![]() |
Alıntı:
15 dakika önce girme şartını hatırlattığın için teşekkür ederim cicekver |
Sınav saatine 15 dakika kaldığı halde okullara alinmadı ogrenciler.46 geçe alinmiyor malesef.Hic müsamaha da gösterilmedi.O yüzden tedbirli olup erken gitmekte fayda var sınav merkezine. Sen de basvurunu yaptırınca paylas bizimle Göknurcicek |
Alıntı:
kpss'de de geçerli olduğunu senden öğrenmiş olduk tamam inşallah:klp: |
arkadaşlar konu bakmak konuları you tube da videolarda bakmak da önemli akıla daha fazla yer etmesi açısından ama bir ders için 3 soru bankası alınsa aynı üniteyi 3 kaynakdan da çözülse konular daha iyi kavranıyor çözümlü soru bankasında cevapları okuyunca da faydası çok oluyor bunları yapınca tamam ilerliyorsun konuları kavrıyorsun 2-3 yanlış bile çıkmadan testleri çözüyorsun ama bazı konular çok iyi kavranılmıyor kpss de kavramadığımız yerden çıkarsa zaten net sayısı düşük olur allah kolaylık versin hepimize |
Toplam 1 Eklenti bulunuyor. Kpss ye az bir zaman kaldı..Mehmet akif senin özetlerle notlarla ve kodlamalarla giricem sinavaewet000 Fazlasıyla yetecek ve artacak bile :):) [Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...] ewet000ewet000 |
Sona yaklastık..Ne durumdasiniz kpsszâdeler/cic/ek/ Benim yapacak ne bir yorumum diyecek ne bir sozüm.var.so/ru/x Ama hepinize başarılar dileyebilirim/cic/ek/ Rabbim gönlünuzden geçenleri hayr eylesin... |
Alıntı:
ben konu anlatım kitaplarına baktım internetten kpss bilgilerine baktım ders videolarına baktım takıldığım yerlere yine netten baktım kitaptan baktım eğitim bilimlerinden bazı dersleri hem kitaptan hem videodan baktım bazılarını sadece videodan baktım videoda karışık gelene yine netten baktım eylülden sonra azar azar türkçe sözel mantık başladım sonra videolar kitaplar daha baktım ama mutfakda iş yaparken veya çocukların gürültüsü arasında ne kadar yeterli oldu bilemiyorum önceki çalıştığım bilgilerin bazıları tazeliğini yitirmiştir yeni çalıştığım eski çalıştığımdan da aklıma tam yerleşmemiş bilgiler olabilir denemeler ve soru bankasında durumum çok da parlak değil bazen tarihten çok doğru bazen coğrafyadan çok doğru çıkıyor bazı zor soruları bile yapabiliyorum ama sonuç nedense çok da parlak değil ev ortamı gürültü ses konsantrasyonumu etkiliyordur mesela geçen gün çözdüğüm türkçe denemesinde 2 yanlışım 1 boşum oldu ama dün akşam uyku hali yorgunluk çok çok fazla yanlışım çıktı güncel bilgilerde ne yazık ki iyi değilim eğitim bilimleri denemelerde de fena değilim yani geçen seneye göre birçok kavramı daha iyi öğrendim sonuç onda da çok yüksek değil geçen seneye göre daha çok çalıştım tek işim kpss oldu ama ne olacak bilemiyorum denemelerde soru bankalarında yayın evleri çok zorluyor ne kadar zor o kadar kaliteli soru demek diye düşünüyorlar kpss biraz daha anlaşılır sorular soruyor |
senin anlattığın şu çalışmalardan sonra, ben de şurdaki bir kaç tane 2. mahmut, sultan abdulhamit han, şakrkıları dinleyip sınava giricem dersem çok ayıp ve komik olacak... Ama bendeki yansımas, ifadesiı bu kpss nin... Çok gayret ettin, çalıştın..Takdir Allah'tan Göknur editörüm.Rabbim muradını versin inşallah... |
Alıntı:
|
