![]() |
Cevap: Hadis soru-cevap bölümü Alıntı:
|
Cevap: Hadis soru-cevap bölümü 22-mübalağa fi'z zecr ne demektir? a-vazgeçirme ve engellemede abartı b-hadis tenkidi |
[QUOTE=fathaeytal;322720]canım yemek yapmam gerekiyor benim ileri saate alsak mı?gerçi eğer siz müsaitseniz yapın.benim bugünlük katkım olmadı maa Alıntı:
|
Cevap: Hadis soru-cevap bölümü yaa ben son bi kaç sayfadan soru çıkarmamışım :( |
|
|
Cevap: Hadis soru-cevap bölümü 23-''hikmetle ve güzel öğütle rabbinin yoluna davet et ve onlarla en güzel şekilde mücadele et'' hangi ayette geçer? a-nahl b-beled |
Cevap: Hadis soru-cevap bölümü BENİM CEZAMIDA SİZ KESERSİNİZ BU ARADA25.gif |
vazgeçirme ve engellemede abartı |
|
|
|
Alıntı:
Alıntı:
|
|
Cevap: Hadis soru-cevap bölümü tuba da 3.üniteyi mi alcak yanlış duymadım dimi=))) din sos.3.ünite=))) |
Cevap: Hadis soru-cevap bölümü hangisi efendimizin hadislerde kullandığı dil ve üslubun başlıca özelliklerinden değildir? a-maksadını kısa ve özlü ifade b- muhatabın idrak seviyesi ve konuştuğu lehçeyi dikkate alma c- ta'riz gibi bedii unsurları kullanarka bazan dolaylı anlatımı seçmesi d-ihtiyaç kadar bilgi vermesi e-muhatabın ruh haline göre davranması |
|
Alıntı:
|
|
|
|
3 sana kaldı o zamangülümseyen000 |
|
|
Alıntı:
|
Cevap: Hadis soru-cevap bölümü soru çıkartamayan olursa siteden sorabilir izin verdim m20 |
Cevap: Hadis soru-cevap bölümü bittimi bu arada sorular? |
Cevap: Hadis soru-cevap bölümü bittii sorular |
Cevap: Hadis soru-cevap bölümü [Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...] arkadaşlar buraya bi bakın |
Cevap: Hadis soru-cevap bölümü kızlar girdinizmi ben girdim izliyorum |
Cevap: Hadis soru-cevap bölümü إذا مات الإنسان انقطع عنه عمله إلا من ثلاثة : إلا من صدقة جارية ، أو علم ينتفع به ، أو ولد صالح يدعو له " * sıra sizde 2 de sorulan hadis sanırım bu |
Cevap: Hadis soru-cevap bölümü HADİS 5. ÜNİTE 1) İslam medeniyyetini şekillendiren 3 temel unsur nedir? a-tevhid-nübüvvet-bilgi b-hadis-bilgi ve amel c-tevhid-nübüvvet-ahiret |
Cevap: Hadis soru-cevap bölümü 2)kıyametin öncüsü olan alametlerden ilk ikisi nedir? a-ilmin azalması ve cehaletin yerleşmesi b-alimlerin ölmesi ve cehaletin yerleşmesi c-alimlerin ölmesi ve hadislerin anlaşılamaması 3)islam medeniyetinde bilimsel sürece yol açan bilgi geleneği,ilmi yücelten ve onu imandan sonra en büyük fazilet olarak gören ……. Başlar. Boşluğunu doldurunuz lütfen.. a-tevhidle b-hadisle c-ilimle d-vahiyle e-bilgi temeliyle 4)Sıradan /tecrübi bilginin ötesindekini bilenler ve gerçeğin bilgisini elde edenler ………… dir.(A’raf 62 yusuf 86,96) boşluğu doldurunuz…. a)alimlerdir b)Vahye muhatap olan peygamberlerdir c)ilim ehlidir d)hz Muhammed dir |
|
Cevap: Hadis soru-cevap bölümü 5)aşağıdakilerden hangisi,Kura n ve sünnetin çizdiği çerçeveye göre,vahyin aydınlığında aklını kullanarak bilgiye ulaşma çabası içine giren bir ilim adamının özelliklerinden değildir? a-peygamberlerin varisleridir. b-bilmeyenlerin soru sorarak müracaat ettikleri ehlü’z-zikr dir. c-devraldıkları manevi mirasın yüklediği sorumluluk gereği,peygamberler gibi hem ilim hemde aksiyon adamı olmak durumundadırlar. d-ahlaki olgunluk edinerek ilmi üstünlüğe erişmişlerdir. e-hiçbiri |
Cevap: Hadis soru-cevap bölümü 6- İslam medeniyetinin bilgi ve düşünce geleneğini özgün kılan 3 önemli özellikden bahsedilir. 1:o güne kadar bilgi birikiminin yeniden örgülenmesi sürecini başlatmış hemde yeni bilgi disiplinlerinin yeniden ortaya çıkışını sağlamıştır. 2:islam inancı getirmiş olduğu varlık telakkisi ile Müslümanlara yeni bir ben-idraki sunmuştur. 3:islam ilim geleneğinin doğuşu ve düşünce sisteminin bir model dünya görüşü(paradigma) haline dönüşmesi,alim protipinin ortaya çıkışı ile berraklık kazanmıştır. Yukarıdaki özellikler numara sırasına göre nasıl olmalıdır? a-1 2 3 b-3 2 1 c-2 3 1 d-2 1 3 |
Cevap: Hadis soru-cevap bölümü 7)Bilmek anlamına gelen alime KELİMESİ isim,fiil,sıfat ve türevleriyle Kur an ı kerimde kaça yekın geçer? a-770 b-700 c-280 d-720 8)ilmini arttırması için hz. Peygamberden Rabbine dua etmesi niçin istenir? a-daha çok bilgi sahibi olması için b-Allah ın rızasını kazanmak için c-kulun bilgi seviyesindeki artışa paralel olarak fazilet dereceside yükseldiği için. 9)Kur an Allah tarafından kalplerine mühür vurulmuş olmakla nitelenen ‘bilmeyenler’den ellezine laa yealemune ifadesiyle …………..,’bilenlerden’ ellezine ütüulilme idafesiyle …….. kez bahseder. a-9-6 b-6-9 |
|
|
Alıntı:
|
SAAT: 13:39 |
vBulletin® Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
User Alert System provided by
Advanced User Tagging v3.2.6 (Lite) -
vBulletin Mods & Addons Copyright © 2025 DragonByte Technologies Ltd.