Medineweb Forum/Huzur Adresi

Medineweb Forum/Huzur Adresi (https://www.forum.medineweb.net/)
-   İslami Haberler (https://www.forum.medineweb.net/500-islami-haberler)
-   -   Hamas'tan İsrail'e son yılların en büyük saldırısı (https://www.forum.medineweb.net/islami-haberler/38290-hamastan-israile-son-yillarin-en-buyuk-saldirisi.html)

Kara Kartal 07 Ekim 2023 13:35

Hamas'tan İsrail'e son yılların en büyük saldırısı
 
Hamas İsrail'e 'son yılların en büyük saldırısını' başlattı: 'Sınır kapısı ele geçirildi' iddiası
Hamas'ın silahlı kanadı Izzeddin Kassam, İsrail'e karşı "Aksa Tufanı" isimli bir operasyon başlattıklarını ve İsrail yönüne 5 bin kadar roket ve havan fırlattıklarını bildirdi. İsrail Savunma Kuvvetleri ise ‘savaş durumu alarmı’ ilan etti. Hamas, Gazze Şeridi’nin güneydoğu sınırındaki İsrail’e ait Kerem Ebu Salim Sınır Kapısı'nı ve çevresindeki askeri noktayı ele geçirdiğini iddia etti.

Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları Komutanı Muhammed ed-Dayf, İsrail'e karşı başlattıkları 'Aksa Tufanı'na ilişkin yüzünün görülmediği bir videoda konuştu.

Filistin halkının yeniden devrim yaptığını ve bir devlet kurma projesine geri döndüğünü ifade eden Dayf, "İsrail'in ihlallerine karşı bir çizgi çekme kararı aldık, İsrail'e karşı Aksa Tufanı operasyonunu başlattık" dedi.

5 BİN ROKET VE HAVAN FIRLATILDI
Aksa Tufanı'nın ilk aşamasında İsrail yönüne 5 bin kadar roket ve havan fırlattıklarını açıklayan Dayf, İsrail ile güvenlik koordinasyonunun sona erdiğini belirtti.

Dayf, Aksa Tufanı'nın İsrail'in düşündüğü ve beklediğinden çok daha büyük olacağını belirterek İslam ve Arap dünyasını İsrail'in işgalini silmek için birleşme, "elinde tüfeği olan herkese bunu çıkarma çağrısı" yaptı.

Aksa Tufanı operasyonuna katılamayanlardan dayanışmayı desteklemesini talep eden Dayf, yayınladıkları talimatların ve açıklamaların takip edilmesini istedi.

Dayf, ilk aşamada İsrail'in askeri bölgeleri ve hava üstlerini hedef aldıklarını dile getirerek, İsrail yönüne roket atmaya devam edeceklerini kaydetti.

'SAVAŞ DURUMU ALARMI'
İsrail Savunma Kuvvetleri (IDF) ise gece boyunca devam eden roket saldırısı sonrasında bu sabah ‘savaş durumu alarmı’ ilan etti.

IDF'nin bu sabah yaptığı açıklamada, “Güney ve orta bölgelerdeki sivillerin sığınakların yanında, Gazze Şeridi'ni çevreleyen bölgede ise sığınakların içinde kalmaları gerekmektedir. Genelkurmay Başkanı şu anda bir durum değerlendirmesi yapmakta ve IDF faaliyetlerinin devamına ilişkin planları onaylamaktadır” denildi.

İSRAİL SAVUNMA BAKANI: İSRAİL BU SAVAŞI KAZANACAK
Bölgede sıcak temasın sürdüğü savaşa ilişkin İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant, "Hamas, bu sabah büyük bir hata yaptı ve İsrail’e karşı savaş başlattı. İsrail Savunma Kuvvetleri, tüm sızma noktalarında düşmanla savaşıyor. İsrail, bu savaşı kazanacak" dedi.

HAMAS: İSRAİL'E AİT SINIR KAPISINI ELE GEÇİRDİK
İsrail ordusu, onlarca savaş uçağıyla abluka altındaki Gazze Şeridi’ne saldırı başlattığını duyurdu.

Hamas ise, Gazze Şeridi’nin güneydoğu sınırındaki İsrail’e ait Kerem Ebu Salim Sınır Kapısı'nı ve çevresindeki askeri noktayı ele geçirdiğini iddia etti.

Kara Kartal 07 Ekim 2023 18:10

Dünya, Filistinli direniş örgütü Hamas'ın hamlesini konuşuyor.

Yıllardın abluka altındaki Gazze Şeridi’nden İsrail’e ‘Aksa Tufanı’ isimli bir operasyon başlatıldı.

Kapsamlı operasyonda Gazze, bir dizi roket fırlattı.

Kısa sürede savaş alanına dönen bölgede, siren ve çatışma sesleri yükselmeye başladı.

Karşılıklı operasyon başlatıldı

Ardından can kayıpları ve ağır yaralanmalarının yaşanmasıyla İsrail de 'Demir Kılıç' operasyonu başlattıklarını açıkladı.

