Medineweb Forum/Huzur Adresi

Go Back   Medineweb Forum/Huzur Adresi > ..::.MEDİNEWEB MİZAH.::. > MultiMedya-İzleme Vb > Gündem/ Manşetler

Konu Kimliği: Konu Sahibi Mihrinaz,Açılış Tarihi:  31 Ekim 2019 (11:05), Konuya Son Cevap : 31 Ekim 2019 (11:10). Konuya 1 Mesaj yazıldı

Beğeni Aldı1Kez Beğenildi
  • 1 Beğenilen Mihrinaz
Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Değerlendirme
Alt 31 Ekim 2019, 11:05   Mesaj No:1
Medineweb Baş Editörü
Mihrinaz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu: Mihrinaz isimli Üye şuanda  online konumundadır
Medine No : 14593
Üyelik T.: 15 Kasım 2011
Arkadaşları:68
Cinsiyet:Anne
Memleket:MEDİNEWEB
Yaş:43
Mesaj: 12.364
Konular: 1263
Beğenildi:11774
Beğendi:8954
Takdirleri:26191
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart ABD Ermeni Soykırımı İDDİALARINI Kabul etti

ABD Ermeni Soykırımı İDDİALARINI Kabul etti

ABD Temsilciler Meclisi, 1915 olaylarını "soykırım" olarak tanıyan karar tasarısını kabul etti.

Temsilciler Meclisi Demokrat Vekili Adam Schiff tarafından nisan ayında sunulan söz konusu tasarı, 405 "evet" oyuna karşılık 11 "hayır" oyuyla meclisten geçti.

Temsilciler Meclisinden geçen tasarının hayata geçebilmesi için Senatoda da aynı şekilde kabul edilmesi gerekiyor.


DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI'NDAN ABD'YE SERT TEPKİ!
Tasarıya tepki gösteren Türkiye'nin Washington Büyükelçisi Serdar Kılıç, Twitter hesabından, "Yabancı ülke meclislerindeki vekillerin malum lobilerin etkisiyle aldıkları ve alacakları, tarihi gerçeklerden uzak, tarafsız araştırma ve değerlendirmeye ve ilgili ülkelerin arşivlerinde yapılması gereken incelemeye dayanmayan vizyon yoksunu kararları şanlı tarihimize leke süremez." açıklamasını yaptı.

TÜRKİYE'YE YAPTIRIM" TASARISINA ONAY

ABD Temsilciler Meclisini Türkiye'nin Suriye'nin kuzeydoğusuna yönelik operasyonuna ilişkin Türkiye'ye bazı yaptırımlar getirilmesini öngören yasa tasarısını oy çokluğu ile kabul etti.

Temsilciler Meclisindeki, Türkiye'nin Fırat'ın doğusunda düzenlediği Barış Pınarı Harekatı nedeniyle Türkiye'ye yaptırımlar getirilmesini öngören yasa tasarısı bugün oylandı.


ABD'DE "TÜRKİYE'YE YAPTIRIM" TASARISINA ONAY!

Tasarıya 403' vekil "evet" oyu kullanırken, "hayır" oyları 16'da kaldı.

Temsilciler Meclisi Dış İlişkiler Komisyonu Başkanı Eliot Engel ve Cumhuriyetçi Temsilciler Meclisi üyesi Mike McCaul tarafından ay ortasında sunulan tasarıda Barış Pınarı Harekatı ile alakalı olarak bazı Türk yetkililere yaptırım öngörüyor.

Ayrıca tasarıda Türkiye'ye silah satışının askıya alınması ve bazı finansal yaptırımlar da öngörülüyor.

Tasarının yasalaşması için, tasarının Senatoda da aynı şekilde kabul edilmesi ve sonra Başkan Donald Trump tarafından onaylanması gerekiyor.

Ancak Temsilciler Meclisinde üçte iki çoğunluğun üzerindeki oy ile geçen tasarı, Senatodan da aynı oranda oy alırsa, Trump'ın önüne gitmeden doğrudan yasalaşacak.

DIŞİŞLERİ’NDEN TEPKİ

Türkiye'nin, ABD Temsilciler Meclisi'nce kabul edilen sözde "Ermeni soykırımı" kararını reddedildiği bildirildi.

Dışişleri Bakanlığından konuya ilişkin yazılı açıklama yapıldı.

