www.medineweb.net, ykleniyor... 'den beri Kesintisiz Yaynda....

Medineweb Forum/Huzur Adresi

Go Back   Medineweb Forum/Huzur Adresi > ..::.PEYGAMBERLER-ASHAB-I KRAM-ALMLER.::. > Peygamberler-Ashab- Kiram-Alimler > Hadis-i erif

Konu Kimlii: Konu Sahibi Yitiksevda,Al Tarihi:  24 Temmuz 2009 (15:30), Konuya Son Cevap : 17 Aralk 2011 (11:23). Konuya 33 Mesaj yazld

Yeni Konu a  Cevapla

LinkBack Seenekler Deerlendirme
Alt 24 Austos 2011, 20:19   Mesaj No:11
Medineweb EDTR
su damlas - ait Kullanc Resmi (Avatar)
Durumu:su damlas isimli ye imdilik offline konumundadr
Medine No : 13055
yelik T.: 18 Aralk 2010
Arkadalar:18
Memleket:sivas
Konular: 706
Beenildi:8971
Beendi:10735
Takdirleri:31112
Takdir Et:
Standart Cevap: Hadis-i erif

Kiiler hakknda yapacanz iyilikle anma ve ktlkle anma suretiyle, sizler, birbirinize kar Allah'n ahitlerisiniz, (sizin hayrla ydettikleriniz cennetliktir, zemmederek, ktlyerek andklarnz da cehennemliktir

"Bir yαrm αkln kuyusundα br yαrm αkn kuytusundα...
Cennet ve cehennem αrαsndα.Ucu srαttαn geen bir uurum kenαrndα...
'rftα.....
rfn dα αrαsndα...Ar ve αf yαrαsndα..."
Alnt ile Cevapla
Alt 24 Austos 2011, 22:23   Mesaj No:12
Medineweb Sadk yesi
MusabBinumeyr - ait Kullanc Resmi (Avatar)
Durumu:MusabBinumeyr isimli ye imdilik offline konumundadr
Medine No : 13855
yelik T.: 22 Mays 2011
Arkadalar:3
Ya:38
Konular: 254
Beenildi:52
Beendi:0
Takdirleri:160
Takdir Et:

Mchid merhum anlatyor: "Beyr el-Aevi, Hz. bnu Abbs
radyallahu anhm'ya gelip:
"Reslullah aleyhissaltu vesselm buyurdular ki..." diyerek bireyler anlatmaya kalkt. Ancak bnu Abbs onu konumaya brakmad ve kendisine iltifat etmedi. Beyr:
"Szlerimi niye dinlemiyorsunuz? Ben size Reslullah aleyhissaltu vesselm'dan anlatyorum, hi tnmyorsunuz, niin?" diye sordu. bnu Abbs ona u cevab verdi:
"Biz vaktiyle, bir kimsenin "Reslullah aleyhissaltu vesselm buyurdular ki" dediini iitince, gzlerimizi ona evirip kulaklarmz da dinlemek zere uzatyorduk. Ne zaman ki, insanlar hadis rivayetinde laubaliletiler, biz de onlardan ancak bildiklerimizi almaya baladk."
Mslim, Mukaddime 7, (7).
Alnt ile Cevapla
Alt 25 Austos 2011, 21:00   Mesaj No:13
Medineweb Sadk yesi
Takdir Et:

Yine Ebu Hureyre radyallahu anh anlatyor: "Reslullah aleyhissaltu vesselm buyurdular ki: "Ramazan girip kt halde gnahlar affedilmemi olan insann burnu srtlsn. Anne ve babasna veya bunlardan birine yetiip de onlar sayesinde cennete girmeyen kimsenin de burnu srtlsn. Ben yannda zikredildiim zaman bana salt okumayan kimsenin de burnu srtlsn!"

Tirmizi, Da'avt 110, (3539).
Alnt ile Cevapla
Alt 25 Austos 2011, 21:47   Mesaj No:14
Medineweb EDTR
Takdir Et:

- Allahmme inneke afvvn thbb'l-afve fa'fu ann: Allah'm sen ok affedicisin, affi seversin, beni affet." diye dua et, buyurdu (Tecrd-i Sarih Tercemesi, VI, 314).

