Medineweb Forum/Huzur Adresi

Medineweb Forum/Huzur Adresi (https://www.forum.medineweb.net/)
-   Hz.Muhammed(s.a.v) (https://www.forum.medineweb.net/261-hzmuhammedsav)
-   -   Güne Gül Salâvat İle Başlayalım.Medineweb (https://www.forum.medineweb.net/hzmuhammedsav/4233-gune-gul-salavat-ile-baslayalimmedineweb.html)

Allahın kulu_ 06 Şubat 2014 18:49

Cevap: SALAVAT I ŞERİF kampanyası..

konuya katkılarından dolayı 2 kardeşe teşekkür ederiz
inşaallah allah ve resulunu sevgisi yaşantısı içimize kalbimize işler amin
725 000

Allahın kulu_ 13 Şubat 2014 19:17

745 000

Allahın kulu_ 20 Şubat 2014 19:16

780 000

azranur 20 Şubat 2014 19:45

istediğimiz kadar alıp okuyabiliyormuyuz? Vede süresi varmı?

Allahın kulu_ 20 Şubat 2014 20:02

süresi yok kardeşim herkes istediği kadar okuyabilir:)

azranur 20 Şubat 2014 22:02

Alıntı:

Allahın kulu_ Üyemizden Alıntı (Mesaj 319257)
süresi yok kardeşim herkes istediği kadar okuyabilir:)

2000 tane alayım ben o zaman.

Allahın kulu_ 23 Şubat 2014 20:52

allah c.c kabul etsin kardeşim 810 000

HİRA 24 Şubat 2014 14:36

ArO*1000 ben alayım inş.

Allahın kulu_ 06 Mart 2014 19:53

920 000

Efecan71 19 Nisan 2014 01:53

Elfu Elfi Salatin ve Elfu Elfi Selamin Aleyke, ya Resulallah

Salavat, Peygambere bağlılığın, muhabbetin ve teslimiyetin bir ikrarıdır. Bunun devamı gelmelidir. Ayet-i Kerime ve Hadis-i Şeriflerden anlaşıldığına göre Peygamberimize Salavat-ı Şerife getirmenin bir çok faydası vardır. Salavat getirmenin faziletlerini şöyle sıralayabiliriz.

1-"Allah ve melekleri, Peygamber'e çok salavat getirirler. Ey müminler! Siz de ona salavat getirin ve tam bir teslimiyetle selam verin. Allah ve Resulünü incitenlere Allah, dünyada ve ahirette lanet etmiş ve onlar için horlayıcı bir azap hazırlamıştır. " Ahzab suresi, 56-57.

Bu ayeti kerimeye göre Allah'ın emrine itaattir.

2-Salavat, günahların affına vesiledir.

3-Peygamberimiz(s.a.v)'e yakın olmanın en güzel ve en kolay yoludur.

4-Peygamberimiz de kendisine salavat getirene mukabelede bulunur.

5-Her salavat getirenin ismi Peygamberimize arz edilir.

6-Salavat okuyan kimse, Allah ve Resulünün muhabbetini diğer muhabbetlere tercih eder. Onun ahlakı ile ahlaklanmada seviye alır, kötü ahlaktan kurtulur, fazilete erer.

7-Allah'ın rahmetinin üzerine inmesine vesile olur.

8-Salavat, unutulan bir sözün hatırlanmasına vesile olur.

9-Salavat, duanın kabulüne vesiledir.

10-Yine salavat, kıyametin o zor günde, arşın gölgesinde gölgelenmeye vesiledir.

Nitekim bir hadis-i şerifte şöyle buyurulur: Kıyamet gününde üç kişi, Allah'ın arşının gölgesinde gölgelenir:

1-Üzüntülü kişinin sıkıntısını teselli eden kişi,
2-Benim sünnetimi ihya eden kimse,
3-Benim üzerime çok çok salavat eden kimse,

Allah Resulü(s.a.v.) buyuruyor: ""Dua ile sema arasında bir engel vardır.Üzerime salavat getirilince engel açılır, DUA YERİNE ULAŞIR."

""Üzerime bir günde bin defa salavat getiren kimseye cennetteki makamı gösterilmedikçe ölmez."

""Bana en yakın olanlar, üzerime en çok salavat getirenler olacaktır."

""Her kim, farz namazını kıldıktan sonra bana on defa salevat okursa, Allah Teala, onun namazını kabul buyurur. Onun bu namazını Adem'e secde eden meleklerden daha üstün meleklerin makamı olan İlliyyine ulaştırır.O makamdan bir melek şöyle seslenir: -Artık dileğin neyse dile, her dileğin yerine getirilecektir."

