www.medineweb.net, ykleniyor... 'den beri Kesintisiz Yaynda.... |
|
Konu Kimlii: Konu Sahibi AkZehra,Al Tarihi: 05 Ocak 2009 (00:43), Konuya Son Cevap : 08 Ocak 2009 (22:16). Konuya 1 Mesaj yazld |
![]() ![]() |
| LinkBack | Seenekler | Deerlendirme |
![]() | Mesaj No:1 |
![]() mam Hseyin'in (a.s) Kerbela'daki lk Hutbesi [ mam Hseyin'in (a.s) Kerbela'daki lk Hutbesi mam Hseyin (a.s) Yezit ordusunun karsna gitti ve at zlcenah zerinde ayaa kalkp klcna dayand ve yksek sesle yle buyurdu: – Allah akna syleyin, beni tanyor musunuz? Yezit ordusundan dediler: – Evet, sen Peygamber"in evladsn. mam Hseyin (a.s): – Sizi Allah"a ant veriyorum, ceddimin Resulullah (s.a.a) olduunu biliyor musunuz? Dediler: – Allah"a andolsun ki, biliyoruz. mam Hseyin (a.s): – Sizi Allah"a ant veriyorum, babamn Ali b. Ebutalib (a.s) olduunu biliyor musunuz? Dediler: – Andolsun ki biliyoruz. mam Hseyin (a.s): – Allah akna syleyin, Muhammed Mustafa"nn (s.a.a) kz Fatmat"z Zehra"nn (a.s) benim annem olduunu biliyor musunuz? Dediler: – Andolsun ki bunu biliyoruz. mam Hseyin (a.s): – Allah akna sylesenize, ehitler Efendisi Hamza benim babamn amcas deil miydi? Dediler: – Evet, andolsun ki dediin gibidir. mam Hseyin (a.s): – Allah akna sylesenize, Cafer-i Tayyar benim amcam deil miydi? Dediler: – Evet, yledir. mam Hseyin (a.s): – Allah akna sylesenize, u tuttuum kl, Allah Resul"nn (s.a.a) klc deil midir? Dediler: – Andolsun, byle olduunu biliyoruz. mam Hseyin (a.s): – Allah akna sylesenize, bamda tadm u sark Peygamber"in (s.a.a) deil miydi? Dediler: – Biliriz ki yledir. mam Hseyin (a.s): –Allah akna sylesenize, ilk Mslman Ali deil miydi? O deil miydiherkesten daha bilgili, daha sabrl, daha dayankl? Mslman hererkek ve kadnn emir sahibinin Ali olduunu bilmez misiniz? Dediler: mam Hseyin (a.s): Peki kanm aktmay niye helal grrsnz? Kevser suyunu datacak da odur; kyamet gn Hamt sancan tayacak da. Dediler: – Biz bu sylediklerinin hepsini biliriz ve susuz olarak can verinceye kadar da senden el ekmeyiz. mamHseyin (a.s) konumasn bitirdiinde kzlar ve bacs Zeynepgzyana boulmulard; yzlerine vuruyor ve hkra hkra alyorlard. mam Hseyin (a.s), kardei Abbas ve olu Ali"yi onlara gndererek buyurdu: -Kadnlar susturun; canma andolsun ki bundan sonra ok alayacaksnz! | |
![]() |
![]() | |||||
Konu | Forum | Son Mesaj Yazan | Cevaplar | Okunma | Son Mesaj Tarihi |
![]() | Makale ve Ke Yazlar | hattabolu | 7 | 3225 | 20 ubat 2009 23:57 |
![]() | Hz.Muhammed(s.a.v) | hattabolu | 31 | 14836 | 20 ubat 2009 23:47 |
![]() | iirler ve airler | Esma_Nur | 7 | 2686 | 09 ubat 2009 23:17 |
![]() | Makale ve Ke Yazlar | AkZehra | 0 | 2258 | 09 ubat 2009 23:00 |
![]() | iirler ve airler | _blbl_ | 6 | 2707 | 22 Ocak 2009 22:14 |
![]() | Mesaj No:2 |
Durumu: ![]() Medine No : 16627 yelik T.:
11 ubat 2012 | ![]()
mam Hseyin (a.s) kerbelaya o yarenlerini gtrdki ahitler olsun yeyznde yaplan bu byk zulme ve bize aktarlda ordaki ahitler aracl iledir allah raz ehlibeyti tanma adna her yerde onlar yazmaya devam edelim.
|
![]() |
![]() |
Konuyu Toplam 1 Kii okuyor. (0 ye ve 1 Misafir) | |
![]() | ||||
Konu Balklar | Konuyu Balatan | Medineweb Ana Kategoriler | Cevaplar | Son Mesajlar |
mam- Rabbani Hazretleri bu mektubu Molla Hseyine hitaben yazmtr. | Allahn kulu_ | Serbest Krs | 0 | 03 Ocak 2015 23:11 |
Sevab mam Hseyin ve 72 Yarenine Hediye Edilmek zere 72 YASN SRES Okuyoruz. | Ehlibeyt | Dua Blm | 24 | 27 Ekim 2014 23:22 |
Hz. Hseyine Mektup | MERVE DEMR | Makale ve Ke Yazlar | 3 | 13 Kasm 2013 19:44 |
mam Hseyin Ve Zillete Boyun Emeyii /Mevlt Hnl | Mevlt HNL | Makale ve Ke Yazlar | 0 | 20 Mays 2012 22:18 |
El-arra Hutbesi / mam AL | mekkelim | Ashab-Kiram(r.a) | 1 | 07 Ekim 2010 23:19 |
.::.Bir Ayet-Kerime .::. | .::.Bir Hadis-i Þerif .::. | .::.Bir Vecize .::. |
|