Medineweb Forum/Huzur Adresi

Medineweb Forum/Huzur Adresi (https://www.forum.medineweb.net/)
-   Gündem/ Manşetler (https://www.forum.medineweb.net/835-gundem-mansetler)
-   -   Günün Bombası (https://www.forum.medineweb.net/gundem-mansetler/36252-gunun-bombasi.html)

Esma_Nur 26 Temmuz 2019 22:58

Günün Bombası
 
İslamoğlu hz hatice anamıza hakaret etti denilen videonun tamamını izleyin Sizde göreceksinizki videoda anlatılmak istenen şu, Resullahın çok evliliği ile ilgili bazı yakışıksız rivayetleri çürütmek istemiş o talihsiz kelimeyi kullanmış hocanın gafı mı desek ne desek bilemedim..

[Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...]
[Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Nebevi Sevda 27 Temmuz 2019 00:06

Evet mustafa islamoglunun hz. Hatice için kullandığı ağır bir sözdür. Bırakın hz. Haticeye şurada hangi kadına 2 koca artığı desek hanginizin hoşuna gider. Allah için bu sözü cübbeli dese biz hocanın gafı dermiyiz. Cübbeli bu işte bildiğiniz gibi sapkın adam mi deriz.

Nebevi Sevda 27 Temmuz 2019 00:29

Sozunu ettiğin kişi efendimizin eşi be.
Bir insan peygamber eşi için bu şekilde laubali olur mu?
Allah'tan kork be.
Size desek ki hocaların artığı olur mu?

Nebevi Sevda 27 Temmuz 2019 00:35

Son sözüm şudur.
Gördüğüm kadarıyla bu site genel havzası olarak mustafa islamoglunun düşünce ve fikri yapısı üzerine farklı bir muhabbeti var. Ne zaman konu bu adama gelse farklı zıt kutuplar halini alıyoruz.

Ağır elstiriyorsun ve bizler rahatsız oluyoruz diyorsanız eyvallah sözüm asla olmayacaktır. Burada açıkça derseniz alınmam gucenmem eyvallah der sessizce giderim.

nurşen35 27 Temmuz 2019 01:01

Alıntı:

Ebu Ömer Üyemizden Alıntı (Mesaj 428050)
Son sözüm şudur.
Gördüğüm kadarıyla bu site genel havzası olarak mustafa islamoglunun düşünce ve fikri yapısı üzerine farklı bir muhabbeti var. Ne zaman konu bu adama gelse farklı zıt kutuplar halini alıyoruz.

Ağır elstiriyorsun ve bizler rahatsız oluyoruz diyorsanız eyvallah sözüm asla olmayacaktır. Burada açıkça derseniz alınmam gucenmem eyvallah der sessizce giderim.

Medineweb huzurun adresi demişiz
Sitemizde herkes kendi düşüncesini ifade etmekte özgürdür yeter ki kırıcı ve terbiye dışı yazışmalar olmasın tek gayemiz budur
Elbette hatalı gördüklerimizi uyarıp Allah rızası için birbirimize destek çıkmalıyızdır
Herkes benim düşüncemi paylasmalı demekte olmaz. Çünkü zıt kutupta düşünenlerde vardır
Zaman zaman eksili artılı durumlar yaşanacaktır
Fikirlerinizi gönül rahatlığıyla ifade edebilirsiniz hocam.
Zaten efendiliğinizi koruyarak yorumlar yaptığınızın farkındayız.Her konuda da paylaşımlarınızı görmekten mutluluk duyarız

Esma_Nur 27 Temmuz 2019 07:16

Öncelikle hiç bir cemaatin mensubu değilim, bildiğim kadarıyla site yöneticileride öyle.. Bu video en az iki yıl önce çekilmiş ve bunu cımbızlayıp piyasaya süren cübbeli cemaati anladığım kadarıyla, neden bu kdr beklemişler merak ettim açıkcası.. Anlatmak istediğim anlaşılmamış, Resullah s.a.v. 'in evliliklerin tamamen şefkate dayalı bir evlilik olduğunu açıklamak istemiş, yani şehvete dayalı evlilikler yapmış olsaydı böylebir kadınımı tercih ederdi, demek isterken kaba bir tabir kullanmış yani avamın anlayacağı dille konuşmuş.. Cübbeli deseydide iyice öğrenmeden sosyal medya ağzıyla konuya dalmazdım. Sosyal medya sadece kırpık videoya bakarak yorum yaptı ve hocayı adeta linç ettiler.. Benim bu kdr açıklama yapmamdaki sebeb durduk yere insanların günahını yüklenmeyelim yoksa kimsenin savunucusu değilim..