"Vefatımdan sonra sizden kim bana selam gönderirse Cebrail(a.s.) gelir ve bana şöyle der: -Ya Muhammed! Ümmetimden falan kimsenin sana selamı var.Bana karşılık ben şöyle selam alırım: -Benden de ona selam olsun.Ayrıca onun için Allah'tan rahmet ve bereket diliyorum."

""Kim altından kalkamayacağı güç bir işle karşı karşıya gelirse, üzerime çok çok salavatı şerife getirsin.Çünkü Allahü Teala, üzerime getirilen salavat-ı şerife sebebi ile onun sıkıntılarını, kederlerini giderir, rızkını çoğaltır, Allah'ın yardımı ile muradına nail olur."

""Kıyamet gününde, katımda insanların en değerlisi, bana en çok salatü selam getirenlerdir."

Allah Resulü(s.a.v.) buyuruyor: ""İsmimi duyunca salavat getirmeyen insanların en cimrisidir."

"Adımı duyunca salavat getirmeyen, insanların en acizidir."

"Üzerime salavat getirmeden dağılan bir topluluk pişman olacaklardır."

"Adımı duyunca salavat getirmeyen, insanların en acizidir."

"Üzerime salavat getirmeden dağılan bir topluluk pişman olacaklardır."

"Adımı duyunca salavat getirmeyen, yüzü koyun sürünsün."

"Üç kişi yüzümü göremeyecektir.Ana babasına isyan eden, sünnetimi terk eden, üzerime salavat getirmeyen."

"Adımı işitip te salavat getirmeyen, sonu mutsuz kimsesizdir."

"Cuma günü ve geceleri üzerime yüz defa salavat getirenin Allah Teala otuzu dünyaya, yetmişi ahirete ait olmak üzere yüz hacetini kabul eder."

"Sırat üzerinde kalmış hurma yaprağı gibi tirtir titreyen bir adam gördüm. O anda üzerime getirdiği salavat-ı şerife gelip bu durumdan onu kurtardı."

"Meclislerinizi salavat ile süsleyiniz."

"Cuma günü üzerime seksen defa salavat getirenin seksen senelik günahı affolunur."

"Karşılaşan iki mü'min salavat getirerek musafaha ederlerse, geçmiş ve gelecek günahları bağışlanır."

"Üzerime yüz defa salavat getirene, Allah(c.c.) bin defa rahmet nazarı ile bakar.İştiyakla daha fazla getiren için kıyamet gününde şefaat ve şahitlik ederim."

"Üzerime salavat getirirseniz, Allah ta sizin üzerinize salavat getirir."

"Cuma günü kim bana seksen kere salat getirirse seksen yıllık günahı bağışlanır.Kim de günde beş yüz defa bana salavat getirirse asla kimseye muhtaç olmaz."

"Muhammed isminin anıldığı yerde, işten kimse hemen kendine gelip baş parmağı ile yanındaki parmağını gözlerine sürüp üzerinde gezdirirse, artık o kimse hiç göz ağrısı görmez, onun gözlerine zarar gelmez."

"Eğer kalplerin öldüğü gün kalbinin ölmesini istemiyorsan, bir günde on defa şu ilahi isimleri oku: "Ya Hayyu ya Kayyum" Sonra hiç yorulmadan bana her gün salavat getir."

Hazreti Aişe(r.anha) validemiz şöyle buyuruyorlar: "-Bir hacet gidermenin anahtarı, hacet arz etmeden önce sunulan hediyedir." Sözlerine devam ederek: "Allah'a hamd ü senada bulunarak O'nun rızasını almış oluruz. Efendimiz(s.a.v)'e salat ve selamda bulunursak o hacetin gerçekleşmesinde, Allah katında bizlere şefaat ve yardımını sağlamış oluruz.

Zira Hakk Teala Kitabı'nda şöyle buyururyor: "Allah'a yaklaşmak için vesileler arayın." Salavat getirmenin fazileti hakkında İmam-ı Şarani Hazretleri şöyle buyuruyorlar: "-Büyük veli Aliyyül Havass'ın şöyle konuştuğunu duymuştum": "Allah'tan bir şey isteyeceğiniz zaman,Allah Resulü(s.a.v.)'in adıyla o şeyi isteyiniz ve şöyle dua ediniz": "Ey Allah'ım! Sevgili Peygamber'in Muhammed Mustafa(s.a.v.) hürmetine senden şunu isterim." Şeklinde dileğinizi arz ediniz. Çünkü Allah'ın bir meleği vardır ki, bu isteğinizi anında Efendimiz (s.a.v.)'e bildirir ve O'na: "Filanca kişi, şu haceti için senin Allah katında aracı olmanı istemektedir." der. Hazreti Peygamber Efendimiz (s.a.v.)'in dua ve istekleri Allah Teala tarafından geri çevrilmez."

