![]() |
Muhammed ikbal'den Sözler Hayat bir şaraptır ki, en acısı en iyisidir. Hiçbir köpek görmedim ki, başka bir köpeğin karşısında baş eğsin! İnci deniz dibinde; Çerçöp çıkmış sahile. Kadeh olmadan şarap içilmez, amma bil ki İnsanı sarhoş eden şaraptır kadeh değil... Şahin ölü sülün avlamaz. Tehlike, kudreti imtihan eder. Uykuyu hafif ölüm, ölümü de ağır uyku bil. Visal sevgiyi öldürür. |
Cvp: Muhammed ikbal'den Güzel Sözler
|
Cvp: Muhammed ikbal'den Güzel Sözler Muhammed İkbal Kimdir? İslam alimi. Kurtuluş savaşı yıllarında zor durumda Pakistan halkını, Türk halkının milli mücadelesine destek vermek için örgütlemiş, milli mücadelede kullanılmak üzere Pakistan halkından 1.5 milyon sterlin toplayıp Ankara hükümetine yollatmıştır. Doğumu 1873 Pakistan'ın Pencap eyaletine bağlı Siyalkut Ölümü 21 Nisan 1938 |
Cvp: Muhammed ikbal'den Sözler Allahım, lütfunla, kereminle bu milletin ağacı yeşildir, Senin kereminden bu millet bugün hâlâ yaşayabilmektedir! Allahım, İslam milletine kıpırdanış, silkiniş imkanı bağışla, Hz.Ali gönlü, Hz.Ebubekir sadakati ve ihlası bağışla! Bu ümmetin ciğerine Muhammed aşkının okunu sapla, Yeniden dünyaya hakim olma arzusu uyandır onlarda! Öyle ki, senin gök kubbende daima parlak kalsın yıldızlar, Senin dünyanda gecelerini ibadetle geçirenler selamette kalsınlar! İslam gencine ciğer ateşi İslam’a hizmet harareti lûtfet, Ona benim Peygamber aşkımı, derin görüşümü nasip et! Benim gemimi içinde bulunduğu girdaptan kurtar, Ona hızlı gitme gücü bağışla, yavaş gitmesinden kurtar! Allahım, ölme yaşama sırlarını öğret bana, Çünkü bütün bu kâinat senin ilmin içindedir daima. Uykusuz gözlerim senin için yaşlıdır. Senin için kalbimde dayanılmaz dertler saklıdır. Sabahlara kadar feryat ve niyazlarım senin için, Yalnızlığımda ve meclislerde yanıp yakılışlarım senin için. Heyecanlarım, arzularım, burkuluşlarım senin için. Umutlarım, aranmalarım hepsi, hepsi senin için Muhammed İkbal... |
Cevap: Muhammed ikbal'den Sözler [Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...] Yaşanmayan yolda ölünmezki MUHAMMED İkbal |
Cevap: Muhammed ikbal'den Sözler Bir insan Kur'an-ı tanısın da, neşesiz ve ümitsiz olsun! Hiç mümkün mü? Muhammed İkbal |
Cevap: Muhammed ikbal'den Sözler Hacdan dönenleri ziyarete gittim. Hepsi ziyaretine gelenlere takke, tesbih, hurma, zemzem ikram ediyorlardı. Onlara içim yanarak, dedim ki; Ey Dostlarım sizin içinizde; Ebu Bekir’in sadakatini, Ömer’in adalet ve cesaretini, Osman’ın haya ve edebini, Ali’nin ilim ve şecaatini, Halid’in askeri dehasını getiren yok mudur? - Muhammed İkbal - |
Cevap: Muhammed ikbal'den Sözler Ey gafil, dini kitaplarda arama! İlim ve hikmet kitaptan öğrenilir. Din ise ehlullâhın nazarından öğrenilir. Gönül hastalıklarını gönül sahipleri tedavi eder. Gönlü parlakların sohbeti bir iki ân sürer ama, bu ânlar varlık ve yokluğun sermayesidir. Ey sen ki, senin kutsiyete ermiş fertlerin (evliyan), peygamberler mertebesindedir. Senin aşkınla bağrı parça parça olanlar, gönülleri dokuyanlar, vücuda getirenlerdir… Bir pervaneden yanmanın inceliğini, derin mânâsını öğren. Ateş içinde bir saray bina et. Canına aşkı yerleştir. Mustafa ile olan ahdini tazele. Yıldızları mızrakla delip de ipe dizen kahramanların büyük, uyanık himmetine kul kurban olayım ben. Dosttan ayrılan gönül, medreseden, mektepten aldığı bilgilerle asla huzura ermez. |
Cevap: Muhammed ikbal'den Sözler [Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...] |
Cevap: Muhammed ikbal'den Sözler [Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...] |
SAAT: 10:51 |
vBulletin® Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
User Alert System provided by
Advanced User Tagging v3.2.6 (Lite) -
vBulletin Mods & Addons Copyright © 2025 DragonByte Technologies Ltd.