Kpss İstişare Bölümü Yarın gerçekleşecek KPSS sınavında başarılar dilerim. Emekleriniz hiçbir zaman zayii olmaz yeter ki, çalışmalarınızı tam anlamıyla yapmış olun Zorluklar başarının değerini arttıran süsleridir. Sınavınızda bu süslerden sadece biridir. Başarılar herkese |
Allah razı olsun Nurşen Herkese başarılar diliyorum Allahım herkes hakkında en hayırlısini nasip eylesin |
Toplam 1 Eklenti bulunuyor. Hepimize gecmiş olsun arkadaslar..Nasil.gecti mubarek kpss sinaviniz... Emegimi emanet edip geldim..Seneye almak üzere:) [Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...] |
Sınavınız nasıl geçti çok merak ediyorum. d/us//un Yorumlarınızı bekliyorum so/ru/x |
Bence kolay bir kpss ydi nursen hocam..Alana yogunlasin..mulakat ayagı en onemlisi der gibiydi.. Tabi bu benim yorumum.. Hiç calismamis biri olarak bunu soyluyorum.Genel yetenek yorumdu..Genel kültur cografya bilgi istiyordu.Ama turkiye cografyasini biraz okuyan mutlaka yapardı..guncel sorular yapilabilecek turdendi..Bence kolaydı... Mehmet akif ne der bilmiyorum. Alana yogunlasılmalı bence..Asıl o zorlayici olacaktir..Hatta belirleyici olacaktir diye düsunüyorum |
Zor değildi. |
Dün ki sınavın özeti: silgi pelikan değildi kalem traş alman malıydı şeker yoktu şeker🍬🍭 kalemlerde✏ gene o saçma yazı dikkatleri üstüne topluyordu📍 ..... geçmişler olsun O kadar uzun paragraf sorularından sonra o meyveli şkeri gòzüm.ne kadar aradı bi bilseniz.Ona çok icerledim. Aaa bol bol verdikleri kâğıt mendilleri de soylemezsek ayip olur:) Hem aglarsaniz hem terlerseniz diye bol koymuşlar..Ama şeker yoktu şekrgülümseyen000 Terletecek ve aglatacak bir sınav değildi.Sonuclar da istediğiniz gibi olur inşallah |
bana tarihten birçok soru zor geldi vatandaşlık coğrafya fena değildi ama onlardan da yanlışım var türkçeden sözel mantık 4/4 olmuş sanırım bir yerde cevap vermişler oradan baktım burdaki konumda da yayınladım dilbilgisi sorularını da yaptım diye düşünüyorum eğitim bilimleri fena değildi ölçme ve değerlendirme konusuna çalışmamıştım rehberlik ve özel eğitim soruları bana çok zor geldi ama bir şeyler yaptım durumum çok parlak değil gibi ama sonucu alan sınavı belirleyecek allahım herkes hakkında en hayırlısını nasip etsin inşallah |
kalemde bu yazı benim de dikkatimi çekti geçen sene var mıydı hatırlayamadım ama çok güzel söz |
önlisans kpssde şeker veriyorlardı oğlum şekerler benim dedi sınava girmeden önce oğlum geçen sene de vermediler dedim neden bize şeker vermiyorlar ki:) bizim yaş daha ileri demek ki olmuyor bize Ağzı-Açık000 |
arkadaşlar 1 hafta dinlenme arası ile ben alan sınavı hazırlığa başlıyacağım inşallah 2 tanesi kalın 2 tanesi biraz daha ince soru bankası kitaplarım var birini ablam aldı sağ olsun diğerlerini biz azar azar aldık 2 tane deneme aldım mı tamam inşallah aynı konuyu 4 soru bankasından gidip pekiştirmeyi düşünüyorum çözümlü olduğu için konuya gerek kalmaz geçen sene konuya baktım ama islam mezhepleri tarihi hadis tefsir gibi konuları çok unutmuşum konu anlatım kitaplarından veya netten bakarım 2 ince olan soru bankamın biri özel alan sorularını almamış biri 2 tane test almış allahım kpss gy gk ve eğitim bilimlerinden hayırlı puanlar almayı nasip etsin alan sınavı çalışması ramazana denk geliyor bayram haftasını da sayarsak bayram haftası ile 3 hafta sonra sınava giriyoruz allahım işlerimiz kolaylaştırsın çok ve verimli ders çalışmayı nasip eylesin hakkımızda en hayırlısını bize versin sonuç ne olursa olsun bize güç kuvvet versin inşallah dikab paylaşımları da çok yapacağım elimden geldiğince ve zamanım yettikçe |
