Medineweb Forum/Huzur Adresi

Medineweb Forum/Huzur Adresi (https://www.forum.medineweb.net/)
-   Hafta'nın Misafiri (https://www.forum.medineweb.net/111-haftanin-misafiri)
-   -   43.Haftanın Misafiri Ukba (https://www.forum.medineweb.net/haftanin-misafiri/16615-43haftanin-misafiri-ukba.html)

Yitiksevda 25 Ekim 2009 16:56

43.Haftanın Misafiri Ukba

Bu haftanın misafiri olarak Ukba kardeşimiz seçilmiştir..Özele girmeden sorularınızı yöneltebilirsiniz..Hayırlı olsun Ukba kardeşim öncelikle sizi biraz tanıyalım......

kurtmehmet 25 Ekim 2009 20:51

RE: 43.Haftanın Misafiri Ukba

Misafirliğiniz hayırlı olsun umarım rahat gecer inşallah

ukba yolcusu 26 Ekim 2009 21:26

Alıntı:

kurtmehmet Üyemizden Alıntı
Misafirliğiniz hayırlı olsun umarım rahat gecer inşallah

Eyvallah kardeş

Alıntı:

YitikSevda Üyemizden Alıntı
Ukba Hayırlı olsun Ukba kardeşim öncelikle sizi biraz tanıyalım......

Allah razı olsun kardeş..hissiz bir bedenin sahibi yastık altı hüzün biriktiren biri işte.. bir musallaya sahip olacak kadar yaşım,leyle firari parmak uçlarım vs..

Yitiksevda 26 Ekim 2009 21:29

Nağmelerinizdeki Hissiyatınızı Hakikat ile birleştirme namına nasıl bir çalışma ile meşkulsünüz?

Hüzün üzere kurulu olan bir hayata kendini adamış olanların duygu ve düşünceleri nasıl şekillenir?

HakikaT 26 Ekim 2009 21:48

Hayirli olsun kardeşim..Mevlam başarili olmanı daim eylesin..Benimde bir kaç suallerim olacak inşallah..

ukba yolcusu 26 Ekim 2009 21:54

Alıntı:

Nağmelerinizdeki Hissiyatınızı Hakikat ile birleştirme namına nasıl bir çalışma ile meşkulsünüz?

Hüznü yüze vurunca,acıyı berilemeden sesi berikitince,acının bedeni büyük gelsede giyince kalemi hakka ayarlamak hüzne gebe bırakır lugatı param parça etmek mi o vakte gelmeden zail olunur...

Dem, aşk-ı beşer değildi ki zikrolsun
Yar-ı fül fül-ü adem değildi ki nakşolunsun
Zamana donkişotum ahmakca
Gözünden adadım nesri nazmı
Her hıçkırıklı kelamım özünde bir O'nadır..O'na

Alıntı:

Hüzün üzere kurulu olan bir hayata kendini adamış olanların duygu ve düşünceleri nasıl şekillenir?

Sağır bekleyiştir uğultusuz,umutlar toprağa dökülür pul pul,zail olur zahir olmadan yarin acıtan ve acıyı dindiren eli,şerefli sayılır her gidiş kalışlar şerefsizlenir zira kalınca aşkı bitmiş sayılır,dönüşlere bilet kesmemektir kısaca...

çeşm-i giryan etmek
takate mecalsizlikler sızdırmak
nefesi derinden alıp kirpiği tuzlamak
yarın uçsuz bucaksızlığında kaybolmamak için gitmek...

susmanın makasıyla kestim cevabı.. la lafız

ukba yolcusu 27 Ekim 2009 12:02

Alıntı:

HakikaT Üyemizden Alıntı
Hayirli olsun kardeşim..Mevlam başarili olmanı daim eylesin..Benimde bir kaç suallerim olacak inşallah..

