Medineweb Forum/Huzur Adresi

Medineweb Forum/Huzur Adresi (https://www.forum.medineweb.net/)
-   Köfteler (https://www.forum.medineweb.net/782-kofteler)
-   -   Çarşıdan Çiğ Köfte Alırken Nelere Dikkat Etmeliyiz?/medineweb (https://www.forum.medineweb.net/kofteler/29743-carsidan-cig-kofte-alirken-nelere-dikkat-etmeliyiz-medineweb.html)

FECR 13 Temmuz 2014 09:57

Çarşıdan Çiğ Köfte Alırken Nelere Dikkat Etmeliyiz?/medineweb
 
Çarşıdan Çiğ Köfte Alırken Nelere Dikkat Etmeliyiz?
ŞU MÜBAREK RAMAZAN GÜNLERİMİZDE GIDALARIMIZA DİKKAT EDİYORMUYUZ?…
PİYASADAKİ ÇİĞ KÖFTELER İÇİN NELER BİLMELİYİZ…
Çarşıdan çiğ köfte alırken nelere dikkat etmeliyiz?

GİMDES olarak kurulduğumuz günden beri helal , sağlıklı, hijyenik ve kaliteli ürünleri sertifikaldırıyoruz. Çiğ köfte üretimi yapan birçok firma da sertifika almak için başvuru yapmıştır. Ancak GİMDES olarak hammadde girdileri incelendiği zaman kefil olamayacağımıza karar vererek sertifikalandıramadığımız firmalar bulunmaktadır.

Türkiye’de günde 100 ton çiğ köfte tüketiliyor. Bu pazarın hacmi 1 milyar TL’ye ulaştı ve gittikçe büyüyen bir pazar. Gıda mühendisleri kontrolünde üretim yapan işletmeler olduğu gibi merdiven altı üretim yapanlar da var maalesef.

Çiğ köfte standardına göre bu ürüne katkı maddesi olarak sitrik asitten (E330) başka hiçbir madde katılmamalıdır. Fakat piyasada bulyon, koruyucu madde(potasyum sorbat, sodyum benzoat), et aroması ve MSG(Monosodyumglutamat(E621)) kullanılabilmektedir. Bunun yanında bulgura çok fazla su vererek tağşişe neden olunabilmektedir.

Çiğ köftenin etsiz olması her zaman çok da sağlıklı bir gıda olduğu manasına gelmez. İçerisine eklenen hammaddeler hijyenik değilse ürün bekledikçe mikroorganizma sayısı artacaktır. Bulyon eklenen etsiz çiğ köfte et suyu içerdiği için mikroorganizmaların üremesine daha müsait bir ürün haline gelir.

Daha lezzetli algılanması için içine et aroması veya MSG eklenmesi aslında müşterilerin aldatılmasıdır. MSG nam-ı diğer Çin tuzu en çok bilinen lezzet arttırıcı maddedir. Kendi lezzeti yoktur ama girdiği ürünün lezzetini kat kat arttırır. Peki ne zararı var bu şekilde olmasının? Çin tuzu; retinal dejenerasyon (Göz retina tabakası hasarı), yağ birikimi, doyma mekanizmasında bozukluk, obezite, büyüme hormonu baskılanması, pankreas hasarı, insülinde artış ve buna bağlı diyabet, böbrek ve karaciğerde ciddi hasarlar meydana getirebiliyor. Ayrıca, MSG merkezi sinir sistemindeki tahribat(sinir ucu iltihabı) sebebiyle Alzheimer, Parkinson gibi hastalıklara , hamilelerde ise plasenta bariyerini geçip anne karnındaki bebekte de aynı tahribatlara neden olabiliyor.

Çiğ köfte yapılırken esmer ince bulgur, soğan, sarımsak, çeşitli baharatlar, isot, domates salçası, biber salçası, şeker, tuz, ceviz, ve bitkisel sıvı yağların belirli kıvama gelinceye kadar yoğrulmasıyla meydana gelen üründür.

GİMDES çiğ köftelerde bulyon, MSG, koruyucu, ketçap, et aroması gibi katkılar kullanılmasının tüketiciyi hem helallik hem sağlık açısından kandırmaya yönelik olduğu ve kefalet sisteminin bu durumda devam edemeyeceğinden dolayı kullanılmasına izin vermez ve analizler yaptırarak kullanılmadığını teyit eder.

Piyasada GİMDES’den sertifika alamıyanlar veya almayı göze alamıyanlar kefalet hukukuna riayet etmeyen yerlerden aldıkları belgelerle kazançları uğruna kardeşlerimizi aldatabiliyorlar. Lütfen araştırın sorgulayın , maddi ve manevi hayatınız sizin sorumluluğunuzda.

gıdaraporu.com

İslaminesil 13 Temmuz 2014 11:06

Cevap: Çarşıdan Çiğ Köfte Alırken Nelere Dikkat Etmeliyiz?
 
