Medineweb Forum/Huzur Adresi

Medineweb Forum/Huzur Adresi (https://www.forum.medineweb.net/)
-   İslami Rüya Tabirleri (https://www.forum.medineweb.net/739-islami-ruya-tabirleri)
-   -   rüya tabirleri (https://www.forum.medineweb.net/islami-ruya-tabirleri/6887-ruya-tabirleri.html)

MERVE DEMİR 11 Ekim 2008 21:04

rüya tabirleri
 
Rüyasinda bu süreyi okuyan kimseye ölüm melegi güzel surette gelir ve ona merhametli davranir.Bu sureyi rüyasinda okuyan veya okundugunu gören ve isiten kimse, anne ve babasinin emirlerine karsi boyun eger ve Allahu Tealadan korkar. Herkese, özellikle akrabalarina iyilik eder. Bu kisi garip esrarlari kesfeder. Ölüm melegi ona çok güzel bir sekilde gelir. Sonunda sehit olarak bu fani dünyayi terk eder. Bir baska rivayete görede: Rüyasinda bu süreyi okuyan kimseye ölüm melegi güzel surette gelir ve ona merhametli davranir.

Emekdar Üye 11 Ekim 2008 21:05

Rüyada Azrail(a.s) Görmek
 
Ölüm meleğini görmek önemli olaylara, toplumda görülecek olumsuz gelişmelere; Onu güleryüzlü görmek şehit olmaya yada imanla ölmeye, Asık çehreli görmek tövbe etmeden ölmeye, Onunla güreşip yenilmek ölmeye, galip gelmek hastalıktan kurtulmaya, Onun elinii öpmek mirasa, Onun suretine girmek zorlu işleri başarmaya, Onu bir yerde gezinirken görmek toplumun her bireyini etkileyecek gelişme ve olaylar delalet eder.Azrail'e selam vermek, bu dünyada daha çok çekeceğiniz var anlamına gelir. Azrail'i can alırken görmek, uzun bir hayat yaşacağınıza işarettir. Azrail'i gülerek görmek, acısız bir vefat; kızgın görmek acı çekerek ve ızdırap içinde öleceğinize işarettir.Büyük ve yüce meleklerden biri olan Azrail'i (AS) rüyada görmek, eger güler yüzlü görülmüs ise, uzun bir ömür yasayacagina; asik suratli olarak görülmüs ise, günahlarinin çok olduguna ve tövbe etmesi gerektigine isarettir. Azrail'i çok hiddetli görmek ölümünün yakin olduguna delalet eder. Rüyada Azrail'in elini öptügünü görmek, bir büyük mirasa konacagina; onun yüzünün mimiklerinin degistigini görmek, kadir ve kiymetinin yüksek olduguna ve Cenabi Hakk katinda makbul bir kul olduguna yorumlanir. Bir baska rivayete görede: Rüyada azrail (A.S.)'i güler yüzlü görmek, sehid olmaya isaret eder. Öfkeli bir halde görmek ise, tevbe etmeksizin ölmeye isaret eder. Rüyada azrail (A.S.) ile gürestigini veya ona galip geldigini gören kimse, hastaliktan kurtulur. Azrail (A.S.)'in, kendisine galip geldigini gören kimse ise, ölür. Bazi tabirciler, rüyada azrail (A.S.)'i gören kimse, lüzumlu olan bir ise girer, dediler. Bazi tabirciler ise, o kimsenin bu rüyasi büyük bir korkudur, dediler. Ya da o kimsenin eliyle büyük isler meydana gelir. Azrail (A.S.)'in elini öptügünü gören kimse, bir mirasa konar. Azrail (A.S.)' i görmek, cemiyeti dagitma ve hiç bir kimseyi himayesi altinda tutamamaya, hastalarin ölmesine, binalarin yikilmasina, yangin çikmasina, korkunç haberlere isaret eder. Bazi tabirciler Azrail (A.S.)' i görmek, bazen de borçlara, kazancin durgunluguna, issiz kalmaya ve çalismamaya isaret eder, dediler. Azrail (A.S.)' i görmek hapse, halki bozmaya, ilmi unutmaya, namaz kilmamaya, zekat vermemeye ve yapilmasi gerekenleri yerine getirmemeye isaret eder. Azrail (A.S.)' i görmek, ailesinden ayrilmaya, kitlik olmasina, ziraat ve meyve yerde görülen afetlere isaret eder.