Eyvallah kardeş bilaynihi..
Buyrun inşALLAH

KARAKÖSE 27 Ekim 2009 21:04

Ukba,
toplumda sürekli birilerinin birilerini cahil olarak tanımladığını görürüz. en eski çağlardan modern çağa kadar farklı düşünüş şekillerinin birbirlerini bilgisizlik ve cahillikle suçladığına tanık olmaktayız.

cahil olmamak için kesin ve doğru bilgiye sahip olmak gerekir sanırım, sence kesin ve doğru bilginin ölçütü nedir. bir bilginin kesin ve doğru bilgi olduğuna nasıl emin olunur, kriter nedir?

ukba yolcusu 28 Ekim 2009 10:38

Pek aşina değilim misafir olmak aileye böyle bir felsefi soru beklemiyordu bu fakir doğrusu.(=

Felsefenin temel disiplinlerinden bir sual gelmiş doğru bilginin kaynağı diye. dedim ya çok felsefi…

İlk çağdan itibaren entelektüel bilme çabalarının kriterini belirleme adına bilginin kaynağı, değeri ve bilgimizin dış dünya gerçekliğini ne ölçüde yansıtabildiği tartışmalarını kapsayan bir disiplin ve problemdir bu sual…

El cevap dersen

Müslüman’ın elinde iki referans vardır doğru bilginin kaynağı ve ölçütü budur değerli kardeşim. bunlar;

*kur’an
*sünnet(hadis)

Bilinçli Müslüman doğru bilgi nedir sualine batı gibi endişe dolu bir akılla yaklaşmaz zira imanda şüpheye yer olmaz olursa imandan tek lahza kalmaz…

Bilinçli Müslüman doğru bilgiyi üç pencereden bulur şüpheden uzak

AKIL
VAHİY
SÜNNET(HADİS)
(hadis ve sünnet ayrı açılımlardır lütfen parantezi görüp tartışmaya mahal vermeyelim)

Bu konu İslam felsefesi kelâmcıların işi açıkçası.. Bu konuda çok yorum yapılır, yapılan her felsefi görüş istişareye kapı açar benimde buna açıkçası takatim yok..(=

HakikaT 28 Ekim 2009 12:39

1) Hayatınızın temel amacı nedir..?

2) İslam denilince aklınaza ilk gelen nelerdir..?

3) İslam dinimizi hayatınıza tam manada nakşede biliyormusunuz..?

4) Herhangi bir cemaata tabimisiniz..?

Şimdilik suaalerim bukadar kardeşim..Mevlam hakkıyla hakedeni hak ettiği yerlere nail eylesin..Ecmain..

_bülbül_ 28 Ekim 2009 17:08

Hayırlar getirsin haftanın missafirliğin sizi tanıyamadık daha

Sözleriniz bilerce tülün ötesindeki güzeller gibi dışta kaldık biraz

Bir kaç soru da ben sorayım

Okuduğunuz kitap roman yazar gazete vs.?

Dinlediğiniz müzik tarzı?

Ktüphanenizde kurandan sonra başucu kitabınız?

Şair olarak kimleri okur kimlerden etkilenirsiniz?

Dost sizce nedir ve nezaman dostluk biter?

Yaşınızı bilmiyoruz ama zamanın gençlerine bakış açınız?

Şimdilik bu kadar kolay gele hayrlı ola

ukba yolcusu 28 Ekim 2009 19:54

HakikaT

1)Hayatınızın temel amacı nedir..?

Bilinçsiz ve sorumsuz bu ümmetin bir damlasına çok ağır bu soru kardeşim…

Rabbın cemali vardır her yanan yürek de ona nail olunmaktır niyet..

"Ben, cinleri ve insanları yalnızca bana kulluk (ibadet) etsinler diye yarattım." (Zariyat Suresi, 56)

Bu ayetin özetinde halis KULLUK

"Bizim, sizi boş bir amaç uğruna yarattığımızı ve gerçekten bize döndürülüp getirilmeyeceğinizi mi sanmıştınız?" (Müminun Suresi, 115)

Bu ayetin özetinde ise UKBAYa hazırlık…

Burada sualler deruna nüfus eder güzel ,çok güzel ter döktürüyor..:)

2) İslam denilince aklınaza ilk gelen nelerdir..?

..sevgi(hoşgörü)

3) İslam dinimizi hayatınıza tam manada nakşede biliyormusunuz..?

..la. nakşolsa canım bu kadar yanmazdı…

4) Herhangi bir cemaata tabimisiniz..?

