Medineweb Forum/Huzur Adresi

Go Back   Medineweb Forum/Huzur Adresi > ..::.MEDİNEWEB MİZAH.::. > MultiMedya-İzleme Vb > Gündem/ Manşetler

Konu Kimliği: Konu Sahibi nurşen35,Açılış Tarihi:  06 Mayıs 2019 (23:19), Konuya Son Cevap : 06 Mayıs 2019 (23:19). Konuya 0 Mesaj yazıldı

Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Değerlendirme
Alt 06 Mayıs 2019, 23:19   Mesaj No:1
Medineweb Emekdarı
nurşen35 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:nurşen35 isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 38944
Üyelik T.: 09 Şubat 2014
Arkadaşları:61
Cinsiyet:Bayan
Mesaj: 9.476
Konular: 1144
Beğenildi:4414
Beğendi:3686
Takdirleri:14203
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart Gazze'de Tansiyon Yüksek

Gazze'de Tansiyon Yüksek

Gazze Şeridi’nde geçen cuma günü İsrail ordusu ve Hamas arasında başlayan gerilim artarak devam ediyor. İsrail ordusu sivil hedeflerin de aralarında olduğu yüzlerce noktaya hava saldırısı düzenlerken, toplamda 20 Filistinli hayatını kaybetti. Hamas ise Gazze’den İsrail kontrolündeki bölgelere 400’den fazla roket attı.
İSRAİL’in Filistinli gruplarca atılan roketleri gerekçe göstererek abluka altındaki Gazze Şeridi’ne düzenlediği saldırılar dün de yoğun şekilde devam etti. İsrail ordusundan yapılan açıklamada, geçen cumartesi gününden itibaren Gazze’de Hamas’ın askeri kanadı İzzeddin el Kassam Tugayları ve İslami Cihad’a ait 260’tan fazla hedefin vurulduğu belirtildi. İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarında son iki günde aralarında hamile bir kadın ve bir yaşındaki bir bebeğin de bulunduğu 20 kişi öldü, 80 kişi yaralandı. Öte yandan, dün Gazze’den atılan roketler nedeniyle İsrail’in güneyindeki bütün okullar tatil ilan edildi, Aşkelon kentinde dört İsrail vatandaşı şarapneller nedeniyle hayatını kaybetti. Gelişmeler üzerine İsrail ordusu Gazze sınırına yakın birliklerine takviye gönderme kararı aldı. Ortadoğu merkezli El Cezire kanalı, Gazze sınırındaki yoğun yığınağın kara harekâtı endişelerini beraberinde getirdiğini duyurdu.

HAMAS: SAVAŞ SUÇU

İsrail merkezli Haaretz gazetesine konuşan Hamas mensubu bir kaynak, İsrail’in verilen taahhütlere riayet etmemesi nedeniyle Hamas’ın ülkeye karşı çok ciddi adımlar atmaya karar verdiğini söyledi. Öte yandan Twitter üzerinden resmi açıklama yapan Hamas, İsrail ordusunun abluka altındaki Gazze Şeridi’nde yerleşim bölgelerindeki binalar ile sivilleri hedef almasının ‘savaş suçu’ olduğunu belirtti. Hamas yöneticilerinden İzzet er-Rişk, “İsrail’in Gazze’de yerleşim bölgelerindeki binalar ile sivilleri hedef alması, savaş suçudur. İsrail tarafı bu politikasıyla istikrar getiremeyecek” ifadelerini kullandı. Filistin yerel medyası, Hamas’ın saha komutanlarından Hemed Hamdan el Khodari’nin hava saldırılarında öldüğünü duyurdu.

Gazzede tansiyon yüksek
SİVİLLER HEDEF OLDU

AA’ya göre, İsrail cephesi her ne kadar Kassam ve İslami Cihad’a ait hedefleri vurduğunu ve sivilleri hedef almadığını öne sürse de Gazze’deki kaynaklar bu iddiayı yalanlıyor. Filistinli kaynaklardan yapılan açıklamaya göre, dünden bu yana devam eden İsrail saldırılarında sivillere ait birçok evin yanı sıra üç atölye ve bir cami vuruldu. Açıklamada, sivillere ait yedi binanın vurulduğu ve bu binaların tamamen yıkıldığı belirtilirken, dört evin de roket saldırısına maruz kaldığı ifade edildi. Vurulan hedeflere yakın bazı bölgelerde çok sayıda evin de hasar gördüğü dile getirilirken, bir caminin de bombalandığı kaydedildi. AA’ya göre Filistinliler İsrail saldırılarında yıkılan evlerinden ve ofislerinden sağlam kalan eşyalarını yıkıntıların arasında çıkarmaya çalıştı.



