www.medineweb.net, ykleniyor... 'den beri Kesintisiz Yaynda.... |
|
Konu Kimlii: Konu Sahibi Hdimul slam,Al Tarihi: 19 ubat 2024 (18:08), Konuya Son Cevap : 01 Mart 2024 (01:22). Konuya 12 Mesaj yazld |
![]() ![]() |
| LinkBack | Seenekler | Deerlendirme |
![]() | Mesaj No:1 |
Medineweb Ba Editr Durumu: ![]() Medine No : 14593 yelik T.:
15 Kasm 2011 | ![]() Kapal drak Yollarmz Alsn mmehatul mminin Allah Rasul'nn hanmlarn okuyorum. Ezvac tahirat annelerimizin hayatlarn lise dnemlerimde ilgi ve merakla okumutum. Sonrasnda para para okumalar haricinde ciddi bir okuma yapmadmi farkettim. yiki farketmiim. O dnem rivayet, hadisler zerinden annelerimizin stnlkleri, hikmetleri zerine bir okuma yapmm ve annelerimiz zihin dnyama o ekilde yerlemi. Yani onlar ezvac tahirat, Allah Rasul'nn hanm olma erefine nailler. mmetin annesi'ler. Hata yapmazlar tabiki. Peygamberdeki ismet sfat pekl annelerimiz iinde geerliydi bana ve benim gibi dnenler iin. Aie annemizin ya konusu tylerimi rpertmiti, ama peygamber ve tercihi hakknda yanl dnmek inkara gtrr diye dnmtm. Kskan e, Allah Rasulu'nu kzdrmalari bunlar ok hikmetli gelirdi. zerine dnmek istemezdim. Yani o gnk yam, duygularm anneler konusunda hayal dnyama hitap eden hikaye odaklydi. Kumralck dedii gen Hmeyra'sna krdmle ak romantik peygamber pek ho geliyordu kk hayal dnyama ![]() Hz Hatice validemiz etkilemezdi mesela. Vefakar, cefakar 40 yanda dul bir kadn. Romantize edecek hibirey yok. 25 yl evlilik. Aie annemiz yle mi? Kkm ok fena ama kskan sevgili, Allah'n temize ektii ifk iftiras yaam aksiyonu bol bir e.. Peygamberimiz de neden Hatice r.a ld halde srekli anar ki? Niye zer ki itaatkar e Aie'yi ![]() Ya alp, evlenip, anne olup, talebeliimle kendime doru olan ve kendimi tefsir etme yolculuum, idrak yollarm anca Hz Hatice annemize hayranlm artt. Empati duygularm da iin iine girip, idrak yolumu ayordu. Vefa, cefa, sadakat, hrmet, nezaket, dinginlik , huzur, gen ein byk bir sevgi ile bal olduu, ocuklarnn annesi, mmetin evkatli annesi, soylu ve asil kadn bir baka etkiliyor beni... Allah Rasulu zerine gl koklamam... Aie annemiz ocuk yahu. Ergen ergen tavrlar.. Hatice annemiz yle mi? Allah Rasulu hayat boyunca unutmamakta ok hakl. yi gnde, en kt gnnde malyla, caninla, tm benlii ile Muhammd a.s n davasna destek olmu. Dr dr yok, boykot, ikence oalyor asla ne yapacaz, ne yiyeceiz, brak u ileri demiyor. " Sen akrabanla ilgilenirsin, yetimi fakiri gzetirsin, kimse iin ktlk dnmezsin. Allah seni asla mahup etmez" tesellisi veren Allah Rasul'nn rahmani yolculuunda psikolojik danman adeta... Ve vefat... Allah'm hangisine zleyim. En byk destei, sevdii gitti ben mi delirsem paygemberimizin yerine...Ya ocuklar ocuklar ne olacak imdi? Bekar kalamaz. o ocuklara bakacak olgun biri ile evlenmeli. Bakn salt kadnlk duygularm Allah Rasul'nn izdiva yollarn takip ediyor. Orda arac olarak ben bulunsam; olgun, ei lm, ocuklar olan, iffetli, dul mmin birini bulucam Allah Rasulune ![]() Ara bulucu Aie'yi ve Sevde annemizi neriyor ve Sevde annemiz yana ramen, soylu, asil ve gzel bir kadndan sonra olmay dert etmeyip Allah Rasul'nn izdiva teklifini kabul ediyor. Yana, olgunluuna her zaman saygl peygamber.. ocuklarnn bakm emin ellerde Sevde