Filistinli silahlı grupların bazı İsraillileri alıkoyduğu, silahlı kişilerin önünde elleri başlarının üzerinde bağlı şekilde yerde yatan erkeklerin fotoğrafları da paylaşıldı.






Haberler
Gündem
İsrail-Gazze hattında gerilim! Türkiye başta olmak üzere dünyadan olaylara ilişkin açıklamalar...
İsrail-Gazze hattında gerilim! Türkiye başta olmak üzere dünyadan olaylara ilişkin açıklamalar...
Hamas’ın İsrail’e karşı başlattığı operasyon tüm dünya tarafından yakından takip ediliyor. Gerilim giderek tırmanmaya devam ederken dünya liderleri ve kurumlarından ilk yorumlar geldi. ABD ve AB ülkeleri Hamas’ı kınarken, Türkiye taraflara itidal çağrısında bulundu.
Giriş: 07.10.2023 - 15:31
Google News
İsrail-Gazze hattında gerilim! Türkiye başta olmak üzere dünyadan olaylara ilişkin açıklamalar...
ensonhaber.com
Dünya, Filistinli direniş örgütü Hamas'ın hamlesini konuşuyor.

Yıllardın abluka altındaki Gazze Şeridi’nden İsrail’e ‘Aksa Tufanı’ isimli bir operasyon başlatıldı.

Kapsamlı operasyonda Gazze, bir dizi roket fırlattı.

Kısa sürede savaş alanına dönen bölgede, siren ve çatışma sesleri yükselmeye başladı.

Karşılıklı operasyon başlatıldı

Ardından can kayıpları ve ağır yaralanmalarının yaşanmasıyla İsrail de 'Demir Kılıç' operasyonu başlattıklarını açıkladı.

Filistinli silahlı grupların bazı İsraillileri alıkoyduğu, silahlı kişilerin önünde elleri başlarının üzerinde bağlı şekilde yerde yatan erkeklerin fotoğrafları da paylaşıldı.

[Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...]


[Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...]


İsrail-Gazze hattında savaşın izleri
Haberin Detayları
Dünyadan gelen ilk yorumlar

Esirlerin de alındığı gerilimden görüntüler, sosyal medyada büyük yankı uyandırdı.

Tüm dünyanın gelişmeleri takip ettiği olaya ilişkin farklı tepkiler geldi.

İşte o tepkiler...

Türkiye - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin 4. olağanüstü kongresinde yaptığı konuşmada yaşanan gerilime de değindi.

Erdoğan şu ifadeleri kullandı:

"İlk kıble Mescidi Aksa'nın tarihi ve dini statüsünü aşındırmaya yönelik her türlü girişimin, her türlü işgalin karşısında durmaya devam edeceğiz. Türkiye olarak bu sabah İsrail'de meydana gelen hadiseler ışığında tüm tarafları itidalle hareket etmeye, gerilimi daha da tırmandıracak fevri adımlardan uzak durmaya çağırıyoruz."

ABD

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi sözcüsü, ABD'nin Hamas'ın İsrailli sivillere yönelik saldırılarını "kesin bir dille kınadığını" ve İsrail hükümeti ve halkının yanında olduğunu söyledi.

Sözcü, Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan'ın İsrailli mevkidaşı Tzachi Hanegbi ile görüştüğünü ve yakın temas halinde kalacağını bildirdi.

Katar Dışişleri Bakanlığı

"Sonuncusu Mescid-i Aksa'ya defalarca düzenlenen baskınlar olmak üzere, süregelen ihlaller nedeniyle tırmanan gerilimden yalnızca İsrail'i sorumlu tutuyoruz."

Mısır

Mısır Dışişleri Bakanı Samih Şukri’nin Filistin ile İsrail arasındaki gerilimin düşürülmesi için uluslararası yetkililerle yoğun temaslarda bulunduğu bildirildi.

Mısır Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre, Şukri, bölgedeki son gelişmelerin ardından bazı mevkidaşları ve Avrupa Birliği (AB) Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell ile telefonda görüştü.

Mısırlı Bakan, görüşmelerinde Filistin ile İsrail arasındaki gerilimin durdurulması ve tarafların itidalli olmasının önemini vurguladı.

Açıklamada ayrıca Mısır'ın söz konusu krizi kontrol altına almak için her düzeyde yoğun temasta bulunduğu ifade edildi.

Suudi Arabistan Dışişleri Bakanlığı

Suudi Arabistan Dışişleri Bakanlığı, yaptığı açıklamada "İsrail ve Filistinliler arasındaki şiddetin derhal durdurulması" çağrısında bulundu.

Bakanlık, "Bir dizi Filistinli grup ile İsrail işgal güçleri arasında yaşanan ve birçok cephede yüksek düzeyde şiddete yol açan benzeri görülmemiş gelişmeleri takip ediyoruz". ifadelerini kullandı.

Hindistan

Hindistan Başbakanı Narendra Modi ise "İsrail'deki terör saldırıları haberiyle derinden sarsıldım. Düşüncelerimiz ve dualarımız masum kurbanlar ve aileleriyle birlikte. Bu zor zamanda İsrail'le dayanışma içindeyiz." yorumunu paylaştı.