Klasik ve klişe olucak..la

Şimdilik suaalerim bukadar kardeşim..Mevlam hakkıyla hakedeni hak ettiği yerlere nail eylesin..Ecmain..
Eyvallah kardeşim..bilmukabil

_bülbül_
Hayırlar getirsin haftanın missafirliğin sizi tanıyamadık daha

Sözleriniz bilerce tülün ötesindeki güzeller gibi dışta kaldık biraz

Allah razı olsun…

Okuduğunuz kitap roman yazar gazete vs.?

Yazar;

Yunus Emre(DİVAN)
Mevlana Celaleddın-i Rumi(Mesnevi)
Fuzuli(DİVAN, LEYLA VE MECNUN)
Baki(DİVAN)
Nefi Mehmet Akif Ersoy(SAFAHAT)
N.F.Kısakürek(ÇİLE, KALDIRIMLAR)
Mustafa İslamoğlu(DİVAN, TAVSİYELER I,YÜREK FETHİ, YÜREK DEVLETİ, ÜÇ MUHAMMED, İMAN BİLİNCİ)
İbrahim Sadri(SESLİ ESERLERİ)
Muhammed Emin Yıldırım(VAHYİ HAYATA TAŞIMAK)
Abdurrahim Karakoç(VUR EMRİ)
Sezai Karakoç(RUHUN DİRİLİŞİ)
(…)
(bir kaçını virgülle uzatıyorum… Bitecek diye söz vermeyi unutmadan..)

Gazete;

Zaman,
Yeni şafak,
Milli gazete,
Vakit
(TAKİP ETMEYE ÇALIŞIRIM BAĞIMLISI OLAMADIM ZORLASAMDA GAZETELERE)

Dinlediğiniz müzik tarzı?

Ezgi ve ilahi arada türkü oluyor demlendiğinde zaman

Divanı koydum İSLAMOĞLU hocamın…
Ktüphanenizde kurandan sonra başucu kitabınız?
Divanı koydum İSLAMOĞLU hocamın…
Bir Nüveyba’ca okuyorum M.İSLAMOĞLU Divanını bir Hümeyra’ca yıllardır bıkmadan usanmadan…

şair olarak kimleri okur kimlerden etkilenirsiniz?

Çocukluğumda Atilla İlhan’dan etkilenmiş millete Aysel git başımdan şiiriyle latife yapardım..:)

İslamoğlu hocam idolümdür şiirde..diğerleriyse yukarıda not düşülmüş kalemlerdir

Dost sizce nedir ve nezaman dostluk biter?
Bu fasıl uzar bende bu soruyla
Lakin özetlersek birkaç kelamla
..gidiyorum dendiğinde geliyorum diyendir nereye diye sual buyuran değil
..çeşm-i giryan ederken parmak uçlarını mendilleştiren
Ten hissizken eylül acılarında
Temmuz olup ısıtabilendir…

Dostluk bende bitmez es geçiyorum bu suale müsaadenizle kardeşim…

Yaşınızı bilmiyoruz ama zamanın gençlerine bakış açınız

Erken bunayanlardanım diyelim :)
Bu sualide kısa geçiyorum müsaadenizle…

Ahir zamanın kan çanağı olmuş göz bebekleri şimdiki gençlik
Burkuyor haliyle ruhu bedeni…
Cennet tasavvuru oluşturulmamış cehennem tasavvuru oluşturuluyor çoğuna
Ve çoğu kaçıyor etekleri tutuşturarak.kısıtlanacaklarını,hayattan zevk alamayacakları kanısı var çoğunda.. haspalarım İslam’ yaşarken ölmek (istibdat) sanıyorlar…

Suç kimin?
Neyse neyse…

Şimdilik bu kadar kolay gele hayrlı ola

Eyvallah..:)

Kürt_Mücahide 28 Ekim 2009 20:21

bir müslüman olarak ırkınızdan olmayana ırkınızdaki gibi değerlerien haklarına bir kucaklaşma sevgi saygı duyuyormusunuz?
bu halkın vatanın huzurunun kuyusunu kazıyan babanız bile olsa mücadele edermisiniz?
kürt isen evlilik için bir türke evet dermisiniz?
veya türk iseniz bir kürde evet dermisiniz?
evetinizde teredüt varmı ?
sorularımı samimi olarak kabul buyur,ve cevaplarınızı samimi verirseniz sevinirim sfhfgshsfhsgh

ukba yolcusu 28 Ekim 2009 21:14

Kardeş evvelen nickinizi hangi akla hizmet bu şekilde karar kıldın bilmiyorum ama analizsiz inan kızıyorum...

