![]() |
Cvp: Günün Hadis-i Şerifi Caferi Sadık Şöyle rivayet etmektedir. ''İman ile küfür arasında kıt akıllılıktan başka bir şey yoktur'' Buyurduki 'Kul arzularını ,isteklerini kendisi gibi bir mahluka yöneltir.Halbuki ,bütün içtenliğiyle sırf ALLAH'a yönelse.istedikleri en kısa zamanda kendisine ulaştırılır' Usul-u kafi Akıl ve cehalet babı. |
Cvp: Günün Hadis-i Şerifi "Sana günah olarak, husumeti devam ettirmen yeterlidir (çünkü bu, gıybete kapı açar)." (Tirmizî, Birr 58) |
Cvp: Günün Hadis-i Şerifi "Kimin dünyada iki yüzü varsa kıyamet günü, ateşten iki dili olacaktır." (Ebu Davud, Edeb 39) |
Cvp: Günün Hadis-i Şerifi Kolaylaştırınız, güçleştirmeyiniz, müjdeleyiniz, nefret ettirmeyiniz. Buhârî, İlm, 12; Müslim, Cihâd, 6. |
Cvp: Günün Hadis-i Şerifi Efendimiz Hz.Muhammed (Sallallahu Aleyhi ve Sellem) buyurdular ki : Bir genç, ihtiyar bir kimseye yaşı sebebiyle ikramda bulunursa, Allah yaşlılığında ona ikram edecek kimseleri mutlaka takdir eder. Tirmizi, Birr 75, (2023) |
Cvp: Günün Hadis-i Şerifi Efendimiz Hz.Muhammed (Sallallahu Aleyhi ve Sellem) buyurdular ki : Ruhlar toplanmış cemaatler (gibidir). Onlardan birbiriyle (önceden) tanışanlar kaynaşır, tanışmayanlar ayrılırlar. Buhari, Enbiya 2 |
re: Medineweb Günün Hadis-i Şerifi Hiçbiriniz kendisi için istediğini (mü'min) kardeşi için istemedikçe (gerçek) iman etmiş olamaz. (Buhârî, Îmân, 7; Müslim, Îmân, 71.) |
re: Medineweb Günün Hadis-i Şerifi Efendimiz Hz.Muhammed (Sallallahu Aleyhi ve Sellem) buyurdular ki : "Allah Teala Hazretleri diyor ki: "Ey Ademoğlu! Sen bana dua edip, (affımı) ümid ettikçe ben senden her ne sadır olsa, aldırmam, ben seni affederim. Ey Ademoğlu! Senin günahın semanın bulutları kadar bile olsa, sonra bana dönüp istiğfar etsen, çok oluşuna bakmam, seni affederim. Ey Ademoğlu! Bana arz doluşu hata ile gelsen, sonunda hiç bir şirk koşmaksızın bana kavuşursan, seni arz doluşu mağfiretimle karşılarım. Tirmizi, Da'avat 106, (3534) |
re: Medineweb Günün Hadis-i Şerifi Kendisini ilgilendirmeyen şeyi terk etmesi kişinin iyi Müslüman oluşundandır. Tirmizi zühd 11, ibn mace fiten 12 |
re: Medineweb Günün Hadis-i Şerifi Zandan sakının. Çünkü zan, insanın içinden geçen en yalancı düşüncedir. İnsanların gizli ve özel hayatını araştırmayın. Ayıplarını öğrenmeye çalışmayın. Birbirinize karşı üstünlük yarışına girmeyin. Birbirinizi kıskanmayın. Birbirinize karşı kin beslemeyin. Birbirinize sırt çevirmeyin. Ey Allah’ın kulları! Kardeşler olun! [Hadis (Buhari).] |
SAAT: 22:56 |
vBulletin® Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
User Alert System provided by
Advanced User Tagging v3.2.6 (Lite) -
vBulletin Mods & Addons Copyright © 2025 DragonByte Technologies Ltd.