![]() |
Cevap: Günün Hadis-i Şerifi Bismillahirrahmanirrahim Ebu Said el-Hudri Radiyallâhu Anhtan rivayetle Resul-i Ekrem Efendimiz Sallallâhu Aleyhi Vesellem şöyle buyurmuştur: “Kim Ramazan ayında oruç tutar, Allah’ın emirlerine uyup yasaklarından sakınarak orucun hakkını verirse, korunması gerekenlerden de korunursa önceki günahlarından arınmış olur.” Beyhaki, 4:304 |
Cevap: Günün Hadis-i Şerifi Bismillahirrahmanirrahim Abdullah ibni Abbas Radiyallâhu Anhümâ rivayet ediyor: “Resulullah Sallallâhu Aleyhi Vesellem, oruçlunun boş, çirkin ve ölçüsüz sözlerden temizlenmesi ve fakirlere bir azık olması için fıtır sadakasını emretti. Kim bunu bayram namazından önce öderse, o makbul bir sadaka olur. Kim de bayram namazından sonra verirse, o başka vakitlerde verilen sadakalardan birisi olur.” |
Cevap: Günün Hadis-i Şerifi Bismillahirrahmanirrahim Resul-i Ekrem Efendimiz Sallallâhu Aleyhi Vesellem şöyle buyurmuştur.Kim her iki Bayramın da gecesini,Allah dan sevab umarak ibadetle gecirirse,kalplerin öldügü günde kalpleri ölmez. İbn-ü Deybe |
Cevap: Günün Hadis-i Şerifi Bismillahirrahmanirrahim İbn-i Amr'den (ra) rivayetle Peygamber Efendimiz (asm) şöyle buyurmuşlardır: Duaların en hayırlısı Arefe gününde yapılandır. Benim ve benden önceki peygamberlerin söylediği en hayırlı söz de şudur: "La ilahe illalahu vahdehu la şerike leh. Lehü'l-mülkü ve lehü'l-hamdü ve Hüve ala külli şeyin kadir" (Allah'tan başka hiçbir ilah yoktur. O tektir, ortağı yoktur. Mülk ancak O'nundur. Hamd de O'na mahsustur. O'nun herşeye gücü yeter.) Tirmizi,Salat:108 |
Cevap: Günün Hadis-i Şerifi (Kıyamet gününde Cehennemin üzerine Sırat köprüsü kurulur. Bu köprüde kaypak yerler, ayakların kayıp sabit kalamayacağı kısımlar, kapanlar, demirden kelepçeler, dikene benzer kılçıklar vardır. İmanlı kişiler, amellerine göre, göz açıp kapamadan, ya şimşek gibi, ya hızla uçan bir kuş gibi, ya iyi koşan asil bir at hızıyla geçer giderler. Böylece bir Müslüman ya hiç zarar görmeden veya yara bere içinde geçip kurtulur. Yahut feci şekilde Cehennem ateşine düşer.) [Buhari, Müslim] |
Cevap: Günün Hadis-i Şerifi “Sabah namazını kılan kimse Allah’ın himayesindedir.* Dikkat et ey Âdemoğlu! Allah bizzat himayesinde olan bir konuda seni sorguya çekmesin.” (Müslim Mesâcid 261-262) |
Cevap: Günün Hadis-i Şerifi ÖLDÜRME VE FİTNELERİN ÇOĞALDIĞI ZAMAN İBADET BANA YAPILAN (sav) HİCRET GİBİDİR. et-Tâc |
Cevap: Günün Hadis-i Şerifi Peygamber Efendimiz (asm) şöyle Dua etmişdir: YA RABBİ, günahlarımı ört ve beni korktugumdan emin eyle. |
Cevap: Günün Hadis-i Şerifi "Suphesiz ki benden sonra ummetimden Kuran-i Kerimi okuyan bir kisim insanlar olacak. Fakat onlarin okudugu bogazlarini gecmeyecek. Onlar tipki okun yaydanciktigi gibi dinden cikacaklar, sonra da tekrar ona donmeyecekler. O kimseler, insanlarin ve hayvanlarin en serlileri (kotuleri)dir." |
Cevap: Günün Hadis-i Şerifi Günün Hadis-i Şerifi : "Bana itaat eden Allaha itaat etmis olur. Bana isyan eden Allaha isyan etmis olur." |
SAAT: 13:13 |
vBulletin® Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
User Alert System provided by
Advanced User Tagging v3.2.6 (Lite) -
vBulletin Mods & Addons Copyright © 2025 DragonByte Technologies Ltd.