Medineweb Forum/Huzur Adresi

Go Back   Medineweb Forum/Huzur Adresi > ..::.MEDİNEWEB FORUM DİNİ KONULAR.::. > Muhtelif Dini Konular > Dua Bölümü

Konu Kimliği: Konu Sahibi Mihrinaz,Açılış Tarihi:  07 Ağustos 2021 (01:42), Konuya Son Cevap : 29 Mart 2024 (13:26). Konuya 5 Mesaj yazıldı

Beğeni Aldı19Kez Beğenildi
  • 4 Beğenilen Mihrinaz
  • 4 Beğenilen Mihrinaz
  • 3 Beğenilen Medine-web
  • 4 Beğenilen Esma_Nur
  • 3 Beğenilen Mihrinaz
  • 1 Beğenilen Kara Kartal
Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Değerlendirme
Alt 07 Ağustos 2021, 01:42   Mesaj No:1
Medineweb Baş Editörü
Mihrinaz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:Mihrinaz isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 14593
Üyelik T.: 15 Kasım 2011
Arkadaşları:68
Cinsiyet:Anne
Memleket:MEDİNEWEB
Yaş:43
Mesaj: 12.398
Konular: 1269
Beğenildi:11839
Beğendi:8986
Takdirleri:26241
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart İtiraf Duası...

İtiraf Duası...

Modern zamanlarda ve şehirlerde sıcaklarla birlikte mümine kadın genç kız olmak her zaman çok zor. Şeytan ipini koyvermiş vaziyette nefse hoş gelecek her türlü duyguları fısıldarken, şeytana çelme takan tesettürlü genç kızlarımizın duygularına tercüman bir dua. Her yaz edebilirsiniz bu duayı.))) En çok onlar için amin...


Yaaaa Rabbi; 40 derece Ağustos sıcağinda millet başı bacağı kolu açık gezerken, erkekler diz kapagindan dört parmak aşağı ölçüyle namahremlikten çıkan kapri ve kısa kollariyla dolaşirken benim örtün bürün bi yüzüm bir elim görünüyor. Bunların sevabiyla benimkini eşit tutma. Tutma Allahım. Sen görüyorsun kulun boncuk boncuk terliyor gık demiyor. Lütfen topundan alacaklı eyle beni...

Ey kulunun her halini bilen Rabbim, şu sıcakta kazısan kalkamayacagim yerden sırf senin için kalkıyor, 5 vakit örtüme bürünüp huzuruna geliyorum bazen farzıni kılıp kalkıyorum ya! Sakın küsme Rabbim. Namaz kilmayandan elbet ayiracaksin ama şu kısa kollu kafasını, ayağını örtmek zorunda olmayan adamlardan alacağım olsun. Klimasınin altında püfür püfür tam tekmil namazını kılanla benim kan ter içinde sırf senin için eda edilmiş farzımı farklı eyle. Namazda edilmiş dualarimi, onların namaz sonrası uzun tesbihatiyla bir say. Hatta daha çok say Allahım...

Sıcaktan uyunmuyor Allahım. Saat 3 e kadar dönüp dolaşıp, pineal bezin melatonin salgılamasiyla uykunun kollarına bıraktığım uykunun o en tatli yerinde Senin için kalktığım, huzurunda ki uykulu halimi görmezden gelir misin? En azindan namaza kalkamayıp kazaya birakanla bir tutma n'olursun.

Bir de şey var Rabbim; Güneşten istifadesi amele yaniğı olacak kadar olan, dönüşüm geçiren yüzüm ayağım ve elimi de narında yakma Ya Rabbi. Senin gönlünü yapmak önceliğim, nefsimi sana havale ediyorum, sana sığınıyorum. Arzularina, nefsine uymayan bu kulunun denizi, güneşi bünyesine çekenlere karşı ayrıcalığı olsun Rabbim.

Dualarimi dile döktüğüm için beni yargılayan, aynı şeyleri hissedip dürüst olmayı becermeyenlere karşı bu dürüstlüğümün ve itiraflarımın katında bir değeri olsun biricik Rabbim.


