![]() |
Tek Soru Canınız sıkıldığında veya bir şeye çok sevindiğinizde ilk kiminle paylaşmak istersiniz? çok gençken annemi aramak isterdim. Yıllardır kimseyi aramak istemiyorum. Haydi siz cevaplayın kimi ararsınız? Herks cevapldıkdan sonra sorunun cevabının ne anlama geldiğini açıklayacağım:) |
Düşündüm; bu zamana kadar kime ne dert anlattım, kiminle sevincimi paylaştım diye; Sevincimi kursağıma yığmaktan, senin derdin dertmi yaftası yerim düşüncesiyle ne arkadaş, ne eş, ne anne... Ama biri var.. Evet her koşulda beni dinleyen anlamasa da dinleyen...Derdime sevincime ortak kız kardeşim var.:) Aramızda 15 yaş var. Enerjsi, tesellisi, olgunluğu, zekası ile derdime ortak, sevincime art niyetsiz eşlikçidir. Kız kardeşim... Bekliyorum:) |
Su damlası ve kartalı bekleyelim ondan sonra cevap gelecek :) |
Malesef hiç kimse yok, ne derdimi ne sevincimi anlatacak kimse yok.çünkü derdimi anlattığımda en kötü anımda silah gibi vurdular, o yüzden içime atarım,derdim sevincimde kendi yüreğimde.. Aklınıza belki gelir ki sen bu kadar mı kötüsün diye,gelmesin ben iyi niyetimle kaybettim her şeyi.. Bende diyorum ki toprağım,, Yüreğim.. . . |
Annemmmcicekver Herşeyimi sevincimi sıkıntımı herşeyimi cicekver |
Bu sorunun cevabı insanın önceliğini ve karatkterini açık ediyormuş. 1)Ailesinden birini arayan kökleri sağlam güvenilir duygularını saklamaz abartmaz. 2)dostlarından birini arayan dostluğa çok önem verir ve kendine kötü gün dostu arar. tek kalmak istemez 3)Kendi içine kapanıyorsa dışarıdan belli etmz ama içinde fırtınalar kopar, kimseye güvenemez aynı zamanda yüklemek istemez derdini 4)rast gelene anltıyorsa arkana bakmadan kaç kararsız tiplerdir.ilişkilerinde istikrarsızdır. Fadime ile beni 3 numara anlatıyor . Emine hocam ile kartalı 1 numara doğrumu acaba ?:)) |
1)Ailesinden birini arayan kökleri sağlam güvenilir duygularını saklamaz abartmaz.evet000 Güven ailede tesis edilir o yüzden fıtrat güvenli limandan yani aileden birini arıyor. Sonrasında karakter devreye giriyor diye düşünüyorum. Başkalarına anlatıp darlamak, içinde bulunduğun durumu abartmamak, yük etmemek ve yük olmamak için hemen paylaşacak birini bulmak yerine önce kendi içinde tartmak... Sorunları da sevinçlerini de kendi içinde normal bir zemine çekip sonra önceliği belirlemek gerek. Güvenle alakalı değil, tamamen kişinin karakter olgunluğuyla alakalı bir durum. Yoksa özellikle aile koşulsuz sevgi ve güvenin olduğu, saygı gördüğün yer olsa da böylesi bir durumda belirlenen öncelik karakterle alakalı. Anlaşılmak hatta olduğun gibi anlasılmaktir mevzu. Ne eksik ne fazla.... Sevincime de sıkkın halimi de yadırgamayacak biri olmalı. Çokça kendi içinde yaşadıktan sonra birini bulmuş olmanın verdiği o duygu çok ayrıcalıklı ve özel... Sana kendini biricik hissettiriyor. Güzel bir duygu. Şükür sebebi bence... Seninle benim gidiş yolu tam tersi olmuş üstade:) Senin önceliğin anne iken sonra kendin olmuş bende öncelik kendim sonra kardeş olmuş. Su damlası hep kendine olmuş Kartal da istikrarlı şekilde annesi :) |
En Garantili paylaşım Allah c c ile dertleşmek. Samimi aracısız imanla sonsuz güven hele birde gözyaşlarına boğuluyorsan sonunda öyle bir rahatlık öyle bir tevekkül gelirki hiç bir yerde karşılığı yok 😌 bana en çok rahatlık veren bu olmuştur. |
İyiki anacım var her halimi bilir🥹 Söylemesem anlar🥹 Allah başımdan eksik etmesin yokluğunu dusunemyrm ağlayan000 Esmanur tabiki Allah'a dayanmalı güvenmeli ona anlatmalı ama insan bazen derdini sevincini paylaşacağı birini arıyor. Böyle olanlar Allah'ın bi lütfü🙂 İnsanin içi kadar büyük karadelik yok.icine cektikce çekiyor :) |
Haklısın benim anlattığım hal rahmana sığınmak soruda hangi beşere dayanıyorsun diye soruyordu zaten hakkısın :))) Aklıma geldi yazdım 🙈 bu arada Emine hocam ve sen çok şanslısın Allah size ve sevdiklerinize hayırlı ömürler versin 🌺 |
| SAAT: 04:00 |
vBulletin® Copyright ©2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
User Alert System provided by
Advanced User Tagging v3.2.6 (Lite) -
vBulletin Mods & Addons Copyright © 2026 DragonByte Technologies Ltd.