Açıklamada, "ABD Temsilciler Meclisi'nce bugün kabul edilen 'Ermeni Soykırımı konusunda ABD'nin Tutumunu Teyit' başlıklı, Temsilciler Meclisi'nin hissiyatını yansıtan H.Res.296 sayılı kararı reddediyoruz. İç politika saikleriyle alınmış olan bu kararın tarihi ve hukuki dayanağı bulunmamaktadır." ifadelerine yer verildi.

Barış Pınarı Harekatı'nı engelleyemeyerek hüsrana uğrayanların, Türkiye'den bu yolla intikam almaya çalışmalarının yanılgı olduğu belirtilen açıklamada, "Bu kararın Türk Hükümeti ve halkı nezdinde hiçbir geçerliliği ve hükmü bulunmamaktadır." değerlendirmesi yapıldı.

Açıklamada, kararın yasal bağlayıcılığının bulunmadığına vurgu yapılarak, "ABD'deki Ermeni lobisi ve Türkiye aleyhtarı çevreleri memnun etmeye yönelik siyasi bir adım olmanın ötesinde bir anlam da taşımamaktadır. Tarihin meclislerin siyasi hissiyatına göre şekillendirilmeye çalışılmasından daha vahim bir yanılgı olamaz." denildi.

Kararın, 1948 tarihli Soykırımın Önlenmesi Sözleşmesi hükümleriyle bağdaşmayacak şekilde soykırım isnadında bulunması hasebiyle ABD hukukuna ve uluslararası hukuka da aykırı olduğu belirtilen açıklamada, "Uluslararası hukukta 1915 olaylarını 'soykırım' olarak tanımlayan bir karar bulunmamaktadır. Aksine, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi bu konunun meşru bir tartışma konusu olduğunu hükme bağlamıştır. Söz konusu dönemde vuku bulan gelişmeler siyasetin değil tarih biliminin alanıdır." ifadelerine yer verildi.

Türkiye'nin "Ortak Tarih Komisyonu" kurulması yönünde 2005 yılında yapmış olduğu önerinin Ermenistan tarafından reddedildiği hatırlatılan açıklamada, şunlara işaret edildi:

"Uluslararası ve bölgesel güvenlik bakımından fevkalade hassas bir dönemde alınan, Türkiye ve ABD ilişkilerini zora sokmaya yönelik bu kararın ABD'nin ulusal çıkarlarına verdiği ve vereceği zararların takdiri Amerikalı siyasetçi ve yöneticiler ile ABD halkınındır. Öte yandan, ABD Yönetimi'nin 1915 olayları konusundaki tutumunda bir değişiklik olmaması da not edilmiştir. Şüphesiz bu karar ABD Temsilciler Meclisi'nin saygınlığına gölge düşürdüğü gibi, Türkiye kamuoyundaki ABD algısına da olumsuz yansıyacaktır. Türkiye ve ABD arasındaki müttefiklik bağının ve dostane ilişkilerin devamına destek veren Amerikalı dostlarımızın bu vahim hatayı sorgulayacaklarına ve sorumlularının ABD halkının vicdanında yargılanacağına inanıyoruz."

DIŞİŞLERİ BAKANI ÇAVUŞOĞLU'NDAN ABD'YE TEPKİ

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, ABD Temsilciler Meclisi'nin sözde "Ermeni soykırımı" tasarısını kabul etmesine tepki göstererek, "Tarihi siyasete alet edenlerin bu utanç verici kararı; hükümetimizin ve halkımızın gözünde yok hükmündedir." dedi.

Bakan Çavuşoğlu, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, şunları söyledi:

"Barış Pınarı Harekatı’yla büyük oyunu bozduk. Projeleri hüsrana uğrayanlar raflardaki köhne tasarılara sarıldılar. Bizden bu yolla intikam alacaklarını sananlar yanılıyorlar. Tarihi siyasete alet edenlerin bu utanç verici kararı; hükümetimizin ve halkımızın gözünde yok hükmündedir!"