Ya Rabbi mevsimlerin, sıcaklarin soğuklarin, ayın,yıldızın,güneşin, salgınında yanğınında Rabbi Sen'sin! Ben sana ve sünnetulllahına iman ettim. Küreselci tanrıyı ilah edinenlerden ayır uzak eyle beni...

Yakma Yaaa Rabbimmm!

Amin...
__________________

~~~ Bilmediklerimi Ayaklarımın Altına Alsam Başım Göğe Ererdi ✒~




Alıntı ile Cevapla

Konu Sahibi Mihrinaz 'in açmış olduğu son Konular Aşağıda Listelenmiştir
Konu Forum Son Mesaj Yazan Cevaplar Okunma Son Mesaj Tarihi
Dört Entrikacı mı Dört Dahi mi? Duhatul Arab İslam/Dinler/Mezhepler Kara Kartal 1 77 09 Nisan 2024 00:40
Fakire Makarna Sadakası Medineweb.net Videolar Kara Kartal 1 65 08 Nisan 2024 17:02
Başörtülü Bacıma Ters Kelepçe İslami Haberler Mihrinaz 1 46 08 Nisan 2024 03:17
Merhemet Duyğusu Sende Yoxdursa Şiirler ve Şairler Mihrinaz 0 69 05 Nisan 2024 15:20
Gazze Perdenin Yırtıldığı Yer Makale ve Köşe Yazıları Mihrinaz 0 66 01 Nisan 2024 03:25

Alt 25 Mart 2024, 22:46   Mesaj No:2
Medineweb Baş Editörü
Mihrinaz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:Mihrinaz isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 14593
Üyelik T.: 15 Kasım 2011
Arkadaşları:68
Cinsiyet:Anne
Memleket:MEDİNEWEB
Yaş:43
Mesaj: 12.398
Konular: 1269
Beğenildi:11839
Beğendi:8986
Takdirleri:26241
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart

Yukarıdaki dua biricik kızımın duasıydı. Samimiydi içtendi hem mahcupiyet hem görev yerini terketmeyen komutan edası çok hoşuma gittiğinden paylaştım.

Bir de Ramazan ayı duası var ki hem içimi ezdi hem duygulandırdı. Onun duygularının duaya vurmuş haline gönülden amin diyorum.

Rabbim! Ailem "Ramazanın gelişine sevinmek imandandır" diyerek büyüttü bizi. Ve biz oruç tutmayı, sahuru, iftarı çok sevdik. Karnımın gurultusuyla en çok suya kavuşmayı özlüyordum. Belki ailecek oturduğumuz iftar sofralarından sebep orucu sevdim belki pidenin dayanılmaz cazibesinden bilemiyorum, eğer seni bu niyetimle üzdüysem affet!

Çocukluğumda belki anlamı buydu, bunun için oruç tutuyor, aç kalıyor olabilirdim ama okul yıllarım, uzun yaz günleri ve sınavlara karışan son yıllardaki oruçta sebatım kesinlikle Senin için bunu biliyorum. Lütfen kabul et!

Rabbim bu sene ilk defa Ramazan çabuk geçse istedim. Çok üzgünüm ama dayanamıyorum artık. Bir sınıfta iki kişi olmazmı oruç tutan? Sınav var tutmuyorum, bugün zorlandım bıraktım, sen tutuyormusun yoksa?" diyen ve pervasızca etrafımda sürekli yiyen, su içen yaşıtlarımdan usandım. Kötümser olamıyorum ama benim de nefsim var, bunalıyorum, halsizleşiyorum, ağlayasım geliyor. Kendime değil en çok onlara ağlayasim geliyor Allah'ım!

Sadece sınıf değil ki... Bütün okul sanki oruç ne bilmiyor, Ramazandan habersiz yaşıyorlar. Eskiden inanmayan veya başka din mensuplarından saygı beklenirmiş ve çok saygililarmış bizim orucumuza. Bugün müslüman evladı diğer müslüman kardeşine saygı duymuyor. Oruç musun deyip gayet rahat tavirla suyunu içip yemeğini yiyebiliyor. Canın mı çekiyor deme Allah'ım. Sadece çok sinir oluyorum. Bizi birleştiren değerlerimiz o kadar azaldiki, oruç iklimin etrafında bile birleşemiyor, ortak olamıyoruz. Belki de Ramazanlarin tadı kaçtı kim bilir.. Benim arkadaşlarımı gördüyse memnun olması asla beklenemez. Diğer kullarını bilemiyorum Allah'ım. Onların bu rahatlığına karşılık ben senin için mücadele veriyorum ya beni biran bırakma Allah'ım! Asla onlar gibi olmak istemem, üzüntümü sana anlatmak istedim.

Kimsenin oruç tutmadığı, tutana saygı, sevgi duyulmadığı bu zamanda benim orucumu lütfen ×2 yap Allah'ım

Bu ramazan çabuk bitsin diye serzenişimi şikayet sayma lütfen
Bütün bu duygularım iftardan sonra uçup gidiyor İyiki sen varsın
__________________

