![]() |
Cevap: Bu Haftanın Misafiri '' muallime'' Ablamız Hocam misafirliğiniz ve sorulara verdiğiniz ilmi cevaplar hakkımızda hayırlı olsun inş. tek soru soracağım;(kısıtlı zamanınızı amamak,diğer arkadaşlara fırsat verme adına). size göre islam fıkhı çağımıza uyarlamak güncellemek mümkünmüdür,gereklimidir? |
Cevap: Bu Haftanın Misafiri '' muallime'' Ablamız hoşgeldiniz misafirliğiniz hayırlı olsun... |
Cevap: Bu Haftanın Misafiri '' muallime'' Ablamız size göre gitmek İnsan, insandan da gider bazen en kötüsü budur.size göre mutluluk Daha önce anlamadığım bir meseleyi anlamak size göre endişe Ümmetin geleceği,nesillerin geleceği ,cahillik size göre özgürlük Fikirlerini ve işlerini elalem ne der demeden yapabilmek ve hedefine varabilmektir. bi gün herşeyi bırakıp kaçmak isteseniz nereye gidersiniz? Ben bırakıp gittim:) pişmanım, keşke vatanımda yaşasaydım.(-) ler (+) ları hep götürür mü? Götürmez, yoksa tevbe diye birşey olmazdı. sonuna kadar dayanır mısınız yoksa hemen mi pes edersiniz? sabırlıyımdır ölmeden önce yapmam gerek dediğiniz bişe var mı? bir şey mi?ne tarz müzikler dinlersiniz? şimdilerde, göksel baktagir,farid farjad forumda sizi en mutlu eden olay? Kusurlarımıza tahammüllü olunması,gelişmemize ,forumu, neti kullanma becerisi açısından yardımcı olunması,yöneticilerin gayet kiber olması vs. forumda sizi en çok üzen olay? Çok üzen demiyelim de yanlış gördüğüm şeyler var,mesela Kurban ile ilgili karükatürler ,ne zamandır Türkiye de kasıtlı olarak kurban ibadetini önemsiz,ilkel gösterme çabalarından biri de kurban karikatürleri.Buna alet olunarak bu siteye alınıp Dini vecibeye gülünmesi bana pek doğru gelmiyor.çirkin addedilen resimlerin bu senin resmin diyerek alay vs.gibi şeyleri pek doğru bulmuyorum. forumda en çok ilginizi çeken konular? İlgimi çeken, aslında insanların( daha çok karşı fikirde olanların) hangi fikirde oldukları,ve neden o fikirde oldukları ve psikolojileri,cevap verme şekilleri,hangi kaynakları okudukları hayat size ne öğretti? Burayı yazarken problemli çok insan dinlediğimi hatırlatmak isterim.Başımıza gelen her hadisenin yapıp ettiklerimizle bir ilgisi var. Eğer Allahtan fazla kimi seversen onunla imtihan olursun. Belalardan uzak kalmak istiyorsan,Allaha karşı namazda elini bağladığın gibi onun karşısında elini bağla,boynunu eğ. güvenilecek kişi azdır. Dost diye sarıldıkların sen düşünce yanında olmayacaklar. İyilik yaparken ölçülü ol. Hiçbir zaman aileni ihmal ederek ,başkalarına iyilik yapmaya çalışma. Allah ile aranda gerçek bağ kur,çünkü O seni biliyor,O seni seviyor,Heran seni gözetliyor(ayet) hayatınızda illa yapın dediğin bişe var mı bize? 20yaşındaki gençlere söyleyeceğim çok şey şey var tabi,önce ilmi doğru yerden öğrenin ,30a gelmeden bazı şeyleri muhakkak bitirin.Hafız olun.Herkese güvenmeyin. kolay gelsin. Biraz haddimi aşarak uzun cevaplar verdim.Kusura bakılmasın.EE yöneticiler için boşuna kelam etmedik değil mi?:) |
Cevap: Bu Haftanın Misafiri '' muallime'' Ablamız Alıntı:
Alıntı:
Alıntı:
Yok gözümden kaçmadı, Mehmet akif2 yazıp yazmamakta çok tereddüt ettim, bazı sakıncalardan dolayı . Avusturyada eğitim; Avurturyada kuran kursu yok .İslami eğitim veren kurumlar şöyle İlkokuldan lise sona kadar ,Resmi okullarda ''islam dersi ''devlet veriyor. Vakıflara bağlı camilerdeki '' dersler sohbetler'' heryaştan grublar. Medreseler (nur cemaatinin) Evlerde sohbetler islam akademisi (Üniversiteye yakın bir eğitimi var.) Enstitü (hoca yetiştirir) İslam yüksekokulu (daha bir aylık bir okul ilahiyat seviyesinde olmak amacı) Bu okullar çok yeni ,inşallah daha iyi olacak. Benim görevim ne ? 2002 yılından beri teşkilat camilerinde ve evlerde vakıflarda hocalık Müdirelik yaptım. Bu sene kurum değiştirerek İslam Yüksek okuluna ve ev sohbetlerine devam ediyorum. Viyana üniversitesinden bir titri almak için Almanca öğrenim görüyorum. İlahiyatta öğrenciyim.(İşyerine CV yazar gibi oldu ama merak ettiğinizi düşünüyorum.) Bıranşım organize yapmak,kuranı kerim ,fıkıh ama hangi dersin hocası yoksa onlarada giriyorum. Taycan önlisansı lisans olarak tamamlamayı düşüyorum.Hedefim Türkiyeye dönmeden eğitimimi tamamlamak. |
