![]() |
Haddi aşan herşey zıddına döner. Hadli sevmeden bahsediyoruz.Bazen taş, bazen füze etkisi yapabiliyor.))Herkesle böyle bir anlaşma şekli de olmaz. Özenlidir haldur huldur değildir. Kırıcı ve hasar veren, ne arasın ne sorsun ilişkiler ve iletişimler ile; herşeye alınan, bin dereden su kanalı açarak ifade edilen sevmeler uzak olsun. Sevmenin dozunu ayarlayamayanlar, küçük satşmalardan büyük anlamlar çıkarıp, haddini aşan, muhatabın sınırlarını zorlayan, zorbalık yapanların kendi ilişkilerinde naiflik, ölçü, pıtırcıklik, naz , niyaz bekledikleri de doğrudur. Herkes bildiği gibi sevsin. Kırmasın, haddi aşmasın, severken canını çıkarmasın.)) Empati, nezaket, özen, sencil olma herkeste ve her ilişki de olmalı. Diğergamllık bencilliği öldürür.c* |
Haddi aşma konusunda yakın zamanda çok çok zor bi sınavdan geçtimmahcup000:):) Bazen işte şımarıyomuyuz noluyosa sevildiğimiz yerde rahat durmayıp bu sefer kıran kişi oluyoruz. Evet bunun farkına vardım bende hani bi musibette hayır vardır derler öyle bişey. Araya soğukluk giriyor, tabi karşındaki yüce gönüllü affedici biriyse saygın sevgin daha artiyo:):)cicekver aradaki soğukluğu farkettirmesede farkediyosunmahcup000mahcup000. Yemin billah ediyosun ağzını tutmaya. İncitmemeye. Kırılmak istemeyen kırmamalı evet. cicekvercicekver |
Alıntı:
Konuya etiketlenmişim ve şu an buna nasıl cevap verebilirim diye düşünüyorum... Ve, doğrusu: Bu işin sevmek veya sevmemek ile bir ilgisi olmadığını düşünüyorum. Bunun yerine, bu işin: hassas olmak veya olmamak ile ilgili olduğunu düşünüyorum. Ve sataşmanın ölçüsüyle ilgili olduğunu... Eğer her iki taraf da hassasiyet konusunda ve sataşmalarının ölçüsü konusunda benzerse, ortaya eğlenceli ve sevgi dolu bir iletişim çıkabilir. Ancak biri ötekinden daha hassas ve buna karşılık sataşmanın ölçüsü kişiye özel olması gereken dozunu aşarsa: bu durumu sevgi vs kurtarmaz. Hassas olan darılır gücenir, suç da sataşma dozunu kaçıranda kalır. Kısaca eğer sevdiklerimize karşı sataşmaktan hoşlanıyorsak -ki genel olarak eğlencelidir ve bu çok doğal bir istek- kendimiz yüksek doza alışkın olsak dahi, karşımızdakinin hassasiyetlerini gözetmeliyiz. Çünkü standart bir prensiptir ki: Güçlü, zayıfı korumakla mükelleftir. İşin son bir özeti: kişiye göre muamele esastır. Ve, özellikle birini seviyorsak: hassas olan taraflarını da biliyor, anlıyor ve hoş görüyor olmamız ve ona göre davranmamız gerekir. |
Bir tarafın eğlencesi diğer tarafı rencide ediyorsa uzatmaya gerek yok. Karşımdakinin fiziği ile aklı ile alay ediyorsam sataşma adı altında bu ancak onu aşağılamak olur. |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
Yoğun zamanlardan geçiyorum, hem iş hem manevi olarak; ve bunun sonucu olarak da daha sık gelmeye söz veremiyorum. Ve ama Allah ömür verdikçe yine geleceğimdir inşaAllah, nitekim sizleri tanımış olmak büyük bir mutluluktu cicekver Etrafta görünmediğim zamanlarda ve her zaman Allah'a emanetsiniz; kendinize iyi bakın her daim. Dünya ve ahiret iyiliğiniz için duacıyım cicekver |
Alıntı:
Yolun güzele,ma'rufa, doğruya çıksın. Seni görmek güzel. Biz Allah için güzeli severiz sfhfgshsfhsgh Arada sataşarak, arada canını çıkartarak.)) Yok yok şaka.. güzel severiz biz. İncitmemeye özen gösteririzc* Bil mukabele güzel duaların için c* |
Alıntı:
İnşaAllah tekraren görüşmek üzere cicekver |
SAAT: 05:13 |
vBulletin® Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
User Alert System provided by
Advanced User Tagging v3.2.6 (Lite) -
vBulletin Mods & Addons Copyright © 2025 DragonByte Technologies Ltd.