Mihrinaz 27 Temmuz 2019 16:19

Alıntı:

Ebu Ömer Üyemizden Alıntı (Mesaj 428050)
Son sözüm şudur.
Gördüğüm kadarıyla bu site genel havzası olarak mustafa islamoglunun düşünce ve fikri yapısı üzerine farklı bir muhabbeti var. Ne zaman konu bu adama gelse farklı zıt kutuplar halini alıyoruz.

Ağır elstiriyorsun ve bizler rahatsız oluyoruz diyorsanız eyvallah sözüm asla olmayacaktır. Burada açıkça derseniz alınmam gucenmem eyvallah der sessizce giderim.

Aklı ve kalbi selim olan her kim şu videoyu izlerse; Hz hatice annemiz için söylediği sözü, Mekke döneminin kültürel, sosyal yapısına bağlı, dul kadına bakış açısına rağmen Allah rasulunün şehvetinden evlenemdigi gerçeğini vurguladığını anlar. Ha derimki; iyi güzel anlatiyorsunda be hocam "başka tabirmi bulamadin o ne yaaa " derim. Ama asla ne Hz Hatice validemizi ne de diğer sahabeleri karaladiginı, onları aşagiladiginı düşünmem.


Ebu Ömer hocam; ne zaman konu Islamogluna gelse, ısrarla zihniyet ve fikrimizi tartiyorsunuz. Şahsen bu çok rahatsız edici bir durum..Sevdiğimiz alimleri eksik yönlerini gördüğünüzde ya toptan atip ya toptan mi sevmeliyiz. Böyle duygusalmi yaklasmaliyiz.. Ben kusursuz degilimki kusursuzluk arayayım.

Mustafa Islamoglunun bilgiye,araştırmaya dayalı, canina tak demedikce reddiyecilere bile yuklenmeyen( reddiyeciler ise konuşmalarini didik didik edip ancak iki yıl ile 10 yıl içerisinde anlayıp piyasaya ahanda bunu demiş deyip ağza alınmayacak iftiralarda bulunuyorlar.) kavramlara ve kelime köklerine hakimiyeti, Kuran ve Allah Rasulunu anlatan tarzını beğenirim, dinlerim. Bazen de haddi aştığını, zorlama mana cikardiğını duşündüğüm olur. Ama istifade etmekten vazgecmem. Adam aktif ve dinamik.. Gençlere hitap ediyor. Bu tarz iftira ve itici soylemleri gencler hic kale almiyorlar.Bunada aliştilar. Hatta marsta hayat varmıymiş aman senin neyine lazim diyen bilimden bir haber hocalardan kaçıyorlar. Herkes kendi şapkasini önüne koysun. Şimdi bu yorumumdan İslamoğlu'na söz soyletmez oldugum manasimi çıkıyor.. Bu arada 15 yıl öncesine kadar Cübbeli dinler, asla elestirmezdim. Çok şükür eleştirel aklı kullanabilir hale geldik..Özgurlestim yani..

Sayın Ebu Ömer hocam ne yapalım! Hep beraber yerin dibinemi sokalim ömrünu Kurana adamış insanlari. Reformist deyip Allah tepesinden baksinmi diyelim. Yoksa kılıçlarımızı mı kuşanalim. Zitlaşalımmı?

Allah için sorarim size bunca zaman zarfında medinewebin ve yöneticilerinin hangi aykırı, fanatik fikrini gördünüz de konu İslamoğlu olduğunda farklı bir beklenti yada zihniyet tartma telaşına giriyorsunuz? Çokmu önemli bu durum ben bilemedim inanin. Bütün insaniyetimle soruyorum bunu?

Her videoyu, buraya alırken kılı kırk yariyorum. Hepsi kırpılmış muhatabı iftira ve zor durumda birakabilecek videolar çünki . Biz bilmiyormuyuz herşeyi buraya
taşimayi..Kendileri dogrulayici beyanda bulunmadiktan sonra Bunu islamoglu videosu içinde yaparım. Cübbelinin hurma ısırıp verdiği video içinde. Herşeyden önce Mümin feraseti bunu gerektiriyor..Ben gerisiyle ilgilenmiyorum. Kürtçe/Farsça ilahi yayinlayacagim zaman bile aman ne güzelmiş deyip koyamiyorum. Dili bilmiyorum. içinde bilmediğim bir ifade geçer mahçup olurum... Her haber paylasmam. Ya yalansa diye..ki acı tecrubelerim oldu utandım..Beni ilgilendirmez sosyal medyada dönmesi, binlerce yorum eleştiri alması...


