Medineweb Forum/Huzur Adresi

Go Back   Medineweb Forum/Huzur Adresi > ..::.MEDİNEWEB FORUM DİNİ KONULAR.::. > Muhtelif Dini Konular > Tevhid Ve Şirk Konuları

Konu Kimliği: Konu Sahibi FECR,Açılış Tarihi:  26 Temmuz 2012 (19:46), Konuya Son Cevap : 26 Nisan 2018 (23:46). Konuya 23 Mesaj yazıldı

Beğeni Aldı19Kez Beğenildi
Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Değerlendirme
Alt 24 Nisan 2018, 23:47   Mesaj No:21
Medineweb Site Yöneticisi
Medine-web - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:Medine-web isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 1
Üyelik T.: 14Haziran 2007
Arkadaşları:7
Cinsiyet:Erkek
Yaş:49
Mesaj: 2.984
Konular: 339
Beğenildi:1160
Beğendi:330
Takdirleri:7457
Takdir Et:
Standart

Sayın Uyarıcı,
Fark ettiniz mi bilmiyorum sizin ve üstlendiği misyonun genel bir imajı var ki şu iki ayeti mahzun ediyor ;
"Ona tatlı, yumuşak bir tarzda hitab edin.." (Taha,44) , ".. hikmetle, güzel ve makul öğütlerle dâvet et.." (Nahl,125)

ısırıcı bir dil, itici bir imaj tehdit içeren bir tebliğ muhatabı hidayete götüren bir metot değildir. Bu ısırıcı dil Hz. Adem'den bu yana başarı sağlamış da değildir.sadece ben bilirimdi, gürleyen gök misali benden başkasına ölüm, beddua, tekfir gibi tarz Muhammedî metot değildir olamaz da...

Bu dilin acısını özelde haricilerde acı ile tattık ve acısını asırlarca çektik halende çekmeye devam ediyoruz. o kadar sert kör haşin bir bakışları var ki cehalet ve saplantıları maraz seviyesindedir.
Bir sahabenin kafasını koparmak hamile eşinin karnını yarmak kadar zalim, ağaçtan düşen hurmayı izinsiz yemenin büyük günah görecek kadar muttaki bir kafa...
ilmin kapısı Hz. Ali'ye ilim öğretecek kadar ukala, Hz. Ali'yi tekfir edecek kadar serseri inatçı anlamaz dinlemez ben bilirim ve şaşı bir cesaret...

ümmeti mahfeden dağıtan birliği yok eden temel neden cehaletle bina edilen inatçı bir kafa değil mi?
fırkai naciye özelliği bana aittir benden başkası cehennemliktir kafası değil mi birliğimizi tırmalayan?
Bu gün Allah için ne yaptın sorusuna " on kişi tekfir ettim,on kişi tehdit ettim" cevaplarını alıyorsunuz bu işlenmemiş rafine görmemiş ham kafadan.
dünyanın başına bela olan batının edepsiz zalim şımarık conisi İsrail'e buselik selam çakan bu zihniyet, bedevi hayatı yaşayan kendisinden başkasına zararı olmayan ezdileri tekbirlerle kesip biçen kadınlarını pazarlarda pazarlayan bu zihniyet değil mi beynimizi bloke eden?

şu an şahit olduğumuz hali hazırda cemaatlerimize bakın, hepsi" fırkai naciye" olup onların dışında kalan her cemaat"esfeli safilindir" mantığı değil mi "müminler kardeştir" ayetini katleden?