annemizde ok kr ok kr diyorum. yiki onunla evlendi. Sevde annemizle evlenmeye ne gerek vard? Hemde yal bir kadn, hibir zellii yok gzyle bakan ben. Sonrasnda ona ilgi alakas duas oka artan, Allah Rasul'n ferahlattigi iin en az onun kadar minnet ve saygyla bakan ben ![]() imdi Allah Rasul'nn ehli beytinde beni, hepimizi baka boyuta tasyacak ksma geliyorum. Dinleyin beyler, dinleyin hanmlar. Allah Rasul'nn hanmlaryla beraberim ve ben yeter imdat l atcam nerdeyse.)) evkat ve rahmet peygamberinin evinde , hem oturduklar hcrede, hem hcrelerinde kskanlk, hile, drdr, dedikodu, kocasn kendine ekmek iin binbir tuzak ne ararsan var hanmlarla birlikteyim. Annelerimizdeki dik ballk bizde olsa kap nndeyiz ![]() Yahu bizden 10 tane e var ve Alalh Rasulu hatalarna ramen boamyor onlar. Boa gitsin ekilir mi bu hatunlar diyorum ![]() ![]() Hz Aie'nin eine olan ak ve sevdas, kskanl fakihliinin nne gemiyor. Hata yaptryor ama asla boyunu ap hakikatten saptirmiyor. Kocasn rakip hanmlara kaptrmamak iin verilen mcadele inanlmaz gerek ve ben de olsam aynn yaparm hissi.)) Yanna ekme, stratejik hamleler, hep diri durma abas. Keisnlikle gerek. Zeynep annemizin yanndan gelmesini kskanp organize ekilde "meafir kokuyorsun ya Rasulullah" deyip bal erbeti imemeye yemin etmesi, cariyesi Maria'yla babaa diye ortal velveleye verilip gizli kalmay, nasl bir oyundur arkada ![]() ![]() Hz Aie ifk hadisesinde Allah tarafndan aklaninca " Ben sadece benim ve alemlerin rabbi olan Allah'a teekkr ederim" deyip eine trip atmas... "Bi laf ettik hemen kstn gittin ama bir ay ayr kalamadin 29 gnde geldin" diyerek seven ve alttan alan eini gldren profil... Haneye gelen her hanmna gzellik, ive, cilve, ekicilik bakmndan potansiyel tehlike gzyle bakan ak dolu bir hanm... ok tandk duygular ![]() Sonra Hafsa annemiz...Tabiati inat. Ve inatl Rasulullah ile konumalarnda da var. Maria'y kendine haram ettirecek, aramzda sr kalsn dedirecek seviyede Rasulullah zerinde tesirli ama srr ifa ederek iin sonunun nereye varacan dnmeyen, kadn dayanmasna peygamberlik vasf engel olmayan bir hanm. imdiki alim, hoca efendilerin karlar el pene divan, ses karmazlar, bunlar peygambere maryor, haddi ayorlar Allah Allah bunu anneler deil biz cahil hatunlar yaparz bi tek.. Safiyye annemizi "Yahudi kz" deyip devesini vermeyen Zeynep annemizle bir mddet konumuyor Allah Rasulu. Safiyye annemizi hanmlarn ittifak ve hilelerine kar ayr bir korumaya alyor. Ba hep Aie annemiz ekiyor ![]() ok uzad ama her birinden ayr bir gzellik, duru fkryor. Peygamber hanmlar gelenein biz kadnlara dayatt gibi ezik, silik, kocasna ses etmez, sesini karmaz, az var dili yok hanmlar deil. Dik bal, inat, tripli, kaprisli hepsi var ![]() Soylariyla da vnyorlar, Rasulullah'n yakn arkada kzlar olmalaryla da, nikah Allah'n kymasyla da, vahyin hangi ein yannda gelmesiyle, bakire e olmayla da akla gelecek dile gelmeyecek hereyle birbirlerine gvde gsterisi yapmaktan geri duymuyorlar. Herbiri fakih, takvada, ilimde zirve, yardm ve yoksulu doyurmada nc, hayra, iyiye, doruya davet eden, haram helaller noktasnda titiz, erefli ve izzetli hanmlar. Onlar fitratlarindakini gizlemeden, saklamadan mmete anne olma erefi ile ereflendiler. Peygamber e; hibir zaman onlardan ftratlarn deitirmelerini beklemedi. Nazike idare etti her bir huyu ve ftrat. zld, kzd ama elerini boamad. Onlar rencide etmedi, knamad. Burdan ne kar bilemiyorum ![]() ![]() |
