![]() |
Cevap: İslam kurumları ve medeniyeti soru-cevap bölümü Alıntı:
'' Bilgil ki evvela vüzera ve ümeranın veziriazam başıdır. Cümlenin ulusudur , cümle umurum vekili mutlakıdır ve malımın vekili defderdarımdır ve ol nazırdır. Sayfa 146 |
|
Cevap: İslam kurumları ve medeniyeti soru-cevap bölümü Muhtesibin görevleri nelerdir ? |
İyiliklerin yapılmasını sağlamak ve kötülüklerin yapılmasına mani olmak gayesiyle kurulan teşkilattır. Başında muhtesib , ihtisab emini , ihtisab ağası (dinin hoş görmediği her şeyi ortadan kaldırırlardı) |
|
Cevap: İslam kurumları ve medeniyeti soru-cevap bölümü İhtısap nezareti yerine ne kuruldu |
16 Ağustos 1855 de yerine Şehremaneti kuruldu |
|
Cevap: İslam kurumları ve medeniyeti soru-cevap bölümü soru tam anlasılmadı sanırım. bn cvplayayım :):) Muhtesibin görevleri: (aslında bunları istiyordum) 1) Ekonomik- sosyal hayatla ilgili olanlar 2) Dini hayatla ilgili olanlar 3) Adli hayatla ilgili olanlar bu da ek bilgi olsun :):) : Osmanlı Toplumunda Muhtesibin görevi 1)Esnafın kontrolü 2) ışyeri açma ruhsatı vermesi 3) Devlet adına vergi toplaması 4) Vergi gelirini gereken yere harcamak 5) Mürûr tezkirelerini kontrol etmek 6) Kıyafetle ilgilenmek 7) bunlar dışındaki diğer görevlerle ilgilenmek |
Cevap: İslam kurumları ve medeniyeti soru-cevap bölümü Ben cevap vermistim ama daha kapsamlı oldu bu bilgiler |
SAAT: 04:49 |
vBulletin® Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
User Alert System provided by
Advanced User Tagging v3.2.6 (Lite) -
vBulletin Mods & Addons Copyright © 2025 DragonByte Technologies Ltd.