Peygamber (s.a.v.)'e salat getirmek, aynı zamanda cennette onunla buluşup sohbet etmeyi sağlar. Şeytan çok ibadetlere el uzatır, lakin salavatı şerifeye el uzatamaz. Çünkü Ruhaniyet-i Peygamberi, salavat-ı şerife getirilen yerde bulunur. Hazreti Peygamber'in feyz ve ruhaniyetinden istifade etmek için mübarek salavat-ı şerifeler iştiyakla çokça okunmalıdır.Emeği az,derecesi çok yücedir. Dileği olan bir kimse ihlaslı kalp ile Resulü Ekrem(s.a.v.)'in üzerine 1000 defa salat ü selam getirirse, Allah onun dileğini yerine getirir.

Feyz Nisan 2008,Sayı: 202

Allahın kulu_ 04Haziran 2014 19:55

1 milyon selavat okundu şükürler olsusn 10.1 milyona başladık :)haydi efendimize hediyeler götürelim okuyan herkes kevser havuzundan içmeyi nasip etsin mevlam :)

Allahın kulu_ 30Haziran 2014 13:28

Cevap: HER GÜN 10 SALAVAT ÇEKİYORUZ.. Buyurunuz..

Allah kabul etdin

su damlası 03 Ağustos 2014 18:14

Cevap: O'na Yakınlık İçin Salavat

– Cimri, yanında ismim anıldığı halde bana salât ü selam getirmeyen kimsedir.” (Tirmizî)

Allahın kulu_ 07 Ağustos 2014 22:55

Cevap: Güne Gül Salâvat İle Başlayalım

Gülleri Peygamber Efendimiz aleyhisselamda çok severmiş
onun için güllerin benim için ayrı bir yeri vardır.
Başkaları gülü bir çiçek diye sever belki de. Ama biz, gülü
“gül” olduğu için severiz. Bizim için gül sevgilidir, gül güzelliktir, gül coşkudur. Gül,
esmanın eşyaya tecellisinin esrarıdır. Gül aşk tır, gül sevinçtir, gül bahar
muştusudur...Gül,ezelle ebed arasındaki bütün zamanların en güzelinden
yansımalar taşıdığı için güzeldir. Ve katmer gül; rengini sehit kanından, kokusunu
Efendimiz(A.S.)’ın mübarek teninden aldığı için çiçekler sultanıdır.

Esselatu vesselamu aleyke Ya resulAllah

Allahümme salli ala seyyidina muhammed

Allahın kulu_ 07 Ağustos 2014 22:56

130 000 okuduk mevlam kabul etsin amin

Allahın kulu_ 07 Ağustos 2014 23:02

Allâh 'ü teala buyuruyorki
bir defa salavat getirene ben ve meleklerim on defa salavat getiririz
Allâh resulu sav buyuruyor
ismimi duyunca salavat getirmeyen insanların en cimrisidir
dua ile sema arasında bir engel vardır
üzerime salavat getirilince engel acılır dua yerine ulasır
bana en yakın olanlar üzerime en cok salavat getirenler olacaktır
sırat köprüsünde tirtir titreyen bir adam gördüm o anda üzerime getirdigi salavat ı şerife gelip bu durumdan onu kurtardı ,

1-Peygamber Efendimiz (sas) buyurdular ki;

"Kim bu salavati okursa benim sefaatim ona vacib olur"

"Allâhümme salli alâ Muhammedin ve enzilhül münzelel mukarrebe indeke yevmel kiyâmeti"

2-Peygamber Efendimiz (sas) buyurdular ki;

"Her kim bana salavat verirse sonunda bunu okusun"

"Allâhümme enzilhül mak'adel mukarrebe indeke yevmel kiyâmeti"

3-Ebu Hureyre (ra)' den rivayetle, Kadi Iyaz' in (rahimehullah) Sifâ-i Serif Kitabindan alinmistir

"Allâhümme salli alennebiyyil ümmiyyi ve ezvâcihî ümmühâtil mü'minîne ve zürriyyetihî ve ehli beytihî kemâ salleyte alâ Ibrâhîme inneke hamîdün mecîd"

4-"Kim Cuma günleri bu sekilde salavat getirirse Hak Teâlâ onun seksen yillik günahini affeder"

"Allâhümme salli alâ Muhammedin abdike ve resûliken nebiyyil ümmiyyi"

Peygamber Efendimiz (sas) buyurdular ki;

5-"Her fakir kimse sadaka verenlerin sevabi kadar sevab almak isterse bu vechile salavat versin"