![]() |
![]() | |||||
Konu | Forum | Son Mesaj Yazan | Cevaplar | Okunma | Son Mesaj Tarihi |
![]() | Hz.Muhammed(s.a.v) | Hdimul slam | 0 | 18 | 16 Temmuz 2025 12:28 |
![]() | Eserler/Yazarlar | Esma_Nur | 1 | 31 | 15 Temmuz 2025 18:05 |
![]() | Muhtelif Konular | Esma_Nur | 1 | 38 | 15 Temmuz 2025 12:19 |
![]() | Programlar//stekler | Esma_Nur | 4 | 57 | 13 Temmuz 2025 16:14 |
![]() | Gndem/ Manetler | Hdimul slam | 2 | 29 | 11 Temmuz 2025 23:45 |
![]() | Mesaj No:2 |
Medineweb Site Yneticisi Durumu: ![]() Medine No : 1 yelik T.:
14Haziran 2007 | ![]()
ezvacu tahirat mihrilazca tantlmas.) korku var tedirginlik var hata yaparmym endiesi var iimden geeni de dile getirmezsem laz olmayaym inad var .) anlatl tarz da ayr bir maharet hakkn yemiyelim.) mihrilaz:humeyra annem tatl annem sddkn kz annem ayetlerle akpak erefine eren annem canm annem seni ok seviyorum annem radiyallahu anh annem senin gibi annem olduu iin ok mutluyum annem.... ama ama ama dur nefes alaym diyecem BU NE NAT BU NE HIRINLIK bu ne sendikac siyaseti.) SENN BABAN SIDDIK... BRAZ HALM SELM YUFKA YUREK HUYUNU KAPSAYDIN YA.))) hz aie: laz kzm bizim orjinal halimiz budur.sahabe de olsak alimde olsak gerei neyse yaparm.) bak havva anamla adem babam yer yzne indiinde birbirlerini kaybetmilerdi rvayete gre aylarca yllarca...babam gece uyur gndz arard anam.anam hem gece gem gndz arard.bulutuklarnda anam dedi ki aha burdan hi ayrlmadm ben mi seni arycakmm.) .... -ya aie bana ne zaman kzgn ne zaman sevgili olduunu biliyorum. -nasl ya resulallah? -bana kzgnken ibrahimin rabbine yemin olsun diyorsun.sevgili iken senin rabbine diyorsun .) ...... -ey aie anam kumalarndan en ok kimi kskanrsn? -Haticey. -sen onu grdn m? -yok ben domadan vefat etmi.yada ok kktm hatrlamyorum. -grmediin bilmediin vefat etmi kuman m kskanyorsun onca yaayan kuman varken ? -Resulullah ben dahil hi bir eini hatice kadar se ve me di.)) .... -hz mer: ya Resulallah niye mescidde yatyorsun evlerine gitsene? -hz.Resulullah: hanmlarma kzgnm 40 gn ceza verdim burda camide yatacam. -hz mer: hmm kzm hafsaaaa son duan et geliyorum! -hz.Resulullah: sana ne hatapolu seni ilgilendirmez. hafsa kzn da olsa o senin annen ve hafsa benim eim. veee seni ilgilendirmez.) Allah rahmet eylesin bizim eski baeditrmz ferdi hoca vard deli kaymakam diye anlrd forumda.o dnemde msn derslerimiz vard akamlar toplanr tefsir ilerdik bir ka kii.sormutu hocam kuran bir ka ayetle erkekleri geitiriyor.ama konu kadn ise nisa var mucadile var mumtehine var yusuf var erkeklerin rical sresi yok bi nas var orda bile fisudurinas diye nisaya atfedilir.erkekler iin 50 ayet kadnlar iin 2 bin ayet.) Rabbimle konuma ansm olsayd sorardm rabbim senin nisa taifen 2 bin ayetle bile tam izah edilemedi ben gibi gariban nasl zsn anlasn nisay .) Allah bizide onuda affetsin rahmet eylesin. Bu arada balktan korktuk.idrak yollar yeterli ltfen daha fazla almasn.nisa yusufun deymyle devreye keydekunne y alrsa,rical yunusun deymyle cemel facasn yaar inni kuntu mine zalimin sayklamaya balar.)