islama verdiğimiz zarar gerçekten korkunç boyutlarda be kardeşim.avam tabakasına islamı sevdirmek tebliğ etmek hidateylerine katkıda bulunmak isteyen samimi Müslümanların elini kolunu bağlamaktan ibarettir verdiğimiz zarar.
sakal mı bırakacaksınız ahaaa işit,
maşallah inşallah mı ooo adnan oktar,
tekbir mi getirdiniz vayyy taliban vayyy,
tesettüre mi girdiniz seni cübbelicii seniiii,
......
.......
kavramları tek tek katlettik. Kavimleri tek tek yok ettik. Ümmeti kurtlar tarafından saldırıya uğrayan koyunların dağılması gibi dağıttık hale geldik ki ağlayan Müslümanlar, gülen Müslümanlar, ölen Müslümanlar, öldüren Müslümanlar, satan Müslümanlar, satılan Müslümanlar, zalim Müslümanlar mazlum Müslümanlar.....kahvesini keyifle izleyenlerde bizi birbirine düşüren maşalar yapan beni nadir kureyza hayber ve kaynukalılar......

Allah basiret hidayet feraset versin cümlemize...
__________________

Büyükler fikirleri,Ortalar olayları,Küçükler kişileri tartışır.
Alıntı ile Cevapla
Alt 25 Nisan 2018, 11:37   Mesaj No:22
Kur'ân Kürsüsü

Medineweb Emekdarı
FECR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:FECR isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 6340
Üyelik T.: 19 Ocak 2009
Arkadaşları:20
Cinsiyet:Erkek
Memleket:ANKARA
Yaş:56
Mesaj: 6.108
Konular: 546
Beğenildi:1003
Beğendi:221
Takdirleri:9161
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart

Sayın "Uyarıcı" kardeşim
Alıntıladığım yazı /liste davetul hak sitesinde/sitenizde sanırım Haziran 2012 yılında bir üyeniz tarafından yazılmış ve formunuza asılmış olup başka sitelerde oradan alıntı yapılarak paylaşılmıştır. Sizin tekzip yazınız ise 8 Ekim 2012 yılına aittir. Yani 3 ay boyunca tekzip yayınlamamış olup (büyük ihtimalle) tepkiler yüzünden o yazıyı /tekzibi yayınlamışsınız. Bir yazıya 3 ay sonra tekzip etmeyip de yazının yazıldığı günlerde hemen tekzip yayınlasaydınız daha anlamlı ve güzel olurdu.
Medineweb sitesinde o liste yayınlansaydı, forum yöneticileri o listeyi siler ve üyeyi siteden uzaklaştırırdı. Çünkü forum kurallarına göre "Herhangi birisini veya Alim şahsiyetleri küfürle itham etmek, şirkle suçlamak yasaktır. İlkeler üzerinde tartışma yapılabilir ama topluma mal olmuş kişiler müslüman kişiler hakkında tekfir edici yazılar yazmak yasaktır. " Bu konuda forumda çok kişi ya süreli ya da süresiz banlanmıştır ve yazıları silinmiştir.
Benim o alıntıladığım yazının tarihi 26 Temmuz 2016 yılı
Benden önce başka siteler zaten yayınlamış ve internet ortamında dolaşmıştı. Forum yöneticileri o listeye anında müdahale etmiş olsaydı o yazının başka sitelerde yayınlanması ve yayılması imkansız olurdu. Yayınlanması ve yayılmasına biraz da siz yöneticiler sebep olmuşsunuz.
11 Haziran 2012 tarihinde İslam-tr.net sitesinde yayınlamış:
[Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Şu anda o yazı sitenizde duruyor mu , durmuyor mu bilmiyorum. İnşaallah silinmiştir. Biz burada bu listeyi "ibreti alem ve tekfirciliğin uç noktası ve geldiği noktayı" ifade etmek için asmıştık. Selefi kardeşlerimiz içinde mutedil olan kardeşlerimiz olduğu gibi bu listeyi yayınlayan aşırı/uç noktada olan kardeşlerimiz olduğunu da biliriz. Onlar bizi her ne kadar tekfir etse de biz onları tekfir etmekten kaçınırız ve onların hidayet üzere olmalarını temenni ederiz ve içinde bulundukları zihniyetten kurtulmalarını isteriz. Müslümanın gayesi/amacı tekfir etmek değil , tebliğ etmek olması gerektiğine inanırız ve insanları Cehenneme yollama amacımız olmaz. Ama bu tekfirci zihniyet , karşısındaki kişiyi Cehenneme sokmak için kılı kırk yararak onda şirk alametleri bulmak için sebepler aramaya çalışıyor.
Allah Teala'nın "En güzel şekilde onlarla mücadele et" açık emrine rağmen , bunlar ise, insanları "En kısa yoldan tekfir et" şekline getirmişler. Allah onları bu hastalıktan kurtarsın
__________________
Selam Hidayete Tabi Olanlara
Kur'an Senin Lehinde ve Aleyhinde Hüccettir
(Müslim)
Alıntı ile Cevapla
Alt 26 Nisan 2018, 13:05   Mesaj No:23
Medineweb Acemi Üyesi
Avatar Otomotik
Durumu:Uyarıcı isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 32986
Üyelik T.: 02 Kasım 2013
Arkadaşları:0
Cinsiyet:
Mesaj: 29
Konular: 0
Beğenildi:2
Beğendi:0
Takdirleri:10
Takdir Et:
Standart