teşekkür ederim. |
Cevap: Bu Haftanın Misafiri '' muallime'' Ablamız Misafirliğiniz hayırlı olsun .Yazdıklarınızı itina ile okudum size olan saygım ve sevgim bir kat daha arttı çok verimli bir hayat yaşıyorsunuz,size gıbta ettim dua edin de bizlerde ilim yolunun yolcusu olalım,hayatımızı dinimize göre tanzim edelim. Benim en büyük şikayetim zamanımı güzel ve verimli kullanamamaktan yana size de sorum bu yönde olacak Bir gün sizin için nasıl değerli kılınır? |
Cevap: Bu Haftanın Misafiri '' muallime'' Ablamız Cevaplarinizi ilgi ile takip ediyoruz hocam bizi kirmayip değerli zmninizdan bizede yer ayirdiğiniz için tşkler edyoruz.)) |
Cevap: Bu Haftanın Misafiri '' muallime'' Ablamız muallime hoş geldin arkadaşım,misafirliğin hayırlı olsunc* soru cevap bölümünden artıp buralara gelemiyorum artık:) seni misafir olarak ağırlamaktan ve seni tanımaktan ayrıca memnun oldum, koşuşturmana,heryere herşeye yetişmene hayranım,msl* rabbim onun rızası için yaptığın ilmini artırsın,yoğunluğunu ve sayınızı artırsın inşallah, allaha emanet olc* |
Cevap: Bu Haftanın Misafiri '' muallime'' Ablamız Benimde bi kaç sorum var, inşaallah her kes için faydalı olur sorularda ,cevaplarda... 1.islamın son rasulu muhammed as,peygamber olmadan önce yaşadığı toplumun içinde,gerek akrabaları gerek mekke şehir devletinde yaşayanlarla geçinip gidiyordu ve hatta tarihi malumatta kendisine muhammedul emin ismini vermişler mekkenin ileri gelen yönetim kadrosu,yani muhammed bin abdullah ken kimseyle herhangi bi sorunu olmayan,40 yaşından sonra muhammed rasulullah olmasıyla,yaşadığı bütün mekke şehri ve,akarabaları Rasulullahı yalanlayıp,Ona ve ,rasulullaha inanan her kese her türlü işkenceyi reva görüp,evinden barkından ettirilip ve rasulullah ile savaşmaya kadar götüren ne idi,40YIL hiç bir sorun yaşamayan birbiriyle geçinen ve hatta ortak hılful fudula kadar ,ortak çalışma yapanları işkillendiren ve baba oğula,anne oğula,kardeş kardeşe karşı tavır almaya,hatta birbirleriyle savaşmaya götüren sebeb neydi..yani muhammed bin abdullaha, muhammedul emin diyenler,daha sonra ne olduda muhammed rasulullah olunca bu kadar değiştiler Rasulullah bunlara ne dedi,nasıl bi tebliğ yaptı.. 2.Bizlerde rasulullah ve rasuller gibi yaşasak ve rasuller gibi tebliğ yapsak bizimde başımıza aynısı gelebilir mi..başımıza rasullerin geldiği gelmiyorsa TEBLİĞİMİZDEKİ EKSİKLİK NERDE,ve nasıl telafi edebiliriz,veya bizler Rasullerden daha mı iyi tebliğ yapıyoruzki HİÇ KİMSE BİZİM TEBLİĞİMİZE TEPKİ GÖSTERMİYOR,YOKSA BİZ NABIZA GÖRE ŞERBET Mİ VERİYORUZ.. 3.dünya üzerinde 1,5 milyar müslüman olduğu söyleniyorda,neden dünyada öldürülenler hep bu müslüman denilenler.. 4.Şuanki islami etüt çalışmaları rasulullahın döneminden daha fazla iken,Kuran neden hayata inemiyor,bu kadar çok müntesibi,hocası hacısı olmasına rağmen ..ibadetlerin haricine niye hitab edmiyor kuran,yoksa kuranın ibadet dışındaki hükümleri sadece OKUMAK VE HATMETMEK İÇİN MİDİR...Değilse ne zaman diğer hükümlerde hayata şekil verecek.Kuran, namaz oruç gibi hayatımızda olan diğer hükümleri ne yaparsak,tıpkı namaz gibi hayatımıza girecek..... |