"Allâhümme salli alâ Muhammedin abdike ve resûlike ve salli alel mü'minîne vel mü'minâti vel müslimîne vel müslimât"

6-"Su geçen kimsenin hergün kazandigi kadar hiç kimse amel edemez çünkü Cebrail (as) bana bildirdi ki, bu kimse hergün on defa su salavâti verir"

"Allâhümme salli alâ seyyidinâ Muhammedinin nebiyyi kemâ emertenâ en nusalliye aleyh,

Ve salli alâ seyyidinâ Muhammedinin nebiyyil ümmiyyi kemâ yenbegî en yusalle aleyh,

Ve salli alâ seyyidinâ Muhammedinin nebiyyi biadedi men lem yusalli aleyh,

Ve salli alâ seyyidinâ Muhammedinin nebiyyi kemâ tuhibbü en yusalle aleyh"

7-Peygamber Efendimiz (sas) sag tarafina oturmuslardi, bu esnada kapidan birisi girdi ve Efendimiz bu zâti benimle kendi arasina oturttu
Adam gittikten sonra buyurdu ki;

"Bu kisi bana su sekilde salavat verir, onun için ona ikrâm et"

"Allâhümme salli alâ Muhammedin kemâ hüve ehlühû, Allâhümme salli alâ Muhammedin kemâ tuhibbü ve terdâ lehû"

8-Peygamber Efendimiz (sas) buyurdular ki;

"Bir kimse malinin çok olmasini istiyorsa, bu suretle salavat okusun"

"Allâhümme salli alâ Muhammedin abdike ve resûlike ve alel mü'minîne vel mü'minât vel müslimîne vel müslimât"

9-Peygamber Efendimiz (sas) buyurdular ki;

"Her kim yatagina yatmadan önce Tebâreke Sûresini okuyup, daha sonra dört defa bu salavati söylerse, Hak Teâlâ (cc) iki melek gönderip bana ismi ile birlikte arz ederler Ben de ona selam ve rahmet dilerim"

"Allâhümme Rabbel hilli velharâm,
Ve Rabbel beledil harâm,
Ve Rabbel mes'aril harâm,
Bikülli âyetin enzeltehâ fî sehr-i Ramazan,
Bellig rûha seyyidinâ Muhammedin, Minnî tahiyyeten ve selâmen

10-Peygamber Efendimiz (sas) buyurdular ki;

"Cennette bir agaç vardir ve ismi Mahbube' dir
Ak meyvesi olur, nardan küçük elmadan büyük, sütten ak, baldan tatli ve kaymaktan yumusaktir
O meyveden ancak bu salavata devam edenler yer"

"Allâhümme salli alâ seyyidinâ Muhammedin ve ala âli seyyidinâ Muhammedin vesellim"

11-Bir gün Efendimizin huzurunda, bir devenin hirsizligi sebebiyle iki kisi birbirinden davaci iken deve lisâna gelmis ve gerçek sahibini söylemisti

Bunun üzerine Resûlullah Efendimiz (sas) deve sahibine;

"Sen ne okudun ki Medine' nin mahalleleri melekler ile doldu ve deve konustu?", diye sordu

Bunun üzerine adam asagidaki salavat-i serifeyi okudugunu söyledi

Peygamber Efendimiz (sas) de buyurdular ki;

"Senin yarin, sirati geçerken yüzün ayin ondördü gibi nurlu ola!"

Allâhümme salli ve sellim alennebiyyin Muhammedin hattâ lâyebkâ min salâtike seyün,
Ve bârik alennebiyyin Muhammedin hattâ lâyebkâ min berekâtike sey'ün,
VerhÂmînnebiyye Muhammeden hattâ lâ yebkâ min rahmetike sey'ün

12-Hz Ali (krv) Efendimiz her ne zaman salavat-i serife okuyacak olsa önce su ayet-i kerimeyi okur ve arkasindan da asagidaki salavati söylerdi

Bismillâhirrahmânirrahîm,
"Innallâhe vemelâ iketehû yüsallûne alennebiyyi;
Yâ eyyühellezîne âmenû, sallû aleyhi ve sellimû teslîme"

Lebbeyk, Allâhümme ve se'adeyk salavâtullâhil berrir Rahîm, velmelâiketil mukarrabîn, vennebiyyin vessiddîkin vessühedâi vessâlihîn
Vemâ sebbaha leke sey'ün Yâ Rabbel âlemîn
Alâ seyyidinâ Muhammed Ibn-i Abdullah, Hatemennebiyyin ve Seyyidil mürselîn ve Imâmil müttekîn ve Resûl-i Rabbil âlemîn
Essâhidil besîriddâî ileyke bi iznike essirâcil münîr ve aleyhisselâm ve eimmeti ehli beytihî ridvânullâhi aleyhim ecmaîn