__________________ ![]() Bykler fikirleri,Ortalar olaylar,Kkler kiileri tartr. |
![]() |
![]() | Mesaj No:3 |
15 Kasm 2011 | ![]()
Zevceler yeni gelin Esma binti Numan'n gzelliine, Rasulullah'tan nce tutulup yeni bir hile gelitiriyorlar. Gelini sslerken, tavsiyelerde bulunup, Rasulullah a.s yanna gelince " Allah'a sndgini syle" ok houna gider diyorlar. Yand glm keten helva.)) Araya girenlerle zevcelerin igzarli olduu anlalyor da durum aa kavuuyor. Allah Rasulu ne diyor glmseyerek: " KADINLAR YUSUF (a.s)'un ARKADALARIDIR. ONLARIN HLES ETNDR." ![]() nce kavray sahibi olmak baka tabi.)) drakimizi atka at bu gzel rneklemeleriniz. Ahzap 50-51 nazil olduunda ki Aie annemiz tepkisini Allah biliyor erkekler bilmez.))Sahne gznzn nne gelsin. Tebihte hata olmasn; Zeynep binti Cah'n gzelliine, ekiciliine mi tedbir alsn, nikahnn Allah katnda kylp "velisi ve arabulucusu Allah oluuna m yansn kskanlk ateiyle yanan Aie r.a, kollarn kavuturmu, kafay evirmi, gzlerini devire devire....ya da trnaklarn kemire kemire ayaklar vura vura yada ellerini beline koymu Allah'tan torpili kaptn imasiyla olanca kskanlkla sarf edilen u szler: "RABBN SENN ARZUNU YERNE GETRMEDE OK SRATL GRYORUM" ![]() Ne diyelim Allah ahit, peygamber bizzat muhatap. "Tvbe de hanm sen ne biim konuuyorsun demiyor" .................... drak yollarn aalm derken, yanl anlama ile hepten tikamayalm ![]() Burdan bize ne var ey bac! derseniz....Ezvacu tahirat annelerimiz, Allah Rasulu'nu huylar , karakterleri sebebiyle zaman zaman zm, bunaltmilardr ama hibir zaman peygamberin szn bastrma, onu degersizletirme, pasivize etme gibi bir davran ierisine girmemilerdir. Ey nisa taifesi! simdi sizler de dik bal, kskan, kocasn diliyle sran, az biraz hilebaz olmay annelere mledebilir, Allah'n desteini alm olmann hakl gururuyla vnebilirsiniz elbet ama hatrlataym: ELERNZ PEYGAMBER DEL.) TEK EE MECBURlar, rekabet yok sanmayn. Rolnz rol model anneleri anlayarak, nazik siyaset izleyerek laykyla yerine getirin. Anneler huyluyuz, Allah destekliyiz deyip, kavvam olan adamlar amar oglanna evirmeyin. Zira bundandr bugnki eler aras dengesizlik, sorun, skntlar. Adamlar degersizletirmeyin, tepelerinde tek sz sahibi, ototrite g gstermeyin kendinizi. Annelerin rnekligini iyi analiz edin. Ayann suyunu imesini, secde etmesini bekleyen, srtndan sopay, karnndan spay devirli erkekler tarih oldu (istisnalar olabilir konu dahili deil, haz ve hz odakl, ye tket ilikiler de konu d) Duygularnz ve huylarnz kadnca yaayn. Feministe deil. Kadn, kadn olduunda diil enerji de diyebilirsiniz, bunu ei iin yaptnda ancak tolore edilebilir. El n hocam Allah rahmet eylesin Ferdi hocamza hakl bir feryad varm.)) Bir kadnlar iki srailoullar Kuran' en ok megul eden konular.)) u kadim soruyu ben cevaplayaym rahat edin. Kadnlarn karmak yaratl, stesinden gelemediginiz durumlarda Kuran zerinden sarldnz, vmekle yermek aras (yukarda ferdi abi durumu gibi)nerede duracanz bilemeyisinize yle cevap vereyim: Kuran konular, mesajlar, muhataplar, indirilii itibariyle insanlara hi bilmedikleri, duymadklar, ilk