İslam hukuku ilk üç asır kemal derecesine ulaşmış,sonraki çalışmalarla birlikte mükemmel bir ilim hazinesi meydana gelmiştir.Allahında muradı ile. İslam dininin asla değişime ihtiyacı yoktur. Tamam Allahu Teala dinini kemale erdirmiştir fakat tecrübe ve uygulamalarında sıkıntılar varmıdır?Varsa neden kaynaklanmaktadır? ''nassa dayalı hükümler değişmez,zamanın değişmesiyile örfe dayalı hükümler değişebilir.''mecelle Elbette müslümanların dinini yaşarken fetva boyutunda çok sıkıntı vardır.Sebepleri de oldukça uzundur. Asıl sebep islam şeriatinin ,İslam hukukunun,devletçe yürülükte olmamasıdır.Hernekadar diyanet varsa da halk kendi başının çaresine bakmaya çalışmaktadır.Devlet bazında islam hukuku geçerli olsaydı bir çok problem daha kolay çözülecek,uygulamalar gelişebilecekti. Klasik fıkıh kitaplarında olmayan çağımıza ait meselelerden; Bankalar sigorta şirketler,borsa ,ihale,sinema ,tiyatro,televizyon ,internet,görsel medya dergiler gazeteler,otpsi organ nakli,genetik kopyalama,uçak (siz de çok şey ekleyebilirsiniz)gibi bu çağa ait olan meselelerde fetvaler gerekiyor. Mesela fıkıh kitabının ilk açtığınızda temizlik bahsi kuyularla başlıyor.Artık kuyu yok.Suyun israfı var.suyun güneş enerjisiyle ısıtılması var. Fıkıh güncellenmeli.Ama kim güncelleyebilecek ehliyete haiz onu bilmiyorum. |
Allah razı olsun Allahu Teala sizi hizmet ehli eylesin inşallah. Plan program yapabilirsin. Yaptığın plana uyabilir misin kendini kontrol edersin.Alimler günlerini üçe ayırmışlar. ibadet-ilim-zikir Aile ve diğer dünyalık işler Dinlenme-uyku İlahiyat okuduğuna göre emri bil maruf nehyi anil münker yapabilir ,hemen en yakın çvrenden başlayarak, çocuğun ,kardeşin ,hatta eşin komşuların bir ders veya sohbet grubu oluşturabilirsin. Başta herşey zor olur ama sonra, Rabbim ihlasımızı beğenirse arkası gelir. Bu işlerde niyet çok önemlidir.Allahın dinine yardım etmek (ateşe bir damlada olsa su götürmek karınca misali) Ey iman edenler! Eğer siz Allah'a (Allah'ın dinine) yardım ederseniz O da size yardım eder, ayaklarınızı kaydırmaz(.Muhammed suresi 7) Allah için yapmakve bu niyette devamlı olmak başarılı olmak için birinci şarttır.Yalnız bu şart öyle kolay değildir.Güzel niyetle başlasa bile bu niyete devam etmek zordur. Vaktini boşa geçirdiğini düşündüğünde şunu hep aklımıza getirebiliriz. Cennette pişmanlık yoktur.Sadece ''keşke dünyada bir saniyemi bile boş geçirmeseydimde şu üstteki mertebelerde olsaydım diye bir pişmanlık gıpta vardır'' Çok iyi anlatamadım biliyorum ama daha sonra da görüşürüz inşallah. birde Neyi çok arzu ediyorsan.Annene dua ettir.Annelerin ve babaların duası peygamber duası gibidir reddolunmaz.Annem bana çok dua eder.Biride oruç açan çocuklarına dua ettirirdi.Rabbim böyle zamanda oruç tutan çoukların duasını da kabul eder. Başarılar dua iledir.Alah emanet ol. |
Cevap: Bu Haftanın Misafiri '' muallime'' Ablamız Ey iman edenler! Eğer siz Allah'a (Allah'ın dinine) yardım ederseniz O da size yardım eder, ayaklarınızı kaydırmaz.(Muhammed /7) Allahın bizim yardımımıza ihtiyacı yoktur.Rabbim dilerse ttüm dünyadakileri Müslüman yapardı.Burdaki mana Müslümanlar çalışmalı. |
Alıntı:
Yoğunluğunu artırsın kısmı hariç,amin diyorum ArO* Bende sizleri tanımaktan memnunum. |
Cevap: Bu Haftanın Misafiri '' muallime'' Ablamız hocam sabr etmek ile ilgili bir şeyler söylermisiniz?sabrın mükafatı, herşeye sabır etmemiz mi gerekiyor,her çektiğin sıkıntı sınav mıdır? selam ve dua ile... |