AB Komisyonu Başkanı von der Leyen

Sosyal medya hesabından paylaşım yapan Von der Leyen, "Hamas teröristleri tarafından İsrail'e karşı gerçekleştirilen saldırıyı kesin bir dille kınıyorum. Bu, en aşağılık haliyle terörizmdir. İsrail'in bu tür iğrenç saldırılara karşı kendini savunma hakkı vardır." ifadelerini kullandı.

AB Konseyi Başkanı Charles Michel

Avrupa Birliği (AB) Konseyi Başkanı Charles Michel, "İsrail ve halkına karşı bu sabah başlatılan, masum vatandaşlara terör ve şiddet uygulayan rastgele saldırıları şiddetle kınıyorum." ifadelerini kullandı.

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron da "İsrail'e yönelik mevcut terör saldırılarını şiddetle kınıyorum. Kurbanlar, aileleri ve sevdikleriyle tam dayanışma içinde olduğumu ifade ediyorum." açıklamasını yaptı.

Alman Şansölyesi Olaf Scholz

Almanya Başbakanı Olaf Scholz, "Gazze'den yapılan roket atışları ve tırmanan şiddet karşısında derin bir şok yaşıyoruz. Almanya Hamas'ın bu saldırılarını kınamakta ve İsrail'in yanında durmaktadır." değerlendirmesinde bulundu.

Birleşik Krallık Başbakanı Rishi Sunak

İngiltere Başbakanı Rishi Sunak, "Bu sabah Hamas teröristleri tarafından İsrail vatandaşlarına karşı gerçekleştirilen saldırılar karşısında şok oldum. İsrail'in kendisini savunmaya mutlak hakkı vardır. İsrailli yetkililerle temas halindeyiz ve İsrail'de bulunan İngiliz vatandaşları seyahat tavsiyelerine uymalıdır." ifadelerini kullandı.

Rusya Dışişleri Bakanı Yardımcısı

"Her iki tarafı da ateşkese çağırıyoruz. İsrailli ve Filistinli yetkililerle temastayız."

Ukrayna Dışişleri Bakanlığı

"İsrail’e ve sivil halka yönelik terör saldırılarını kınıyoruz. İsrail’in kendini ve halkını savunma hakkını destekliyoruz."

Kara Kartal 07 Ekim 2023 19:45

İsrail Gazzeyi bombalıyor.198 Filistinli hayatını kaybetti.
Netenyahu bu bir operasyon değil savaş dedi.İsrail Hamas çatışmaları 7 noktadan devam ediyor

Mihrinaz 08 Ekim 2023 09:08

İşgalci İsrail..
Binlerce kilometre uzaklıktan gelip, adım adım işgal ettiler Filistin'i.

17 yıldır Gazze halkını dikenli teller ile çevirdiği küçücük bir alana hapsettiler.
An geldi su ve elektrik vermediler.
Hastaneye ve okula gitmelerine izin vermediler.
Kadın, çocuk demeden öldürdüler.
Yerlerde sürüklediler,
köpeklere parçalattılar çocukları...

Yani kaçınılmaz bir savaştı bu.
Bugün olmasa yarın yine olacaktı.
Belki Filistinliler kazanamayacak ama İsrail'in demir kubbesinin aşıldığını ve gösterildiği kadar güçlü olmadığını hem Filistinliler hem de tüm dünya gördü...

İsrail, Amerika ve İngiltere'nin desteğiyle belki bundan sonra daha çok sert bir şekilde saldıracak.

Lakin artık daha sert saldırmışlar, jetlerini kaldırmışlar gibi durumlar emin olun Filistin halkı için hiç önemli değil.
"Ölürsek şehit, kalırsak cihada devam" diyorlar.
Esir olarak yaşamaktan yorulan, bıkan bir halk var Filistin'de...

Bizler de dua edelim.
Bugün kalkıp Gazze'ye gidemiyoruz, orada olamıyoruz. Lakin duanın ulaşamayacağı yer yoktur.
Rabbim güç kuvvet ver Müslümanlara...

Kara Kartal 09 Ekim 2023 18:11

Katar Filistin-İsrail savaşında hızlı esir takası için devrede
Hamas yetkilisi Çin basınına Katar'ın hazlı takas için arabuluculuk yaptığını açıkladı. Bir Hamas yetkilisi Katar'ın İsrail ve Hamas arasında hızlı bir esir değişimi için devrede olduğunu yazdı. Habere göre Filistinli kadın mahkumların serbest bırakılması karşılığında Hamas elindeki İsrailli kadınları bırakmayı önerdi. Habere göre ABD'nin girişimi desteklediği ve Hamas'ın da İsrail'de tutulan tüm Filistinli kadın mahkumların serbest bırakılması koşuluyla prensipte anlaşmaya vardı.


SAAT: 22:42

vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.

User Alert System provided by Advanced User Tagging v3.2.6 (Lite) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2024 DragonByte Technologies Ltd.


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 253 254 255 256 257 258 259 260 261 262 263 264 265 266 267 268 269 270 271 272 273 274 275 276 277 278 279 280 281 282 283 284 285 286 287 288 289 290 291 292 293 294 295 296 297 298 299 300 301 302 303 304 305 306