![]() |
Cevap: Günün Hadis-i Şerifi 6018 - Hz. Enes radıyallahu anh anlatıyor: "Resülullah aleyhissalâtu vesselâm buyurdular ki: "Allah benim sözümü işitip belleyen, sonra da onu benden (başkasına) ulaştıran kimsenin yüzünü Kıyamet günü ağartsın. Zira nice ilim taşıyıcılar vardır ki, alim değildir. Nice ilim taşıyıcıları ilmi, kendinden daha alim olana taşırlar." |
Cevap: Günün Hadis-i Şerifi benim iki kızım var:) |
Cevap: Günün Hadis-i Şerifi Alıntı:
|
Cevap: Günün Hadis-i Şerifi riyazü'n-nasihin 328 acaba sahih mi değil mi diye mi şüphelendiniz |
Cevap: Günün Hadis-i Şerifi İbni-Ömer'den (Radıyallahu Anhüma) yapılan rivayetde Resûlüllah Sallallahu Aleyhi ve Sellem şöyle buyurmuştur: "En çabuk kabul edilen duâ, gaibin gaibe duâsıdır."(Tirmİzî Ebû Dâvud. Buhârî, el-Edebül-Müfred. (Tirmizi bu hadisi zayıf kabut etmiştir.) Şanlı Peygamberimiz (s.a.v.) sahâbeye; "Günahsız bir dille duâ edin " buyuruyor... Ashâb, "Hepimiz günahkârız, gunahsız bir dille nasıl duâ edelim Yâ Resûlullah" deyince; Kâinatın Efendisi (s.a.v) şunları söylüyor: "Sizin diliniz, mü'min kardeşiniz için günahsızdır; birbiriniz için duâ edin". |
Cevap: Günün Hadis-i Şerifi riyazü'n-nasihin 328 acaba sahih mi değil mi diye mi şüphelendiniz Güzel insan sormamın tek sebebi ben daha önce böyle bir hadisi okumadım sahih mi değilmi kaynağının sormamın sebebi budur. |
Cevap: Günün Hadis-i Şerifi kardeşim ben o hadisi netten buldum ve gene kaynağınıda netten buldum fakat resim o larak koydum sitede çıkmamış bugün görebildim şu an sadece kaynağını yazı olarak yazdım düzenlemeden yaptım bilginize |
Cevap: Günün Hadis-i Şerifi Riyazun Nasihin adlı eser ile Riyazus Salihin eserleri aynı değildir. Riyazun Nasihin adlı eser İsmail er Rumi'nin tasavvufi bir eseridir. Riyazus Salihin ise hadis kitabıdır. Yukarıdaki hadis diye söylenen sözün kaynağı hadis kitabı değil ,tasavvuf kitabıdır. Bir sözün hadis olarak değerlendirilebilmesi için hadis kitaplarından ( Buhari-Müslim gibi) kaynağı olması lazımdır. Dolayısıyla hadis olarak değerlendirilmesi zayıf bir ihtimaldir. |
Cevap: Günün Hadis-i Şerifi fecr hocam dediğim gibi yalnızca netten buldum ben sizin kadar bilgili değilim malesef cahilliğime bağışlayın inşallah paylaşımlarımda daha dikkatli olacağım bundan sonra selametle |
Cevap: Günün Hadis-i Şerifi Alıntı:
|
SAAT: 19:53 |
vBulletin® Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
User Alert System provided by
Advanced User Tagging v3.2.6 (Lite) -
vBulletin Mods & Addons Copyright © 2025 DragonByte Technologies Ltd.