![]() |
Sahabelerden Bazılarının Faziletleri - Zeyd İbnu Harise Ve Oğlu (ra) Fasil:FEZAİL BÖLÜMÜ Konu:Sahabelerden Bazılarının Faziletleri - Zeyd İbnu Harise Ve Oğlu (ra) Ravi:İbnu Ömer Hadis:Resulullah (sav) askeri bir sefere hazırlamış, askerlerin başına da Üsame İbnu Zeyd`i komutan yapmıştı. (Üsame siyahi bir azadlının oğlu olması hasebiyle) onun komutanlığından memnun kalmayan bazı kimseler dedikodu yaptılar. (Söylenen yersiz sözler kulağına ulaşmış olan) Resulullah (sav): "Onun komutanlığı hususunda dedikodu yapan sizler, aynı dedikoduyu daha önce babasının komutanlığı için de yapmıştınız, Allah`a yemin olsun! O komutanlığa layık idi. Ve o, bana, insanların en sevgililerindendi. Bu da, bana ondan sonra insanların en sevgili olanlarındandır" buyurdu.HadisNo:4435 Fasil:FEZAİL BÖLÜMÜ Konu:Sahabelerden Bazılarının Faziletleri - Zeyd İbnu Harise Ve Oğlu (ra) Ravi:İbnu Ömer Hadis:Ömer, Üsame İbnu Zeyd`e (fey`den) üçbinbeşyüz (dirhemlik) pay ayırmıştı. Bana ise üçbin (dirhemlik) pay verdi. "Niye Üsame`yi benden üstün tuttun? Vallahi hiçbir savaşta benden ileri geçmiş değil (yani ben de onun katıldığı her savaşa katıldım) dedim. Bana şu cevabı verdi: "Ey oğulcuğum! Zeyd (ra), Resulullah (sav) nezdinde babandan daha sevgili idi. Üsame (ra) da Resulullah (sav)`a senden daha sevgilidir. Ben Resulullah (sav)`ın sevgisini kendi sevgime tercih ettim."HadisNo:4436 |
SAAT: 23:57 |
vBulletin® Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
User Alert System provided by
Advanced User Tagging v3.2.6 (Lite) -
vBulletin Mods & Addons Copyright © 2025 DragonByte Technologies Ltd.