Medineweb Forum/Huzur Adresi

Medineweb Forum/Huzur Adresi (https://www.forum.medineweb.net/)
-   Gündem/ Manşetler (https://www.forum.medineweb.net/835-gundem-mansetler)
-   -   Doktor Tarlada mı Yetişiyor? (https://www.forum.medineweb.net/gundem-mansetler/37640-doktor-tarlada-mi-yetisiyor.html)

Mihrinaz 10 Mart 2022 15:54

Doktor Tarlada mı Yetişiyor?
 
Artık güzel şeyler paylaşmak istiyorum. Cidden istiyorum ama o kadar yoğun itibar- haysiyet katline, yalana, yanlişa, haksızlığa ugruyoruzki güzele hasretiz.

Cumhurbaşkanı en son doktorlar hakkinda açıklama yaptı. Pandemide doktorlarını öve öve bitirmeeyen hükümet, hakları iyilestirlmediği için, şiddete maruz kaldıkları, suçlarla uğraşmaktan bıktikları için yurt dışına gitmek isteyen doktorlarina kapıyı gösterdi resmen. Derdiniz ne, sorun ne? diye sormadi.

Cumhurbaşkanı ne yapmak istiyor anlamış değilim. Ülkenin okuyan, bilen, zeki kesimine acaip bir garezi var. Haklarını iyileştirmek bu kadar mı zordu. Sen mi okuttun o çocukları ki; gözünüze dizinize dursun diyebiliyorsun. O ana baba vergisini verdi hastane yaptın ,çocuk uğraştı didindi bedava dersaneye gitmedi ana babası verdi. Kitabı, yurdu bedava degildi. Kazandı kredisini çekti okudu.Faiziyle geri ödediler, ödeyecekler. Belediyenin kasasindan 2 milyon bursla okumuş olanlar bunlar değil. Karıştırıyor herhalde.

Doktorluk torpilin, hamili kart yakınliginin, zengin olmanın geçerli olmadığı alın ve akıl teri dökerek kazanilan, yapılan bir meslek. Pandemide istifalarina, izinlerine dahi izin vermediğiniz doktorları birden nasıl gözden çikardıniz. Hakları ödenmezden, gidiyorlarsa gitsinlere nasıl gelindi?

Ayrıca yakınlarına sormuş doktorlar ne kadar alıyor diye. O yakınlar, Fransada enflasyon yüzde 6 marketlerde 600 dolara poşet doluyor diyen, zamlar sonrası bunlar ucuz benzin kuyruğu diyen kör-sağir arkadaşlar olmasın sakın.

Asgari ücretin 4 bin lira olduğu yerde doktor 8-9 bin TL alıyor. Gözünüze dizinize dursun nankörler:) Asistanlar, yeni mezunlar var. Begenmiyorlarsa giden gitsin diyor. Biz de yolumuza yeni mezunlar ile devam ederiz” deniyor. Hepsi şuan harıl harıl Almanca çalışıyor! Yurt disina gitmek isteyen yeni mezunlar zaten.


Özele gitmiyorlar bir. Paradan dolayı değil gelecek göremedikleri için gidiyorlar iki. Eli bıçaklı cahil saldırgan tiplerin ònüne attiniz, saldırıya açık hale getirdiniz üç.

Övünülecek hiçbirşey bırakmadınız.
Doktor tarlada yetismesiğine göre hacı hocayla muska yazdirip, oku üfle ile deva arayacağımiz zamanlar geliyor herhalde..

Buyurun Tayyip Erdoğan'ın sözleri


ERDOĞAN NE DEMİŞTİ?
Erdoğan, AK Parti'nin grup toplantısında hekimlere yönelik şu ifadeleri kullanmıştı:


Bu hastaneleri yapan biziz. Bu doktorları okutan, yetiştiren bu devlet değil mi? Bu devlet sizi okuttu yetiştirdi. En çok maliyeti yüksek olan birim de sağlıktır. Şimdi az para alıyorlarmış.

Sordum en düşük alan ne kadar alıyordu 8-9 bin, en yüksek alan 25 bin civarı... E buna rağmen özel sektör daha fazla veriyor diye oralara kaçıp gidiyorlarmış. Bakın açık konuşuyorum. Açık konuşmayı severim.

Varsın gidiyorlarsa gitsinler. Bizler de üniversiteleri yeni bitiren yeni doktorları buralarda istihdam ederiz. Bunlarla yola devam ederiz. Daha da ileri gidiyorum. İsterlerse yurt dışından dönmek isteyenleri süratle buraya davet eder ve buralarda istihdam ederiz.