Gerek Abdülmelik beyin söyledikleri gerek Fecr rumuzlu üyenin söyledikleri dine uygun olmayan heleki ehli sünnet menhecine hiçte uygun olmayan bundan ziyade dini hiçbir alt yapısı ve herhangi bir delili olmayan tamamen hisler ve duygularla yazılmış asışsız ithamlarla dolu sözlerdir.

Allah nur suresi 2.ayette "Allah'ın hükmü ile hükm ederken sizi bir acıma duygusu tutmasın" buyurarak hüküm vermede hislerle ve duygularla hareket edilmemesi hususunda bizi uyarmıştır.

Biz şirk ehline müşrik hükmü verdiğimizde ki bu Allah'ın mutlak emridir onları cehenneme göndermiş oluyoruz oysa siz hiçbir delile dayanmadan ve ehli islam alimlerinin üzerinde icma ettikleri müslüman hükmü verme yolları ve kaideleri gözetilmeden delilsiz bir şekilde müslüman hükmü verdiğinizde bizi eleştirdiğiniz şeyi kendiniz yapmış olmuyormusunuz?

Delilsiz bir şekilde dinin usül ve kaidelerine uygun olmayan yollarla tekfir eden nasılki hata yapmış kabul ediliyorsa aynı şekilde dinin kaide ve usüllerine uygun olmayan şirk ehline müslüman hükmü vermekte aynı şeydir.

İşte bizimde forumda insanlara tebliğ ettiğimiz şey tam olarak budur.

1-Müslüman hükmü nasıl verilir?

2-Hükmü nasıl verilir?

Mademki sizde ehli sünnet olduğunuzu söylüyorsunuz bu konuda sizden islam alimlerinden nakiller istirham ediyorum. Buyurun sözünüzün selefini getirin ki söylediklerinizin ilmi bir değeri olsun.

Tekfir listesine gelince. Vermil olduğunuz cevapla burada ilk söylediklerimde beni haklı çıkardınız. Demekki siz konuya vakıf olmadan bu listeyi mürci zihnete sahip forumlardan aldınız ve paylaştınız bunu araştırma zahmetinde bile bulunmadınız.

Oysa Kuran size fasık birinden haber geldiğinde bunu araştırın meselenin aslını astarın bilin öylece fikir sahibi olun dediği halde siz bunu yapmamışsınız. Buda sizin müslümanlara karşı nasıl bir ön yargı içerisinde olduğunuzun kanıtıdır.

Daha öncede ifade ettiğim gibi biz reddiye yazdığımız yazıları yerine ve yazının içerikliğine göre silmiyoruz. Tabiki sildiklerimizde oluyor. Anxak biz sürekli üyelerin yazdıkları yazılardan mesul değiliz diyede söylüyoruz.

