Medineweb Forum/Huzur Adresi

Medineweb Forum/Huzur Adresi (https://www.forum.medineweb.net/)
-   Gündem/ Manşetler (https://www.forum.medineweb.net/835-gundem-mansetler)
-   -   Memleketten Hava Durumu (https://www.forum.medineweb.net/gundem-mansetler/38111-memleketten-hava-durumu.html)

Kara Kartal 28 Mart 2023 15:21

Memleketten Hava Durumu
 
Meteoroloji uyardı! 54 kentte sıcaklıklar 20 derece düşecek.

Hava tahmin raporuna göre, ayın son haftasında yurt genelinde yağışlı havanın etkili olması bekleniyor. 54 il için sarı kodlu uyarı verilirken yarın bazı bölgelerde kar yağışı etkili olacak.

Türkiye bu sene çok fazla kış yaşamadı.

Kış sezonuna geç giren ülkemizin bazı kesimlerinde yeniden kar bekleniyor.

Batı kesimlerden başlayarak sıcaklık hissedilir derecede azalacak.

Yarın yurdun iç kesimlerinde kar yağışı beklenirken sıcaklık da 20 derece kadar düşecek.

Ülke genelinde soğuk hava etkili olacak


54 il için sarı kodlu uyarı

Adana, Afyonkarahisar, Amasya, Ankara, Balıkesir, Bilecik, Bolu, Burdur, Bursa, Çanakkale, Çankırı, Çorum, Denizli, Edirne, Erzincan, Erzurum, Eskişehir, Giresun, Hatay, Isparta, İstanbul, İzmir, Kastamonu, Kayseri, Kırklareli, Kırşehir, Kocaeli, Konya, Kütahya, Malatya, Manisa, K.Maraş, Nevşehir, Niğde, Ordu, Rize, Sakarya, Samsun, Sinop, Sivas, Tekirdağ, Tokat, Trabzon, Uşak, Yozgat, Zonguldak, Aksaray, Karaman, Kırıkkale, Bartın, Yalova, Karabük, Osmaniye, Düzce

[Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...]


Meteoroloji uyardı! 54 kent çin sarı kodlu alarm

Çığ tehlikesine karşı tedbirli olunmalı

Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun eğimli ve yüksek yamaçlarında çığ tehlikesi riski bulunduğundan dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.


Kar beklenen iller ise şu şekilde sıralandı:

Ankara, Bolu, Kayseri, Eskişehir, Amasya, Kastamonu, Kırıkkale, Kırşehir, Konya, Kütahya, Nevşehir, Niğde, Sivas, Tokat, Uşak, Yozgat, Çankırı, Çorum, Karabük, Bilecik, Karaman, Aksaray, Afyonkarahisar. il için sarı kodlu uyarı


23 ilde ise kar yağışı bekleniyor

Yarından itibaren ise sıcaklığın eksilere düşmesi beklenen iç bölgelerde karla karışık yağmur ve kar yağışı bekleniyor.

Kar beklenen iller ise şu şekilde sıralandı:

Ankara, Bolu, Kayseri, Eskişehir, Amasya, Kastamonu, Kırıkkale, Kırşehir, Konya, Kütahya, Nevşehir, Niğde, Sivas, Tokat, Uşak, Yozgat, Çankırı, Çorum, Karabük, Bilecik, Karaman, Aksaray, Afyonkarahisar.

Kara Kartal 04 Nisan 2023 13:07

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI
Ülkenin genelinde etkili olacak yağışların, özelikle Marmara'nın batısı ve Kıyı Ege'de yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından 60 ile sarı ve turuncu uyarı yapıldı. Birçok il su taşkınlarına karşı uyarılırken, vatandaşlardan temkinli olmaları istendi.

Hava sıcaklığı
Hava sıcaklığının iç ve doğu kesimlerde artacağı, batı kesimlerde yağışla birlikte 2 ila 4 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı, genellikle mevsim normalleri üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor.

Marmara'nın güneyi, Ege, Akdeniz'in iç ve batı kesimleri, İç Anadolu, Karadeniz'in iç kesimleri ile Hatay çevrelerinde kuvvetli, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri, Ege ve Batı Akdeniz'in batısında zaman zaman kısa süreli fırtına (40 ila 80 zaman zaman 90 km/saat) eseceği tahmin ediliyor.

Deprem bölgesinde toz taşınımına dikkat
Deprem Bölgesinde yarın (Salı) Şanlıurfa’nın güney kesimlerinde yer yer kuvvetli olmak üzere Kilis, Gaziantep, Şanlıurfa, Adıyaman, Elazığ, Malatya ve Diyarbakır çevrelerinde Suriye kaynaklı toz taşınımı bekleniyor.

