![]() |
40 Hadis ezberleyelim canlar bu konu daha önce açılmışmı bilmiyorum baktım ama bulamadım. kısa hadislerden 40 adet ezberliyelim diyorum ne dersiniz??? inşallah hayırlı olur. çok sevdiğim bir hadis ile başlıyım. "Kişi sevdiği ile beraberdir..." |
Cvp: 40 Hadis ezberleyelim mümin müminin aynasıdır |
Cvp: 40 Hadis ezberleyelim "Tefekkür gibi ibadet yoktur..." |
Cvp: 40 Hadis ezberleyelim ** sizin en hayırlınız kur*an-ı öğrenen ve başkalarına öğretendir** |
Cvp: 40 Hadis ezberleyelim İki günü eşit olan ziyandadır... |
Cvp: 40 Hadis ezberleyelim ** kişi sevdiği ile beraberdir** |
Cvp: 40 Hadis ezberleyelim *rüşveti alanda verende cenennemliktir*** |
Cvp: 40 Hadis ezberleyelim ** mü*min iki kere aldanmaz** |
Cvp: 40 Hadis ezberleyelim ALLAHC.C. SİZİN SURETLERİNİZE BAKMAZ*** |
Cvp: 40 Hadis ezberleyelim "İnsanlara merhamet etmeyen kimseye Allah'da merhamet etmez." |
Cvp: 40 Hadis ezberleyelim "Ameller niyetlere göredir." |
Cvp: 40 Hadis ezberleyelim Sizin en hayırlılarınız, hanımlarına karşı en iyi davrananlarınızdır. |
Cvp: 40 Hadis ezberleyelim "dünya mü'minin zindanı, kafirin de cenetidir." |
Cvp: 40 Hadis ezberleyelim Kötü huy sirkenin balı bozduğu gibi ameli bozar. |
Cvp: 40 Hadis ezberleyelim Allah’ın rızası, anne ve babanın rızasındadır. Allah’ın öfkesi de anne babanın öfkesindedir |
Cvp: 40 Hadis ezberleyelim rabbimize şükür ezberledik, çok verimli bi paylasım fakat kırk hadısı numaralandırıp yazarsak ezberlemek daha da kolay olur insallah... |
Cvp: 40 Hadis ezberleyelim kulum nasılki ben senden yarınki namazını istemiyorsam sende benden yarınki rızkını isteme kudsi hadis |
Cvp: 40 Hadis ezberleyelim yazılanlar... 1-"Kişi sevdiği ile beraberdir..." 2-“mmümin müminin aynasıdır…” 3-"Tefekkür gibi ibadet yoktur..." 4-“Sizin en hayırlınız Kur*an-ı öğrenen ve başkalarına öğretendir…” 5-“İki günü eşit olan ziyandadır...” 6-“Rüşveti alanda verende cenennemliktir” 7-“mü*min iki kere aldanmaz…” 8-“İslam güzel ahlaktır .." 9-"İnsanlara merhamet etmeyen kimseye Allah'da merhamet etmez." 10-"Ameller niyetlere göredir." 11-“Sizin en hayırlılarınız, hanımlarına karşı en iyi davrananlarınızdır...” 12-"dünya mü'minin zindanı, kafirin de cenetidir." 13-“Kötü huy sirkenin balı bozduğu gibi ameli bozar.” 14-“Allah’ın rızası, anne ve babanın rızasındadır. “ 15-“Allah’ın öfkesi de anne babanın öfkesindedir…” 16-kulum nasılki ben senden yarınki namazını istemiyorsam sende benden yarınki rızkını isteme Rabbime hamd senelar olsun... canlar devammm |
Cvp: 40 Hadis ezberleyelim 17) Küçüklerimize merhamet etmeyen, büyüklerimize saygı göstermeyen bizden değildir. |
Cvp: 40 Hadis ezberleyelim 18_Kul kardeşinin ihtiyacını giderdikce Allah (cc) de onun ihtiyacını giderir. |
Cvp: 40 Hadis ezberleyelim mümin bir yılan deliğinden 2 kere kendini sokturmaz............. |
Cvp: 40 Hadis ezberleyelim 19.Kim bir kavme benzemeye calisirsa, o onlardandir. |
Cvp: 40 Hadis ezberleyelim 20. Müslüman, insanların elinden ve dilinden emin olduğu kimsedir... |
