Medineweb Forum/Huzur Adresi

Medineweb Forum/Huzur Adresi (https://www.forum.medineweb.net/)
-   Köfteler (https://www.forum.medineweb.net/782-kofteler)
-   -   Komagene'ye Meydan Okuyoruz Robotta Çiğ Köfte (https://www.forum.medineweb.net/kofteler/37426-komageneye-meydan-okuyoruz-robotta-cig-kofte.html)

Mihrinaz 21 Ekim 2021 15:14

Komagene'ye Meydan Okuyoruz Robotta Çiğ Köfte
 
Bu kadar iddialı girdim tarife. Evet komagene'ye ve hepsine meydan okuyoruz. İçinde çin tuzu, bulyon içeriğini bilmediğimiz ürünler yok....Ellerin derisi soyuluncaya kadar yoğurma yok[emoji28] Yemeye dermani kalmıyor insanın.

7den 70 e herkesin severek tükettiği bu lezzetten kimse mahrum kalmamalı. 10 dk da hazırlanıp hafta sonlarınızı aile sohbet ve sofralarını şenlendirecek çok pratik ama lezzeti aliyyul ala bi tarif veriyorum size.

En iyi sonuca ulaşıncaya kadar bir sürü tarif denedim. Tüm detaylarıyla veriyorum. Birebir uygulayın. Sonucu gelin anlatın.[emoji6]

En önemli malzemesi, blender yada yıllardır kenarda duran mutfak robotu... Bu iş için bekliyormuş adeta diyeceksiniz[emoji28]


[Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Malzeme listesini veriyorum.

2 bardak çiğ köftelik esmer bulgur
1,5 bardak sıcak su (bulguru şisirmek için)
1 büyük soğan, 1 diş sarımsak
2 yemek kaşığı biber Salçalı
1 yemek kaşığı domates salcası
2 yemek kaşığı isot
2 yemek kaşığı kırmızı pul biber
1 yemek kaşığı toz sumak
1 tatlı kaşığı kimyon, karabiber
2 yemek kaşığı nar ekşisi( fazlası göz çıkarmıyor ama dengesi bu. Yerken ilave ekşi kullanabilirsiniz.)
1 limon suyu
1 çay bardağı sıvıyağ

Arzuya göre bir demet taze yeşil soğan ve maydanoz...

Acı ve ekşi sos için;

2 yemek kaşığı sıvıyağ
2 kaşık nar ekşisi (fazlada olur)
1 kaşık isot-pulbiber
1 limon suyu


Yapılışı:

1. Bulguru verilen bardak ölçüsüyle islatiyor ve ağzını kapatiyoruz.
[emoji419][emoji419]Çok sıcak su veya fazla suyla islatirsaniz çiğ köftenizin kıvamı cıvık olur. Hafif diri olmasından korkmayın. Hatta daha güzel böylesi.

2. Soğanı ve sarımsağı rendeliyoruz suyunu mutlaka sıkıyoruz. Yoksa bulguru sukandiracak ve acısını verecek. Bize lezzeti ve aroması lazım [emoji4]

3. Suyunu sıktığımız soğan, sarımsak, salça, bütün baharatlar, nar ekşisi, limon ve sıvıyağ hepsini ayrı bir kapta karıştırıp homojen hale getirin. Muhteşem bir koku yayılıyor. Ekmeğe sür ye yani[emoji28]

4. Bu karışımı bulgurla buluşturun. Şöyle gelişigüzel elinizle yedirin. Maksat malzeme eşit yayılsın...

5. Sonra robotumuzu aparatlarini yerleştirip, içine az miktarda robotu bogmayacak bıçağı rahatça döndurecek kadar içine bir miktar bulgurumuzdan koyuyoruz. 2 dakika son kademede karıştırıyoruz.

[emoji419][emoji419]Malzemenin hepsini bir kere veya 2 kere de koymayın. İyice ezsin.