Çığ tehlikesi
Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun eğimli ve yüksek yamaçlarında çığ tehlikesi riski bulunduğundan dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

Uyarı alan iller
Adana, Amasya, Ankara, Antalya, Bilecik, Bolu, Çankırı, Çorum, Denizli, Edirne, Eskişehir, Gümüşhane, Hatay, Kastamonu, Kırşehir, Kütahya, Kahramanmaraş, Nevşehir, Samsun, Sinop, Sivas, Tokat, Uşak, Yozgat, Zonguldak, Aksaray, Bayburt, Kırıkkale, Bartın, Karabük, Osmaniye ve Düzce'ye sarı kodlu rüzgar uyarısı yapıldı.

Afyonkarahisar, Burdur, Giresun, Isparta, Kayseri, Konya, Ordu, Niğde, Rize, Trabzon ve Karaman'da turuncu kodlu rüzgar uyarısı verildi.

Aydın ve İzmir'de sarı ve turuncu kodlu gökgürültülü sağanak yağış ve sarı kodlu rüzgar uyarısı verilirken, Balıkesir'de sarı ve turuncu kodlu gökgürültülü sağanak yağış uyarısı, Bursa ve Manisa ise sarı kodlu rüzgar ve gökgürültülü sağanak yağış uyarısı verildi.

Adıyaman'da sarı kodlu toz aşınımı ve rüzgar uyarısı, Diyarbakır, Elazığ, Gaziantep, Malatya, Şanlıurfa ve Kilis'te sarı kodlu toz aşınımı uyarısı, Edirne, Tekirdağ ve Yalova'da sarı kodlu gökgürültülü sağanak yağış uyarısı yapıldı.

Kara Kartal 04 Nisan 2023 13:08

Memlekete yaz gelemiyo malesef:)

Kara Kartal 19 Nisan 2023 21:36

BAYRAM DA HAVA DURUMU:


Meteoroloji bölge bölge uyardı: Bayramda ikisi birden vuracak
Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; bayramda Marmara, Ege, Karadeniz, İç Anadolu, Doğu Akdeniz, Güneydoğu Anadolu ve Doğu Anadolu bölgesinde gök gürültülü sağanak yağışlı ve kuvvetli rüzgar etkili olacak. Yağışların Marmara, Ege'nin kuzeyi ile Batı Karadeniz ve Karadeniz'in kıyı kesimlerinde kuvvetli olması bekleniyor.

MGM'nin yayınladığı 5 günlük yeni rapora göre; bayramın ilk günü İstanbul dahil Marmara'da hava yağmurlu. Bayramın ikinci ve üçüncü günü ise Doğu ve Güneydoğu Anadolu, Karadeniz, ve İç Anadolu'da kuvvetli sağanak yağış bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI DÜŞÜYOR
Hava sıcaklığının Akdeniz ile Karadeniz kıyılarında 2 ila 4 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor. Rüzgarın genellikle güney ve batı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Akdeniz’in iç kesimleri, İç Anadolu’nun güney ve doğusu, Orta ve Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun batısında güney yönlerden kuvvetli olarak (50-70 km/saat) esmesi bekleniyor.

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI
Rüzgarın, Akdeniz’in iç kesimleri, İç Anadolu’nun güney ve doğusu, Orta ve Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun batısında güney yönlerden kuvvetli olarak (50-70 km/saat) esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Kara Kartal 30 Nisan 2023 13:49

ÜNLÜ METEOROLOG UYARDI:EL NİNO GELİYOR, HEMEN ÖNLEM ALIN!


Hava durumu tahminleri ile sık sık gündeme gelen ve vatandaşlar tarafından yakından takip edilen ünlü Meteoroloji Uzmanı Kerem Ökten, sosyal medya hesabından yeni bir paylaşımda bulundu. Kuvvetli yağışların Türkiye'ye doğru geldiğini belirten Ökten, "Ve El nino (Yaramaz Çocuk) kesinleşti. Tüm Dünya modelleri hem Yaz mevsiminde hem de Önümüzdeki Kış'ta El nino bekliyor. El nino Ülkemizde yağışların artmasını sağlayacak. Öte yandan önemli hava olaylarını da beraberinde getirecek." dedi.

Esma_Nur 30 Nisan 2023 20:14

Ülkenin hangi bölgesini etkileyecekmiş en çok ?