Emekdar Üye 11 Ekim 2008 21:06

Rüyada Azledildiğini Görmek
 
Görevden alınmak memur için vazifenin devam ve bekasına, Diğerleri için sıkıntılı uğraşlara, Aynı görevle başka yere ya da başka bir göreve tayin bazen bunun gerçekleşmesine, bazen malda meydana gelecek zarara delalet eder.Bir kimsenin memur iken rüyasinda azledildigini görmesi hayra yorumlanmaz. Bu rüya o kimsenin dininde ihmal olduguna ve ibadetini geregi gibi yapmadigina isarettir. Rüyada kendisinin bir daire amiri oldugunu ve maiyetinde bulunan bir kimseyi isinden çikardigini görmesi, o kimsenin esinden ayrilacagina yorumlanir. Kendisinin isinden çikarildigini ve yerine baska birinin atandigini görmek, bazi düsmanlari tarafindan aleyhinde bir takim isler çevrildigine, islerine siki sikiya sarilmasi gerektigine delalet eder.

Emekdar Üye 11 Ekim 2008 21:07

Rüyada Azık Görmek
 
Azik görmek kismete yorumlanir. Rüyada azik torbasindan bir seyler çikarmak veya torbaya bazi yiyecekler koymak, bir yerden bir kismet alacagina isarettir. Aziginin azaldigini veya bittigini görmek, kismetinin darligina delalet eder. Aziginin bol oldugunu görmek bu rüyanin aksi ile yorumlanir. Bazilarina göre; rüyasinda bir kimsenin yolculuga çikma hazirliklari yaptigini ve bu arada kendisine yol azigi hazirladigini görmesi, büyük bir tehlike içinde olduguna ve çok dikkatli davranmasi gerektigine isarettir.

Emekdar Üye 11 Ekim 2008 21:08

Rüyada Azgın Bir Hayvanın Saldırısına Uğradığını Görmek
 
Rüyasinda azgin bir hayvanin saldirisina ugradigini görmek, uyanikliginda büyük bir tehlike ile karsilasacagina delalet eder. Azgin bir hayvan tarafindan kovalandigini görmek, düsmanlarinin kendi etrafinda pusu kurduklarina ve kendisini mahvetmek için firsat kolladiklarina delalet eder. Azgin bir hayvan görmek siddete yorumlanir. Rüyasinda azgin bir hayvanin saldirisina ugradigini görmek, düsmanlarinin kendisine yaptirmak istedikleri sey için ona baski yaptiklarina delildir. Azgin bir hayvanin önünden kaçip kurtulmak, düsmanindan kurtulacagina yorumlanir.

Emekdar Üye 11 Ekim 2008 21:09

Rüyada Azarlandığını Görmek
 
Rüyada azarlanmak kisinin annebaba, amca veya hocasi gibi büyüklerinden görecegi maddi ve manevi destege yorumlanir.

Emekdar Üye 11 Ekim 2008 21:09

Cvp: Rüyada Azarlandığını Görmek
 
Bir peygamber, veli, alim yahut dostu tarafından azarlanmak tövbe etmeye, azgınlıktan vazgeçmeye, Tekdir ( azarlama, çıkışma) sevgi ve muhabbete, Kendi kendini azarlamak, pişman olacağı bir iş yapmaya, sonunda da kendini kınamaya, Çocuğu azarlamak onu geereğince terbiye etmeye, Azarlanmak, insanlardan görülecek saygı ve sevgiye delalet eder.Rüyada azarlamak veya azarlanmak, azarlanana karsi sevgisi olacagina delalet eder. Rüyasinda taninmis bir kimsenin azarlandigini görmek, o kimse ile aralarinda büyük bir dostluk meydana gelecegine delalet eder. Birinin kendisini azarladigini görmek de böyledir. Bilinmeyen, taninmayan bir kisiyi azarlamak veya taninmayan biri tarafindan azarlanmak halkin sevgisini kazandigina delalet eder.