13-Hz Ali (krv) Efendimiz buyurdular ki;

"Her kimse günde on kere ve Cuma gününde yüz kere bu sekilde salavat verirse insAllâh kiyamet gününde Efendimiz (sas) elinden tutar"

100 x

"Salavâtullâhi ve melâiketihî ve enbiyâihî ve rusülihi ve cemîi halkihî alâ seyyidinâ Muhammed ve alâ âlihî ve aleyhisselâm ve rahmetullâhi ve berekâtühû"

14-"Bir kimse su sekilde salavat verse, yetmis melek onun sevabini yazar"

"Sallallâhü alâ seyyidinâ Muhammedin ve cezâhü annâ mâ hüve ehlühû"

15-Bir kimse hergün üç kere bu salavati söylerse Peygamber Efendimiz (sas)' in nübüvvet hakkini ödemis olur ve Hak Teâlâ insAllâh onun ahirette derecesini yükseltir

3 x

"Allâhümme salli alâ seyyidinâ Muhammedin ve âlihî ve sellim ve eczihî annâ hayrel cezâi"

16-"Her kim bu sekilde salavat-i serife verirlerse, Efendimiz kendisine, ana, baba ve yakinlarina insAllâh sefaatte bulunur"

"Allâhümme salli alâ seyyidinâ Muhammedin ve tekabbel sefâatehül kübrâ ve erfe'a derecetehül ulyâ ve âtihî sü'lehû fil âhireti vel ûlâ kemâ âteyte Ibrâhîme ve Mûsâ

17-"Siz salavat vermek istediginiz zaman güzelce edin
Zirâ getirdiginiz salavati Efendimiz (sas) Hazretlerine arzederler
Su sekilde ederseniz Efendimiz (sas) de size selam verir ve Hak Teâlâ' dan o kimsenin bagislanmasini ister"

"Allâhümmec'al salavâtike ve berekâtike ve rahmetike ve re'fetike ve mehabbetike alâ seyyidil mürselîne ve imâmil müttekîn ve kâidil gurril muhaccelîn ve hâteminnebiyyin seyyidinâ Muhammedin abdike ve resûlike ve nebiyyike imâmilhayri ve kâidilhayri ve resûlirrahmeti
Allâhümmebashü makâmen Mahmûdan yagbituhû bihil evvelûne vel âhirûne
Allâhümme salli alâ seyyidinâ Muhammedin ve alâ âli seyyidinâ Muhammedin kemâ salleyte alâ Ibrâhîme ve alâ âli Ibrâhîme inneke hamîdün mecîd

18-"Her kim sevgili Peygamber Efendimizin havzindan (Kevser Havuzu) içmek isterse, su sekilde salavat versin"

"Allâhümme salli alâ seyyidinâ Muhammedin ve alâ âlihî ve eshâbihî ve evlâdihî ve ezvâcihî ve zürriyyetihî ve ehli beytihî ve ashârihi ve esyâihî ve muhibbîhi ve ümmetihî ve aleynâ meahüm ecmaîn"

Allahın kulu_ 20 Ağustos 2014 11:49

Cevap: Cvp: Efendiler Efendisine Salâvat

Alıntı:

Belgin Üyemizden Alıntı (Mesaj 17797)
[Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...]
"Kurân-ı Sana farz kılan (Rabbin) elbette seni dönülecek yere döndürecektir." [Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...]

"Rabbena, tarafından bize bir rahmet ihsan eyle, işimizden muvaffakiyet hazırla."

amn*c*

Allahın kulu_ 22 Ağustos 2014 15:17

allahumme salli ala seyyidina muhammedin ve ala ali seyyidina muhammed

Allahın kulu_ 25 Ağustos 2014 14:16

Cevap: Cvp: Güne Gül'e Salavatla Başlayalim.

Allahumme salli ala seyyidina Muhammedin ve ala ali seyyidina Muhammed

Allahın kulu_ 26 Ağustos 2014 12:10

Cevap: Cvp: Güne Gül'e Salavatla Başlayalim.

