Onun hoşuna gidebilecek konular hakkında bilgi topluyor. Aynı kitabı, aynı şiiri, aynı şarkıyı seviyor! (Ne hikmetse! Şanstan hepsi de aynı elmanın iki yarısı oluyorlar ya...!)

8. Öteki (kadın veya erkek), eşinizin ailesi ve sevdikleri hakkında ileri geri konuşup, ağır sözler etmiyor.

9. Öteki (kadın veya erkek), eşinizin yapamadığı veya yapmayı unuttuğu sorumlulukları için başa kakıcı sözler söylemiyor.

10. Öteki (kadın veya erkek), eşinize akıl verircesine konuşmuyor, ağzından çıkan her cümle için onu suçlamıyor.

11. Öteki (kadın veya erkek), eşinizle aynı zamanda iyi arkadaşlık ediyor. Onunla dostane konuyor, her sıkıntısını anlıyor. Hatta anlamasa bile anlıyor(!).

12. Öteki (kadın veya erkek), eşinizle gereksiz tartışmalara girmiyor. Onu saçma sapan nedenlerle suçlamıyor.

13. Öteki (kadın veya erkek), eşinizle cinsel paylaşımı tam olması gerektiği gibi yaşıyor. İşini görmeye yönelik, oldubittiye getirerek ilişki kurmuyor. Öncelikle onun ruhuna dokunuyor, sonra bedenine. Konuşuyor, sohbet ediyor, onu sevdiğini hissettiriyor, ardından sarılıp uyuyor.

14. Öteki (kadın veya erkek), eşinize aciz ve eksiz görünmemeye çalışıyor. Güçlü, bakımlı, kendinden emin tavırlarıyla dikkat çekiyor.

15. Öteki (kadın veya erkek), kişisel bakım, vücut bakımı, kilo dengesi, temizliği, banyosu...vs anlamında eşinizin gönlüne taht kurmayı başarıyor.

16. Öteki (kadın veya erkek), eşinizle arasındaki ilişkinin büyüsünü bozmamak için ne gerekiyorsa yaptığı gibi, bu büyünün sonsuza dek sürmesini istercesine çabalıyor.

17. Öteki (kadın veya erkek), eşinizle bir sorunu olduğunda abartılı tepkiler vermiyor, yıkıcı, yıpratıcı yorumlar yapmıyor. Daha sakin, anlayışlı görünen davranışlar sergilemeye gayret ediyor. Aksini yapsa ilişkinin biteceğini biliyor uyanık! Eşiniz de onun bu olgun ve anlayışlı haline bir kez daha aşık olup, onu sevmeye devam ediyordur zaten!

18. Öteki (kadın veya erkek), eşinize "sen zaten aileni, anneni, kardeşlerini benden daha çok seviyorsun, beni ihmal ediyorsun" gibi evli çiftleri deli eden türden laflar etmiyor. Bu tip cümleleri varsa kendi eşine yapıyor ama sevgilisine asla!

19. Öteki (kadın veya erkek), eşinize sürprizlerle dolu, hayatın neşesini üzerinde hissettiren sempatik anlar yaşatıyor. Eşinizin en sıkıntılı anlarında onu güldürmenin yolunu buluyor. "Gördün mü bak... ben sana söylemiştim..." şeklindeki talihsiz cümleyle başa kakınç yapmıyor.

20. Öteki (kadın veya erkek), eşinizle kurduğu ilişkiyi, baskı ve zorlamayla kontrol altında tutmaya çalışmıyor. İlişkiyi kendi haline bırakan, kendi doğalı içinde seyreden, hafif esintili tatlı rüzgar modunda yaşıyor. Kendi halinde ilerleyen ilişkinin daha uzun soluklu olacağını biliyor. Baskı ve zorlama devreye girerse bu ilişkinin en yakın tarihte biteceğini anlıyor.

21. Ve son olarak; Öteki (kadın veya erkek), eşiniz eve geldiğinde, güleryüzle karşılıyor. Türk filmlerindeki o muhabbet dolu sevgililerin birbirini karşılama sahnelerinde olduğu gibi, hasretle sarılarak karşılıyor. Ayrılırken, sanki bir daha hiç görüşmeyecekmiş gibi üzülerek ayrılıyor. Bu duygu yüklü karşılaşmalar ve hançer saplanmışçasına can yakan ayrılmalar, bir sonraki birleşmeyi daha da heyecanlı hale getiriyor. Derken... anlarsınız işte...

...

Diyorum ki... yazıyı okuyan herkes evli olduğunu unutsa! Ve şimdi yeniden evli olduğunu hatırlasa...

...ve bu yeni hatırladığı yeni evlilik ilişkisi, yasaksız ve helalinden, eşiyle yaşayacağı mutluluk ve sevinç dolu günlere gebe olsa? Fena mı olur?