Hocam öyle etdiniz varya sadace meyve bıraktınız , ekmeğimiz gitdi elimizden içinde bilmem ne var,meyvesuyu içiceginde dediniz bilmem bu var,çikolata da işte falan var.

Allahtan çiğköfteyi kendimiz yapıyoz yoksa oda gidecek hayatımızdan..Dikkali olmak lazım hep fikir ama bu araştırmayı yapanlar acaba bunuda düşünüyorlarmı bu haram bu hellal değil derken başka alternatif daha kötü olan yiyeceklere davetiye cıkarmıyorlarmı...

Allah razı olsun işin latifesiydi tabide...Sağlık hicbirşeye benzemez özellikle haram lokma boğaza girmemesi gerekirken..

Fatıma-i Zehra 13 Temmuz 2014 18:14

Cevap: Çarşıdan Çiğ Köfte Alırken Nelere Dikkat Etmeliyiz?
 
E920 1 Liraya Ölüm, 1,5 Liraya KANSER mi Satılıyor?


Gıda Mühendisi Elif Attepe piyasada mantar gibi çoğalan çiğköftecilerin zehir saçtığını söyledi. Türk Standartları Enstitüsü (TSE) ile ortak bir çalışma yaptıklarını belirten Attepe, piyasadan aldıkları numunelerin içinde akla hayale gelmez birçok ürün ile karşılaştıklarını belirtti. Attepe “Potasyum sorbat, sodyum benzoat gibi maddeler yüksek oranda katılıyor. Bu maddeler ürünün ömrünü 1 aya kadar uzatıyor. Vatandaşa kansere davetiye çıkarıyor” dedi.

Lavaşta kullanılan ‘E920 kodlu Sistein’ hamurun elastikiyetini artırıyor. Sistein, hayvanların kılından , insan saçından yapılıyor. En fazla domuz kılı tercih ediliyor.

Helal Gıda Bilinçlendirme Platformu

İslaminesil 13 Temmuz 2014 18:47

Cevap: Çarşıdan Çiğ Köfte Alırken Nelere Dikkat Etmeliyiz?
 
Alıntı:

Fatıma-i Zehra Üyemizden Alıntı (Mesaj 345718)
E920 1 Liraya Ölüm, 1,5 Liraya KANSER mi Satılıyor?


Lavaşta kullanılan ‘E920 kodlu Sistein’ hamurun elastikiyetini artırıyor. Sistein, hayvanların kılından , insan saçından yapılıyor. En fazla domuz kılı tercih ediliyor.



Herhalde bu sistein yumurta fırçası oluyor,bununla ilgili gecen dönemlerde açıklama yapılmıştı,acıklamada hayvan kılından kesinlikle fırça üretimi yapılmıyor diye,..

yanlışta olabilirim lakin açıklamalarda acıklayacı delillerle yapılmıştı tabi Allah daha iyi bilir.

Fatıma-i Zehra 13 Temmuz 2014 19:04

Cevap: Çarşıdan Çiğ Köfte Alırken Nelere Dikkat Etmeliyiz?
 
Alıntı:

eRkam_turabii Üyemizden Alıntı (Mesaj 345721)
Herhalde bu sistein yumurta fırçası oluyor,bununla ilgili gecen dönemlerde açıklama yapılmıştı,acıklamada hayvan kılından kesinlikle fırça üretimi yapılmıyor diye,..

yanlışta olabilirim lakin açıklamalarda acıklayacı delillerle yapılmıştı tabi Allah daha iyi bilir.

fırçada da domuz kılı kullanılabiliyor. açıklamalar bana inandırıcı gelmiyor. bu domuz kılı hiçbir yerde kullanılmıyorsa, niye ithalat yapılıyor?

[Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...]

------


E920 Katkısının Kullanım Amacı:

Hamurun daha hızlı büyümesinde yardımcı olarak kullanılır. Hamurun karıştırma süresini kısaltır. Ayrıca bazı öksürük ilaçlarında balgam söktürücü olarak da kullanılır.

E920 Katkısının Kaynağı:

İnsan saçından, domuz kılından, ördek/tavuk tüylerinden veya sentetik olarak üretilir.

helalyeriz.com'dan alıntıdır.


SAAT: 17:34

vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.

User Alert System provided by Advanced User Tagging v3.2.6 (Lite) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2024 DragonByte Technologies Ltd.


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 253 254 255 256 257 258 259 260 261 262 263 264 265 266 267 268 269 270 271 272 273 274 275 276 277 278 279 280 281 282 283 284 285 286 287 288 289 290 291 292 293 294 295 296 297 298 299 300 301 302 303 304 305 306