Mihrinaz 05Haziran 2023 10:57

Ankara'daki dehşet sel görüntülerinden sonra Amasya Ordu Sinop Samsun Tokat'ta şehrin iç kesimlerinde seller meydana geldi. iç bölgeler dahil kuvvetli yağış var. Özellikle bu illerde turuncu kod alarmı verildi. Şehirlerin düzlük iç kesimlerinde ve dere yatağı kenarlarında oturanlar mutlaka tedbir alsınlar... Köylerde toprak suyu çekmiyor. Şehirler beton ve alt yapı hep sorun...

Kara Kartal 07 Temmuz 2023 20:27

Temmuz ayı ile itibariyle sıcaklıklar hızla artmaya başladı. Özellikle El Nİno (Yaramaz çocuk) hava sistemi tüm yurtta etkisini göstermeye devam ederken vatandaşlar 'Bugün hava durumu nasıl? Hava sıcaklıkları yükselmeye devam edecek mi? Sıcaklıklar ne kadar artacak?' sorularını araştırıyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü son dakika olarak uyardı. O günlerde resmen kavrulacağız! Ünlü Meteoroloji Uzmanı Kerem Ökten, tarih vererek uyardı. İstanbul başta olmak üzere o illerde sıcaklıklar 42 dereceyi aşacak. O günlerde sakın dışarı çıkmayın!

Kara Kartal 10 Temmuz 2023 19:47

Meteoroloji'den 13 ile 'turuncu' uyarı: Su baskınlarına dikkat!
Meteoroloji'nin son tahminlerine göre; Karadeniz Bölgesi'nde 13 il için turuncu kod verilirken; Doğu Karadeniz'de yağışların kuvvetli olacağı belirtildi. Ayrıca İç Anadolu'nun doğusunda kuvvetli yağış ve Doğu Anadolu'da da gök gürültülü sağanak bekleniyor. Bu bölgelerde sel, su baskını ve yıldırım gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olunması gerekiyor.

Meteoroloji'den 13 ile 'turuncu' uyarı: Su baskınlarına dikkat!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü günlük hava durumu tahmin raporunu yayımladı. Buna göre, ülkenin kuzey, iç ve doğu kesimleri parçalı yer yer çok bulutlu, Karadeniz, İç Anadolu'nun güney ve doğusu, Orta ve Doğu Akdeniz'in iç kesimleri, Doğu Anadolu'nun kuzey ve batısı ile Bingöl, Muş ve Bitlis çevrelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

İL İL HAVA DURUMU İÇİN TIKLAYIN
KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI

Yağışların; Orta ve Doğu Karadeniz, Sinop, Kastamonu kıyıları, Kayseri, Niğde, Erzincan ve Ardahan çevreleri ile Yozgat'ın doğu, Sivas'ın kuzey ve batı, Erzurum'un kuzey ilçelerinde kuvvetli, Ordu, Giresun, Rize, Artvin çevrelerinde çok kuvvetli ve yer yer şiddetli beklendiğinden yaşanabilecek sel, su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI
Rüzgarın; Güney ve Kıyı Ege, İç Anadolu’nun güney ve doğusu ile Doğu Anadolu'nun batısında kuzeyli yönlerden kuvvetli (40-70 km/saat) yer yer fırtına şeklinde esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

HAVA SICAKLIĞI
Hava sıcaklığının iç ve doğu kesimlerde 2-4 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

Kara Kartal 06 Eylül 2023 11:05

İstanbul'u sel vurdu: Felaketin boyutu gün ağarınca ortaya çıktı


İstanbul'da dün akşam saatlerinde başlayan ve gece boyunca etkili olan sağanak yağış, Arnavutköy, Başakşehir ve Küçükçekmece'de etkili oldu. Birçok ev ve işyerini su basarken, vatandaşlar selde mahsur kaldı. Valilik sel felaketinde 2 kişinin hayatını kaybettiğini, 12 kişinin ise yaralandığını açıkladı. Su baskınlarında ise ilk belirlemelere göre bin 754 ev ve iş yerinin etkilendiği belirtildi. Öte yandan sel felaketinin boyutu, gün ağarınca drone ile havadan böyle görüntülendi.



[Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...]


[Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...]
Mobilyacılar çarşısı


[Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...]


Doğudaki sel batıya kaydı. Allah'ım koru🤲


SAAT: 15:24

vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.

User Alert System provided by Advanced User Tagging v3.2.6 (Lite) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2024 DragonByte Technologies Ltd.


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 253 254 255 256 257 258 259 260 261 262 263 264 265 266 267 268 269 270 271 272 273 274 275 276 277 278 279 280 281 282 283 284 285 286 287 288 289 290 291 292 293 294 295 296 297 298 299 300 301 302 303 304 305 306