6. Arada durdurup spatula ile malzemeyi ters yüz edin. Tekrar çalıştırın ve malzeme birbiriyle özdeşleşene kadar karıştırın. Merak etmeyin hemen anlayacaksınız zaten.

7. Karışan malzemenizi bir tepsi yada geniş bir kaba alın. Bulgurlu karışımı tekrar aynı şekilde az az robotunuza koyun ve 2 dakika daha çırpın.

[emoji419][emoji419] Bunu blendrla yapmanız da mümkün. Yalnız motoru güçlüyse blendrdan geçirin. Isindıkça durdurun dinlendirip tekrar devam edin. Yoksa alet elinizde kalir. Dinlendirerek 5 dak blendrla ezmeniz yeterli gelir.


8. Tepsiye aldığınız robottan çıkan çiğ köftenizi elinizle şöyle bir yogurup bir araya toplayın ve biraz dinlendirin. Baharatlar içine işlesin.

9. Rengiyle kokusuyla komageneyi tek geçen çiğ köfteniz hazır [emoji108]

10. İsteğe bağlı ince ince kıydığıniz yeşil soğan ve maydanozu ekleyebilir, yoğurabilirsiniz. Veya yeşillikleri sofraya koyup arzuya göre servis edebilirsiniz.

11. Elinizle sıkarak şekil verdiğiniz tertemiz, helal, mis gibi çiğ köfteniz hazır.

Servis Önerisi

Yanında ayran, şalgam, lavaş, domates, istediginiz turşularla servis edebiliriniz.

Sosun hepsini karıştırarak üzerine dökmek isteyeceğiniz acılı sos elde edin. Sosun malzemesini artırmak elinizde.

[emoji419][emoji419]Yapması anlatmasindan kat kat kolay ve pratik. En fazla 15 dakika.

[emoji419][emoji419]Bulguru artırdığınız oranda salça ve baharat oranlarını da artırın. Mesela ben 4 bardak bulgur kullandım. Ona göre 2 soğan 2 sarımsak 4 kaşık salça gibi. Sonuç fevkalade.

[emoji419][emoji419] Acısı, salçası, ekşisi çok değil mi diyorsanız siz iyi bir çiğ köfte sever değilsiniz demektir[emoji28] Yok efenim verdiğim ölçü tam dengedir. Çocuklarınız dahi severek yer. Siz daha fazla acı isterseniz sosla takviye edersiniz. Daha azı elimizde yok[emoji1][emoji28]

[emoji419][emoji419]Renk koyuluğunu isota ve isotlu biber salçasına borçluyum [emoji4]

Afiyetle ve şifa ile efenim....



[Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Kara Kartal 21 Ekim 2021 18:18

Abla komagene neyse ama Kürtler robotta çiğ köfte tarifi duyarsa fena döverler karışmam m20

Mihrinaz 21 Ekim 2021 21:01

Ortalığı karıştırma genç editör [emoji23] Komageneye meydan okuduk ustalara değil, haddimizi biliyoruz yani[emoji23] Ustalara saygı[emoji16][emoji1]

Bize bu ve diğer lezzetleri sunan kürt mutfağına müteşekkiriz. Takipteyiz.[emoji108]

Robotta yada blendrda acaip pratik ve güzel oluyor. Yalnız lavaşları komageneden aldım[emoji38]

Kara Kartal 21 Ekim 2021 23:06

m20
Oldumu şimdi. Robot lavaş yapamıyor mum20
gecesi gündüzü saati yok bizde bayılıyoruz. Bağımlılık yapıyor bu lezzet adama.
Sende kolayı bulmuşsun abla hyyyyy haftada bir isterizhyyyyy


SAAT: 10:54

vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.

User Alert System provided by Advanced User Tagging v3.2.6 (Lite) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2024 DragonByte Technologies Ltd.


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 253 254 255 256 257 258 259 260 261 262 263 264 265 266 267 268 269 270 271 272 273 274 275 276 277 278 279 280 281 282 283 284 285 286 287 288 289 290 291 292 293 294 295 296 297 298 299 300 301 302 303 304 305 306