Cevap: Bu Haftanın Misafiri '' muallime'' Ablamız [QUOTE=bilinmez;199143]Benimde bi kaç sorum var, inşaallah her kes için faydalı olur sorularda ,cevaplarda... 1.islamın son rasulu muhammed as,peygamber olmadan önce yaşadığı toplumun içinde,gerek akrabaları gerek mekke şehir devletinde yaşayanlarla geçinip gidiyordu ve hatta tarihi malumatta kendisine muhammedul emin ismini vermişler mekkenin ileri gelen yönetim kadrosu,yani muhammed bin abdullah ken kimseyle herhangi bi sorunu olmayan,40 yaşından sonra muhammed rasulullah olmasıyla,yaşadığı bütün mekke şehri ve,akarabaları Rasulullahı yalanlayıp,Ona ve ,rasulullaha inanan her kese her türlü işkenceyi reva görüp,evinden barkından ettirilip ve rasulullah ile savaşmaya kadar götüren ne idi,40YIL hiç bir sorun yaşamayan birbiriyle geçinen ve hatta ortak hılful fudula kadar ,ortak çalışma yapanları işkillendiren ve baba oğula,anne oğula,kardeş kardeşe karşı tavır almaya,hatta birbirleriyle savaşmaya götüren sebeb neydi..yani muhammed bin abdullaha, muhammedul emin diyenler,daha sonra ne olduda muhammed rasulullah olunca bu kadar değiştiler Rasulullah bunlara ne dedi,nasıl bi tebliğ yaptı.. 2.Bizlerde rasulullah ve rasuller gibi yaşasak ve rasuller gibi tebliğ yapsak bizimde başımıza aynısı gelebilir mi..başımıza rasullerin geldiği gelmiyorsa TEBLİĞİMİZDEKİ EKSİKLİK NERDE,ve nasıl telafi edebiliriz,veya bizler Rasullerden daha mı iyi tebliğ yapıyoruzki HİÇ KİMSE BİZİM TEBLİĞİMİZE TEPKİ GÖSTERMİYOR,YOKSA BİZ NABIZA GÖRE ŞERBET Mİ VERİYORUZ.. Birinci ve ikinci soruya beraber cevap vermek istiyorum, Hira mağarasında 14 asır evvel ''oku''emriyle başlayan ilahi vahiyi doğuya ve batıya ulaştırmak her müslümanın görevidir. Kime? Fikir sancısı ve kuyusunda ve küfrün karanlığında kıvranan insanlara . Nasıl? Çağın aletlerini ,yeniliklerini kullanarak yaşadığı asrın, çağın ihtiyaçlarına cevap verecek bir uslüp ve sistemle . Yaşanacak zorluklarda peygamberler alimler örnek alınır. Neden tebliğimizin tesiri yok? Niyet doğru olmadığı için,medot doğru olmadığı için olabilir.Bence tebliğcilerin edep adap derslerinde başlamaları gerekir.kendini ıslah edemiyen başakalarını islah edemez. Başımıza rasullerin başına gelenler gelmiyor,çünkü o putperestlere biz mslümanlara tebliğ ediyoruz(.Bazı sözleri duyar gibiyim) Tebliğ edenlerde çeşitli imtihanlardan geçerler.Gücümüze kuvetimize göre imtihandan gçeriz. Rasululah ile bizim tebliğ ettiğimiz toplum Türkiye müslümanlarını düşünerek söylüyorum arasındaki farkı bilmek önemli.Birde tebliğ medot ve cemaat işidir.İyi bir organize olmadan yapılan çabalar ne yazıkki( sizinde belirttiğiniz gibi) cılız kalmaktadır. |
Cevap: Bu Haftanın Misafiri '' muallime'' Ablamız muallime size göre hayal yerine yazdığın söz burda okuduğumdan beridir aklımda bu yaz hz.Osmanın bir sözünü ben yeni duydum ve kalakaldım isabetinden dolayı.o söz şu''Allah nasib etmeyeceği şeyin hayalini kurdurmaz.'' çok güzel söz ben de lisansa tamamlamak isteğine girdim gireli ya yapamazsam diye çoğu kez düşünüyordum bu söz beni de cesaretlendirdi allah razı olsun sizden allah istediğin şeyi er veya geç veriyor skr hayat size ne öğretti yerine Hiçbir zaman aileni ihmal ederek ,başkalarına iyilik yapmaya çalışma. çok çok doğru söz ArO* ArO*ArO* |