İslamda ırkcılık yok değerli müslüman

Irkı için savaşan bizden değildir diyen bir Resule haksızlık yapmış olmazmıyız...

Irkçılığa (asabiyyeye) çağıran Bizden değildir; ırkçılık için savaşan Bizden değildir; ırkçılık üzere, asabiyye uğruna ölen Bizden değildir." (Müslim, İmâre 53, 57, hadis no: 1850; Ebû Dâvud, Edeb 121; İbn Mâce, Fiten 7, hadis no: 3948; Nesâî, Tahrim 27, 28)

"Asabiyet (kavmiyetçilik) dâvâsına kalkan, onu yaymaya çalışan, bu dâvâ yolunda mücâdeleye girişen Bizden değildir." (Ebû Dâvud, Edeb 112)

ÜMMET BİLİNCİ NE YAZIK Kİ YERLEŞEMEMİŞ ZAMANLA YOZLAŞMIŞ O GÜZEL BEYİNLER...SUALLERİN ÜZDÜ BENİ KARDEŞ DEMEK Kİ 23 YIL EFENDİMİZ(S.A.V)BİŞEYLER ANLATAMAMIŞ,114 SURE,6666 AYET KAVRATAMAMIŞ İSLAMI...YAZIK...

Bu sualler tebliğ direncimi törpüledi ayrıyetten şükran dilemeli üzsede...

Unutmadan ashap ANAM BABAM FEDA OLSUN DERDİ bunu dilden düşürmezdi sen sanıyomusun UKBA bunu dilinden düşürdü"ANAM BABAM SANA FEDA OLSUN YA RESULALLAH"

Bedir de babaoğluna kılıç çektiyse 14 yy geçsede bu aynıdır kardeşim değişmez...

SELAM ÜZERİNE OLSUN...

Kürt_Mücahide 30 Ekim 2009 15:42

niçk tercihimdir ve hesap vermek zorunda da değilimdir.
ırklar Allahın ayetlerindedindir.kürt türk arap acem fars vs...............
sorularımdan samimi idim ve samimi cevap beklemiştim.
AZARLAMA DEĞİL :(
size kolay gelsin güzel kardeşim.
kürt mücahide seni kardeş bilir sever kucaklar.
ha karakaşına aşık olduğu için değill.
tüm kürtlerin türklerin ırkların Allahı emretti diye.
yani seni sevme farz.

şüphen olmasın sfhfgshsfhsgh

ukba yolcusu 30 Ekim 2009 16:04

..sen parmak da kaldın işaret edileni görmedin bile be kardeş..
uslubumun sert olarak aksetmesi sanal ortamın cilvesi cevplarımda samimiydi kasemki..suallerin kavmiyetçilik,ırkçılık kokuyor burnuma hala,
o yüzdendir ki cevaplamam yoksa yok yere ne ayetden açarım kelamın kapısını ne hadisden...
Ümmetiz biz be bacım ÜMMET der dilim...
..şimdi sana yanlış anlaşılmanın gergefinde ne yazsam yanlış anlaşılacak beriye atılacak..

ali 30 Ekim 2009 20:57

ırkçılık kokan kürt kelimesi mi şaire hanım ?
ümmetiz demişsiniz.kasem olsun ki aynı görüşteyız ama aynı samimiyette değiliz.
kürtler tarih boyunca hep itildi ezildi kesildi atıldı ve yok sayıldı.
islamca kiyam etti olmadı.
sosyalistçe etti olmadı.
komunistçe etti olmadı.
size kölelik etti olmadı.
korucu yapıldı jitem yapıldı kontr yapıldı gene olmadı.
gözünün önünde karısına kızına tecavuz edildi gene olmadı.
pislik yedirildi çoluk çocuk önünde çıplak edildi rezil edildi gene olmadı.
kendi babalarını kürtlere dayatıldı gene olmadı.
kert kurt kırt hort cart curt yapıldı gene olmadı.
işçi oldu,hizmetçi oldu,ölen er oldu,alavere dalavere kürt mehmet nöbete denildi gene olmadı.
ölen kürt mehmedin anasının başını bacağını açtınız gene olmadı.
her sabah yalan yere yemin ettirdiniz miniklerimize gene olmadı.
yalancılıktan türk olduk ama mutlu olmadık olmadınız.
kara fatmanın oğlu olduk olmadı.
sarışın manukyanımız yok ne yapalım.
olmadı nedir biliyormusunuz?
egolarınız tatmin olmadı yani.