...emin olun ki eşinizle sevgili tadında evlilikler yaşamanız mümkün. Yeter ki biraz uğraşın. Nasıl yapacağınızı bilmiyorsanız, bana gelin... söz veriyorum sizi birbirinize aşık etmenin bir yolunu bulacağım!

Sevgiler...
Mehtap KAYAOĞLU (Psikolojik Danışman &Psikoterapist)


Esma_Nur 25 Temmuz 2012 23:09

Cevap: Evliliğin Düşmanı :"Öteki" kadın/erkeğin çekiciliği
 
Eşler birbirinin imtihanıdır...Olgunlaşmak yolunda herkesin uğraması gereken bir handır.yarim"i tam bazen de "tam"i yarim eden..suphesiz ...hz.hafsa`nin efendimizin göğsünü yumrukladigi rivayet edilir..adam vardir,bu tavir karsisinda, efendimiz gibi tebessum eder..adam vardir, kadini hastanelik eder..kadinı idare etmeyi saglayan yegane unsur erkegin tavridir. nerede nasil ve ne sekilde davranilacagini bilmek, kal yerine hal diliyle muamele etmek gerekiyor..hal vardir, kadini zivanadan cikarir;hal vardir, istikamet buldurur..Die düşünüyorum emeğine sağlık suhtem :)

Medine-web 26 Temmuz 2012 01:52

Cevap: Evliliğin Düşmanı :"Öteki" kadın/erkeğin çekiciliği
 
Evlilik aklı başında,kafa dengi ve evrensel bir prensip etrafında anlaşan,denkliği önemli olan bir yapıdır.evliliklerde aşk arayan hep yanılır.aşk moda tabiriyle heveslerin mahsulu olmaktan öteye anlam ifade etmiyor.aşk evliliklerde balayı denilen ilk aylarda geçerli olsada ona aşk denilemez,karşı cinsin birbirisine fıtraten mubalağalı ilgidir.hevesler köreldiğinde aşk da tarih olur.eşler ; "aşk bitti" telaşına düştüğü an evlilik çatısı çatırdamaya,eşlerde homurtular yükselir.bu huzursuzluk,bazen karşılıklı savaş psikolojisi,bazen birbirini suçlama,bazen evlilikleri yerle bir eden dengesiz sorumsuz cümleler ve nihayı boşanma veya başkasına yönelme ile sonuçlanır.islami kesim bunu taadüdü zevcad ile cahil kesim ise sevgili metres adı altında yuvadan kalben kaçar..o yuva görünürde yuva olsada deli hastanesi koridorlarını aratmaz.
evlilikte aşk değil sevgi saygı fedakarlık sorumluluk ve herkes görevini ödevinin bilincinde olacağı bir kavramların içini dolduracağı atmosfer aranmalıdır.
peki çözüm ne?

1-denklik şart.eşlerden birisi eksilerde ise ve eksiliğinde de ısrarcı olup BEN BUYUM ısrarında ise,o denksizlik yuvayı bitiremesede(çocuklar veya bazı engeller hatırına) sevgi saygıyı bitirir.bu denklik islami tabirle "kufuv" ilimde,soyda,asalette ve dindarlıkta aranmalıdır.hoppa bir bayan ile dindar bir erkeğin aynı yatakta olması zülmdür.iffetli ve dindar bir kadın ile namussuz sarhoş kumarbaz bir erkeğin bırakın aynı yuvada,aynı şehirde yaşaması zülmdür.eşlerde denklikte proplemler olsada,sağlıklı bilinçli dindarlık denkliğin denksizliklerini yok edebilir.

2-evlilikleri ayakta tutan en önemli unsur cinselliktir.eşler bu noktaya azami dikkat etmeli,eşini bu konuda sınırsız sorunsuz tatmin etmeli.bakımıyla giyimiyle temizliğiyle eşinin yüreğine,fitri duygularına hitap edebilmeli ki,eşini sokaktan koruyabilsin.bu konu sağlıklı ve sorunsuz ise,bir kadının yada bir erkeğin üçüncü kişiye meyletmesi imkansızlaşabilir.(fıtratını bozup namussuzlaşanlar bunu alışkanlık haline getirenler konumuzun dışındadır).kirli dağınık bakımsız düzensiz kırıcı agresif bir eş ile mutlu huzurlu olmak imkansızlaşır.bu iki eş içinde geçerlidir.bu konuda sorun olması halinde,eşler gergindir.bu gerginlik çocuklarada yansır hatta sokağada yansır.kişide davranış bozukluklarını iticiliğini hırçınlığını tetikler.sokakta pazarda huzursuz kırıcı agresif bir erkeğe rastlarsanız,bunun evdeki eşinin eseri olduğunu anlamakta güçlük çekmemelisiniz.