Emekdar Üye 11 Ekim 2008 21:10

Rüyada Azar İşittiğini Görmek
 
Rüyada azar işitmek, kişinin kendisini azarlayan insandan büyük bir iyilik göreceğine işarettir.

Emekdar Üye 11 Ekim 2008 21:11

Rüyada Azap Çektiğini Görmek
 
Rüyasinda azap çektigini görmek, büyük bir rahata kavusmakla tabir olunur. Azap çekme rüyasi, cehennem konusunda daha açik gösterilmistir.

Emekdar Üye 11 Ekim 2008 21:12

Rüyada Malda Azalma Olması
 
Malda meydana gelen azalma, şüpheli ve haram kazanç sahibi için borçlanmaya, zarar görmeye ve sahte gösterişe, Kazancı hilal ve meşru olan kimsenin malındaki azalma faziletle birlikte malda meydana gelecek olan artışa ve berekete, Maddi ve manevi her varrlıkta müşahade edilen azalma bunların değer kazanmasına delalet eder.

Emekdar Üye 11 Ekim 2008 21:13

Rüyada Azat Etmek
 
Biri tarafından azadedilmek borçtan kurtulmaya, kurban kesmeye, Köle azadetmek borç bağışlamaya, Köle olduğunu ve azadedildiğini görmek emekli olmaya veya amirinin ölmesine delalet eder.

Emekdar Üye 11 Ekim 2008 21:14

Cvp: Rüyada Azat Etmek
 
Rüyasında hayvan azat etmek, büyük sıkıntıdan kurtulmak olarak yorumlanır. Rüyada azad etmek, kurbana delalet eder. Rüyada kendisin! azad ettigini gören kimse, kurban keser. Hanimini azad ettigini gören kimse ise, onu bosar. Bir köle rüyada azad edildigini görse, o kölenin veya efendisinin öleceginden korkulur. Köle olan birisi rüyada öldügünü görse, azad olur. Azad eden kimsenin mülk ve tasarrufundan çikmaga azadlik denir. Rüyada azad olunan kimse hasta olursa, ölür. Rüyada azad olan kimse günahkarsa, tevbe eder. Kafir ise, Müslüman olur ve Allah (C.C.) onu cehennem atesine haram kilar. Hür bir kimse rüyada azad edildigini görse ve kendisi de borçlu ise Allah (C.C.) o borcu ödemeye kolaylik halk eder. Eger günahkar ise, Allah (C.C.) o kimseyi affeder.

Emekdar Üye 11 Ekim 2008 21:15

Rüyada Ayva Ağacı Görmek
 
Rüyada ayva agaci görmek çok yolculuk etmege isarettir. Parasi mülkü çok olur. Ticaretle ugrasir. Akilli, temkinli merhametli biri ile yorumlanir. Güzel sözlü, hos tabiatli iyi konusan ve konusmasindan zevk alinan bir kisi ile de kiyaslanir.