sanal alemde kürt niçki aldı oda olmadı.

lütfen yalnış anlamayın beni.sizi suçlamadım.dürüst sadık bir müslüman olabilirsiniz ve şüphe de etmiyorum.
peki ne anlatıyorsun dersen....?
kızım sana diyorum kürt gelin sen anla babından sfhfgshsfhsgh
selam hidayete tabii olanlara.

KARAKÖSE 30 Ekim 2009 21:49

Mevlana "Bir şeyi bulunmadığı yerde aramak, onu aramamak demektir" der. bu anlaşılabilir bir cümledir.
peki, birşeyin görüntüsünü bulunmaması gereken bir yere yansıtıp, sonra o şeyi o yerde aramak nasıl değerlendirilmelidir.

Emekdar Üye 30 Ekim 2009 22:05

Mevlananın Bahaeddin veled ve harizmşah sürtüşmesi neticesinde Moğolları Allah'ın askerleri olarak tanımlaması nasıl bir İslam anlayışının ürünüdür?

Mevlananın mesnevisinin birinci cildinde yeralan ve önsözünde Bu Allah katındandır,ona temizlerden başkası dokunamaz sözleri ile Kendi kitabını kutsamak gayesindemidir?

Mevlana Oğlunun Moğollar ile savaşması neticesinde cenaze namazını neden kıldırmamıştır?

Sorularımı cevapladığınız takdirde TEVHİDİ ölçüler nezdinde sorularım olacak Tasavvuf hakkında.....

Yitiksevda 30 Ekim 2009 22:31

Tasavvufun temel felsefesi olan,şeyhin layuhti, layüsel otoritesine mutlak teslim olmayı esas alan anlayışı göre,kula kulluk esasına dayanan anlayış ile teslim olanlar bu felsefeyi kabul ederek sadece körü körüne itaati esas almıyorlarmı?

Bir çok söylemlerinde bunları tasavvuf ehli olmayanlar anlayamaz dayatmacılıkları ile dışa kapanık Akıl ve İzan dışı söylemler ile İnsanların akıllarını ipoteklerine alan tasavvuf akideleri anlamakla değil dogmatik teslim olmakla alakalımıdır?

ukba yolcusu 31 Ekim 2009 13:27

Alıntı:

ali Üyemizden Alıntı
ırkçılık kokan kürt kelimesi mi şaire hanım ?
ümmetiz demişsiniz.kasem olsun ki aynı görüşteyız ama aynı samimiyette değiliz.
kürtler tarih boyunca hep itildi ezildi kesildi atıldı ve yok sayıldı.
islamca kiyam etti olmadı.
sosyalistçe etti olmadı.
komunistçe etti olmadı.
size kölelik etti olmadı.
korucu yapıldı jitem yapıldı kontr yapıldı gene olmadı.
gözünün önünde karısına kızına tecavuz edildi gene olmadı.
pislik yedirildi çoluk çocuk önünde çıplak edildi rezil edildi gene olmadı.
kendi babalarını kürtlere dayatıldı gene olmadı.
kert kurt kırt hort cart curt yapıldı gene olmadı.
işçi oldu,hizmetçi oldu,ölen er oldu,alavere dalavere kürt mehmet nöbete denildi gene olmadı.
ölen kürt mehmedin anasının başını bacağını açtınız gene olmadı.
her sabah yalan yere yemin ettirdiniz miniklerimize gene olmadı.
yalancılıktan türk olduk ama mutlu olmadık olmadınız.
kara fatmanın oğlu olduk olmadı.
sarışın manukyanımız yok ne yapalım.
olmadı nedir biliyormusunuz?
egolarınız tatmin olmadı yani.

sanal alemde kürt niçki aldı oda olmadı.

lütfen yalnış anlamayın beni.sizi suçlamadım.dürüst sadık bir müslüman olabilirsiniz ve şüphe de etmiyorum.
peki ne anlatıyorsun dersen....?
kızım sana diyorum kürt gelin sen anla babından sfhfgshsfhsgh
selam hidayete tabii olanlara.