ABD Temsilciler Meclisi, 1915 olaylarına ilişkin Ermeni iddialarını "soykırım" olarak tanıyan karar tasarısını kabul etmişti.
__________________

~~~ Bilmediklerimi Ayaklarımın Altına Alsam Başım Göğe Ererdi ✒~




Alıntı ile Cevapla

Konu Sahibi Mihrinaz 'in açmış olduğu son Konular Aşağıda Listelenmiştir
Konu Forum Son Mesaj Yazan Cevaplar Okunma Son Mesaj Tarihi
Duyulmayan Çığlık...Va Mutasımah Muhtelif Konular Mihrinaz 0 36 25 Mart 2024 14:21
Rabia Sessizliği Gündem/ Manşetler Mihrinaz 0 68 08 Mart 2024 10:32
ABD Sahtekarlığın Kitabını Yazdı İslami Haberler Esma_Nur 2 100 06 Mart 2024 23:24
Ömer Seyfettin 140 Yaşında Kitaplar/Kütüphane Mihrinaz 2 64 06 Mart 2024 17:43
İnsan Hayatta İken Çocuklarından Birine Malını... İlmihal Bölümü Mihrinaz 0 69 06 Mart 2024 15:30

Alt 31 Ekim 2019, 11:10   Mesaj No:2
Medineweb Baş Editörü
Mihrinaz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu: Mihrinaz isimli Üye şuanda  online konumundadır
Medine No : 14593
Üyelik T.: 15 Kasım 2011
Arkadaşları:68
Cinsiyet:Anne
Memleket:MEDİNEWEB
Yaş:43
Mesaj: 12.364
Konular: 1263
Beğenildi:11774
Beğendi:8954
Takdirleri:26191
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart

ABD Temsilciler Meclisi “Ermeni soykırım” tasarısını kabul etti!

Kararı öğrenince ilk anda kızdım. Sonra…

– “Bunları ne kadar sinirlendirmiş Mehmetçik” dedim!

Vay canına arkadaş!

Bu ne öfke? Kendilerini hazırlamışlar: Esat gidecek, Suriye bölünecek, “İkinci İsrail Kürdistan” toprakları büyütülecek! Ve İsrailoğulları, vâdedilmiş topraklar emeline biraz daha yaklaşacak…

Ermeni lobisi 1980'lerden beri “ soykırım” tasarısını ABD Temsilciler Meclisi'ne getirmeye çalıştı. Tasarı komitelerden geçip Temsilciler Meclisi'ne gelmeden- oylanmadan konu çözüme kavuştu; “acı olaylar yaşanmıştır” bildirisi yayınlandı.

Peki, bu tasarının meclise gelmesini kimler engelledi? Başta Yahudi lobisi!

Tarihi realitedir:

1) Yahudiler, Ermenileri hiç sevmez. (Örneğin… Osmanlı'da haham idamları gibi başlarına ne geldi ise Ermenilerden bilirler.)

2) Yahudiler, sadece kendi yaşadıkları soykırımın bilinip kabul görmesini ister. Bu sebeple…

“Ermeni soykırım” tasarısı Temsilciler Meclisi'ne geldiğinde Yahudi lobisi “Birleşmiş Milletler Soykırım Suçunun Engellenmesi ve Cezalandırılması” sözleşmesini gösterirdi:

– “Soykırım sözleşmesi 1948 yılında kabul edildi. Ermenilerin 1915 olaylarını bu hukuki tanımlama içine sokma çabası yasal değildir. Sözleşme çıktığı yıldan geriye işlemez.”

Evet, önceki güne kadar Ermeni lobisi, ABD'de Yahudi lobisini aşamıyordu!

Demek Mehmetçik, Yahudi lobisini bu derece öfkelendirdi?

İKİ YAHUDİ
Sadece politik arenada/ meclislerde değil.

Akademik dünyada da “Ermeni soykırım” iddiasına karşı çıkanlar arasında Yahudi akademisyen çoktu.

Örneğin… Tarihçi Bernard Lewis.

Dedi ki:

– “Türkler, Ermeni soykırımı yapmamıştır. Ermenilere doğrudan yönelik bir kin duygusu oluşturma ya da Avrupa'daki Yahudi düşmanlığı ile mukayese edilebilecek ‘iblisleştirme' kampanyası olmamıştır. Ermeni tehciri tüm ülkeyi içine almamıştır. Türkler, -kendilerine yapılana oranla nispetsiz de olsa- Ermenilere karşı durup dururken eylem yapmamıştır. Bununla birlikte Osmanlı Hükümeti'nin Ermeni milletini toptan yok etmeyi amaçlayan bir kararının ya da planının varlığına ilişkin ciddi hiçbir delil veya belge mevcut değildir…”

Israrla benzeri sözleri söyleyen…

Israrla benzeri makaleleri yazan…

Bernard Lewis sözüm ona “özgürlüğün mabeti” denen Fransa'da hapse atılmak istendi. İkisi ceza, ikisi de kamu davası olmak üzere dört dava açıldı!

İşte bir başka Yahudi akademisyen: Tarihçi Stanford Shaw.

Lewis gibi Shaw da en önemli Ortadoğu uzmanıydı.

“Ermeni soykırımı yoktur” dediği için ABD'de evi bombalandı. Hayatının geri kalanını Türkiye'de geçirmek zorunda kaldı.

Bu gerçekleri bilen ABD'nin önceki gün aldığı kararla, tarihi nasıl dış politika silahı yaptığını gözler önüne serdi. Artık inandırıcılıkları zerre kalmadı…

PEKİ YA DÜN?
20 yıl önceydi…

Ermeniler “soykırım” karar tasarılarını ABD Kongre'nin Senato kısmına ilk kez 1989 yılında getirdi. Tasarıyı Senato'ya, o dönemde iktidarda olan Cumhuriyetçi Parti'nin Kansas eyaleti senatörü Robert Dole sundu. Senatoda yanında 61 arkadaşı vardı. Ki karar tasarısının kabul edilmesi için çoğunluk olan 51 oy yeterliydi…

Kaliforniya, Massachussets, New York gibi Ermeni lobisinin güçlü olduğu eyaletleri temsil eden senatörler, Dole'e büyük destek verdi.

Karar tasarısı Senato Adalet Komitesi'nden kolaylıkla geçti.

Fakat. 1990 yılı başında tasarıyı destekleyenlerin sayısı birden 61'den 46'ya düştü. Peki niye?

Senato'da şu sözler sıkça duyulmaya başlandı:

– “Türkiye Ortadoğu'da en büyük müttefikimiz! Tasarı geçerse Türk-Amerikan ilişkileri ciddi şekilde zarar görür!”

Bu sözün şifresi kısa zamanda ortaya çıktı:

Saddam 1990'da Kuveyt'e girdi; Körfez Savaşı çıktı…

Özal “bir koyup üç alacağız” diye ABD'nin tüm isteklerini yerine getirdi.

“İkinci İsrail Kürdistan”ın ilk adımı o dönemde atıldı; sürecin devamında Barzani'ye “devlet” kurduruldu.

Ve:

“Ermeni soykırım” tasarısı tabii ki Amerikan Senatosu'ndan geçmedi!

Yani arkadaş!

Batı/ABD/İsrail, Türkiye'nin her dediğini yapan “uydu ülke” olmasını istiyor. Dümen suyundan gidilmeyince kibirle hesap sormaya kalkışıyorlar!

Evet;

– “Ermeni soykırımın” siyasete malzeme yapıldığı bir kez daha ortaya çıktı.
Soner Yalçın yazısından...
nurşen35 beğendi.
__________________