Emekdar Üye 11 Ekim 2008 21:16

Rüyada Ayva Görmek
 
Hasta için sıhhate, Sağlıklı kimse için hidayete, tüccar için kazanca, Ham ayva hastalık ve hoş olmayan işlere, Olgun ayva güzel, ünlü bir kadına, Kadının ayva yemesi güzel bir çocuğu olmasına, Ayva kompostosu ve reçeli kolay elde edilen rızka delalet edder.Rüyada ayva görmek, kişinin içinde bulunduğu duruma göre, hastalık, hastalıktan kurtuluş, yolculuk, doğum, işte başarı ve kazancı işaret eder. Rüyada ayva görmek, içinde bulunulan durma göre hastalık, hastalıktan kurtuluş, yolculuk, doğum, işte başarı ve kazancı işaret eder.Ayva ağacı, faydasız bir arkadaşlığa;ayva sıkmak, kazançlı bir iş gezisi sonucunda para kazanmaya işarettir.Rüyada görülen ayva, henüz gelişmemiş iş, ileride gelecek kısmettir. Sapsarı ayva ise hastalık olarak yorumlanır.Rüyada ayva görmek zahmetli uzun bir yolculuga ve bir rivayet göre de hayir ve menfaate, bazilarina göre de çocugu olacagina yorumlanir. Bir baska rivayete görede: Rüyasinda ayva yedigini gören kimsenin çok sevdigi birinin ölümünü duyacagina, ayva satin aldigini gören bir kimsenin ise, çok güzel bir kizi olacagina isaret eder. Rüyada ayva agacindan ayva toplamak çok seyahate çikmaya, karli ticaret yapmaya veya hamile kadinin çok güzel yüzlü çocuk dogurmasina isaret eder. Rüyada görülen ayva, hastaliktir. Hasta olan bir kimse rüyada ayva yedigini görse sifa bulur. Rüyada bir ayva siktigini gören kimse ticaret maksadiyla bir yere yolculuga çikar ve orada çokça kar eder. Bazi tabirciler, rüyada ayva görmek iyi bulmuyor. Rüyada görülen ayva, hastaliktir. Hasta olan bir kimse rüyada ayva yedigini görse sifa bulur. Vali ise valiliginden dolayi maksadina nail olur. Sihhat ve afiyette ise hidayete kavusur. Tüccar ise kazanç saglar. Rüyada bir ayva siktigini gören kimse ticaret maksadiyla bir yere yolculuga çikar ve orada çokça kar eder. Bazi tabirciler, rüyada ayva görmek hos degildir, çünkü onun tabiati tutucudur, dediler. Yesil ayva sari olan ayvadan hayirlidir. Ayva iyi bir yere yolculuk yapmaya delalet eder. Bazen de ayva tabiatinin tutucu olmasindan dolayi cimrilige ve sirlari muhafaza etmeye delalet eder. Ayva, güzel ve sani yüce bir kadina delalet eder. Ayva görmeyi tabircilerin ekserisi iyi görmemis, sariligindan ve tutucu olmasindan dolayi hastaliktir, demislerdir.

Emekdar Üye 11 Ekim 2008 21:17

Rüyada Ayrılık Görmek
 
Ayrı olanların birleşmesine, uzaktakilerin kavuşmasına delalet eder. (Ayrıca Bakınız; Vedalaşmak.)Ayrılık rüyaları olduğu gibi yorumlanır.Bu rüyanin tabiri birbirine kavusmanin ziddidir. Bazen de bozguna ve düsmanla karsilasildigi vakit kaçmaya delalet eder.

Emekdar Üye 11 Ekim 2008 21:17

Cvp: Rüyada Ayrılık Görmek
 
Rüyada sevdiğiniz birinden ayrıldığınızı görürseniz, yeni bazı zorluklarla karşı karşıya olmanızın habercisidir. Düşman olduğunuz birinden ayrılmak, ise hayatınızın düzene gireceği anlamındadır. Rüyada sevdiğiniz birinden ayrıldığınızı görürseniz, yeni bazı zorluklarla karşı karşıya olmanızın habercisidir. Düşman olduğunuz birinden ayrılmak, ise hayatınızın düzene gireceği anlamındadır.Sevdiğiniz birinden ayrılıyorsanız sorunlarla karşılaşacağınızı, düşmanlarınızdan ayrılıyorsanız hayatınızın düzene gireceğini gösterir.Rüyada sevdiğiniz birinden ayrıldığınızı görürseniz, hayatınızda birtakım sorunlar başlayacak demektir. Düşman olduğunuz birinden ayrılmak, tersine hayatınızın düzene gireceği anlamındadır.Rüyada sevdiğiniz birinden ayrıldığınızı görürseniz, hayatınızda birtakım sorunlar başlayacak demektir. Düşman olduğunuz birinden ayrılmak, tersine hayatınızın düzene gireceği anlamındadır.