Virane-i şaire olmaya alıştım
Sizin söylemeniz koymuyor yani kardeşim…
Sanırım bu hoyratça kelamınız bir birikime dayanıyor
Nasıl doldurdunuz ki ruhu bedeni bu denli acıtıyor kelamınız
Yahut nasıl dolduruldular ki sizi bu denli kustunuz…
Kızmıyorum acımsı tebessümü sürüyorum dudaklarıma
Kızmıyorum kardeşim ciğerlerimi ah ile dolduruyorum
Manşet olmazdım siyasete meyletsem
Eyvallah çekmesem siyasete
Bu kadar kızmazdım kendime…
Çekiliyorum kelamınızın gölgesinden
Hak’ın gölgesine sığınıyorum
Ben sana değil bu ümmetin bir bireyi olarak kendime kızıyorum
Birey olsam da kalemimi yontamadığım için kendime kızıyorum…
Acıtmasın yine kelamın ben kendime kızıyorum
Bizleri bu kadar muhalif yapanlara kızıyorum
Anlatamıyorum ben kendime kızıyorum…

Susuyorum zaten alıştım sükuta
Yutkunuyorum artık bu konuya
Kızıyorum
Susuyorum..!

Alıntı:

KARAKÖSE Üyemizden Alıntı
Mevlana "Bir şeyi bulunmadığı yerde aramak, onu aramamak demektir" der. bu anlaşılabilir bir cümledir.
peki, birşeyin görüntüsünü bulunmaması gereken bir yere yansıtıp, sonra o şeyi o yerde aramak nasıl değerlendirilmelidir.

Alıntı:

MEVLÜT HÖNÜL Üyemizden Alıntı
Mevlananın Bahaeddin veled ve harizmşah sürtüşmesi neticesinde Moğolları Allah'ın askerleri olarak tanımlaması nasıl bir İslam anlayışının ürünüdür?

Mevlananın mesnevisinin birinci cildinde yeralan ve önsözünde Bu Allah katındandır,ona temizlerden başkası dokunamaz sözleri ile Kendi kitabını kutsamak gayesindemidir?

Mevlana Oğlunun Moğollar ile savaşması neticesinde cenaze namazını neden kıldırmamıştır?

Sorularımı cevapladığınız takdirde TEVHİDİ ölçüler nezdinde sorularım olacak Tasavvuf hakkında.....

Birisi Mevlana”ya sorar: “Moğollar mallarımızı alıyorlar, ara sıra da bize mallarını bağışlıyorlar. Acaba bunun hükmü nasıl olur?”

Mevlana”nın cevabı ikna edici ve pratiktir: Moğol"un aldığı her şey tıpkı Tanrı"nın hazinesine girmiş gibidir. Bu, aynen testideki suyun denize dökülmesine benzer. Su testide durduğu sürece başkası¬nın onu kullanması doğru olmaz, aksine davranış gasp olur. Ama aynı su denize dökülünce, herkes için helal hâle gelir. Bu bakımdan bizim malımız Moğollar"a haram, fakat onların verdikleri bize helal olur…

Mevlânâ, Moğol zulmü karşısında halka ümit verir ve bunu ya¬parken metafızik bir temele istinad eder: “Biri dedi ki: Moğollar ilk önce buraya geldiklerinde çırılçıplaktılar. Binek hayvanları öküzdü. Silahları odundandı. Şimdi haşmet ve azamet sahibi oldular, karın¬ları doydu. En güzel arap atları ve en iyi silahlar onların elinde bulu¬nuyor? Mevlânâ buyurdu ki: Onların gönülleri kırık ve kuvvetleri yokken, Tanrı yalvarmalarını kabul ve onlara yardım etti. Şimdi ise bu kadar muhteşem ve kuvvetli oldukları şu anda halkın fakirliği, zayıflığı vasıtasıyle Yüce Tanrı onları yok edecektir.”