~~~ Bilmediklerimi Ayaklarımın Altına Alsam Başım Göğe Ererdi ✒~




Alıntı ile Cevapla
Alt 26 Mart 2024, 19:53   Mesaj No:3
Medineweb Site Yöneticisi
Medine-web - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:Medine-web isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 1
Üyelik T.: 14Haziran 2007
Arkadaşları:7
Cinsiyet:Erkek
Yaş:49
Mesaj: 2.988
Konular: 339
Beğenildi:1171
Beğendi:346
Takdirleri:7784
Takdir Et:
Standart

Duaya amin demekle birlikte tebesümle karışık okudum.) kızımızın itiraf duasına çocuksu anasına nazlanan,büyüyünce de kumalı kadının psikolojisini taşımakta dersem alınmasın mücahidemiz.) içten gelen çevreye kızgın rabbisine nazlı bu kadar mı samimi olabiliyor imrendim hocam.) ben uykumu böldüm ben ramazana saygılıydım ben tesettürümü kan ter içinde savundum da diğerlerinden farkımı gör yarabbi hatta x2 ver dillendirilişi... .) mücahidemize de ki hasenatlarımız ibadetlerimiz ihlasımız ibadet ve farzlara karşı hassasiyetimiz dahası nefis,şeytan ve avanelerine direnişteki sabrımız x2 değil, en az x10 ve bu ayetle sabittir.
Rabbim böylesi gençlerimize ve onları vahy ikliminde yetiştirmeyı başaran ebeveynleri rabbena atina... ile mukafatalandırsın.
__________________

Büyükler fikirleri,Ortalar olayları,Küçükler kişileri tartışır.
Alıntı ile Cevapla
Alt 28 Mart 2024, 12:18   Mesaj No:4
Medineweb Emekdarı
Esma_Nur - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu: Esma_Nur isimli Üye şuanda  online konumundadır
Medine No : 4458
Üyelik T.: 19 Ekim 2008
Arkadaşları:0
Cinsiyet:kadın
Memleket:sivas/istanbul/
Mesaj: 5.435
Konular: 575
Beğenildi:4525
Beğendi:6114
Takdirleri:24126
Takdir Et:
Standart

Emine hocam sizin kızınız olduğu nasıl da belli nasıl süslemiş cümleleri cnm yaa kıyamam çok zorlanıyorlar malesef okuldaki çocuklar. 9 yaşındaki torunum bu yıl ilk defa bütün ramazan tutacak inşallah geçen annesine neden bazı ablalar abiler oruç turmuyor demiş.:( malesef oruca saygı kalmadı Rabbim özellikle gençlerin yardımcısı olsun
__________________
Birbirimize Fikirlerimiz uyuşmasa bile İNSAN olduğumuz için SAYGI duymamız lazım...