Salavât-ı Semâniye

Allâhümme salli alâ seyyidinâ Muhammedin ve âlihi adede mâ halakte,
Allâhümme salli alâ seyyidinâ Muhammedin ve âlihi mil'e mâ halakte,
Allâhümme salli alâ seyyidinâ Muhammedin ve âlihi adede külli şey'in,
Allâhümme salli alâ seyyidinâ Muhammedin ve âlihi mil'e külle şey'in,
Allâhümme salli alâ seyyidinâ Muhammedin ve âlihi adede mâ ahsâ kitâbüke,
Allâhümme salli alâ seyyidinâ Muhammedin ve âlihi mil'e mâ ahsâ kitâbüke,
Allâhümme salli alâ seyyidinâ Muhammedin ve âlihi adede mâ ahâta bihî ılmüke,
Allâhümme salli alâ seyyidinâ Muhammedin ve âlihi mil'e mâ ahâta bihî ılmüke. Allahümme Salli Ala Seyyidina Muhammedin biadedi külli zerretin elfe elfe merreh, Allâhümme Salli Alâ Seyyidinâ Muhammedin fî evveli kelâminâ,
Allâhümme Salli Alâ Seyyidinâ Muhammedin fî evsatı kelâminâ,
Allâhümme Salli Alâ Seyyidinâ Muhammedin fî âhiri kelâminâ.

Salavat-ı Fetih

Essalâtü vesselâmü aleyke YÂ RESÛLALLÂH
Essalâtü vesselâmü aleyke YÂ HABÎBALLÂH
Essalâtü vesselâmü aleyke YÂ HALÎLALLÂH
Essalâtü vesselâmü aleyke YÂ SAFÎYYALLÂH
Essalâtü vesselâmü aleyke YÂ NECİYYALLÂH
Essalâtü vesselâmü aleyke YÂ HAYRE HALKİLLÂH
Essalâtü vesselâmü aleyke YÂ MENİHTÂREHULLÂH
Essalâtü vesselâmü aleyke YÂ MEN ZEYYENEHULLÂH
Essalâtü vesselâmü aleyke YÂ MEN ERSELEHULLÂH
Essalâtü vesselâmü aleyke YÂ MEN ŞERREFEHULLÂH
Essalâtü vesselâmü aleyke YÂ MEN AZZEMEHULLÂH
Essalâtü vesselâmü aleyke YÂ MEN KERREMEHULLÂH
Essalâtü vesselâmü aleyke YÂ SEYYİDELMÜRSELÎN
Essalâtü vesselâmü aleyke YÂ İMÂMELMÜTTEKÎN
Essalâtü vesselâmü aleyke YÂ HATEMENNEBİYYÎN
Essalâtü vesselâmü aleyke YÂ ŞEFÎELMÜZNİBÎN
Essalâtü vesselâmü aleyke YÂ RESÛLE RABBİL ÂLEMÎN
Essalâtü vesselâmü aleyke YÂ SEYYİDEL EVVELÎN
Essalâtü vesselâmü aleyke YÂ SEYYİDİL AHİRÎN
Essalâtü vesselâmü aleyke YÂ KÂİDEL MÜRSELÎN
Essalâtü vesselâmü aleyke YÂ ŞEFÎAL ÜMMETİ
Essalâtü vesselâmü aleyke YÂ AZÎMEL HİMMETİ
Essalâtü vesselâmü aleyke YÂ HÂMİLE LİVÂİL HAMD
Essalâtü vesselâmü aleyke YÂ SÂHİBE MAKÂMİL MAHMÛD
Essalâtü vesselâmü aleyke YÂ SÊKİYEL HAVZIL MEVRÛD
Essalâtü vesselâmü aleyke YÂ EKSERENNÂSİ TEBEAN YEVMEL KIYÂMETİ
Essalâtü vesselâmü aleyke YÂ SEYYİDİ VELEDİ ÂDEM
Essalâtü vesselâmü aleyke YÂ EKREMEL EVVELÎNE VEL AHİRÎN
Essalâtü vesselâmü aleyke YÂ BEŞÎR
Essalâtü vesselâmü aleyke YÂ NEZÎR
Essalâtü vesselâmü (aleyke) YÂ DÂİYELLÂHİ BİİZNİHÎ VESSİRÂCİL MÜNÎR
Essalâtü vesselâmü aleyke YÂ NEBİYYERRAHMETİ
Essalâtü vesselâmü aleyke YÂ NEBBİYYETTEVBETİ
Essalâtü vesselâmü aleyke YÂ MUKAFFİ ESSALÂTİ

Allahın kulu_ 26 Ağustos 2014 19:50

Salavat çok özel bir yöneliş kifayesidir salavat insanı huzura götüren kelimelerin kalple tasdiği dil ikrarıdır salavatın bazı faydalarınıda listeleyelim

1- Hataları örter günahların bağışlanmasına vesile olur.

2- Amelleri arındırır.

3- Makam ve dereceleri yükseltir.

4- Söyleyen kimse için istiğfar eder.

5- Uhud dağı kadar veya ölçülerin en büyüğüyle sevap verilir.

6- Endişe ve korkulardan kurtarır.

7- Efendimizin şefaatini ve şahitliğini ve Allah’ın rıza ve rahmetini celbeder gazabından emin kılar.