Ey iman edenler sabır ve namazla yardım isteyin.Şüphe yokki Allah,sabredenlerle beraberdir.Bakara 153 Çaresiz biz sizi biraz korku,biraz açlık,biraz da malllardancanlardan ve ürünlerden eksiltme ile imtihan edeceğiz.sabredenleri müjdele.Bakara 155 Sabrın mükafatı dünyada da ahirettede genişliktir.Sabrın sonu selamettir.Sadece bir söz değil,hakikattir. Her sıkıntı bir imtihandır. Kuranı Kerimde nerdeyse 84 ayet var sabırla ilgili.Kulun sabırlı olması Allaha isyan etmemesi demektir.Bela geldiği anda Allahu tealaya bu belayı verdiği için kızması isyan manasına gelir. Fakat her yaşadığımıza sabretmemiz gerekir mi?İnsanın başına gelenler iki türlüdür.Allahın kendisi için takdiri(özürlü doğması,yakınlarını kaybetmesi,afetler,hastalıklar vs.) İkinci olarakta kendi seçimi ;dindar ve dindar olmayan iki eş adayı arsında dindar olmayanı seçip çeşitli sıkıntılara maruz kalması gibi Faize bulaştıktan sonra batması gibi Evladını din üzere yetiştirmeyip ondan zulüm görmesi gibi. Eğer başına gelen kendi eliyle yapıp ettiklerinden ise bol tevbe istığfar etmeli.Değilse ,sabırdan başka çare yoktur.Allahu Tealaya yönelip bol dua etmelidir.Sıkıntıda olan hiç bir zaman şunu unutmamalı ki Hiç bir sıkıntı hayat boyunca sürmez.Hiçbir ferahlıkta hayat boyu sürmez.Sıkıntıda olan insan zanneder ki bu sıkıntı hiç bitmeyecek.Halbuki Allah sıkıntı içinde bir zaman belirlemiştir.Dilediği zaman o sıkıntıdan onu kurtaracaktır.Duaların tesiri çok büyüktür. İnsan bazen çaresizliği sabır zanneder.Yol yordam bilmeyişini sabır zanneder.Bu sabır değil acizliktir. Bir örnek, Zengin bir ailenin kızı buraya evlendi.Cahil ailenin niyeti; yanlış yolda olan oğullarını gelinin doğru yola getirmesiydi.Gelin tam 6-7 yıl koca yüzünü altı ayda bir gördü.sabırla kocasının bir gün evine geri dönceğini bekledi.Bir gün artık yeter deyip boşanma davası açtı.Dava açınca........adam geri döndü!!boşanmak istemediğini söyledi.bir iki yıl denediler,öbürü bunları rahat bırakmadı.Şimdi tekrar ayrıldılar.Genç kadının 10 yılı boşa gitmiş oldu. Bu kadın bir çocuğum var diyerek hiç görmediği kocasını beklemesi sabırmıdır? Bence gençliğini boşa harcamasıdır.Sabır bu değildir. Boşanmanın moda haline geldiği bir zamanda güzel bir örnek olmadı biliyorum ama. Herşeye sabretmemiz gerekmiyor,Mesela içki içen zina eden birisiyle ya da karısının (kocasının) islamı yaşamasına engel olan bir kişi ile kimse yaşamını sürdürmek zoorunda değildir.Allah bizden bunu istemiyor. |
Hayal meselesi çocuklarımız için çok önemlidir.Onların hayallerini dinlemeli ,ufuklarını açacak masallar hikayeler anlatmalıyız. |
Cevap: Bu Haftanın Misafiri '' muallime'' Ablamız Sizden de Allah Razı olsun |
3.soruya cevap Sünen-i Ebu Davud 4297... Sevban (radiyallahu anh) 'dan rivayet edildiğine göre Rasûlullah (sallallahu aleyhi ve sellem) şöyle buyurmuştur: "Yakında milletler, yemek yiyenlerin (başkalarını) çanaklarına (sofralarına) davet ettikleri gibi size karşı (savaşmak için) biribirlerini davet edecekler." Birisi: "Bu, o gün bizim azlığımızdan dolayı mı olacak?” dedi. Rasûlullah (sallallahu aleyhi ve sellem) ; "Hayır, aksine siz o gün kalabalık fakat selin önündeki çerçöp gibi zayıf olacaksınız. Allah düşmanlarınızın gönlünden sizden korkma hissini soyup alacak sizin gönlünüze de vehn atacak" buyurdu. Yine bir adam: “Vehn nedirya Rasululah diye sorunca, "Vehn, dünyayı (fazlaca) sevmek ve ölümü kötü görmektir" buyurdu. Bundan daha güzel cevap var mı?Ölümü kötü görmek cihadı nefsin istememesi. 4.soruya cevap Kuranadaki ibadetler ,zahiri va batını diye ayrılabilir.Mesela gözle gördüğümüz ibadetler,Namaz ,oruç,zekat hac gibi . Batını ibadetler sadece kendinin bilebileceği (yada kendinin bile bazen farkedemediği) Kibirlenme,sabır et,suizanda bulunma,ihlas ve takva üzere ol,alay etme , lakap takma dedikodu etme ,nemime yapama gibi güzel ahlak tealluk eden emirler vardır . İşte sizin karşı geldiğiniz( Tasavvuf)nefis terbiyesi olmadığı için sadece ibadetler zahirde olup batına hitap etmediği için insanların ne okudukları Kuran gırtlakalrından aşağı iniyor.nede hayatımızı tanzim etmemize yarıyor .Herkes nefsinin kusurlarıyla başbaşa.Güzel ahlaklı kişi yüz kişiden kaç tanedir.Herkes birbirini aldatmaya çalışıyor.İnsanoğlu nefis terbiyesi yapmadan bir adım dahi gidemez. İşte bu kadar araştırmaya rağmen bir adım iyileşme olamamasının sebebi. Bir insan Allahın razı olduğu bir kul olacaksa 1-İtikadı sağlam olacak(neye nasıl inanırım bilecek),Cumhur ulemanın yolundan ayrılmayacak.(Ehli sünnet vel cemaat) 2-İlim öğrenecek 3-Bildiği ile amel edecek 4-ihlaslı olacak( nefsinin terbiye ) vesselam |