Ne MUTLU MÜSLÜMANIM DİYENE....
Alıntı ile Cevapla
Alt 29 Mart 2024, 12:24   Mesaj No:5
Medineweb Baş Editörü
Mihrinaz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:Mihrinaz isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 14593
Üyelik T.: 15 Kasım 2011
Arkadaşları:68
Cinsiyet:Anne
Memleket:MEDİNEWEB
Yaş:43
Mesaj: 12.398
Konular: 1269
Beğenildi:11839
Beğendi:8986
Takdirleri:26241
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart

Kız evlat yetiştirmek elde kor. Tutsan tutulmuyor, bıraksan düşecek öyle zor zamanlar. Kızı erkeği yok elbette lakin kızları cezbeden çevresel uyaranlar çok fazla. Fitrattan gelen süs, cazibe, kafaya takma, huzursuzluk vs bunları edep-haya-islami ölçü-bilgi dairesine çekmezsen oluşacak infial..

Lisede en sevdiği sıra arkadaşı agnostigim dedi birlikte agnostik/ataist sorularına reddiye yaptık ama kızımı incitmeden, arkadaşını etiketleyip, yok saymadan...Arada onun agnostikligini sevsinler eve gidene kadar, karnı doyana kadar mizahi alana çekme, ama durum ciddiyetini kavrama. Her sorusunu Kur'an ve peygamberler örnekliği, İslam tarihi bilgisi ile bağlantılama, yumuşatma ve netliğe kavuşturma.Zeki çocukların en büyük sorunu, sorularına bilgi merkezli cevap alamamalari. Soruları çok net, aynı netlikte cevap vermek, bilgi ve donanım istiyor. Veremediginizde sosyal medyadan aldıklarını cevap sanıyor ve tavir geliştiriyor.. Arada pasta börek gönderip hem kızımın hem agnostikcik olan kızımızında kalbini fethetmece...

Hafız olup başını, göbeğini açan kızımıza, ilahiyatçı aileden gelip baş- bacak açık, oruçtan habersiz, kapalı hiç görmemiş gibi davranan arkadaşlarına, birlikte ağladık çok zorlandı daha güçlü çıktı.

Ailede bir ben açığım, bişey demiyorlar, imam hatiplilere karşıyım, uyuz oluyorum diyen arkadaşlarına ve annelerine birlikte giydirdik.))

İmam çocuğu olan arkadaşının yurtta içki şişesiyle yakalanmasına birlikte kalbimiz ağrıdı, dua ettik.

Galiba kızıma en çok koyan ailelere bakınca aynı mahalleden gibi görünen, çocuklarina bakınca aralarında uçurum görünen bu hal. Annelerin hepsi kapalı, babalar memur, orta yollu olan bu ailelerin çok büyük davranışlar sergileyen, kendi mahallesinden görünene de yabancı şımarık, sorumsuz, empati yoksunu arkadaşlarını anlayamıyor...
Ailesinde namaz kılmayan yok ama oruç tutmayan, kapalı arkadaşına selam vermeyen, sosyal medya gazıyla dünyaya küskün gençler.

Lise sondaki kızımın münacatı bu. Açlığın terbiyesi ve yoklamasıyla, hayal kırıklığı ve düşüncesinden de utançla Annecim günah olmasın deyip biraz ağlayarak, fazlasıyla üzgün duygularını paylaştı. Duan olsun kızım dedim. Bu şekilde nazlı niyazli ifade ancak Mihrinaz'a yakışır

Aynı Mihrinaz yazın artık birlikte yürüyüş yapmayalım, ben 2 ay eve kapalıyım babacığım dedi ve yukarıdaki yaz duası dilimizden döküldü. Haklıydı.Babamla gezerken çok utanıyorum. Kafamızı nereye cevirecegimizi şaşırıyoruz dedi. Rabbine anlattı annesiyle paylaştı zorlandığı, küstüğü, kırıldığı yerleri. Eksiklerini bilerek...

