![]() |
Cevap: Günün Hadis-i Şerifi [Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...] Oğul, besmele çek! Sağ elinle ye! Hep önünden ye! Bismillahirrahmanirrahim Resûlullah sallallahu aleyhi ve sellem’in üvey oğlu, Ebû Seleme Abdullah İbni Abdülesed’in öz oğlu Ebû Hafs Ömer’şöyle dedi: Ben Hz. Peygamber’in himâyesinde yetişen bir çocuktum. Yemek yerken, elim yemek tabağının her yanına giderdi. Bunun üzerine Resûlullah sallallahu aleyhi ve sellem bana şöylebuyurdu: “Oğul, besmele çek! Sağ elinle ye! Hep önünden ye!” O günden sonra buyurduğu gibi yedim alıntıdır |
Cevap: Günün Hadis-i Şerifi "İnsanlara merhamet etmeyene Allah da merhamet etmez." (Buhârî," Tevhid", 2) |
Cevap: Günün Hadis-i Şerifi Allahım! Mal, aile, çocuk olarak insanlara verdiklerinin hayırlısını dilerim, sapıtan ve saptıranları değil. Tirmizî, Deavât,124 |
Cevap: Günün Hadis-i Şerifi "Hiçbir baba, çocuğuna, güzel terbiyeden daha üstün bir hediye veremez." (Tirmizî, “Birr”,33) |
Cevap: Günün Hadis-i Şerifi Sabahın körü ile “sabahın nuru” arasında dört rekatlik ince bir çizgi vardır. Sizi atlılar kovalayacak bile olsa sabah namazının iki rekât sünnetini terk etmeyin, O, dünyanın tamamından hayırlıdır (Kütüb-i Sitte) |
Cevap: Günün Hadis-i Şerifi Allahım! Seni anmak, sana şükretmek, sana güzelce kulluk etmekte bana yardım et. Ebu Dâvûd, Salât,361 |
Cevap: Günün Hadis-i Şerifi [Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...] Sizden biriniz silâhını din kardeşine işaret etmesin Bismillahirrahmanirrahim Ebû Hüreyre radıyallahu anh'den rivayet edildiğine göre, Resûlullah sallallahu aleyhi ve sellem şöyle buyurdu: "Sizden biriniz silâhını (ortaya çıkarıp) din kardeşine işaret etmesin. Çünkü o bilmez, belki şeytan silâhı elinden çıkarır da, bu yüzden cehennemin bir çukuruna yuvarlanır." Buhârî, Fiten 7; Müslim, Birr 126 alıntıdır |
Cevap: Günün Hadis-i Şerifi Allahım! Harama bulaşmaktansa, helalinle yetineyim. Beni lütfunla (zengin kılarak) Senden başkasına muhtaç etme. Tirmizî, Deavât,110 |
Cevap: Günün Hadis-i Şerifi "İnsanlar arasına bozgunculuk ve kötülük sokmaktan sakının! Çünkü böyle hareket, dini yok eder.” (Ebu Dâvûd, "Edeb", 50) |
Cevap: Günün Hadis-i Şerifi [Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...] Zandan sakının çünkü zan, sözlerin en yalan olanıdır Bismillahirrahmanirrahim Ebû Hüreyre radıyallahu anh'den rivayet edildiğine göre Resûlullah sallallahu aleyhi ve sellem şöyle buyurdu: "Zandan sakının. Çünkü zan, sözlerin en yalan olanıdır'' alıntıdır |
SAAT: 23:02 |
vBulletin® Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
User Alert System provided by
Advanced User Tagging v3.2.6 (Lite) -
vBulletin Mods & Addons Copyright © 2025 DragonByte Technologies Ltd.