Emekdar Üye 11 Ekim 2008 21:18

Rüyada Ayran Görmek
 
Rüyada ayran içmek, küçük ama sevinç verici bir kısmet alır.Rüyada ayran içmek gönül ferahligina kavsacaginiza birisine ayran ikram etmek, kiymetli bir dost edineceginize yayikta ayran çalkalamak, bekarsaniz kismetinizin açilarak tez zamanda evlenip, mesut olacaginiza, evli iseniz, güzel ve hayirli bir çocuk sahibi olacaginiza isaret eder.Bazilarina göre: ayrani oldugunu veya satin aldigini, veya birinin kendisine verdigini görmek hüzün ve kederle tabir olunur. Yemegin disinda olarak ayran içtigini gören hasta olur. Ekmekle ayran içmek kedere, bir rivayete göre haram mala isarettir.

Emekdar Üye 11 Ekim 2008 21:19

Rüyada Ayna Görmek
 
Aynaya ya da su yüzüne bakarak kendi yüzünü görmek evlenmeye ya da çocuğa, Aynaya bakıp bir şey görmemek hayal kurmaya, Aynanın güzelliği kadının güzelliğine, kırılması kadının ölümüne, çirkinliği çirkin kadın veya erkeğe, Temiz vanaya sevinçle bakmak sııkıntıdan kurtulmaya, Gümüş ayna mihnet, altın ayna dince güzelliğe, Kirli ve lekeli ayna kalbin bu hallerine, Kadının aynada kendini erkek suretinde görmesi oğul evladına, kız siması ile görmesi kız çocuğuna; Ayna bazen yolculuğa delalet eder.Rüyada aynaya bakmak, yeni bir çevre ve yeni dostlar edinmeye işarettir. Aynanın kırılması kötü bir haber alınacağını belirtir. Rüyada ayna silmek ünlü olmaya; ayna sırlamak bir kötülüğe, sırları dökülmüş ayna, kazançlı bir yardım almaya; yuvarlak ayna:dedikodular yüzünden üzülmeye; çerçeveli ayna:para kaybına; kırık ayna, eşin ölümüne;aynanın kayıp olması:büyük paralar kazanmaya işarettir.. Rüyada aynaya bakmak, yeni bir çevre ve yeni dostlar edinmeye işarettir.. Bir aynaya bakarak çok güzel olduğunu düşünen birinin önünde, mutluluk , ama aynaya bakarken solgun ve bitkin olduğunu görmek önünde sıkıntılarla dolu bir döneme girildiğine işarettir. Ayna satmak, işlerde zarara girmek demektir. Aynanın kırılması kötü bir haber alınacağını belirtirAynada kendinizi gördüyseniz, sıkıntının ve hastalığın işaretidir. Başka bir kişiyi görmek başkaları tarafından kullanılacağınız anlamına gelir.Rüyasında kendisini aynaya bakarak güzel gören kimsenin önünde mutluluk verecek bir devre vardır. Bitkin ve çirkin gören kimse ise sıkıntılı bir döneme girecek demektir.Ibni Sirin'e göre; rüyada ayna görmek, büyüklügü ve parlakligi derecesinde, yükselmege ve mevki sahibi olmaya delalet eder. Birine bir ayna verdigini gören ona malini vermis sayilir. Kirmani'ye göre: bir aynaya baktigini görenin esi hamile ise kendisine benzeyen bir oglu olur. Eger bu rüyayi kadin görmüsse, rüya yine ayniyla çikar. Hamile bir kadin rüyasinda aynaya baktigini görse kendisine benzer bir kiz çocugu dogurur. Eger bu rüyayi gören hamile degilse kocasi ile aralarinda kavga çikip dayak yer. Bir çocuk rüyasinda aynaya baktigini görse, kiz kardesi olur. Bir memurun aynaya baktigini görmesi isinden kovulacagina isarettir. Cabir'ül-Magribi'ye göre; rüyada aynada güzel bir yüz görmek ferahlik ve sevinçtir. Çirkin yüz görmek ise hüzün ve kederdir. Ebu Said El-Vaize göre : ayna yorumunda ikilik vardir. Çogunluk, aynanin rüyada görülmesini mürüvvet olarak kabul ediyor. Aynada yüzünü gören bolluga kavusur. Aynada yüzünü güzel ve sakalini siyah gören, eger aslinda öyle degilse, halka karsi cömert davranir ve herkese iyilik eder