Buralar boş kalmaz merak etmeyin. Ve biz şu anda asistan doktorlarımızla buralarda devam ederiz. Ne gerekiyorsa bunu yaparız. Doktorluk gibi aziz bir mesleği paraya bina etmek, paraya onu dayamak heralde pek de insani değildir.

......

Utanç verici:)

Mihrinaz 10 Mart 2022 16:05

Tercümesi bu oluyor


[Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Kara Kartal 10 Mart 2022 18:59

Yaw ugraşsam benden ògretmen olur, inşaat, jeoloji, su ürünleri mühendisliği kazanabilir okuyabilirim. Halkla ilişkiler işletme, iktisat, zanaatkar, imam olabilirim Herkes bunu egitimle bi şekilde yapar.
Doktor yahu doktor. Gerçekten şu konuşmalara ve çomarlara bakınca tarlada yetişen sulayinca uzman olan bişey sanırsın doktoru. sssssss

Kazanmak için hayvan gibi çalışmak, bitirmek için dünyadan soyutlanma, göreve başladığında anasının ak sütü gibi helal doktor olan ülkenin en zeki kesimine giderse gitsinler demek akla zararmhc
Pandemi bitti işi bitti uz/gn

Suriyelilere denmeyen doktorlara dendi iyi mi?mhc

Bunlar devlet hastanesine gitmemişler. Egzos muayenesi bile daha uzun.mahcup000 Adamlar sadece kalem tutmuşlar. Kavga gürültü bilmezler. Kendilerine saldirana ne yapsın. Hem canlari tehlikede olacak hem saldıranın şikayetiyle ugraşacaklar. Bende olsam kendimi düşünürüm:)mahcup000

Aldıkları para konusuna hiç girmiyorum:) 3 maaş alıp memlekete bir faydası olmamış faydasızlar, kan emiciler cevaplasin bunu. Emekliye, asgari ücretliye birakirsan ülkenin Afrikayla kıyaslanması gibi bişi çıkıyor ortayaspr/

Kara Kartal 10 Mart 2022 19:23

Bilim ve sanat takdir edilmediği yerden göç eder. - İbni Sina

#doktorumunyanındayım

Medine-web 11 Mart 2022 15:24

doktor annesi konuyu hayli sinir patlaması ile açmış.
laz anne bi sakin ol.)
çocuğu sen okutmadın bu bir. Fındık tarlasında yetişti bu iki. Beğenmiyorsan Arabistan orda bu üç. Ben bilmem reis bilir bu dört.
dört ünv.mezunu yetiştirdim.bi tanesi tıp. o tıp okuyana verilen masraf ile 4 tane öğrenci daha okuturdum. Üstelik diğerleri 4 yılda mezun oldu. tıp olan 7.yılını okuyor hala.Polis 9 hemşire 8,5 öğretmen 8 alıyor doktor da 8-9 arası imiş. imam vaiz memur polis ile hemşire öğretmen doktor ücretleri eşitlendi nerdeyse. Ha o 25 alan doktor 6 yıl tıp üzerinde 4 yıl daha okuyacak uzman olacak. Uzman oldu diyelim her hastane eşit değil ki. Döner sermaye müşteriye göre değişir bunu da açıklayan nedense yok. Uzman var 30 alır uzman var 10....
gidenler anasını alsın gitsin cümlesi pek yabancı gelmedi. Boşluklara yeni mezunları dolduracakmış. Hastalara geçmiş olsun.

bir şey daha pandeminin korkunç dönemlerinde sağlıkçılar canım cicim aşkım yiğidim iken bu gün talakı selase....

el insaf yaw...

Mihrinaz 11 Mart 2022 18:27

Sinirler laçkalaştı hocam ülkenin gelecek vadeden gençlerine, onları yetiştirerecek hocalarina bu kadar sırt dönülmesi üzüntü verici. Doktor anasindan ziyade, bundan sonrasında hasta adayı olmamız endişelendiriyor beni .)) Ameliyata girecek hoca olmayınca youtubeden izleyerek operasyona girecek asistan fikri.. aman Yarabbi.

Yeni yapılan hastanelerle òvünüyoruz.
Hekimlerden bahseden yok.
Bir hastaneye gideceğim zaman hastane güzelmi?
Kaç odası var? Duşu, dolabı varmı?
Ameliyathanesi güzel mi? Aletleri ithal mi? Diye soranı görmedim daha.
Hekim sorulur, doktor iyi mi, cerrah varmı? onunla ilgilenilir.
Alanında uzman doktoru yoksa orası ancak binadır hastane değil.