3-eşler karşılıklı sorunsuz sıkıntısız sansörsüz konuşabilmeli.sorunların çözümüne katkıda bulunmalı sorunların parçası olmamalı.sen ben kavgası yerine,biz kavgasına çözüm aranmalı.aslında sorunların çoğu çözümsüz gibi görünsede,aklı başında eşlerin şirin tatlı bir diyaloğları ile tarihe karışır.ailenin babası erkektir,bir yuvada iki ağa olmaz.bir arabada iki şöfür olmayacağı gibi...kadın şöfürlüğe soyunmamalı,erkek ise arabayı hırpalamamalı,trafik canavarı olmamalı.o araba seyahat içindir,ve erkeğin görevi arabadan faydalanmayı,hırpalamamayı öğrenmesidir.şöfür diye taşa kayaya uçuruma sürerim hakkını vermemeli kendisine.

4-son söz olarak şunu diyebilirim,acımasız gibi görünsede bence doğru olan budur;"dindar donanımlı bilgili bilinçli bir kadın isterse öküzü adam eder,hoppa bir kadın ise isterse muttaki bir alimi bile tımarhaneye gönderir"...
saygılar..

MERVE DEMİR 26 Temmuz 2012 13:43

Cevap: Evliliğin Düşmanı :"Öteki" kadın/erkeğin çekiciliği
 
Alıntı:

Abdulmelik Üyemizden Alıntı (Mesaj 186778)
.evliliklerde aşk arayan hep yanılır.aşk moda tabiriyle heveslerin mahsulu olmaktan öteye anlam ifade etmiyor..


cıks hocam islamoğlu gibi konuşuyorsunuz ama aşk olmadan evlilik olmaz.
olanların sonunuda biliyoruz ozr*.

Esma_Nur 26 Temmuz 2012 13:49

Cevap: Evliliğin Düşmanı :"Öteki" kadın/erkeğin çekiciliği
 
Alıntı:

MERVE DEMİR Üyemizden Alıntı (Mesaj 186803)
cıks hocam islamoğlu gibi konuşuyorsunuz ama aşk olmadan evlilik olmaz.
olanların sonunuda biliyoruz ozr*.

Mervecik tecrübe konusuyor karşında :) aşk geçer sevgi ve saygı kalır... iklimyanın bir sözü vardı ''AŞK ELİNİN KÖRÜ'' :)

mehmet akif2 26 Temmuz 2012 15:49

Cevap: Evliliğin Düşmanı :"Öteki" kadın/erkeğin çekiciliği
 
Alıntı:

Esma_Nur Üyemizden Alıntı (Mesaj 186807)
Mervecik tecrübe konusuyor karşında :) aşk geçer sevgi ve saygı kalır... iklimyanın bir sözü vardı ''AŞK ELİNİN KÖRÜ'' :)

alkış000alkış000alkış000c*

iklimya 26 Temmuz 2012 16:17

Cevap: Evliliğin Düşmanı :"Öteki" kadın/erkeğin çekiciliği
 
.) bu psikolojik danısman işini cok iyi yapıyor. yazıyı okuyan her mutsuz hanım telaşeya kapılacak,
her mutlu hanım ise acabalarla bogusup duracak.
Bu nedir yahu, insanın psikolojisini bozmak icin kasten yazılmıs gibi.
haklı oldugu yönler oldugu gibi haksız oldugu yönler daha fazladır. Muhsin Hocanın yazısı
bu deli doktorunun yazısınından milyon kat daha degerlidir.
Evli bir erkegin sokakta metresi ile yasadıgı ilişkiyi bu denli olumlu göstermek sadece cehalettir. Kadın olma evliya ol diyor,
olsak ne güzel ama acaba kendisi bunu becerebiliyor mu?
Acaba bu sevgili mi gün boyu evin işi cocukların bakımı evliligin agır yükü ailelerin catısması akraba ziyareti zorunlu misafirlikler aniden peyda olan maddi imkansızlıklarla bogusuyor.
Bir eli yagda diger eli balda adamı mutlu edip kıskacına alma derdinde.
Bide zaten günde birkac saat beraberlikle.
Akıllı olan şunu bilir ki kısa görüsmeler her zaman daha caziptir.
Bu adam, hanımı evde şu eksik bu yok cocukların okulu elektrik su kira dediginde metresine davrandıgı gibi mi davranıyor acaba???
Bunlarınki sadece haricten gazel okumak.
Birde söz veriyormus aşık edecekmiş .))
Kac para acaba bi ara size ugrayacagımda .))))
subhanallah...
Ne güzeldir şu söz. "İSLAM OL KURTUL"

bilinmez 26 Temmuz 2012 16:40

Cevap: Evliliğin Düşmanı :"Öteki" kadın/erkeğin çekiciliği
 
Evliliğin temelinde SEVGİ OLMALI,ve bu sevgi eşler arasında,hiç bir zaman dondurulmamalıdır .

