![]() |
Cevap: İslam düşünce tarihi dersi soru-cevap bölümü mahcup000 Alıntı:
|
Cevap: İslam düşünce tarihi dersi soru-cevap bölümü Alıntı:
|
Cevap: İslam düşünce tarihi dersi soru-cevap bölümü arkadaşlar ben çıkıyorum çok yorgunum allah sıze kalaylık versın ben sabah çözerim inş. |
Cevap: İslam düşünce tarihi dersi soru-cevap bölümü 11-ibni baccenin bozuk bir toplumda yaşayan bir filozof nasıl erdemli kalabilir ve mutluluğa ulaşabilir sorusuna hangi eseri cevap aramıştır? A-tedbirul mütevahhid B-kitabün nefs C-risaletül veda 12-müzik ,eğitimle ilgilenen vezir aynı zamanda hafız olan filozof kimdir? A-ibn bacce B-kindi C-ibn sina |
Cevap: İslam düşünce tarihi dersi soru-cevap bölümü 13-ibn baccenin Aristocu plan üzerinden nefis ve güçlerini ele aldığı ancak tamamlanmamış eseri aşağıdakilerden hangisidir? A-kitabün nefs B-fil gayetil insaniyye C-el vukuf ilel aklil faal 14-ibni bace ile mutasavvıfların mutluluğa ulaşma yolları arasındaki fark nedir? A-ibn bacce teorik bilgilenme ve entelektüel yetkinleşmeyi vurgular,mutasavvıflar keşf ,zevk ve müşahede yolunu önerir B-ibn bace duygusal,mutasavvıflar akli hareket eder C-aralarında fark yoktur |
Cevap: İslam düşünce tarihi dersi soru-cevap bölümü 15-ibn bacceye göre yetkinlikbakımından en düşük seviyede olan akli yetkinlik aşağıdakilerden hangisidir? A-nuzzar B-cumhur C-sueda 16-insanların en yüksek ve yetkin boyutu akıldır. en temel fiili ise aşağıdakilerden hangisidir? A-tümel kavramlar B-keşif C-ahlaki erdem |
Cevap: İslam düşünce tarihi dersi soru-cevap bölümü 17-ibn tufeyl aşağıdakilerden hangi felsefi düşünceyi benimsemiştir? A-meşriki hikmet tasavvuru B-akıl C-müstefad akıl 18-ibn tufeyl meşriki hikmet tasavvurunda aklın yeterli olmadığını belirtmiş müşahede,zevk ,huzur,ve ruhi tecrübe yolunu önemsemiştir.ibn tufeylin model aldığı kişi kimdir? A-ibn bacce B-gazali C-farabi |
|
|
|
SAAT: 02:35 |
vBulletin® Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
User Alert System provided by
Advanced User Tagging v3.2.6 (Lite) -
vBulletin Mods & Addons Copyright © 2025 DragonByte Technologies Ltd.