Cevap: Bu Haftanın Misafiri '' muallime'' Ablamız abla yazdıkların için Allah razı olsun evet hiçbir sıkıntı hayat boyunca sürmüyor biri bitiyor diğeri başlıyor.Rabbim bizleri sabredenlerden eylesin .selam ve dua ile.. |
Cevap: Bu Haftanın Misafiri '' muallime'' Ablamız Selamun Aleyküm bacım,misafirliğiniz hayırlara vesile olsun inşaALLAH .soru -cevap bölümünden adınıza aşinayım aslında ama yinede sizi yakından tanımak için bu konuyu okumak istedim ve iyi ki de okumuşum .sayenizde ilmi öğrenirken amaç mı araç mı diye sorgulamamı sağladınız.Rabbim ilminizi ve azminizi artırsın inşaAllah.selam ve dua ile .. |
Cevap: Bu Haftanın Misafiri '' muallime'' Ablamız maşaAllah bu ne bereketli bir konukluk :):) muallime abla teşekkür ediyorum cevaplar için kolaylıklar dilerim :):) |
Cevap: Bu Haftanın Misafiri '' muallime'' Ablamız Başımıza rasullerin başına gelenler gelmiyor,çünkü o putperestlere biz mslümanlara tebliğ ediyoruz(.Bazı sözleri duyar gibiyim) muallimeden alıntı.. soru..müslümanlara neyi tebliğ yapıp,neye davet ediyorsunuz... İşte sizin karşı geldiğiniz( Tasavvuf)nefis terbiyesi olmadığı için sadece ibadetler zahirde olup batına hitap etmediği için insanların ne okudukları Kuran gırtlakalrından aşağı iniyor.nede hayatımızı tanzim etmemize yarıyor .Herkes nefsinin kusurlarıyla başbaşa.Güzel ahlaklı kişi yüz kişiden kaç tanedir.Herkes birbirini aldatmaya çalışıyor.İnsanoğlu nefis terbiyesi yapmadan bir adım dahi gidemez. muallimeden alıntı... soru..islamdaki nefis terbiyesi nasıl olmlıdır ki makbul olsun bi kaç soyut örneklerle verebilirmisiniz.. SORU.Sizce rasulullahın açıkça söylemesi gerekenler ilk başta neydi ortak koşanlara,ki ortak koşanlar olduğuna göre bunlar Allaha inanan ama ortak koşarak inanıyorlarmış değil mi.HİCR SÜRESİ.. 94. Sana emrolunanı açıkça söyle ve ortak koşanlardan yüz çevir! 95. (Seninle) alay edenlere karşı biz sana yeteriz. 96. Onlar Allah ile beraber başka bir tanrı edinenlerdir. (Kimin doğru olduğunu) yakında bilecekler! 97. Onların söyledikleri şeyler yüzünden senin canının sıkıldığını andolsun biliyoruz. |
Cevap: Bu Haftanın Misafiri '' muallime'' Ablamız sayın bilinmez sorularınızı gördüm bu akşam hicri yılbaşı programımız var ,yarında ders.ama inşallah cevaplıyacağım. |
|
Cevap: Bu Haftanın Misafiri '' muallime'' Ablamız :)maşallah arkadaşım ne bereketli bir insansın okuyorum okuyorum doyamadım allah ilminide talebelerinide arttırsın inşallah seni normal hayatta tanımak büyük bir lutuf olurdu dualarında bizleride an(: |
|
Cevap: Bu Haftanın Misafiri '' muallime'' Ablamız Sayın Bilinmez'e cevap Nefis terbiyesi nasıl olur? İkitane Allaha inanan yoktur kardeşim .Ancak kalplerindeki mal evlat kadın şehvet putuna tapanlar vardır ki Tasavvufun ana geyesi de Kalbi bu pisliklerden temizlemektir. O gün ne mal fayda verir ne de evlat.Ancak Allaha Selimul kalp ile gelenler müstesna .(Şuara 88-89) Sizde kalpte put olmasın diyorsunuz.Tasavvuf da put olmasın diyor. Kalbi tezkiye temizlemek neyle olur.? Güzel ahlak ile olur.Rasulullahın ahlakı Kurandı.Tasavvuf Kuran ahlakının hepsini yaşamasıdır. ''Dikkat ediniz ,vucutta öyle bir et parçası vardır ki ,o iyiolursa bütün vücut iyi olur,bozuk olursa bütün vücut iyi olur.