Allahtan aldığımız bu hayatın her alanında sıkıntılar olduğu gibi,evliliklerdede olur,ama bu sıkıntıları imtihan bilmek ve Allahın rızasına uygun döndermek,kişiye dünyadada,ahirettede iyilik bulmaya sebeb olur ve bu Allahın kanunudur..

Evliliklerde üstün gelme,burun sürtmelerden ziyade,birbirini tamamlayan ve birbirinin elbisesi olmak için tamamlayıcı olmak kişinin cehdi olmalı,kadın ve erkek her ikisi içinde,

Evliliklerini Allahın rızasına uygun çevirmek isteyenler,Allahın yardımınıda bulacaklardır bu evliliklerinde,

Evliliklerde güven aslolandır,ve evliliklerini toplumun değer yargılarından değilde,Rabbani değer yargılarıyla olmalı ki ,toplumun dedikodularından korumuş olur böylece evliler...

suhtem 26 Temmuz 2012 19:06

Cevap: Evliliğin Düşmanı :"Öteki" kadın/erkeğin çekiciliği
 
Alıntı:

iklimya Üyemizden Alıntı (Mesaj 186818)
.) bu psikolojik danısman işini cok iyi yapıyor. yazıyı okuyan her mutsuz hanım telaşeya kapılacak,
her mutlu hanım ise acabalarla bogusup duracak.
Bu nedir yahu, insanın psikolojisini bozmak icin kasten yazılmıs gibi.
haklı oldugu yönler oldugu gibi haksız oldugu yönler daha fazladır. Muhsin Hocanın yazısı
bu deli doktorunun yazısınından milyon kat daha degerlidir.
Evli bir erkegin sokakta metresi ile yasadıgı ilişkiyi bu denli olumlu göstermek sadece cehalettir. Kadın olma evliya ol diyor,
olsak ne güzel ama acaba kendisi bunu becerebiliyor mu?
Acaba bu sevgili mi gün boyu evin işi cocukların bakımı evliligin agır yükü ailelerin catısması akraba ziyareti zorunlu misafirlikler aniden peyda olan maddi imkansızlıklarla bogusuyor.
Bir eli yagda diger eli balda adamı mutlu edip kıskacına alma derdinde.
Bide zaten günde birkac saat beraberlikle.
Akıllı olan şunu bilir ki kısa görüsmeler her zaman daha caziptir.
Bu adam, hanımı evde şu eksik bu yok cocukların okulu elektrik su kira dediginde metresine davrandıgı gibi mi davranıyor acaba???
Bunlarınki sadece haricten gazel okumak.
Birde söz veriyormus aşık edecekmiş .))
Kac para acaba bi ara size ugrayacagımda .))))
subhanallah...
Ne güzeldir şu söz. "İSLAM OL KURTUL"

mahcup000aşk olsun iklmya hocam aşk olsun..
psklg Mehtp ablama evet000 deli doktru dediğiniz için gülümseyen000
(sadece baynlr içn dğil yzı erkklr içnde yzlmş dkktinizi çekerimdüşünceli000) cnm ablm ..
ben yazılarını çk sevrk ve bğnrk okurum Mehtap ablamn ..
ewt brz serttir ve dbradr ama ... gerçekler de acıdır napalım sfhfgshsfhsgh
(sevgi ve saygılarımla) .)))

Dur_Hele 26 Temmuz 2012 20:15

Cevap: Evliliğin Düşmanı :"Öteki" kadın/erkeğin çekiciliği
 
Alıntı:

Abdulmelik Üyemizden Alıntı (Mesaj 186778)
sokakta pazarda huzursuz kırıcı agresif bir erkeğe rastlarsanız,bunun evdeki eşinin eseri olduğunu anlamakta güçlük çekmemelisiniz.

;"dindar donanımlı bilgili bilinçli bir kadın isterse öküzü adam eder,hoppa bir kadın ise isterse muttaki bir alimi bile tımarhaneye gönderir"...
saygılar..

gülümseyen000gülümseyen000ArO*hyyyyy


SAAT: 21:13

vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.

User Alert System provided by Advanced User Tagging v3.2.6 (Lite) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2024 DragonByte Technologies Ltd.


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 253 254 255 256 257 258 259 260 261 262 263 264 265 266 267 268 269 270 271 272 273 274 275 276 277 278 279 280 281 282 283 284 285 286 287 288 289 290 291 292 293 294 295 296 297 298 299 300 301 302 303 304 305 306