4 yıllık inanılmaz bir mücadelemiz var. Kızım sen bu tesettürunle, bu sağlam duruşunla cihattasin, güzel mucahidem benim dedim. Derdini, sancısını sevdim. Nefsani isteklerine makul çerçevede müsamaha gösterdik. Bütün bunlar olurken babamızın makul oranda yaşananlardan haberi oluyor ama sahaya sürmüyoruz odalarda ağzına yastık basıp " ben bunlar gibiyken...., Z kuşağı bi cacık olmaz bunlardan, alcan telefonu ellerinden)) ataist ne ya.))) Birde adamı hizaya çek. Sakın çocukların yanında böyle söyleme kız içine atıyor, bana bırak, haberin yok gibi davran.))))).

Hangi birini idare etcen bazen gayet sesli valla iyi baş ediyorum diyorum Naz niyazda bilmiyorum şöyle anlatayım derdimi))
__________________

~~~ Bilmediklerimi Ayaklarımın Altına Alsam Başım Göğe Ererdi ✒~




Alıntı ile Cevapla
Alt 29 Mart 2024, 13:26   Mesaj No:6
Medineweb EDİTÖRÜ
Kara Kartal - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu: Kara Kartal isimli Üye şuanda  online konumundadır
Medine No : 59105
Üyelik T.: 03 Şubat 2018
Arkadaşları:1
Cinsiyet:
Mesaj: 3.600
Konular: 423
Beğenildi:3216
Beğendi:3703
Takdirleri:25945
Takdir Et:
Standart

Wallahi çok güzel anlatmışınız.böle bilinçli ve bilgili anneler olacakki gençler sorularına cevap bulsunlar.neler yaşıyoruz aplm.yegenlerim küçük şimdi severek oruç tutuyorlr ablama bazen kiziyorm zaman kötü daha fazla ilgilen diyegenc kız olduklarında tehlikeleri dusunemiyorm gençler çok zeki gerçekten sorularına cevap istiyolar.bide şu var. onların isteklerine günah haram yasak diye cevap verince dahada ofkelniyolar kendimdende bikiyrm kafayı nereye çevirsen günah.allah korusun hepimizi.
Kardeşimizi o kadar iyi anlıyorumki apla.utanan hayalı gençler için hayat gerçekten zulüm.bende amin diyorum kardeşimin sıcak duasina lütfen siz büyükler bizi dualarinizdan eksik etmeyin.ibaderlerimizde malesef eksiklik yaşıyoruz kınamayın, dua edin bizlere
Medine-web beğendi.
__________________
Ben yalnızca sevdiklerimden korkarım.
Çünkü beni sadece onlar incitebilirler
Alıntı ile Cevapla
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Kişi okuyor. (0 Üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Konuyu değerlendir
Konuyu değerlendir:

Benzer Konular
Konu Başlıkları Konuyu Başlatan

Medineweb Ana Kategoriler

Cevaplar Son Mesajlar
İtiraf Çok İnce Uraşamayız Ama..../medineweb İnceSızı Makale ve Köşe Yazıları 2 28 Ocak 2018 12:42
Cuma Duası MERVE DEMİR Dua Bölümü 2 13 Temmuz 2012 15:17
Ben Suçumu İtiraf Ediyorum! Diyen cüppeli Hoca. YASEMİN ATAMAN Muhtelif Konular 1 12 Aralık 2011 14:40
Yalan ve İtiraf ‘Asr-ı Saadetten bir Öykü Arasat Hz.Muhammed(s.a.v) 0 28 Nisan 2009 22:51
Hz.Alinin Bir Duası KuM TaNeSi Ashab-Kiram(r.a) 1 23 Mart 2009 10:16

Bir Ayet Bir Hadis Bir Söz | www.kaabalive.net Bir Ayet Bir Hadis Bir Söz | www.medineweb.net Yeni Sayfa 1
.::.Bir Ayet-Kerime .::. .::.Bir Hadis-i Şerif .::. .::.Bir Vecize .::.
     

 

 Medineweb Sosyal Medya Gruplarımız:  Medineweb  Medineweb  Medineweb  Medineweb Medineweb     

  www.alemdarhost.com sunucularını Kullanıyoruz.