Medineweb Forum/Huzur Adresi

Medineweb Forum/Huzur Adresi (https://www.forum.medineweb.net/)
-   Köfteler (https://www.forum.medineweb.net/782-kofteler)
-   -   İçli Köfte Tarifi (https://www.forum.medineweb.net/kofteler/34901-icli-kofte-tarifi.html)

su damlası 04Haziran 2018 11:53

İçli Köfte Tarifi
 
Malzemeler
2 su bardak orta bulgur (Malatya)
1 su bardak ince bulgur
3 avuç yarma (Malatya)
3 avuç irmik
4 dilim bayat ekmek
1 küçük soğan
1 tane yumurta
1 er çay kaşığı karabiber ,kimyon ,kırmızı toz biber (İsot varsa daha güzel yakışıyor)
2 çay kaşık tuz


İç harcı

2 tane büyükçe kuru soğan
350 gr. kıyma
1 çay bardağı siyah mercimek (Malatya )
Sıvı yağ
Yeterince tuz, isot ,kırmızı biber, karabiber
Bir avuç ceviz (Elimizle kırarak katalım içerisine)

İç harcı
🗯Mercimeği kıvamlı bir şekilde haşlayın ne çok erisin ne çok diri kalsın. ( ben mercimekli seviyorum koymasanızda olur bu içli köftenin durumunu değiştirmez. )

Soğanı ince doğrayıp 2 kaşık sıvı yağ ile kavuralım.
🗯Üzerine kıymayı ilave edip kavurmaya devam edelim.
🗯Kıvam olunca haşladığımız mercimeği katıp tuzunu ve baharatlarını ilave edip kenara alalım soğuması için.
🗯İlk sıcağı geçince bir avuç kadar cevizi elimizle kırarak içerisine katıp karıştıralım

Harcımızı mutlaka soğutmak gerek bilginiz olsun.🗯NOT ( iç harcını ben bir gün önceden hazırlayıp dolaba alıyorum donmuş oluyor rahat oluyor. )
Hamuru

Ben bulgurumu malatya yöresine ait kullanıyorum başka bulgurlada denedim ama bunun lezzeti daha güzel oluyor (orta bulgur malatya pazarında bulabilirsiniz )
🗯Bulgur çeşitlerimizi üçünüde bir kaba alıp 2 çay kaşığı tuz atarak bir bardak sıcak suyla ıslatıp yarım saat bekletin
🗯4 dilim bayat ekmek bir kaba alıp çok az suyla onuda islatalım

Bulgurumuz suyu çekti tepsiye alalım.
🗯1 küçük soğanı inceden rendeleyelim.
🗯3 avuç irmik ilave edip
🗯Islattığımız ekmekleri koyalım (eğer suyu çok kaçırmış iseniz elinizle sıkarak alın ekmekleri )

Karabiber kırmızı biber kimyon katıp yoğurmaya başlayın on dakika kadar yoğurunca 1 yumurtayı kırın hamurun üzerine ( nasip benim yumurta çift sarılı çıktı sorun yok devam 😀)

Yoğurmaya devam edin yirmi otuz dakika kadar yoğrulunca hamur kıvamı almış oluyor. Yoğurma suyunu birden çok koymayın elinizi suya batırarak su alın hamuru öyle yoğurun🗯NOT ( hamur yoğururken avuç içinde sıvanmaya başladığında olmuş demektir )

Üzerini ıslak bezle örterek 15 dkk dinlendirelim hamuru.
Cevizden biraz büyük parçalar alarak avucumuzda yuvarlayıp sonra ortasını açarak iç harcını koyup kapatalım.
Şeklini nasıl isterseniz öyle yapın fark etmiyor zorlanmaya hiç gerek yok.

Bu ölçüden 40 – 50 tane kadar köfte çıkıyor. yapın tepsiye dizin kaldırın kenara.
🗯İç harcı bitti hamurunuz kaldıysa küçük misket köfteler yapın onları da tepsiye alın.
🗯Pişirme çeşitleri
🗯Haşlama usulü

Tuzlu kaynamış suyun içerisine yavaşça bırakalım köftelerimizi yukarı doğru çıkınca pişmiştir delikli süzgece çıkarıp🗯ayrı bir tavada 2 kaşık tereyağ kızdırıp köfteleri tavada sallama usulü tereyağında hafifçe kızartalım. Servise hazırdır.
🗯Kızartma usulü
Derin kızartma tenceremize bol yağ koyarak güzel renk alıncaya kadar kızartıp kağıt havlu üzerine çıkaralım. Servise hazırdır.

Analı kızlı yapacaksanız
1 er kaşık domates ve biber salçası yağda kavurup suyunu ilave edelim 10 dkk salçalı suyu ozlesmesi için kaynatalım sonra az haşladığımız ıçli köfteleri ve küçük misket köfteleri tenceremize bırakıp kivam alana kadar pişirelim. Servise hazırdır.

Çok oldu buzluğa koysak
Buzluğa koymak isterseniz tuzlu kaynamış su içerisine köfteleri atıp bir dkk kadar tutup hemen çıkartalım çok kaynamasın temiz bir bez üzerine çıkartıp suyunun iyice süzülmesini köftelerin kurumasını sağlayın daha sonra poşetleyerek buzluğa kaldırın
🗯Yapacağınız zaman çıkartın buzu çözülünce pişirme yöntemlerinden biriyle pişirin. KOLAY GELSİN AFIYET OLSUN.

Mihrinaz 02 Nisan 2022 17:42

Bu malzemeler baya baya Malatya'ya òzgü içli köfte tarifini ait. Siyah mercimek, yarma, bayat ekmekli farklı bir tarif.

Güncel pratik tarif vereyim.

Bol soğan, kiymayi kavurun cevize de gerek yok.
2 şu bardağı bulguru, 1 bardak irmik un salca biraz su ve baharatlariyla bir güzel yoğurun. Elinizi hafif ıslatarak dengeli şekil verin. İster kızartın ister haşlayın.

Tencerede bol salca baharat sarımsaklı domatesli kıvamlı bir sos yapıp haşladığıniz içli köfteleri içine koyun. Sosu her yerine alıyor. Çok lezzetli oluyor. İçli köfte analı kızlıya kayıyor galiba. İyisi ikisini yapmak.

Malatya'ya Antep'e gidip yiyene kadar en iyisi bu diyerek servis ediyoruz gülümseyen000


SAAT: 17:50

vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.

User Alert System provided by Advanced User Tagging v3.2.6 (Lite) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2024 DragonByte Technologies Ltd.


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 253 254 255 256 257 258 259 260 261 262 263 264 265 266 267 268 269 270 271 272 273 274 275 276 277 278 279 280 281 282 283 284 285 286 287 288 289 290 291 292 293 294 295 296 297 298 299 300 301 302 303 304 305 306