kez karlatklar, daha nce duyulmam, kimsenin bilmedii hkmler, ilkeler getirmiyor. Muhataplarn Allah Rasulunden duyduklar her hkme itirazlar "atalarmz byle bulduk" eklinde. Kur'an kendi hkmleriyle ters dmeyen ilkelere karmad. nk asl hedefi neydi? Yanl, bozuk, irk bulam inan sistemini, tevhid merkezli ele alarak, yaamlarinin merkezindeki hereyde mmince yaayp, muhatabn dnya, ahiret, zihin dnyasn doru ina etmektir. Nisa taifesi de ite bu yanl zihniyetin tam merkezinde yer alyor ![]() Kur'an bizi sarp sarmalamasa admz okunmazd ![]() Ak idrakler burda m? ![]() |
![]() |
![]() | Mesaj No:4 |
Durumu: ![]() Medine No : 59105 yelik T.:
03 ubat 2018 | ![]()
Ben bunlar ilk k Z aknlkla okuyorum reniyorum valla kafam allak bullak ![]() ![]() ![]() Bakanmn anlatm abi senin anlatm bitirdi beni ![]() ![]() ![]() ok ok kela bi anlatm. Ferdi hoca abi ahh anlayamadan gitmi bu dnyadan ![]() Bize nasip olurmu ![]() Gerekten u yaadklar ta olsa atlar imdikiler boanr Allahda serbes brakyor istersen boa diyor peygamber sav boamyor. Sevmek sevilmek hereyi gzelletiriyor ![]() Bakan aplam affet ama Kuran bir sizi iki srailoullar en ok megul etmi bide erkek kafas ancak anlyor ksmnda glmekten baygnlk gecirecektim. ![]() Allah raz olsun sizden
__________________ Ben yalnzca sevdiklerimden korkarm. nk beni sadece onlar incitebilirler ![]() |
![]() |
![]() | Mesaj No:5 |
Durumu: ![]() Medine No : 4458 yelik T.:
19 Ekim 2008 | ![]()
Mnazara ok keyifli gidiyor aklda kalcl artyor bu ekilde hocalarm devamn bekliyoruz ![]()
__________________ Birbirimize Fikirlerimiz uyumasa bile NSAN olduumuz iin SAYGI duymamz lazm... Ne MUTLU MSLMANIM DYENE.... |
![]() |
![]() | Mesaj No:6 |
15 Kasm 2011 | ![]()
Bu anlatm ekline mihrilazca demi hocam. Dorudur. Baka yerde bulamazsn.)) Hissettiim gibi anlattm. Bunu yaparken; bildiinizi dndm, rivayetleri tam vermek yerine mesajna odaklandm, szn gidi ynne uygun ksmlar setim. nk herkes tarafndan bilinen rivayetleri paylap yorumladm. Bilmeyen iin ister ilgin bulduunuz yerleri belirtin ak yazaym. Yada siz aratrn. Laubali, ciddiyetten uzak, sulandrlm bir anlatm deil bu. Euzu Billah... Benim kafa byle alyor.)) Annelerin rnekliini somut, bugne tayabileceim bendeki ifadesi bir anlatm setim. drak akl iin baka konular da mihrilazca anlatrm artk.) Nisa taifesinin kafa hep ayn alyor bak nasl anlyor anlayan.) Saolasn stadem ![]() |
![]() |
![]() | Mesaj No:7 |
14Haziran 2007 | ![]()
kainatta deimeyen iki ey var deiim ve kadn ftrat. kadnn yle etin labirent bir ftrat var ki akl sr erdiren daha domamtr hocam.) idrak yollarn amakta kararlysanz muktedir idraklarnza snrl idraklarmzla konuyu biraz aalm .) labirentin tabiatnda karmak da olsa k yolu mutlaka vardr.szkonusu labirentte ise k yolu henz bulunamamtr.o labirentin srr yusuf as vaveylas ile ayetlemitir.sen onu Tabiatyla efkat merhamet usvetul hasene Resulullahn o yumuack hadisi erifiyle geitirmisin. ama ayetteki "nne keydeknne azim" versiyonunu aleyhinize ilettirmemek iin grmezden geliiniz o labirentin bir paras.) sahabei kiram ve ezvacu tahirat ayetlerle sabittir ki byklerimizdir annelerimizdir sayg sevgi esastr.gel gr ki sayg sevgimizden dn vermeden maynl tarlada geerken niyazi olmadan aklmz kalbimizi teskin etmeye alyoruz. verdiin rneklerden yola kalm. 1-numan kz esmann bana getirilen o facay hangi ayetle aklayabiliriz ki? gariban kadn keydeknne kurban oldu.annelerimizin o keydeknne tavsiyesi ile o kadn mminlerin annesi olamadan baba evine geri yolland. 