![]() |
Cevap: Günün Hadis-i Şerifi Hadis-i Şerif '' Mirac gecesi ğöğe götürülürken insanlar gördüm. Ateşten makaslarla dudaklarını kesiyorlar. bunların kim olduklarını Cebrail'e (as) sordum. ümmetinin hatiplerinden , vaizlerinden , kendilerinin yapmadıklarını yapınız diyenlerdir'' dedi , buyuruldu. Hz. Muhammed (sav) |
Cevap: Günün Hadis-i Şerifi Bismillahirrahmanirrahim Ebu Ümame (ra) rivayet ediyor. Resulullah (asm) şöyle buyurdular: Bil ki, sen Allah'a her secde ettiğinde, mutlaka Allah bununla bir dereceni yükseltir ve bir günahını düşürür. Camiüssağir-1193 |
Cevap: Günün Hadis-i Şerifi Bismillahirrahmanirrahim Ebu Hüreyre (ra) rivayet ediyor. Resulullah (asm) şöyle buyurdular: Kul, Allah hakkında ne düşünüyorsa, Allah katında aynı muameleyi görür. Kul, sevdiğiyle beraberdir. Camiüssağir-5669 |
Cevap: Günün Hadis-i Şerifi Bismillahirrahmanirrahim Enes (ra) rivayet ediyor. Resulullah (asm) şöyle buyurdular: Şeytanın sürmesi, yalama şekeri ve enfiyesi vardır. Yalama şekeri yalan söyletmektir, enfiyesi öfkelendirmektir. Sürmesi de uykuyu sevdirmektir. Camiüssağir-2382 |
Cevap: Günün Hadis-i Şerifi Bismillahirrahmanirrahim Kafir bile olsa hiç kimsenin kalbini kırma ! Kalp kırmak Allah' ü Teala' yı incitmek demektir.. - Hadis-i Şerif |
Cevap: Günün Hadis-i Şerifi Insanlara merhamet etmeyene Allah merhamet etmez. Müslim, Fedâil, 66; Tirmizî, Birr, 16. |
Cevap: Günün Hadis-i Şerifi “Sizden evvelkiler, şerefli biri hırsızlık yaptığında onu bırakmaları zayıf biri hırsızlık yaptığında da ona ceza uygulamaları yüzünden helak oldular. Allah’a yemin ederim ki, Muhammed kızı Fatıma dahi çalsaydı onun da elini keserdim”(Hadis) |
Cevap: Günün Hadis-i Şerifi Bismillahirrahmanirrahim Ebu Eyyube (ra) rivayet ediyor. Resulullah (asm) şöyle buyurdular: Şüphesiz öğle namazının vakti girdiğinde gök kapıları açılır. Öğle namazı vakti bitinceye kadar kapanmaz. O kapılardan benim için hayrın yükselmesini seviyorum. Camiüssağir-2169 |
Cevap: Günün Hadis-i Şerifi "Bir erkekle bir kadın yalnız kalınca, aralarına şeytan girer. Yabancı bir kadınla sıkışık durmak, üstü pis bir hınzırla sıkışık durmaktan daha kötüdür. " Hadis-i Şerif Kaynak: Taberani "Ümmetim için en korktuğum şey, kadın ve içki fitnesidir." Hadis-i Şerif Kaynak: İ. Süyuti |
Cevap: Günün Hadis-i Şerifi '' Müminin durumu gıpta ve hayranlığa değer . Çünkü ; her hali kendisi için bir hayır sebebidir. Böylesi bir güzellik sadece müminde vardır. Sevinecek olsa şükreder , bu onun için hayır olur. Başına bir bela gelecek olsa , sabreder. Bu da onun için hayır olur .'' Hz. Muhammed (sav) |
SAAT: 02:14 |
vBulletin® Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
User Alert System provided by
Advanced User Tagging v3.2.6 (Lite) -
vBulletin Mods & Addons Copyright © 2025 DragonByte Technologies Ltd.