'rftα.....
Alnt ile Cevapla
Alt 26 Austos 2011, 10:45   Mesaj No:15
Medineweb Emekdar
Esma_Nur - ait Kullanc Resmi (Avatar)
Durumu: Esma_Nur isimli ye uanda  online konumundadr
Medine No : 4458
yelik T.: 19 Ekim 2008
Arkadalar:0
Memleket:sivas/istanbul/
Konular: 590
Beenildi:5138
Beendi:6898
Takdirleri:27629
Takdir Et:

Ebu Sad Hudr (r.a.) yle anlatr:
Resulllah (a.s.) Mescitte Ramazan aynn ortasndaki on gnde itikf ediyordu. Yirminci gece dolup Peygamber yirmi birinci geceyi karlayaca zaman eve dnerdi. Kendisi ile beraber itikf edenler de dnerlerdi. Sonra kendisi bir ayda ikamet etti de, bu ayda iken, iinde evine dnmekte olduu o gecede de itikf etti. Muteakibe n halka bir hutbe irat ederek Allah'n diledii baz eyleri onlara yle emretti: "Ben u on gnde itikf ediyordum . Sonra bana u son on gnde itikf etmem zahir oldu. Benimle beraber itikf etmi olan, kendi itikf yerinde gecelesin . Ben, bu geceyi muhakkak grmtm, fakat o bana unutturul du. Siz onu (Kadir gecesi) son ondaki her tek gecede arayn. Ben kendimi bir su ve bir amur iinde secde ederken grdm." Ebu Sad Hudr szlerine devamla: Biz yirmi birinci gecede yamura tutulduk. Hatta Mescidin ats Resulllah'n namaz kld yere akt. Ben, sabah namazndan dnerken Resulllah'a baktmda, yz yamur amur ierisinde idi.
Sahih-i Mslim'deki hadis numaras: 1993

Abdullah ibnu Amr ibnul-s -Allah ondan ve babasndan raz olsun- yle dedi:

Allah Azze ve Celle Kurnda Allah Rasl sallallahu aleyhi ve sellemi u ekilde vasfetmitir: Ey Peygamber, biz seni hakkaten bir hid, bir mjdeci, bir korkutucu olarak gnderdik. (Fetih: 8) Tevratta da Onu u ekilde vasfetmitir:
Ey Peygamber, biz seni hakkaten bir hid, bir mjdeci, bir korkutucu ve mmlere bir koruyucu olarak gnderdik. Sen elbette benim kulum ve Raslmsn. Ben sana Mtevekkil adn verdim. Bu peygamber kt huylu, kat kalpli, arlarda rtkan deildir. O ktle ktlkle mukabele etmez, fakat o ktl af ile, mafiret ile karlar. Allah, sapm olan milleti bu peygamber ile onlar L ilahe illllah demeleri suretiyle dorultmadka, o peygamberin ruhunu asla kabzetmeyecektir. Allah bir ok kr gzleri, birok sar kulaklar, birok kapal kalpleri bu tevhid kelimesiyle aacaktr"(Hadisin Buharide getii dier yerler: 4838)

Ber ibnu zib -Allah ondan raz olsun- yle dedi:

Allah Rasl sallallahu aleyhi ve sellem yatana yatt zaman sa tarafna yatar ve yle derdi:
"Allahm yzm sana teslim ettim, iimi sana havale ettim. Senden mit ederek ve korkarak srtm sana dayadm. Snmak ve senden saknmak ancak sana ynelmektedir. Allahm, indirdiin Kitaba ve gnderdiin Nebine iman ettim." Her kim bunlar syler ve o gece lrse ftrat (slam) zere lr." (Hadisin Buhari getii dier yerler; 247, 6311, 6313, 6315, 7488. Mslm; 2710)

Ne MUTLU MSLMANIM DYENE....
Alnt ile Cevapla
Alt 26 Austos 2011, 22:04   Mesaj No:16
Medineweb Sadk yesi
Takdir Et:

Hz. Aie validemiz demitir ki; Raslllah (s.a.s)'e:

"- Ey Allah'n Rasl! Kadir gecesine rastlarsam nasl dua edeyim?" diye sordum. Raslllah (s.a.s):

"- Allahmme inneke afvvn thbb'l-afve fa'fu ann: Allah'm sen ok affedicisin, affi seversin, beni affet." diye dua et, buyurdu (Tecrd-i Sarih Tercemesi, VI, 314).

