![]() |
Diyanet İşleri Başkanı Kim Olacak? Sekiz yıl önce Diyanet İşleri Başkanlığı görevine atanan Prof. Dr. Ali Erbaş'ın görev süresi dolarken, Ankara kulisleri yeniden hareketlendi. Türkiye'nin en etkili dini kurumunun başına kimin geçeceği sorusu cevabını beklerken, isimler konuşuluyor, senaryolar çoğalıyor. Yeni Diyanet İşleri Başkanı kim olacak? Diyanet Başkanlığı için öne çıkan 3 isim! 2017'de Diyanet İşleri Başkanı olarak göreve başlayan Prof. Dr. Ali Erbaş'ın görev süresi 17 Eylül 2025 tarihinde sona eriyor. Medya ve Diyanet kulislerinde öne çıkan üç aday var: Diyanet Başkan Yardımcısı Salim Argun İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Safi Arpaguş Ve Ali Erbaş'ın yeniden atanma ihtimali Henüz resmi bir atama kararı ya da açıklama yapılmamış durumda. |
Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararı'na göre, Diyanet İşleri Başkanlığına, 3 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi'nin 2, 3 ve 7'nci maddeleri gereğince İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Arpaguş getirildi. PROF. DR. SAFİ ARPAGUŞ KİMDİR? 1967 yılında Amasya/Gümüşhacıköy'de doğdu. 1985 yılında Gümüşhacıköy İmam-Hatip Lisesi’nden, 1990 yılında M.Ü. İlahiyat Fakültesi’nden mezun oldu. 1992 yılında M.Ü. İlahiyat Fakültesi Araştırma Görevlisi olarak akademik hayata başladı. 1994 yılında Yüksek Lisansını; 2001 yılında Doktorasını tamamladı. 2008 yılında Doçent, 2014 yılında Profesör oldu. screenshot-14.jpg 2011-2021 yılları arasında M.Ü. İlahiyat Fakültesi Dekan Yardımcılığı görevinde bulundu. 2547 sayılı Yükseköğretim Kanununun 38. Maddesi ve 15 Ekim 2021 tarihli Cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle (Karar 2021/498) İstanbul Müftülüğü görevine atandı. M.Ü. İlahiyat Fakültesi Tasavvuf Anabilim dalı öğretim üyesi ve Anabilim Dalı Başkanıdır. Çalışma alanı İslam Tasavvuf Tarihi, kavramları ve kurumlarıdır. Mevlânâ Celâleddin Rûmî, Mesnevî ve Mevlevîlik konularında çalışmaları mevcuttur. Yayınlanmış kitap, makale ve tercümeleri vardır. Çalışmalarından bazıları şunlardır: -Mevlânâ ve İslâm, -Mevlevîlik’te Manevî Eğitim; -Hüseyin Azmi Dede; Risaleler. -Aziz Mahmud Hüdâyi, Sohbetler; -Ahmed Avni Konuk, Mesnevî-i Şerif Şerhi, -Heyet-, I-XIII; -İsmail Rüsûhî Ankaravî, Minhâcü’l-Fukarâ; -Tâhirü’l-Mevlevî, Yenikapı Mevlevihanesi Postnişini Şeyh Celaleddin Efendi. |
Tasavvufçu bir başkan gelmiş hayırlı olsun vatana millete ne diyelim ))) Tasavvuf alanındaki birikimlerinin, kurumsal görevde nasıl yansıyacağı merak etmiyor değilim |
Hayırlı olsun vatana millete. Tasavvufla tarikat-cemaat birbirine karıştırmadığı sürece (ki bizde tasavvuf deyince tarikatlar anlaşılıyor), Kalp, aşk, gönül, âdâb, edeb, hoşgörü bir de Atatürk dediği müddetçe sorun olmaz:)) Herkes eteğinde taşla cuma hutbesi bekliyor. Nerde taşlamaya başlayacaklar bakalım. Diyanetle oluşan güven zedelenmesini onarma yolunda inşallah eyleme dönük gayreti olur. Bunu dert edinir inşallah. Başka beklentim yok. |
Az önce eski başkanın yeni başkana devir teslim törenini izledim , iyide eski başkanla yeni başkan tek yumurta ikizi gibi :)))) görmez başkan geldi gözümün önüne birden tarz olarak hep aynılar öyleki kırlaşan saç sakal bile aynı renk özenlemi seçiliyor bunlar 🙃 |
| SAAT: 17:58 |
vBulletin® Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
User Alert System provided by
Advanced User Tagging v3.2.6 (Lite) -
vBulletin Mods & Addons Copyright © 2025 DragonByte Technologies Ltd.