İşte o et parçaı kalptir.''(Sahihi buhari) Yani amellerin düzelmesi ve bozulması kalbin bozulmasına yada düzelmesine bağlıdır.Tasavvufun gayesi de bu kalbi düzeltmek ,onu zikrullah ile süsleyip korumaktan ve hastalığını da tedavi etmekten başka bir şey değildir. Nefsini tertemiz yapan kişi muhakkak umduğuna ermiş,onu alabildiğine örten kişi elbette ziyana uğramıştır.(Şems 9-10) Eğer ilim tek başına yeterli olsaydı.Rabbim yalnız Kuran-ı azimuşşanı gönderir Rasulullaha gerek kalmazdı. Rasululah Efendimiz Kuranın tatbikini öğretmiştir. Nasıl ki sahabe Rasululahın sohbetinde bulundukları için yüce mertebelere ererek Sahabe oldularsa ,Rasululahın bu sünnetine uyarak Bir mürşidin sohbetinde bulunmak gereklidir. Alimler peygamberlerin varisleridir. Önemli olan uyulmaya layık mürşidin kim olduğu hakiki mürşid olup olmadığıdır.Zira bunların yalancıları da çoktur.Tasavvuf karşıtlarını haklı çıkaracak işler ayyuka çıkmıştır.Lakin yanlış yapan tasavufçulara bakarak Gerçek Tasavufu inkarda insafsızsızlık ve basiretsizliktir. Aynı hristiyanların bize (Avrupada yaşadığımız için)İslamı tebliğ edip Allaın varlığını ve (Teslise inanalara )bir olduğunu tebliğ edip kuran ayetlerini gösterdiğimiz zaman ki sözleri ''Müslümanlık hak olsaydı Müslümanlar bu kadar yanlış şeyler hatalar hilebazlıklar yapmazlardı diyorlar.Müslümanlarnı hatalarını İSLAMA mal ederek İslamın hak olmadığını söylüyorlar. Soru :Müslümanların yanlışları İslamın Hak olmadığını mı gösterir? Soru:Bazı Tasavuf ehlinin yanlışları Tasavvufun Hak olmadığını mı gösterir? ''De ki :Eğer Allahı seviyorsanız bana uyunuz ki Allah'da sizi sevsin ve günahlarınızı bağışlasın Allah son derece bağışlayıcı ve esirgeyicidir.(Ali imran 31)'' Eğer hakiki bir mürşide uymak şirk olsaydı.Rasululaha da uymak şirk olurdu.Taş parçası olan kabenin önünde eğilmek te ,Rezzak olan Rabbim dururken patrondan maaş beklemekte şirk olurdu. ''Ey iman edenler !Allahtan korkun ve sadıklarla beraber olun.''(Tevbe 119) Zaman müsade verir Allah(CC)sana rahmetiyle yönelerek irşad ve islah olmanı dilerese ,Kamil mürşidini ağırlaman kaçınılmazdır. Müslümanın yapması gereken 1-Sahih bir imana sahip olmak 2-İlim (En azından haram helal mekruh müfsidi ilmihali bilmek) 3-Amel 4-İhlas ve ihsan(İşte tasavvufun maddesi bu ,Kurandaki güzel ve sui ahlakla ilgili herşey ) (ilk üç maddeyi yapmayan kişinin tasavufta bir adım gitmesi mümkün degildir) Mürşidi bulan kişi zikre devam ederek ,hocasının ders ve sohbetiyle onun yol yordam göstermesiyle nefsinin istekleriyle mücadele eder. Bizim yolumuzda mücahede edenlere biz elbette yollarımızı gösteririz.şüphesiz ki Allah ihsan erbabıyla beraberdir.(Ankebut 69) Tasavvufun Kurandan delileri yoktur diyenlere Allahu Tealanın Kuran ilimlerini açmasını niyaz ederiz. Kısacası Tasavvuf , Sahih itikad demektir. Tahkiki iman demektir. Başta beş vakit namaz olamk üzere bütün ibadetleri dosdoğru eda etmek demektir. Günahlardan kaçmak İhlas ve ihsan makamına ermek Kurana ve sünnet ve şeriata bağlılık yüksek ahlak izzet sahibi olmak Disiplin ve çalışkanlık demektir.Tembellik değildir. Büyük ve küçük cihad demektir . Emri bil maruf nehyi anil münker demektir. Hülasa Tasavvufu kabul etmeyenler en azından sessiz kalsınlar,ama şirk veya puta tapıcılıkla itham edip kendilerinin dünya ve ahiretlerini berbat etmesinler. Tasavvuf ehlide Kimsenin kınmasından korkmayarak Allah dostlarının yolundan ayrılmasınlar.Bağlı bulundukları şeyhin Kuran ve sünnete şeriata bağlılığını anlamak için ilim edinsinler. ''.......Onlar hiçbir kınayanın kınamasından korkmazlar''Maide 54 Hubbi dervişan kilidi cennet-est Düşman-ı işan seza-i ...