2-"RABBN SENN ARZUNU YERNE GETRMEDE OK SRATL GRYORUM" ksmn da o etin nisa ftratnn vahiyle bile sonuna kadar zafer elde edene kadar direniin dile getirilmesinin mihrilazcas deil mi.)mucadile sresindeki olay da byle...eytan otoriter sinirli heybetli Hz meri grdnde korkudan sakland rnei kaytlarda varken, yakasn tutup hakszlk yapt iddiasyla tehdit eden kadn sahabe rnei de var kaytlarda.) o hz mer ki elerinin keydeknnesi iin Resulullaha ikayete gittiinde benim durum senden fark yok ya mer ay koy ocaa ielim mealine gelen bir rivayet var kaytlarda.) 3-kadn ftratnda kaybetmek yenilmek hakszl kabullenmek muhaldr kabul edilemez.kabul ediyorsa ya aresizdir ya gszdr ya ocuklar iindir ya mahkumdur ya da yol yordam bilmez kaderimse ekerimcidir.) Kadn alimse hemen uzan l taklidi yap.)) Ezvac tahirat iinde tm anelerimiz kt kanat gnn kurtacak kadar ilimleri vard ve tarihte bu annelerimizin hi birisinde ufak tefek trip nazlar dnda proplem gerginlik grlmemitir.Hz aie annemiz en az hz ali kadar ilmin kapsdr gereini de unutmamak gerek.) onun sakolu hz hafsa'da ilim yok ama o mizacen hz merin kzdr. ilimle g itifak.) ve bu ittifak vahyin seyrini bile ekillendirmitir baz konularda...ifk hadisesinde vahy ile aklandnda kendisine efkat tebrik ve zr ile yaklaan resulullaha sana deil rabbime teekkr ederim diyecek kadar da vakarl ve korkusuz.) Aie annemizin dier annelerimizden fark o sddkn kz,tek bakire e,Resulullahn humeyras gzdesi ve en tehlikelisi ilmin kaps Allahn arslan hz ali ile savaacak kadar Alim. ![]() 4-hz ademden asr saadete kadar kadn hi bir dinde gelenekte trede layk olduu koltua oturamamtr.o ya kuluka makinasdr ya alnp satlan bir metadr ya diri diri gmlmesi gereken bir fazlalktr ya da erkein elencesidir.tarih boyu istisnalar hari hep byle geldi... senin dediin gibi lazhocam.) islam bu kermekein son bulmas iin israil oullarna yer verdii ikinci konu kadnn hakk hukuku miras nikah saygnl olmutur.islam tm bu sorunlar tarihe gmdkten zdkten sonra kendi zmlerini devreye almtr.zmleri kadn mal meta deildir insandr ve insanlarn annesidir.drde kadar evlilik sistemini getirmi deildir 100-200 kadnla snrsz evlilii 4 ile snrlandrmtr ve tek elilii tavsiye ederek noktay koymutur.kadnn ftratna bir gl uzatm adn cennet annelerin ayaklar altndadr prensibiyle kadnn ban okam erkee de ey odun o kadn eri kaburga kemiidir dzeltmeye kalkma sakn yapamazsn.dedi iki tarafn da sulh ve huzur ortamn salamtr.) gariban odunlarn kafas kark evet.nk o labirenten kan henz domad.kkrese zalimdir iine atsa eziktir ne yapcan bilmediinden odunluu can simidi gibi sahiplenmitir.))) Fiemanillah...
