![]() |
Hz.Hasan ve Hz.Hüseyin Üzerine Söylenen O nurlu Hadisler [Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...] "Ehabbü Ehl-il Beyt el-Hasen vel- Huseyn" Anlamı:Ehl-i Beytimin en çok sevilenleri Hasan ve Hüseyindir. "Şebâbü ehlil Cennet el Hasan ve'l Hüseyin" Anlamı:Cennette olanların gençleri Hasan ve Hüseyindir." "Allahumme inni uhibbühû fahbibhü yâni el-Hüseyn" Anlamı:Allahım ben Hüseyin'i severim.Sen de sev. "El Hasan minni ve'l Hüseyin min Ali" Anlamı:Hasan benden, Hüseyin Ali'dendir. "Ümirtü en üsemmebney hâzeyni Hasanen ve Huseynen." Anlamı:İki oğluma Hasan ve Hüseyin adını vermem buyruldu "İnnel Hasan v'el Hüseyin seyyidâ şebâbi ehl'il Cennet" Anlamı:Hasan ve Hüseyin Cennette olan gençlerin seyyididirler. "İnnebney hâzeyni reyhanetey min-eddünya" Anlamı:Gerçekten şu iki oğlum dünyada reyhan kokulu bitkilerimdir. "Men ehabbe'l-Hasene vel-Huseyne fekad ehabbenî^" Anlamı:Kim ki Hasan ve Hüseyin'i sever.Gerçekte beni sever. "Ahberenî Cebrâî^lü İnen Hüseynen yuktelü bi-şatiil-Furat." Anlamı:Bana Cebrail haber verdi ki Hüseyin Fırat kıyısılarında şehid olur. "El veledü reyhânetün ve reyhaneti el Hasen v'el Hüseyin." Anlamı:Oğul bir reyhandır.Benim iki reyhanım da Hasan ile Hüseyin'dir. |
SAAT: 10:20 |
vBulletin® Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
User Alert System provided by
Advanced User Tagging v3.2.6 (Lite) -
vBulletin Mods & Addons Copyright © 2025 DragonByte Technologies Ltd.