![]() |
Cevap: Günün Hadis-i Şerifi Allâhümmekfinî bi-halâlike ‘an harâmike ve eğninî bi fadlike ‘ammen sivâke. “Allah’ım! Helâl olan nimetlerinle yetinmemi,haramlardan müstağni olmamı ihsan eyle, fazlı kereminle beni Sen'den başkasına muhtaç eyleme. Hz Muhammed (a.s.m) ”Hâkim, De’avât, No: 1973 |
Cevap: Günün Hadis-i Şerifi “Sakın kararsız oLup da: ‘Ben de herkes gibiyim. Eğer insanLar iyiLik yaparsa ben de iyiLik yaparım, kötüLük yaparsa ben de kötüLük yaparım’ demeyin. Aksine, nefsinizi kararLı tutun, haLk iyiLik yaptı mı siz de iyilik yapın, haLk kötüLük yaparsa siz kötüLükten sakının.” . ALemLere Rahmet Efendimiz-saLLaLahu aLeyhi ve seLLem- Tirmizî, Birr 63, (2008). |
Cevap: Günün Hadis-i Şerifi Bismillahirrahmanirrahim İbni Ömer (ra) rivayet ediyor. Resulullah (asm) buyurdular: İki kişi kendi aralarında gizlice konuşuyorlarsa, aralarına girme. Camiüssağir-813 |
Cevap: Günün Hadis-i Şerifi [Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...] Resûlullah S.a.v: “Hiçbir baba, çocuğa, güzel terbiyeden daha üstün bir hediye vermiş olamaz.” (Tirmizî, Birr, 33, IV, 338) |
Cevap: Günün Hadis-i Şerifi Bismillahirrahmanirrahim Enes (ra) rivayet ediyor. Resulullah (asm) buyurdular: Kıyamet günü en kötü yerde olan insan dilinden veya şerrinden korkulan insandır. Camiüssağir-4879 |
Cevap: Günün Hadis-i Şerifi "Çocuklarınıza ikram (ve ihsan) ediniz. Onları güzel terbiye ediniz." (İbn Mâce, "Edeb", 3) |
Cevap: Günün Hadis-i Şerifi [Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...] Allâh’ım, Beni bağışla, Bana merhamet et, Rızânı kazandıracak işler yaptır, Bana âfiyet ve hayırlı rızık ver... - Müslim, Zikir, 35 |
Cevap: Günün Hadis-i Şerifi [Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...] Bir gün Hazreti Osman abdest alıyor. Abdest bitiyor, kurulanıyor, gülmeye başlıyor. Yanındakiler, hayırdır inşallah diyorlar. Hazreti Osman onlara soruyor: - Ne için güldüğümü niye sormuyorsunuz? Yanındakiler de soruyorlar: - Efendim affedersiniz, niye gülüyorsunuz? Hazreti Osman anlatıyor: - Bir gün, benim şu abdest aldığım yerde Resulullah efendimiz (s.a.v) abdest alıyordu. Biz de oradaydık. Resulullah abdestini aldı, gülmeye başladı. Sonra, 'Neden güldüğümü, niye sormuyorsunuz?' buyurduğu hatırıma geldi. - Peki efendim, ne oldu? - Biz de, Ya Resulallah niye güldünüz? diye sorduk. Cevaben buyurdu ki: "Bir müminin abdestte, yüzünü yıkarken, bütün (küçük) günahlarının, suyla beraber aktığını görüyorum. Elini yıkarken, başına mesh ederken, ayaklarını yıkarken, bütün günahlarının döküldüğünü görüyorum. Ümmetim kurtuluyor diye sevinip, ben gülmeyeyim de, kim gülsün?" "Güzelce abdest alan günahlarından sıyrılmış olur." (Hadis-i Şerif - Kaynak: Buhari) |
Re: Cevap: Günün Hadis-i Şerifi [Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...] |
Cevap: Günün Hadis-i Şerifi üzüntüye uğrayan, beni hatırlasın HZ. MUHAMMED (S.A.V.) |
SAAT: 07:53 |
vBulletin® Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
User Alert System provided by
Advanced User Tagging v3.2.6 (Lite) -
vBulletin Mods & Addons Copyright © 2025 DragonByte Technologies Ltd.