Aynı hüzneden çıkan bu sözleri aksettirmek istiyorum kardeşim siz felsefesini yapın inşallah…

Olayı kısaca anlatayım. Şems-i Tebrizi Konya’ya gelince Mevlana çok güzel olduğu söylenen Kimya Hatun adındaki cariyesini Şems-i Tebrizi’ye nikahladı. Bu sırada Kimya Hatun 15, Şems 65 yaşlarındaydı. Kimya Hatun, Mevlana’nın oğlu Alaaddin Çelebi ile evlenmek istiyordu. Alaaddin Çelebi de onu seviyordu. Bu kızcağız Şems-i Tebrizi’nin yanında kalmak istemiyor, ara sıra onu terk edip bir yerlerde saklanıyordu. Mevlana ve Şems, Kimya Hatun’u arattırıyorlar, onu bulup tekrar Şems ile birlikte kaldıkları hücreye getiriyorlardı.

Mevlana’nın oğlu Alaaddin Çelebi zaman zaman babasının yanına gelme bahanesiyle, Şems’in kaldığı hücrenin kapısının önünden geçiyor ve kendisini Kimya Hatun’a gösteriyordu. Bir defasında Şems-i Tebrizi, Alaaddin’in önünü keserek: “Hey delikanlı! Bir daha buradan geçersen ayaklarını kırarım” diyerek Alaaddin Çelebi’yi tehdit etmişti. Eflaki bu olayı Şems-i Tebrizi’nin öldürülmesiyle ilgili görmekte ve Alaaddin Çelebi’nin bazı çevrelerle işbirliği yaparak Şems-i Tebrizi’nin öldürülmesi olayında aktif bir görev almasının sebebi olarak göstermektedir.
Başka bir yazarda durumu bu pencereden değerlendiriyor…
Yorumlar öznel fikrim değildir bu bakış açısı da fikrim değil yalnızca bir fikri olmayan bana
Felsefe öbeği olmasın diyedir….

Bir çok sual de felsefe baz alınmış ve ben felsefe yapmayı kelamcılara bırakmışken…

Kelam ilmi ince bir çizgidir ve ben buna uzağım…okurum zevkle lakin yapmam Müslümanlar…

Sualler çok dikkat çekici ilgiyle okudum açıkçası felsefe yapmam dediğim halde kalemim kaydı bir kaçına…

Okuldan giriyorum ve kafam bir milyon.suallerle dinginleşirim dedi bu fakir lakin felsefeye itildi 
Haddimi aşmak istemedim cevap vermeyerek gerçi tatmin de etmiş değilim hiçbir suali…

Hakkını veremesem de eyvALLAH …

Vesselam

Alıntı:

Tasavvufun temel felsefesi olan,şeyhin layuhti, layüsel otoritesine mutlak teslim olmayı esas alan anlayışı göre,kula kulluk esasına dayanan anlayış ile teslim olanlar bu felsefeyi kabul ederek sadece körü körüne itaati esas almıyorlarmı?

Bir çok söylemlerinde bunları tasavvuf ehli olmayanlar anlayamaz dayatmacılıkları ile dışa kapanık Akıl ve İzan dışı söylemler ile İnsanların akıllarını ipoteklerine alan tasavvuf akideleri anlamakla değil dogmatik teslim olmakla alakalımıdır?

Allah’a şirk koşmanın diğer türü de alim ve Salih kimseleri lider kabul edip onların sözlerini Allah’ın buyurduğu gibi kabul etmekti

İmanın ve biatın derecelerinden bir sual gelmiş
Mürşide iman edilmez mürit olunur diyerek kelamcı olmadığımın altını çizmek istiyorum

İslam da babadan oğla geçen dogmatik bilgilere iman esası yoktur
İslam temelini almak her iman edene farz kılınmıştır ve bunları yargılamadan akla nüfuz ettirme vardır ŞÜPHEDEN UZAK….

SAAT: 08:47

vBulletin® Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.

User Alert System provided by Advanced User Tagging v3.2.6 (Lite) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2025 DragonByte Technologies Ltd.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 253 254 255 256 257 258 259 260 261 262 263 264 265 266 267 268 269 270 271 272 273 274 275 276 277 278 279 280 281 282 283 284 285 286 287 288 289 290 291 292 293 294 295 296 297 298 299 300 301 302 303 304 305 306 307 308 309 310 311 312 313 314 315 316 317 318 319 320 321