Yazı silinmemiş orada duruyor bende aldım paylaştım diyeceğinize yazının olduğu bölüme bir göz atsaydınız zaten hakikatı görürdünüz.

Siz dine uygun hareket etmediniz ve hakkımıza girdiniz bunun hesabını kıyamet günü illeki vereceksiniz.
Alıntı ile Cevapla
Alt 26 Nisan 2018, 23:46   Mesaj No:24
Medineweb Site Yöneticisi
Medine-web - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:Medine-web isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 1
Üyelik T.: 14Haziran 2007
Arkadaşları:7
Cinsiyet:Erkek
Yaş:49
Mesaj: 2.984
Konular: 339
Beğenildi:1160
Beğendi:330
Takdirleri:7457
Takdir Et:
Standart

Alıntı:
Uyarıcı Üyemizden Alıntı Mesajı göster
Gerek Abdülmelik beyin söyledikleri gerek Fecr rumuzlu üyenin söyledikleri dine uygun olmayan heleki ehli sünnet menhecine hiçte uygun olmayan bundan ziyade dini hiçbir alt yapısı ve herhangi bir delili olmayan tamamen hisler ve duygularla yazılmış asışsız ithamlarla dolu sözlerdir..
Bu cümleler bakış ve odaklanma açınızın ne kadar dağınık ve kararsız olduğunu gösteriyor. Güneşi işaret eden parmağa odaklanmışsınız. Parmağın hedefine odaklansanız hem konu çözülür hem de çözüme katkıda bulunmuş olursunuz.ama sizin hedefiniz parmak sahibi olduğundan bir türlü işaret ettiği güneşi gündeme getirmeye ne fırsat ne zaman kalıyor. Size tebliğ yapmaya çalışan kardeşlerinizi anlamaya çalışmak yerine elinizdeki tekfir bombasının pimini çekmeye sabırsızlandığınızdan "Dine uygun olmayan" derken muhatabınız kafanızda kuluçkaya yatırdığınız dar sert hırçın tekfire endeksli ve ısırıcı bir din formatı olmadığından peşinen ret alanınıza girmektedir. Çünkü hedefiniz üzüm yemek değil bağcıyı tekfir emektir. Bu sizin sorununuz olup hidayet Allah'tandır diyoruz.

Alıntı:
Uyarıcı Üyemizden Alıntı Mesajı göster
Allah nur suresi 2.ayette "Allah'ın hükmü ile hükm ederken sizi bir acıma duygusu tutmasın" buyurarak hüküm vermede hislerle ve duygularla hareket edilmemesi hususunda bizi uyarmıştır
ceza ve hadlerin uygulanması, Allah'ın müeyyidelerini suçlu olan Müslümanlara(zina hırsız katil suçları) uygularken kararlı acımasız uygulayın acımayın merhamet etmeyin emri ile ilgili ayeti tekfir için kullanmaya çalışmanız ayete konuya amaca ihanettir. Kaldı ki hadler suçlu Müslümanlara uygulanır. Hadleri uyguladığınız Müslüman kafir değildir suçludur.recm veya tazir ettiğiniz suçluya ya kafir geber mi diyeceksiniz?
verdiğiniz ayeti emelinize bu kadar kurban etmenizin mantığı nedir? Bir ayet bu kadar mı lastikleştirilip mecrasından çıkarılır Ya Rabbi![/QUOTE]