-est ****************************** Bu konu oldukça uzundur.Zaten misafirliğinde Tasavvuf çekişmesine dönüşmesinden de ictinab etmiştim.Bazılarınında bu fikirleri kabul etmediğini biliyorum .İlla bir şey söylemek isteyenler başka başlıkta konu açarlarsa katılımda bulunurum.Lakin buna gerek te yoktur.ilimlerine güvendiğimiz Esadullah ve Yitiksevda bir araya gelerek Münazarada bulunacaklar ve kasete alarak bizlere de dinleteceklerini söylediler. inşallah gerçekleşir. Misafirlikten müsade istiyorum , medine webte çok şey öğrendiğim.Burada yazan her fikri dikkatli tarafsız okumaya gayret ettim.Siz de bunu yapabilirsiniz .İsrailin gazzeye saldırmasını bile tasavvuf ehline bağlayarak gerçek düşmanlarını tanımayacak kadar ,basiretsiz ve insafsız olmaktan ,kaçınabilir, Tasavvuf ehlini Şeyhlerini Allahtan üstün tutarlar iftirasından sakınabilirsiniz. *************************** Herkese katkılarından dolayı teşekkür ederim. |
Alıntı:
Alıntı:
Alıntı:
Amin ecmain ArO* |
Cevap: Bu Haftanın Misafiri '' muallime'' Ablamız abla hafta boyunca sorulan sorulara verdiğin cevaplardan dolayı teşekkür ederiz Allah ilmini arttırsın katılımda bulunup soru soran üyelerimeze teşekkür ederiz :):) yeni misafirler içinde katılımlarınızı bekleriz :):) yarın yeni bir konuk belirleneceği için artık muallime ablamıza soru sorulmamasını rica ediyorum..tekrardan teşekkürler bereketli bir konukluk oldu |
Cevap: Bu Haftanın Misafiri '' muallime'' Ablamız Teşekkürler Kardeşim verdiğiniz cevaplar için Allah her daim yar ve Yardımcınız olsun İnşaAllah her daim hayırlı hizmetlerde başarılı olursunuz sizinle iftihar ederiz Gavur ellerde İrşad hareketini yürüten bir kardeşimiz olarak... |
Cevap: Bu Haftanın Misafiri '' muallime'' Ablamız cevaplarınız için teşekkürler, cevaplarınızın sonundaki şahsıma yönelik eleştirilerinizde,islama baktığınız tasavvuf penceresinden dolayı kendinizi sadece haklı zannediyorsunuz.. Alimlerin peygamber varisi olduğunu söylemişsiniz,buna tamamen katılıyorum,yalnız kuranın tanımındaki ALİMLER,anacak peygamber varisleri olabilirler,Peygamberlerin indiriliş gayelerinden biri NAHL SÜRESİ,36.dır ve peygamber varisi olarak gördüğünüz hangi alim BU MİSYONU hayatında yaşamış veya şu an hayatta olan mürşit ,alim olarak gördüğünüz hangisi bu misyon gereği bu dönemin tağularıyla mücadele edip onları ifşa ediyor. Benim gazze konusunda bile eleştirdiğim sizlerin alim zan ettiğiniz ama TEĞUTLARIN MASLAHATINI GÖZETENLERDİR.. Aksini idda ediyorsanız,şu an hayatta olan hangi peygamber varisi olarak gördüğünüzün ZAMANIN TAĞUTLARINA KARŞI TAVRIDA NEBEVİ Bİ USULDEDİR,VE BU ÇAĞIN TAĞUTLARINI NASIL insanlara ifşa edip red edmesi gerektiğini nerde anlatıyorlar.. Türkiyenin enbüyük alimi olarak bilinen,ZAT,HOCA EFNDİ,DÜNYAYI KÜRESEL ZULME BOĞANL ABD nin göbeğinde oturmuş,amacını DİN DEĞİL,DİLE VERMİŞ GİDİYOR.. islamın ilk basamağı olan tAĞUTU RED di tasavvuf ehli nasıl yapıyor...Ayrıca biz Allahı anmaya,kuranı yaşamaya ,gerçek alimlerden istifade etmeye,onlara itaatmeyi Allaha itaat olduğuna inanıp öylede yaşayanlardanız,ve bunlara değer verenleredniz... not..sayın yitik sevda muallime abla GAVUR MEMLEKETLERİNDEDE,SİZ MÜSLÜMAN MEMELEKETİNDEMİSİNİZ,veya bir yerin gavur veya müslüman memleket oluşu neye bağlıdır..bunu başka bi başlıkta verebilirmisiniz.. |
SAAT: 05:20 |
vBulletin® Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
User Alert System provided by
Advanced User Tagging v3.2.6 (Lite) -
vBulletin Mods & Addons Copyright © 2025 DragonByte Technologies Ltd.