8- Arşın gölgesine girmeyi sağlar.

9- Havz Sırat vb. yardımcı olur.

10- Eli dar olanlar için sadaka yerine geçer.

11- Meclisleri süsler.

12- İtibarı artırır.

13- Allah ve Allah Resulüne yakınlaşmayı sağlar.

14- O bir nurdur.

15- Kalpleri nifak ve kirden arındır.

16- Muhabbeti artırır.

17- Sahibi hakkında gıybet edilmesini önler.

18- Allah Resulünün rüyada görülmesine vesile olur.

Daha uzunca sayılmış.

1-Salat konusunda Allaha Meleklere muvafakat edilmiş olur.

2-Duaların kabülüne vesile olur.

3-Şefaata vesile olur.

4-Allahın salatına vesile olur.

5-İnsanın unuttuğunu hatırlamasına vesile olur.

6-Cimriliği önler.

7-Meclisleri süsler.

8-Konuşmalarda hitamı misk olur.

9-İnsanın nurunu artırır ahirette aydınlığa vesile olur.

10-Sıkıntıların kalkmasına devamlı bereketin yağmasına vesile olur.

11-Hidayete vesile olur.

12-Peygamberimize olan haklarımızın ödenmesine yardımcı olur.

13-Bir duadır. Allahın Halili ve Habibine bir medihtir

Yararlandığım kaynak:Rabb’e yöneliş Salavat Getirmenin Sevabı

Allahın kulu_ 27 Ağustos 2014 19:25

es-selamü aleyke ya habibALLAH

Allah'ım bana rahmet kapılarını aç yüce peyganberini ziyaret etmemi nasip eyle nasıl velilerin sana itaat edenlere nasip ettinse banada ihsan et ey istenenlerin en iyisi
es-selamün aleyke eyyühennebiyyü ve rahmetullahi ve berakatu aleyke ya saeyyidi ya resul ALLAH es-selamü aleyke ya habibALLAH

selam sana ey peygmber.ey Allah'ın rahmet ve bereketi,selam sana ey efendim ey Allah'ın peygamberi,resulu selam sana ey Allahın sevgilisi
es- selamün aleyke ya halifete resullillah ve enishüfil garive eminehüfil esrarive cezaallahu teala hayran
selam sana ey resulallahın halifesi selam sana ey resulullahın arkadaşı mağarada enisi seferde yoldaşı sıraların emiri ALLAH c.c seni hayır ile mükafatlandırsın
es-selamü aleyke ya emirel müminin ya nasıral müslimin es -selamu aleyke ya muşettitel şemlel müşrikin cezakellahu teala hayral ceza
selam sana ey müslümanların emiri selam sana et putperestleri dağıtan ALLAH c.c seni hayır ile mükafatlandırsın

Allahın kulu_ 27 Ağustos 2014 22:00

Cevap: es-selamü aleyke ya habibALLAH

8]Allah'ım bana rahmet kapılarını aç yüce peyganberini ziyaret etmemi nasip eyle nasıl velilerin sana itaat edenlere nasip ettinse banada ihsan et ey istenenlerin en iyisi
es-selamün aleyke eyyühennebiyyü ve rahmetullahi ve berakatu aleyke ya saeyyidi ya resul ALLAH es-selamü aleyke ya habibALLAH

selam sana ey peygmber.ey Allah'ın rahmet ve bereketi,selam sana ey efendim ey Allah'ın peygamberi,resulu selam sana ey Allahın sevgilisi
es- selamün aleyke ya halifete resullillah ve enishüfil garive eminehüfil esrarive cezaallahu teala hayran
selam sana ey resulallahın halifesi selam sana ey resulullahın arkadaşı mağarada enisi seferde yoldaşı sıraların emiri ALLAH c.c seni hayır ile mükafatlandırsın
es-selamü aleyke ya emirel müminin ya nasıral müslimin es -selamu aleyke ya muşettitel şemlel müşrikin cezakellahu teala hayral ceza
selam sana ey müslümanların emiri selam sana et putperestleri dağıtan ALLAH c.c seni hayır ile mükafatlandırsın

amn*

Allahın kulu_ 28 Ağustos 2014 15:34

Es selamun aleykum ya resulAllah

Allahın kulu_ 29 Ağustos 2014 10:59

Es selamun aleykum ya resulAllahc*

Allahın kulu_ 29 Ağustos 2014 17:03

Alıntı:

Allahın kulu_ Üyemizden Alıntı (Mesaj 351368)
8]Allah'ım bana rahmet kapılarını aç yüce peyganberini ziyaret etmemi nasip eyle nasıl velilerin sana itaat edenlere nasip ettinse banada ihsan et ey istenenlerin en iyisi

amn*

Amin

Allahın kulu_ 30 Ağustos 2014 14:38

Selamun aleykum ey cennetin efendisi

Allahın kulu_ 01 Eylül 2014 14:48

Alıntı:

