![]() |
Cevap: Hadis soru-cevap bölümü 8-''birçok mesele fıkıh .kitaplarında mevcut değildir halbuki hadis o meseleye temas etmiştir. kim dinin tamamının fıkıh (kitapların)da bulunduğunu ve fıkhın dışında hiçbirşeyin kalmadığını iddia ederse, o doğrudan sapmıştır'' bu tesbit kime aittr? a-hakim nisaburi b-keşmiri |
Cevap: Hadis soru-cevap bölümü Alıntı:
Alıntı:
|
Alıntı:
|
|
Alıntı:
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Cevap: Hadis soru-cevap bölümü 9-şu önemli uyarıda bulunan kimdir? ''o halde kardeşim, dini muhafaza hususunda çok çalış ve sakın gaflet gösterme! sana hadis kitaplarını tavsiye ederim. müctehid imamların ihtilaf noktalarını, istinad ettikleri ayet, hadis ve haberleri tanıyabilmen için onları mütalaa et. delillerini bilmeden fıkıh kitaplarıyla yetinme! a-keşmiri b-abdülvahhab eş şarani |
|
Cevap: Hadis soru-cevap bölümü ''o halde kardeşim, dini muhafaza hususunda çok çalış ve sakın gaflet gösterme! sana hadis kitaplarını tavsiye ederim. müctehid imamların ihtilaf noktalarını, istinad ettikleri ayet, hadis ve haberleri tanıyabilmen için onları mütalaa et. delillerini bilmeden fıkıh kitaplarıyla yetinme! a-keşmiri b-abdülvahhab eş şarani[/QUOTE] abdülvahhab eş şarani |
Cevap: Hadis soru-cevap bölümü 10- rivayetten uzak salt bir dirayet ve dirayetten kopuk bir rivayet anlayışı eksik bir yöntemdir. böyle bir yöntem anlayışını kim 'henüz tüyleri çıkmadığı, gelişimini tamamlamadığı halde uçma teebbüsünde bulunan bir kuşa benzetir? a-nisaburi b-zehebi arkadaşlar ben şuan yazıyorum biraz uzun sürüyo kusura bakmayın yazamadım öönceden |
SAAT: 13:00 |
vBulletin® Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
User Alert System provided by
Advanced User Tagging v3.2.6 (Lite) -
vBulletin Mods & Addons Copyright © 2025 DragonByte Technologies Ltd.