Din yorgunu olduk şu hocayı savunucaz bu hocayı dovecez diye diye..Bizim medineweb olarak çok işimiz var. Kim ne dedi, nasıl dedi dedikodusuyla ugraşamayiz...Bırakalım bu faydasız işleri..

Şucu bucu değil, medineweb öğrencisiyiz..Hocalarımızı, alimlerimizi sever, saygı duyariz...onları sevenleri de elestirenleride dinleriz... Böyle davranir, hizmet ederiz..

Fi emanillah...

barışş 27 Temmuz 2019 17:00

Herkes fikirlerini özgurce ifade ettiği bir yer burasi benim yıllardır gözlemlediğim bu

barışş 27 Temmuz 2019 17:02

Tabiatimiz geregi herkesin ayni dusuncede olmasi beklenemez

Medine-web 27 Temmuz 2019 22:04

söylenmesi gerekeni Baş editör hocamız meramımızı çok güzel dile getirmiştir. Bu aklı selim ve Hüsnü zan için kendisine teşekkür ederiz. Ek olarak ebu ömer hocamıza bir kaç izah anlamında kelam gerekiyor.

1-toptancı değiliz. Alimleri/kalemleri/düşünürleri/eserleri ne göğe çıkarır ne de yerin dibine batırmak bizim işimiz değildir. Doğrularını alır yanlışlarını eleştirir iade ederiz.

2-hiç bir cemaate bağlı değiliz alakamız da olmaz. Tüm Müslümanları kardeş biliriz. Burada herkes fikrini söyler hur iradesi ile yazar. Herhangi bir kaleme müdahale etmiyoruz. Tek şartımız başkasının hukukuna/şahsına tecavüz etmemek kaydıyla.

3-amacımız üzüm yemektir bağcıyı dövmek değildir. Cımbızlama/kelime oyunları ile köşeye sıkıştırma/muhatabımızı hasım görme gibi derdimiz yoktur. Kişilerle uğraşmak kişiliğin bittiği andır. muhatabımızın kimliği bizi ilgilendirmiyor fikrini yatırırız masaya.

4-islamoğlu'nun şahsım nezdinde saygın bir yeri vardır. Yıllara dayanan bir dostluğumuz kardeşliğimiz mevcuttur. Eleştirdiğim de olmuştur. Takdir ettiğim de. Tefsir derslerini canlı bir şekilde kendisinden istifade ettiğim ve en büyük kazancım olarak gördüğüm dimağıma hayatıma yansıyan emekleri için müteşekkirim. kendisini en beğendiğim nokta kuran deyimiyle "esatirul evvelin" ile değil "varsa deliliniz onunla gelin" ile hareket etmesidir. Dikkat edin hocanın tüm eserlerini düşüncelerini inceleyın hoca tüm düşüncelerini kuran eksenli delil getirerek ortaya çıkıyor.hikaye masal rüya keramet şeyh mürşit noktalarından uzak ayet ile konuşuyor.

5-hz Hatice anamız hakkında kullanmış olduğu tabir çok kaba ve yakışıksız olmuştur. eminim oda keşke dikkat etseydim demiştir.Daha nezih bir kelime ile izah edebilirdi.

6-hoca din tüccarı değil dinini yaşamaya çalışan bir alimdir. Cennet vaatleri kaymaz terlik yanmaz kefen yakmaz ateş satılık parsel kiralık huri azraili döven şeyh gibi uçuk kaçık saçma sapan delilsiz tutarsız ilmi anlamında gülünç vaatlerde bulunan medya palyaçoların yanında eli öpülesi bir konumdadır.

selam dua ile...


SAAT: 13:27

vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.

User Alert System provided by Advanced User Tagging v3.2.6 (Lite) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2024 DragonByte Technologies Ltd.


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 253 254 255 256 257 258 259 260 261 262 263 264 265 266 267 268 269 270 271 272 273 274 275 276 277 278 279 280 281 282 283 284 285 286 287 288 289 290 291 292 293 294 295 296 297 298 299 300 301 302 303 304 305 306