Allahın kulu_ Üyemizden Alıntı (Mesaj 351622)
Es selamun aleykum ya resulAllah

c*c*c*c*c*

Allahın kulu_ 05 Eylül 2014 11:17

Selam sana ey nurum gunesim dunyam

Allahın kulu_ 06 Eylül 2014 19:34

Selamun aleykum ey ALlahin sevgilisi

GÖKCEN_AZRA 06 Eylül 2014 21:30

[Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...]

selam sana;
muhammed

ebu-l kâsım
Ahmed,
Emin,
Beşîr,
Burhan,
Hâtem,
Dâî,
Rasûlu'r-Rahme,
Sirâc,
Münîr,
Sırât-ı Müstakim,
Abd,
Urvetü'l-Vüskâ,
Kademü's-Sıdk,
Mustafa,
Müctebâ,
Nebiyyü'l-Ümmî,
Nezîr,
Ni'metullâh

Allahın kulu_ 11 Eylül 2014 12:09

Allah'ım bana rahmet kapılarını aç yüce peyganberini ziyaret etmemi nasip eyle nasıl velilerin sana itaat edenlere nasip ettinse banada ihsan et ey istenenlerin en iyisi

Allahın kulu_ 18 Eylül 2014 00:27

]Allah'ım bana rahmet kapılarını aç yüce peyganberini ziyaret etmemi nasip eyle nasıl velilerin sana itaat edenlere nasip ettinse banada ihsan et ey istenenlerin en iyisi

Allahın kulu_ 26 Eylül 2014 11:41

Alıntı:

Allahın kulu_ Üyemizden Alıntı (Mesaj 351338)

Selamun aleykum cennetin efendisi

Allahın kulu_ 11 Ekim 2014 12:16

c*c*c*c*c*c*c*c*

Allahın kulu_ 11 Ekim 2014 12:21

Allahumme salli ala Muhammedin ve ezvacihi ve zurriyetihi kema salleyte ala İbrahime, ve barik ala Muhammedin ve ezvacihi ve zurriyetihi kema barekte ala İbrahime inneke hamidun mecid.

Manası: Ey Allahım! Hz.Muhammed'e zevcelerine ve soyuna rahmet et. Hz.İbrahime rahmet ettiğin gibi. Hz.Muhammed'e, zevcelerine ve soyundan gelenlere bereket ver. Hz. İbrahime bereket verdiğin gibi. Gerçek ki, Sen, Hamidsin(Öğülmüş yanlız sensin) Mecidsin (şan ve şeref sahibisin).

Allahumme salli ala Muhammedin ve ala ali Muhammed, kema salleyte ala İbrahime ve ala ali ibrahim,. İnneke hamidun mecid.
Manası: (Ey Allahım, Hz.Muhammed’e ve O'nun âline salat et. Hz. İbrahim (A.S.)'a ve âline salat ettiğin gibi. Şüphe yok ki, sen Hamidsin,(Öğülmüş yalnız sensin), Mecidsin (Şan ve şeref sahibi yanlız sensin)

Allahumme barik ala Muhammedin ve ala ali Muhammed, kema barekte ala İbrahime ve ala ali İbrahim, İnneke hamidun mecid.
Manası: (Ey Allahım, Hz.Muhammed’e ve O'nun âline mübarek eyle. Hz. İbrahim (A.S.)'a ve âline mübarek eylediğin gibi. Şüphe yok ki, sen Hamidsin,(Öğülmüş yalnız sensin), Mecidsin (Şan ve şeref sahibi yanlız sensin)

Allahın kulu_ 11 Ekim 2014 12:22

170bin okundu

Allahın kulu_ 02 Ocak 2015 11:08

Re: es-selamü aleyke ya habibALLAH

Selamun aleykum ey sefkatin sembolu birivik efendimiz

Allahın kulu_ 30 Ocak 2015 22:22

amn*[/QUOTE]

Allahın kulu_ 18 Şubat 2015 23:17

205 000 okundu mevlam kabul etsin amin

SAAT: 11:00

vBulletin® Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.

User Alert System provided by Advanced User Tagging v3.2.6 (Lite) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2025 DragonByte Technologies Ltd.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 253 254 255 256 257 258 259 260 261 262 263 264 265 266 267 268 269 270 271 272 273 274 275 276 277 278 279 280 281 282 283 284 285 286 287 288 289 290 291 292 293 294 295 296 297 298 299 300 301 302 303 304 305 306 307 308 309 310 311 312 313 314 315 316 317 318 319 320