~~~ Bilmediklerimi Ayaklarımın Altına Alsam Başım Göğe Ererdi ✒~




Alıntı ile Cevapla
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Kişi okuyor. (0 Üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Konuyu değerlendir
Konuyu değerlendir:

Benzer Konular
Konu Başlıkları Konuyu Başlatan

Medineweb Ana Kategoriler

Cevaplar Son Mesajlar
İDDİALARINI VE GENÇLİĞİ YİTİRENLERİN GELECEĞİ YOKTUR! Mihrinaz Çocuk Ve Gençlik Eğitimi 2 12 Ağustos 2020 21:17
Bir Türk, Bir Kürt ve Bir Ermeni Medine_Gülü Serbest Kürsü 0 22 Nisan 2018 15:53
Srebrenitsa Soykırımı Mihrinaz Gündem/ Manşetler 1 11 Temmuz 2017 20:59
Bir Türk, Bir Kürt ve Bir Ermeni İslam_Güneşi Güzel Sözler-Deyımler-Nükteler 0 24 Temmuz 2015 17:35
Burmada Müslüman Soykırımı!!! muallime Serbest Kürsü 10 06 Ağustos 2012 20:54

Bir Ayet Bir Hadis Bir Söz | www.kaabalive.net Bir Ayet Bir Hadis Bir Söz | www.medineweb.net Yeni Sayfa 1
.::.Bir Ayet-Kerime .::. .::.Bir Hadis-i Şerif .::. .::.Bir Vecize .::.
     

 

 Medineweb Sosyal Medya Gruplarımız:  Medineweb  Medineweb  Medineweb  Medineweb Medineweb     

  www.alemdarhost.com sunucularını Kullanıyoruz.