Gazze Şeridi’nde geçen cuma “Büyük Dönüş Yürüyüşü” gösterileri sırasında keskin nişancı ateşiyle iki İsrail askerinin yaralanmasının ardından şiddet tırmanmıştı. İsrail tarafından sivil yerleşim bölgelerine düzenlenen hava saldırılarına karşılık Gazze’den roket atışları gerçekleştirilmişti. İsrail ordusu, abluka altındaki Gazze Şeridi’nden önceki gün çok sayıda roket atılmasını gerekçe göstererek savaş uçaklarıyla bölgeye hava saldırısı başlatmıştı.

NETANYAHU: SALDIRILAR SÜRECEK

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, İsrail ordusunun Gazze Şeridi’ne önceki gün başlattığı saldırıların devam edeceğini belirtti. Hamas ve İslami Cihad’ı suçlayan Netanyahu, Filistinli grupların “ağır bedel ödediklerini” ileri sürdü. Netanyahu, “İsrail ordusuna Gazze Şeridi’ndeki gruplara yönelik geniş kapsamlı saldırılarına devam etmesi emrini verdim” dedi.

‘İSRAİL’İ DURDURUN’ ÇAĞRISI

Arap Birliği, uluslararası camiaya “İsrail’i durdurun” çağrısı yaptı. Arap Birliği, uluslararası camiadan Filistin halkına himaye sağlamasını ve Gazze’ye saldırılarını durdurma konusunda İsrail’i zorlamasını istedi.

Ürdün Dışişleri Bakanlığı, “İsrail’in Gazze Şeridi’ne yönelik saldırıları ivedilikle durdurulmalı ve uluslararası insan hakları yasalarına riayet edilmeli” çağrısında bulundu.





ALBAYRAK: İSRAİL’İN SALDIRISINI KINIYORUM

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, İsrail’in abluka altındaki Gazze Şeridi’nde Anadolu Ajansı (AA) ofisinin de içinde bulunduğu binayı hedef almasına ilişkin, “İsrail’in, masum halkı hedef alan şiddetini ve sadece Gazze’deki tabloyu dünyaya duyurmak için çalışan AA’ya gerçekleştirdiği saldırıyı kınıyorum” dedi. Bakan Albayrak, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, mübarek ramazan ayını karşılarken, Gazze’nin yine sivil insanlara yönelik saldırıların hedefi olduğunu belirtti. Albayrak, şunları kaydetti: “Mübarek ramazan ayını karşılarken, Gazze yine sivil insanlara yönelik saldırıların hedefi oldu. İsrail’in, masum halkı hedef alan şiddetini ve sadece Gazze’deki tabloyu dünyaya duyurmak için çalışan AA’ya gerçekleştirdiği saldırıyı kınıyorum.”
__________________
O (cc)’NA SIĞINMAK AYRICALIKTIR
Alıntı ile Cevapla

Konu Sahibi nurşen35 'in açmış olduğu son Konular Aşağıda Listelenmiştir
Konu Forum Son Mesaj Yazan Cevaplar Okunma Son Mesaj Tarihi
Gündem Korona Aşısı Gündem/ Manşetler Esma_Nur 6 1275 10 Aralık 2020 12:20
DHBT Muhteşem Özetler DHBT-Hazırlık/Notlar/Özetler nurşen35 4 1977 08 Aralık 2020 18:40
Kıssaları Hayatımıza Taşıyalım Kıssalar-Hikayeler-Nasihatler nurşen35 1 768 08 Aralık 2020 17:46
TENKİD Serbest Kürsü nurşen35 0 715 08 Aralık 2020 12:44
Vitir Namazını Niye Kılıyoruz Biliyor musunuz... Namaz-Abdest-Teyemmüm nurşen35 0 797 04 Aralık 2020 13:56

Cevapla


Konuyu Toplam 1 Kişi okuyor. (0 Üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Konuyu değerlendir
Konuyu değerlendir:

Benzer Konular
Konu Başlıkları Konuyu Başlatan

Medineweb Ana Kategoriler

Cevaplar Son Mesajlar
Hindistan ile Pakistan Arasında Yükselen Tansiyon Mihrinaz Gündem/ Manşetler 1 01 Mart 2019 19:36
Yüksek Eşik (İNAT) Esma_Nur Kadın-Aile-Çocuk 0 18 Ocak 2016 15:56
Plastik çocukta tansiyon yapıyor EyMeN&TaLhA Tıbbı Nebevi ve Alternatif Tıp 0 24 Mayıs 2013 10:19
Yüksek müsaadelerinizle HakikaT Makale ve Köşe Yazıları 9 07 Şubat 2011 23:55
Yüksek tahsilli cahiller ADEM KARAELİ Şiirler ve Şairler 2 23 Temmuz 2010 18:43

Bir Ayet Bir Hadis Bir Söz | www.kaabalive.net Bir Ayet Bir Hadis Bir Söz | www.medineweb.net Yeni Sayfa 1
.::.Bir Ayet-Kerime .::. .::.Bir Hadis-i Şerif .::. .::.Bir Vecize .::.
     

 

 Medineweb Sosyal Medya Gruplarımız:  Medineweb  Medineweb  Medineweb  Medineweb Medineweb     

  www.alemdarhost.com sunucularını Kullanıyoruz.