Cvp: 40 Hadis ezberleyelim 1-"Kişi sevdiği ile beraberdir..." 2-“mmümin müminin aynasıdır…” 3-"Tefekkür gibi ibadet yoktur..." 4-“Sizin en hayırlınız Kur*an-ı öğrenen ve başkalarına öğretendir…” 5-“İki günü eşit olan ziyandadır...” 6-“Rüşveti alanda verende cenennemliktir” 7-“mü*min iki kere aldanmaz…” 8-“İslam güzel ahlaktır .." 9-"İnsanlara merhamet etmeyen kimseye Allah'da merhamet etmez." 10-"Ameller niyetlere göredir." 11-“Sizin en hayırlılarınız, hanımlarına karşı en iyi davrananlarınızdır...” 12-"dünya mü'minin zindanı, kafirin de cenetidir." 13-“Kötü huy sirkenin balı bozduğu gibi ameli bozar.” 14-“Allah’ın rızası, anne ve babanın rızasındadır. “ “Allah’ın öfkesi de anne babanın öfkesindedir…” 15-kulum nasılki ben senden yarınki namazını istemiyorsam sende benden yarınki rızkını istem 16-Küçüklerimize merhamet etmeyen, büyüklerimize saygı göstermeyen bizden değildir. 17-Kul kardeşinin ihtiyacını giderdikce Allah (cc) de onun ihtiyacını giderir. 18-Kim bir kavme benzemeye calisirsa, o onlardandir. 19-Müslüman, insanların elinden ve dilinden emin olduğu kimsedir... 20-Namaz müminin miracıdır... |
Cvp: 40 Hadis ezberleyelim rüşveti alanda verende cehennemliktir 40 hadis |
Cvp: 40 Hadis ezberleyelim 21-Kolaylaştırınız, güçleştirmeyiniz, müjdeleyiniz, nefret ettirmeyiniz... |
Cvp: 40 Hadis ezberleyelim اِتَّقِ اللَّهَ حَـيْثُمَا كُنْتَ وَأتْبِـعِ السَّـيِّـئَةَ الْحَسَنَةَ تَمْحُهَا وَخَالِقِ النَّاسَ بِخُلُقٍ حَسَنٍ Nerede olursan ol Allah’a karşı gelmekten sakın; yaptığın kötülüğün arkasından bir iyilik yap ki bu onu yok etsin. İnsanlara karşı güzel ahlakın gereğine göre davran. Tirmizî, Birr, 55. |
Cvp: 40 Hadis ezberleyelim 1-"Kişi sevdiği ile beraberdir..." 2-“mmümin müminin aynasıdır…” 3-"Tefekkür gibi ibadet yoktur..." 4-“Sizin en hayırlınız Kur*an-ı öğrenen ve başkalarına öğretendir…” 5-“İki günü eşit olan ziyandadır...” 6-“Rüşveti alanda verende cenennemliktir” 7-“mü*min iki kere aldanmaz…” 8-“İslam güzel ahlaktır .." 9-"İnsanlara merhamet etmeyen kimseye Allah'da merhamet etmez." 10-"Ameller niyetlere göredir." 11-“Sizin en hayırlılarınız, hanımlarına karşı en iyi davrananlarınızdır...” 12-"dünya mü'minin zindanı, kafirin de cenetidir." 13-“Kötü huy sirkenin balı bozduğu gibi ameli bozar.” 14-“Allah’ın rızası, anne ve babanın rızasındadır. “ “Allah’ın öfkesi de anne babanın öfkesindedir…” 15-kulum nasılki ben senden yarınki namazını istemiyorsam sende benden yarınki rızkını istem 16-Küçüklerimize merhamet etmeyen, büyüklerimize saygı göstermeyen bizden değildir. 17-Kul kardeşinin ihtiyacını giderdikce Allah (cc) de onun ihtiyacını giderir. 18-Kim bir kavme benzemeye calisirsa, o onlardandir. 19-Müslüman, insanların elinden ve dilinden emin olduğu kimsedir... 20-Namaz müminin miracıdır... 21-Kolaylaştırınız, güçleştirmeyiniz, müjdeleyiniz, nefret ettirmeyiniz... 22-başkalarına zarar vermek ve zarara zararla karşılık vermek yoktur. 23."Her bir dinin kendine has bir ahlakı vardır, İslam'ın ahlakı hayadır." 24.Nerede olursan ol Allah’a karşı gelmekten sakın; yaptığın kötülüğün arkasından bir iyilik yap ki bu onu yok etsin. İnsanlara karşı güzel ahlakın gereğine göre davran. |
SAAT: 13:01 |
vBulletin® Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
User Alert System provided by
Advanced User Tagging v3.2.6 (Lite) -
vBulletin Mods & Addons Copyright © 2025 DragonByte Technologies Ltd.