__________________ ![]() Bykler fikirleri,Ortalar olaylar,Kkler kiileri tartr. |
![]() |
![]() | Mesaj No:8 |
Durumu: ![]() Medine No : 59105 yelik T.:
03 ubat 2018 | ![]()
100-200 kadnla snrsz evlilik abi afedersin koyun srs gibi gerekmi ![]() Mihrilazca arlamaya balad anlamakta zorlanyorum boyumu ayo bu arpma ![]() Abi ben klbm biliyon ![]() ![]() ![]() Esmanur'un dedii gibi takipteyiz ![]() 100-200 kadnla snrsz evlilik ne yaff ![]()
__________________ Ben yalnzca sevdiklerimden korkarm. nk beni sadece onlar incitebilirler ![]() |
![]() |
![]() | Mesaj No:9 |
15 Kasm 2011 | ![]()
Hocam domdom kurunu bu.) Tela yok.)) Temsili bir anlatmla kapal idrak yolu aarken bizi temize eken taraftan baktm ehh dorudur ama amacm bu deil. Sizin deindiniz ekilde bakarsak kronik olarak zaten kapal olan idrak ama teebbsm ie yaramaz. Az sabrl olsaydnz devamnda en azndan bizede iyi biey varm derdiniz.)) Bugn ayaklar zerinde duran, ezilmeyen, ezdirmeyen, baarl, dik durulu, asil, bakml,zeki, alim, muttaki, eini seven, sayan kadn deyince akla ilk gelmesi gerekenler "Allah Rasul'nn hanmlardr", ayn zellikleri, duygular tayan bizim hatunlar bakn Aie, Hafsa, Zeynep, Cuveyriye,mm Seleme, Habibe, Safiyye vg.hepsinden kodlar tayoruz. Deerinizi bilin, bilelim ile balayan bu idrak almama bildiiniz fzeyle ak idrak saldrs bu.)) Kaburgaydi, odundu hangisi krlyordu gibi sancl yerlere ekmeyelim, ekimeyelim, bamz armasn.)) Bilgiseller iin teekkrler hocam. Ben burdan, M. 1700 lere gidip Zleyha ile Yusuf a.s, M. 2000' ne gidip Hacer annemizle, Sare annemize flashback yapacaktm ![]() ![]() Hicri 5. sene, Mreysi gazvesinde bir ifk hadisesi yaanmki aman ya Rabbim mnafklar, en teslim sahabeler, kfirler, mrikler dolamlar diline Aieyi. Aie dnyadan bi haber. Rivayete gre 40 gn sryor. Hendek sava, Kurayza Yahudileri kuatmas yetmez gibi Zeydin boand Zeyneple izdiva yine bu srete. Mnafklar, kfirler iin bulunmaz frsat. Dibini syrana kadar kullanyorlar. Allah Rasulundeki bunalm kimde var dersiniz? Aie annemiz akland paklandi. Bir havalar bi havalar ama Allah Rasul'nn ilesi bitmedi. Ahzap sresi iniyor ayetler Hendek sava ardndan Kurazyza oullar, ardndan sz annelere getiriyor. Ama ne geli... Ne olaki o arada...Kurayzaogullar kuatmas yaanm, maddi olarak bir rahatlama, bir bolluk elde edilmi. Edilmi edilmesine ama bu bolluk Allah Rasul'nn evine uramyor. Hanmlarn istekleri zirve yapyor. Rasul perian. Allah izdiva istiyor, bata hanmlar, mnafklar, mrikler evlatlnn eiyle evleniyor yaygarasnda... Tam byle bir yerde Allah yetiiyor imdadna ve belkide Rasulullah' sarp sarmalayan tek