arkadaşlar ben yediiklim 2016 soru bankası aldım isem yayıncılık muallim soru bankası aldım pegem ve filozof yayınların soru bankasını aldım deneme için beyaz kalem düşünüyorum farklı yayın evlerinden çözmek daha iyi demşti ablam ablam kitapçıda çalıştığı için bilgi sahibi |
Kpss netleriniz nasıl.Ben de girdim bu sene .Ama çalışmadan kaç alabiliyorum onu denemek için |
Alıntı:
|
Alıntı:
genel yetenek genel kültür ve eğitim bilimlerinden bir şeyler yapmak lazım ki alan sınavında da netin iyi olursa güzel bir puanımız olur bu sene elimden geldiğince o kadar işin çocukların ve yaşlımın bir şeylerini eksik etmeden gy gk eğitim bilimlerine çalıştım çalışamadığım konular da oldu çalışıp da tam kavrayamadığım sorular da oldu sınav soruları bana zor ve karışık geldi ama vasat bir puan gelecek sanırım bu sitede küsürat bile doğru çıkıyor [Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...] şimdi alan sınavına çalışıyorum arkadaşım diğer kpss sınavı için 2-3 kaynaktan aynı üniteden soru çözmeyi tavsiye etmişti alan sınavında da öyle yapıyorum geçen sene biraz bakmıştım alan sınavına biraz okuldan kalan bilgiler de var ama her konu büyük bir itinayla çalışmak istiyor çalıştığım yerlerde de hala karıştırdığım konular da oluyor allahım zamanımızı bereketlendirsin lütfu ve keremi ile sevindirsin inşallah senin de son senen değil mi uranyum senin durumun nasıl kpss sonucu için |
Toplam 1 Eklenti bulunuyor. snnclk34 hocamın sorusunu istişare bölümünde cevaplandıracağım inşallah |
evet öyle hocam 2 defa atama olacak eğitim bilimleri bazı konular mantıken yapılabilecek sorular ama konu bakmadan olmaz you tube'da eğitim bilimleri videolarına baktım ben soru bankası ve konu anlatım kitaplarım vardı ama videonun faydası daha çok gibi videoda bazı konular bana karışık gelince netten araştırdım okudum bilgileri ezber değil de konu çalışıp çok soru ile pekişecek konular bazı yöntemler var konuşma halkası çember akvaryum görüş geliştirme bunlar birbirine benzer ama ufacık değişiklikleri var bunları kavrama açısından çok uğraşabilirsin eğitim bilimleri dersleri öğrenme psikolojisi gelişim psikolojisi öğretim yöntem ve teknikleri materyal tasarım ölçme ve değerlendirme sınıf yönetimi rehberlik ve özel eğitim program geliştirme sanırım bu kadardı pegem eğitim bilimlerinde çok iyi sorular kaliteli oluyor konu anlatım kitapları değil de you tube videoları bakarak konu öğrenip soru ile pekiştir hocam yargı da iyi ama pegem bence en iyisi soru bankası ve deneme alırken farklı yayın evleri al ki konunun değişik ele alınış şekli ile soruları gör benim hocam yayınları denemesini çok övdüler ben de aldım ama normali benim hocam altın 6 denemesi de vardı onu almadım gy gk'de de var hocam gy gk de pegem yargı çok iyi ben denemede data yayınları ve beyaz kalem yayınları almıştım tarih coğrafya vatandaşlıktan benim hocam yayınları soru bankalarını temin etsen daha iyi olur hocam senin öabt'ye girmeden kazanabilir miyiz soruna da cevap vereyim hocam öğretmen olabilmen için lisans mezunu olacaksın yani tercih olana kadar mezun olmuş olacaksın formasyon belgen olacak imam hatip