Kara Kartal 11 Mart 2022 21:34

Ooo maşallah. başarılı ebeveynlerin başarılı gençler yetişiren başarılı site yöneticiliği tesadüf değil yanievet000alkış000cicekver doktor çocuklarınız var. çok gurur verici.czk*
Ne yapın edin kalsinlar ama sağlık ocağı doktoru olmasınlar abi abla cerrah olsunlarmahcup000sitede bedava doktor hizmetide verilir wallah çok iyihyyyyy ben burdan ayrılmimgülümseyen000
Yoksa bu gidişle parası olan sağlık hizmetinden faydalanacak. Olmayan kocakarı ilaçları:)

Esma_Nur 12 Mart 2022 07:12

Reisin kasımpalı damarı kabarmış yine! Geliyor gelmekde olan drların grev yapmakdan başka çaresi kalmadı ülkemizde kısasa kısas yapılmasa amaca ulaşılmıyor.bu süreçde olan halka olacak bir şeylerin oturması için sabır lazım. Annem için bu sıralar hastanelerdeyiz drlar gayet güzel ilgileniyorlr dah ne yapsın günde tahmini 70 hasta bakıyor bir dr ! Onlrında insan oldugunu unutuyoruz.pandemi döneminde onlar olmasa halimiz nice olurdu?elleri terden ilaçda derileri büzşmüş egzama olmuş biz bir maskeye dayanamazken onlrın paçalarınfan ter dökülüyordu.avrupa ztn drlarımızı kapmak için bekliyor pusuda kaybeden biz oluruz ! Özel hstaneye herkesin gücü yetmez devlettede dr kalmaz reis ne yapmaya çalışıyor anlamış değilim.

Bakın bir doktorun ağzından bunlar !
Uykusuzluktan 32 yaşımda göz altı morluklarım, saçımda sayısız beyazım ve alnımda kırışıklıklarım oluştu 2 yılda. Bunlar toparlanır asla da şikayet etmiyorum. Ama hipertansiyon hastasıyım ve nöbette yüksek tansiyonla sayısız ameliyat yaptım-

Bir gece Sabim’den arandık. Randevu bulamayan bir hastanın eşi Sabim’i aramış ve ‘’Yarın gelicem karıma bakmazsa ya bi doktoru ya bi hemşireyi öldürmeden gitmiycem’’ demiş; sonraki gün poliklinikte diken üstünde bekledik ki biri gelip bizi öldürmesin.

Bir nöbetimde ebe hanım panikle yanıma geldi, ‘’Hocam doğumhanedeki hastanın eşi yanında ve belinde silah var’’ dedi. Silahla ne x-ray ne bir güvenliğe denk gelmeden doğum yağtırdığımız odaya giriyor hastanın eşi.
Yazık cidden!


Gecen sene istifalar yasaklanmışdı ne olduda doktorlr gözden çıktı ! Birlik olurlrsa kazanacaklarına inanıyorum

Kara Kartal 14 Mart 2022 15:58

CB doktorların tıp bayramını kutlayıp müjde dediği haberleri sıraladı.
Gitsin mi kalsınmı karar veremiyor anlaşılan gülümseyen000 şaka şaka hepsine jest yaptı reisimiz. Bizde tüm doktorların tıp bayramını kutlayalim. İşte Erdoğan'ın kutlaması

Salgın döneminde sağlık sistemimizin ayakta tutulması için gayret gösteren hekimlerimiz ile sağlık çalışanlarına şükranlarımı sunuyorum. Bizim kültürümüzde her işin başı sağlıktır.

Öyle ki ülkemizde hekim, doktor, tabip temalı binlerce türkü, binlerce deyim vardır. Devrinin en büyük fatihi Kanuni Sultan Süleyman'ın dünyadaki en büyük mutluluğu 'Bir nefes sıhhat' olarak tabir etmesi tesadüf değildir.

DSÖ ise sağlık kavramını tam bir iyilik olarak kapsıyor. Bilginin ve verinin en önemli değer haline geldiği dünyada sağlık sektörü güçlenmektedir. Ülkemizi küresel sağlık sistemim içinde en iyi yere getirmek istiyoruz.

Sağlık deyince akla ilk gelen hekimdir. Hekim ve hakim aynı kökten geliyor. Bu iki kavramın ortak özelliği, ilmi hikmette mütehassıs kişileri anlamlandırmasıdır.

Milletimizin Kur'an-ı Kerim'deki Lokman kıssasını hekimlikle irtibatlandırması, bu mesleği hangi konuma yerleştirdiklerini işaret etmektedir."


SAAT: 02:24

vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.

User Alert System provided by Advanced User Tagging v3.2.6 (Lite) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2024 DragonByte Technologies Ltd.


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 253 254 255 256 257 258 259 260 261 262 263 264 265 266 267 268 269 270 271 272 273 274 275 276 277 278 279 280 281 282 283 284 285 286 287 288 289 290 291 292 293 294 295 296 297 298 299 300 301 302 303 304 305 306