ANALI KIZLI KÖFTE-Medineweb ANALI KIZLI KÖFTE(Malatya yöresi) MALZEMELER 400 gr.yağsız et 1 su bardağı ince bulgur(simit) 4 su bardağı orta bulgur 1 orta boy soğan 1 yemek kaşığı un 2 tatlı kaşığı tuz 1 çay kaşığı karabiber ANALI KIZLI KÖFTENİN İÇ MALZEMESİ 300 gr.orta yağlı kıyma 6 adet büyük soğan yarım demet maydanoz tuz karabiber kimyon,yenibahar, pulbiber KÖFTENİN SUYU İÇİN 1 yemek kaşığı biber salçası 1 yemek kaşığı domates salçası 1.5 lt.sıcak su 1 tatlı kaşığı tuz,karabiber ANALI KIZLI KÖFTENİN YAPILIŞI [Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...] *Eti ve soğanı iyi çeken bir robottan macun kıvamına gelene kadar çekin *Bulgurun içine katın,bir yemek kaşığı salça,karabiber ve tuzu da ilave edip karışana kadar yoğurun. *Karışımın önce bir yarısını robota alıp, üzerine bir buçuk su bardağı su koyun ve yüksek hızda 1 dakika çalıştırın. *Diğer yarısınada aynı işlemi tekrarlayın. *Robotta çektiğiniz hamura ununu ilave edip yoğurma kabına alın 10 dakika kadar yoğurun.(bu esnada biraz cıvık gibi gelebilir ama daha sonra sertleşecektir.) *Hamurdan küçük bir yumurta büyüklüğünde alıp elinizi ıslatarak açmaya çalışın hemen bölünmüyor rahat açılıyorsa kıvamı tamamdır. *Analı kızlının köfteleri çok büyük olmamalıdır.Bu yüzden yine küçük bir yumurta büyüklüğünde alıp köftelerinizi yapın. *Hamurun beşte birini ayırıp küçük köfteler için kullanın.Bir kaç köfte yaptıktan sonra kalan hamur katılaşmaya başlar.Bu yüzden 4-5 köftelik miktarda *hamurdan alıp biraz tuz ve su ilavesiyle yoğurun.Bu bitince tekrar o kadar bir parça alıp yine aynı işlemi uygulayın. *Bir tencereye 4-5 yemek kaşığı sıvıyağ ve salçayı ekleyip kavurun 1.5 lt.suyu ilave edin.1 tatlı kaşığı tuzuda katıp kaynamaya bırakın. *Su kaynayınca köftelerin önce bir yarısını suya atın 5 dakika haşlayın.Haşlanan köfteleri bir kevgirle alıp delikli bir süzgece koyun. *Sonra diğer yarısını atıp yine aynı işlemi uygulayın.Küçük köfteleri ayrı haşlayıp ayrı bir yere alın. *Köfteleri uzun süre suda bekletmiyoruz çünkü yumuşayabilirler.Servis yapacağımız zaman köfteler soğumuşsa kaynattığımız suyuna atıp 1-2 dakika ısınmaları için tutuyoruz. [Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...] |
ben de malatyalıyım ama genelde annem ve çevremiz ve ben bulgur karışımını kıymasız yaparız parça et haşlarız nohut haşlarız kimyon vazgeçilmez baharat bir de salçasını kavururken ben bol nane koyarım çok güzel tadı olur et nohut derken malzeme de çoğalıyor bir defa komşumla yaptım ama boş yuvarlananı anası olan küçük içli köfteyi yapmayı abarttık misafir yedi komşuma bir tencere verdim eşim okula bir tencere götürdü hatta eve bile kaldı :) malzemeyi iyi ayarlamak lazım ya da bu yemeği yapınca sadece salata cacık yapmak lazım |
Alıntı:
|
SAAT: 15:44 |
vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
User Alert System provided by
Advanced User Tagging v3.2.6 (Lite) -
vBulletin Mods & Addons Copyright © 2024 DragonByte Technologies Ltd.