![]() |
Cevap: Hadis tarihi ve usulü soru-cevap bölümü MUTEZİLE VE hariciler zan ilmini ahmed b hanbel malik b enes ve hadisçilerin çoğunluğu yakın ilmi tercih eder |
Cevap: Hadis tarihi ve usulü soru-cevap bölümü Alıntı:
Başka Rabia daha dikkatli ol |
|
Sevda daha dikkatli oku |
Cevap: Hadis tarihi ve usulü soru-cevap bölümü bn soruyu yanlıs anladım sanırım Ağzı-Açık000 |
|
Cevap: Hadis tarihi ve usulü soru-cevap bölümü bnm cvp doğru mu pki (: |
Fatma hangi mezhepler neyin görüşünü kabul etmişlerdir |
Cevap: Hadis tarihi ve usulü soru-cevap bölümü cevap ne o zaman |
Cevap: Hadis tarihi ve usulü soru-cevap bölümü tekrar ediyorum : çok karısık oluyor,sırayla soru sorup cevaplayalım bence (: |
Cevap: Hadis tarihi ve usulü soru-cevap bölümü Hanefiler şafiler ve malikiler in bir kısmı ile mutezile ve hariciler zan ilmini ahmed b hanbel malik b enes yakın ilmi tercih etmişlerdir |
Mutezile ve Hariciler zan ilmini kabul etseydiler. Şimdi onlarada Ehli Sünnet derdik. Ama hiçbirini kabul etmedikleri için onlara zındıklar diyoruz.( Bidat ehli ) |
Cevap: Hadis tarihi ve usulü soru-cevap bölümü abla bn soruyu anlamadım Ağzı-Açık000 bnm cvp yanlıs dimi :D |
Fatma cevaptan kaçmak yok gülümseyen000 Şuan ben soru sordum doğru cevap alınca sıra sende afrn* |
Cevap: Hadis tarihi ve usulü soru-cevap bölümü ben soruyu anladım cevabı anlamadım |
|
Alıntı:
|
Cevap: Hadis tarihi ve usulü soru-cevap bölümü bu sorunun cevabı ne abla |
Cevabı ben vereyim. Biraz daha dikkatli okusanız cevabı yakalamıştınız gülümseyen000 Mutezile ve Hariciler dışında bunlar hiç bir görüşü kabul etmemiştir ( yakın ilim ve zan ) Hanifiler , Şafiler, Malikiler, Hanbeliler ister yakın isterse zan ifade etsin ahad haberle amel etmenin zaruriyeti konusunda hemfikirlerdir. Kendim sordum kendim cevapladım gülümseyen000 |
Cevap: Hadis tarihi ve usulü soru-cevap bölümü bu soru karışıktı |
|
Senin cevabı kaç sayfa önceden yakalayıp getirdim gülümseyen000 ArO* |
|
Evet ablacığım inan ki neredeyse sınıfta kalmak üzereydin. Gözümle görmesem ikna da edemiyecektin hyyyyy |
Cevap: Hadis tarihi ve usulü soru-cevap bölümü bnm soru cvabı kısacık :) : hz. muhammedin (sallallahu aleyhi ve sellem) haberi vahid hakkında uyguladığı ölçü nedir ? |
Hz. Peygamberimiz (sav) ibadetler olsun, İslamın temel esaslarına ilişkin olsun yönetim konularında olsun bir kişinin haberle amel edilebileceğini uygulamalarıyla göstermiştir. |
|
|
Cevap: Hadis tarihi ve usulü soru-cevap bölümü bizim sevda yine yok ortalıkta.sevda soru sırası sende (: |
Sevda daha bekliyecekmiyiz ben biraz önce Osmanlıcaya bile uğrayıp geldim hyyyyy |
|
|
Çok uzun zaman ecdadımızın yazı dilini hep merak ederdim ama nasıl öğrenirim ki diye üzülürdüm. Rabbim bak yanıma kadar getirdi. Şimdi olmasa da belki ilerde daha da keşfetmiş olurum inşallah Buarada sebep olanlardan Rabbim razı olsun |
Cevap: Hadis tarihi ve usulü soru-cevap bölümü Bu arada sohbete daldık Sevda hala bize soru soracak Bu kadar düşündüğüne göre zor bir soru sormayı planlıyor. |
Cevap: Hadis tarihi ve usulü soru-cevap bölümü ablamm bn sorayım mı geç oluyor, ya da rabia isterse o sorsun (: |
Hemen sor ablacığım Sevda uyuyakaldı zannedersem |
ne helal,ne haram, ne de amellerin faziletleri ile ilgili konularda zayıf hadisle amel etmek "caiz değil" diyenler kimlerdir? |
Yahya b. Main , Müslim , İbn Hazm , Ebubekir İbnü'l- Arabi |
|
Cevap: Hadis tarihi ve usulü soru-cevap bölümü yahya bın maın .müslim .ıbn hazm. ebu bekır .ıbnul arabı |
SAAT: 22:02 |
vBulletin® Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
User Alert System provided by
Advanced User Tagging v3.2.6 (Lite) -
vBulletin Mods & Addons Copyright © 2025 DragonByte Technologies Ltd.