Alıntı:
Uyarıcı Üyemizden Alıntı Mesajı göster
Biz şirk ehline müşrik hükmü verdiğimizde ki bu Allah'ın mutlak emridir onları cehenneme göndermiş oluyoruz oysa siz hiçbir delile dayanmadan ve ehli islam alimlerinin üzerinde icma ettikleri müslüman hükmü verme yolları ve kaideleri gözetilmeden delilsiz bir şekilde müslüman hükmü verdiğinizde bizi eleştirdiğiniz şeyi kendiniz yapmış olmuyormusunuz?
Biz Müslümanları tekfir etmeyiz. elimizde güçlü delil yoksa hele hele ben Müslümanım diyene yok seni kafir yapacağım seni tekfirlemem lazım demeyiz tekfire yanaşmayız. Allah'ın polisi değiliz gardiyan değiliz cehennem zebanisi de değiliz.eğer bu marazlı tehlikeli akıma kapılırsak işte yukarıdaki listeye bakınız yer yüzünde Müslüman kaldı mı?
ben müşriğim kafirim inkarcıyım mürtedim diyene yok sen abidsin salihsin cennetliksin demeyiz tabi ki.ama yapmayın etmeyin ben Müslümanım beni kafirun suresi ile tehdit etmeyin diyene hadi oradan seni kafir yapacağım mı diyelim? biz tehlikeli kulvarda dolaşana münafık deriz,fasık deriz ama küfrü kesinleşmeyene o kelimeyi kullanamayız. Küfürle itham ettiğimiz isabet etmezsek o itham bize dönecektir.

bu arada harici olacağımıza mürcieyı tercih ederiz.
Müslümanlara karşı ön yargımız yoktur. Tüm Müslümanlar kardeştir. Kardeşlerimizi kurtarma endeksliyiz. Onları cehenneme gönderme hobimiz yoktur. Tekfirin bir ibadet olduğunu da kabul etmiyoruz. Küfre düşene tebliğ görevimizi yapmadık diye üzülürüz.


Alıntı:
Uyarıcı Üyemizden Alıntı Mesajı göster
Delilsiz bir şekilde dinin usül ve kaidelerine uygun olmayan yollarla tekfir eden nasılki hata yapmış kabul ediliyorsa aynı şekilde dinin kaide ve usüllerine uygun olmayan şirk ehline müslüman hükmü vermekte aynı şeydir.
hayır aynı şey değildir. Birisini tekfir etmem için elimde güçlü delil yoksa Allaha hesap veremem. Kaldı ki neden tekfir etmedin neden liste yapmadın sorgusu ile karşılaşmam. Ben Müslümanım diyen tüm Müslümanlara siz kardeşimsiniz biz kardeşiz kalbinizi Allah bilir ben bilemem dersem günahkar olmam. Diğer tarafta ben Müslümanım diyene yok seni tekfir edeceğim! ya değilse bu ithamın altında dünya ahiretim kararmaz mı????

Neyse....
__________________

Büyükler fikirleri,Ortalar olayları,Küçükler kişileri tartışır.
Alıntı ile Cevapla
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Kişi okuyor. (0 Üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Konuyu değerlendir
Konuyu değerlendir:

Benzer Konular
Konu Başlıkları Konuyu Başlatan

Medineweb Ana Kategoriler

Cevaplar Son Mesajlar
Tekfir fitnesini soran müslümana mektup hiranur86 Tevhid Ve Şirk Konuları 55 18 Kasım 2013 00:01
Tekfir kaideleri @RASİHA@ Tevhid Ve Şirk Konuları 5 13 Kasım 2013 01:43
Tekfir Psikolojisi BİLAL HATTAB Makale ve Köşe Yazıları 5 13 Mart 2011 18:32
16.Haftanın Konusu Tekfir ve Tekfircilik Hastalığı MERVE DEMİR Hafta'nın Konusu 18 11 Ocak 2011 20:34
Günah işleyenler tekfir edilir mi? MERVE DEMİR Soru Cevap Arşivi 0 08 Nisan 2009 12:29

Bir Ayet Bir Hadis Bir Söz | www.kaabalive.net Bir Ayet Bir Hadis Bir Söz | www.medineweb.net Yeni Sayfa 1
.::.Bir Ayet-Kerime .::. .::.Bir Hadis-i Şerif .::. .::.Bir Vecize .::.
     

 

 Medineweb Sosyal Medya Gruplarımız:  Medineweb  Medineweb  Medineweb  Medineweb Medineweb     

  www.alemdarhost.com sunucularını Kullanıyoruz.