sre ile elisini korumasna alyor.. Bakn neler oluyor... Ey Nebi, mnafklara, kfirlere boyun eme, sen sadece sana vahyedilene uy, Allah'a gven " diyor. Sonra dnyor hanmlara: "Allah ve Rasulu'nu istiyorsanz u nebiyi bunalttnz yeter, ya tutun o azlarnz, yoksa boanma bedellerini vereyim gidin bu kadar net. Oturun oturdugunuz yerde, Rasule ve davasna byk zarar veren bir byk fitneden yeni ktnz. Rasul perian oldu. Allah sizi temize ekmek iin urayor, sizde oturun evlerinizde, bakalaryla konuurken edal iveli konumayn, siz dier kadnlar gibi deilsiniz....Anneler mahup... Nasl olmasnlar. Rasulu'nu Allah bu sure ile zrh gibi saryor. Muhammed iinizden birinin babas deildir. Onda svei hasene vardr. Allah ve melekleri ona salt eder, sizde salt edin Tabloya bakn. Hendek gazvesi balyor. Mnafklar ierden, Beni Kurayza arkadan, Ahzap denilen dman dardan, peygamberi itibarsizlastirmak iin " bakn evlatlnn hanmn ald dedikodusu.. Aie olaynn yanklar sryor. Rasulun ii soumam sahabeleriyle istiare ediyor ve Ali r.a , Cemel'de ancak ii souyacak Aie iin o sz sarf ediyor."Boa gitsin" ![]() Ahzap suresi ierde mnafklara, savata mriklere kar mminlere, rasulun hanmlarnn drdrlarna, mminlerin kalplerine sakinlik vermek iin kendini paralayarak Rasulu'nu koruma emberine alyor. Perian olmu bunalm elisine sakn onlara boyun eme diyor. Rasul rahatlyor, ohh bizde bir rahatlyoruz. Anneler rts, konumas, zevcine davranlar noktasnda edeb bir hizaya ekiliyorlar. Karakterleri, keydeknnleri deiti deimedi bilinmez ama kendilerine dier kadnlara benzemedikleri uyarsndan sonra nasl titizlendiklerini biliyoruz. Eee burdan bize ne mi var? drakiniz biraz olsun aldysa urdan u hkm burdan bu hkm demek yerine herkes kabna gre alsn almas gerekeni. Ahzap suresi okumann tam zaman.. Hocama veriyorum sz syleyecekleri vardr, itiraz vardr mutlaka.)) |
![]() |
![]() | Mesaj No:10 |
14Haziran 2007 | ![]()
![]() |
![]() |
Konuyu Toplam 1 Kii okuyor. (0 ye ve 1 Misafir) | |
![]() | ||||
Konu Balklar | Konuyu Balatan | Medineweb Ana Kategoriler | Cevaplar | Son Mesajlar |
RKN PSIKOLOJIS VE DRAK YETENE | bilinmez | Tevhid Ve irk Konular | 0 | 30 Eyll 2018 14:34 |
O drak in Farktr | Mustafa CLASUN | Makale ve Ke Yazlar | 0 | 07 Nisan 2018 15:01 |
Af lahiyat Lisans Tamamlama Blm Alsn Kampanyas... | nuren35 | lahiyat rencileri in Genel Paylamlar | 0 | 22 Eyll 2015 02:35 |
kapal genler | yahyadogan | Anket'ler-Rportaj'lar | 4 | 06 ubat 2015 12:20 |
Hanmn Neden Kapal? | MERVE DEMR | Fkralar-Hikayeler | 6 | 03 Kasm 2008 20:14 |
.::.Bir Ayet-Kerime .::. | .::.Bir Hadis-i Þerif .::. | .::.Bir Vecize .::. |
|