olarak taninir. Eger sakalini beyaz görse fakir düser. Yüzünde beyaz killar oldugunu ve onlari yoldugunu gören, bulundugu dereceden daha asagilara düser. Bazilari demislerdir ki: Ayna es ve aynanin kirilmasi ise eslerden birinin ölümüdür. Aynada bir kadinin tenasül aletini gören sikintidan kurtulur. Bir aynayi sildigini ve parlattigini gören içinde bulundugu sikintidan kurtulur. Bir baska rivayete görede: Rüyada ayna görmek, hayal ve gururdur. Bazi tabirciler, ayna kadindir, dediler. Bir kimse rüyada aynaya veya suya ya da baska bir seye baksa ve orada kendi suretini görse, o kimsenin renk ve sanatinda kendisine benzeyen bir çocugu dogar. Rüyada aynaya baktigini gören kimse, evlenir. Eger esi kaybolmussa yanina gelir. Eger rüya sahibi Cumhurbaskani ve vali ise, vazifesinden alinir. Rüyada gümüs aynaya bakan kimsenin söhret ve makami elinden gider. Aynanin kirildigini giören kimsenin, hanimi ölür. Aynaya bakarak orada bir genç gören kimse, bulundugu yerde otoritesine veya ticaretine veya diger seylere düsman olan birisini görür. Orada yasli bir kisi görürse, o kimse bulundugu yerde kendisine dost olan birisini görür. Bazi tabirciler rüyada gümüslü bir aynaya baktigini gören kimse, sikinti, keder ve korkuya düser dediler. Altin ayna dince kuvvet, zenginlik ve vazifeden atildiktan sonra yeniden ise girmektir. Hasta olan bir kimsenin rüyada aynaya bakmasi, onun ölecegine isaret eder. Ayna yolculuga ve aynada görülenle iliskili bir hamilelige isaret eder. Söyle ki aynada görülen kadin ise, bazen o, disi bir çocuk, erkekse, erkek bir çocuk olur. Bir erkek rüyada aynaya baksa ve kendisini baska bir sekilde görse, o kimse malca zarar eder, akli noksanlasir. Rüyada, kendisini aynada bir kadin seklinde gören kimsenin, bir kizi olur, bekar ise evlenir. Rüyada kendisini aynada gören kadin hamile ise karnindaki çocuk kendisine benzeyen bir kiz çocugudur. Eger hamile degilse, kocasi bir hanimla daha evlenir. Gördügü kadin onun kumasi olur. Hapiste bulunan bir kimse rüyada kendi yüzünü görse hapislikten kurtulur. Aynaya arka tarafindan baktigini gören kimse, hanimina arka taraftan yakinlikta bulunur.Cilali ve berrak bir aynaya baktigini gören kimsenin, üzüntü ve kederleri gider. Pasli ayna kisinin kötü halidir. Aynanin temiz olmayip kirli olmasi rüya sahibinin büyük bir üzüntü ve hederi bulunduguna delalet eder. Bu rüyalar ilginçtir. Ayna rüyası olacak birçok şeyi açıklar. Bir aynaya bakarak çok güzel olduğunu düşünen birinin önünde, mutluluk dolu bir devre vardır. Yine aynaya bakarken solgun ve bitkin olduğunu gören kimsenin önünde sorunlarla dolu bir devre vardır.Rüyada aynaya bakmak, çevrenizdeki insalara karşı ters cevap vermek huyunuz olduğu için bütün dostlarınızla olan ilişkilerinizin bozulacağına işarettir.

nurşen35 04 Eylül 2018 00:26

Buyrun rüyalar alemine :)


SAAT: 16:23

vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.

User Alert System provided by Advanced User Tagging v3.2.6 (Lite) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2024 DragonByte Technologies Ltd.


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 253 254 255 256 257 258 259 260 261 262 263 264 265 266 267 268 269 270 271 272 273 274 275 276 277 278 279 280 281 282 283 284 285 286 287 288 289 290 291 292 293 294 295 296 297 298 299 300 301 302 303 304 305 306