Alnt ile Cevapla
Alt 27 Austos 2011, 17:06   Mesaj No:17
Medineweb Emekdar
Esma_Nur - ait Kullanc Resmi (Avatar)
Durumu: Esma_Nur isimli ye uanda  online konumundadr
Medine No : 4458
yelik T.: 19 Ekim 2008
Arkadalar:0
Memleket:sivas/istanbul/
Konular: 590
Beenildi:5138
Beendi:6898
Takdirleri:27629
Takdir Et:

Abdullah ibnu Amr ibnul-s -Allah ondan ve babasndan raz olsun- yle dedi:

Allah Azze ve Celle Kurnda Allah Rasl sallallahu aleyhi ve sellemi u ekilde vasfetmitir: Ey Peygamber, biz seni hakkaten bir hid, bir mjdeci, bir korkutucu olarak gnderdik. (Fetih: 8) Tevratta da Onu u ekilde vasfetmitir:
Ey Peygamber, biz seni hakkaten bir hid, bir mjdeci, bir korkutucu ve mmlere bir koruyucu olarak gnderdik. Sen elbette benim kulum ve Raslmsn. Ben sana Mtevekkil adn verdim. Bu peygamber kt huylu, kat kalpli, arlarda rtkan deildir. O ktle ktlkle mukabele etmez, fakat o ktl af ile, mafiret ile karlar. Allah, sapm olan milleti bu peygamber ile onlar L ilahe illllah demeleri suretiyle dorultmadka, o peygamberin ruhunu asla kabzetmeyecektir. Allah bir ok kr gzleri, birok sar kulaklar, birok kapal kalpleri bu tevhid kelimesiyle aacaktr"(Hadisin Buharide getii dier yerler: 4838)

Ne MUTLU MSLMANIM DYENE....
Alnt ile Cevapla
Alt 27 Austos 2011, 21:37   Mesaj No:18
Medineweb Sadk yesi
Takdir Et:

Cerr bnu Abdillah radyallahu anh anlatyor: "Reslullah aleyhissaltu vesselm bir dolunay gecesi, aya bakt ve:
"Siz u ay grdnz gibi, Rabbinizi de byle perdesiz greceksiniz ve O'nu grmede bir skkla dmeyeceksiniz (herkes rahata grecek). Artk, gnein doma ve batmasndan nce hi bir namaz hususunda size galebe alnmamasna gcnz yeterse bunu yapn (namazlar vaktinde kln, vaktini geirmeyin)."
Cerir der ki: "Reslullah, sonra u ayeti okudu: "Rabbini gnein domasndan ve batmasndan nce hamd ile tesbih et" (T-ha 13).
Buhari, Mevkitu's-Salt 6, 26, Tefsir, Kf 1, Tevhid 24; Mslim, Mesacid 211, (633); Ebu Davud, Snnet 20, (4729); Tirmizi, Cennet 16, (2554).
Alnt ile Cevapla
Alt 29 Austos 2011, 01:12   Mesaj No:19
Medineweb EDTR
Takdir Et:

"Reslullah(sav) buyurdular ki: "Mslman bir kulun ocuu lnce,
Allah-u Teala meleklerine:
"Kulumun ocuunu aldnz yle mi?" diye sorar.
Melekler:
"Evet" cevabn verirler.
Yce Allah:
"Demek onun gnl meyvan aldnz ha?" diye buyurur.
Melekler:
"Evet" derler.
Mevla-i Zlcelal:
"Peki kulum ne syledi?" diye sorar.
Melekler:
"Sana hamd etti ve : "nna lillah ve inna ileyhi raciun"(phesiz biz Allah'nz ve O'na dneceiz) dedi." cevabn verirler.
Bunun zerine Allah-u Teala:
"(O halde) kulum iin cennette bir kk ina edin ve ona : "Hamd Kk" adn koyun." buyurur. (Tirmizi, Riyaz's-Salihin)

'rftα.....
Alnt ile Cevapla
Alt 29 Austos 2011, 16:50   Mesaj No:20
Medineweb Sadk yesi
Takdir Et:

Hz. Ebu Hureyre radyallahu anh anlatyor: "Reslullah aleyhissaltu vesselam buyurdular ki: "(Cennette) sizden herbirinin iki tane menzili vardr: "Bir menzili cennette, bir menzili de cehennemde. lnce cehenneme girerse cennet ehli onun menziline varis olur. te Allah Tela hazretlerinin u sz bu durumu teyid eder: "te onlar varislerin ta kendileridir" (M'minn 10)."
Alnt ile Cevapla

Konuyu Toplam 1 Kii okuyor. (0 ye ve 1 Misafir)