lisesi öğretmenliği yani İHL öğretmenleri p10 puanı ile öğretmenlik mülakata başvuruyorlar hocam p3 puanı ayrı hesaplanıyor ama senin tek puanın oluyor p10 puanın dikkate alınıyor din kültürü öğretmenliği yani dikab öğretmenliği için kpss gy gk eğitim bilimleri ve öabt sınavlarına girmen gerekiyor yani İHL öğretmenliği için ÖABT puanı baz alınmıyor hocam %15 gy %15 gk %20 eğitim bilimleri puanı alınıp P10 puanı oluyor p124 için de ÖABT puanının %50'si alınıyor daha önceki p10 puanınla birlikte hesaplanıp sana sonuç geliyor |
öabt için en çok satan kitaplar arasında da olan soru bankaları aldık arkadaşlarımla isem muallim soru bankası kitap çok kalın bazı sorular ayrıntı yediiklim soru bankası kitap çok kalın bazı sorular ayrıntı pegem soru bankası pegem biraz kısa almış yargının soruları çok basit kalıyor ben bir de çok satanlar arasında olan filozof yayıncılık ikra soru bankası aldım aynı konuları 3-4 kaynaktan çözersen konu daha iyi pekişir beyaz kalem dikab denemesini çok övüyorlardı geçen sene bu sene onu aldım bir de uzman kariyer yayınları 7'li denemesini netten getirtdik hocam konu anlatım için isem yayıncılık you tube'da dikab videoları var onlara bakıyorum konu anlatım kitaplarından pegem ve aby yayınları güzel kısaca konu anlatım olsun dersen yediiklim konu anlatım var çok takıldığın hatırlamadığın yerlere netten de bakabilirsin ben burda da birçok önemli bilgi paylaşıyorum konu hep çalışayım bitsin sonra soru çözeyim dersen çalışmayı yetiştiremezsin kısaca konuya bakıp soru bankalarından çok soru çözerek pekiştirebilirsin baktık yine pekişmeyen konu var elindeki kitaplardan veya netten bakarsın hocam çalıştığın ile sorular farklı oluyor bazen soruda ne soruluyor anlamıyorsun bazı sorular çok kolay oluyor böyle kolay olur mu diye sakın düşünüp çelişkiye düşme allahım tüm girenlere yardım eylesin zaman içinden zaman açsın ki çok ders çalışabilelim inşallah |
Hocam öncelikle bu kadar kitap ve video destekli bir çalışmayla bu sene kazanamama durumunuzu düşünmüyorum bile =) Allah azze ve celle hayırlı kapılar açsın :-) Müsaadenizle diğer sorularım: 1-) ÖABT'ye girmeden liselerde öğretmenlik yapmak nasıldır? Yani boş yere ÖABT zahmetine niye giriliyor gibi bi sual geliyor aklıma..? Acaba alım sayısı onda çok diye mi? (İnanın tam vâkıf değilim bu konulara, absürd sorular gelebilir şimdiden affola..)) 2-) Bu süreçte dershaneye gitmeyi elzem duyar mısınız? Sizce ne denli faydalı olur? 3-) Formasyon için alttan ders olsa gene de son sınıfta alabilir miyiz? Ayrıca alabilmek için para dışında belli bir ortalama isteniyor mu? 4-) Formasyon gerçekten zor mudur? Uzama gibi bir şeyi var mıdır? |
1-) ÖABT'ye girmeden liselerde öğretmenlik yapmak nasıldır? Yani boş yere ÖABT zahmetine niye giriliyor gibi bi sual geliyor aklıma..? Acaba alım sayısı onda çok diye mi? (İnanın tam vâkıf değilim bu konulara, absürd sorular gelebilir şimdiden affola..)) hocam ÖABT olmadan ihl öğretmeni olursun imam hatip ortaokul ve imam hatip lisesinde çalışabilirsin ihl öğretmeni çok alınmıyor bir de ihl öğretmeni isen meslek derslerine gireceğin için senden beklenilen daha fazla olur yani tercih meselesi ama az alınmasını da göz önünde bulundurmak lazım ama p10 puanın yüksek ise ihl öğretmenliği istiyorsan neden olmasın hocam ÖABT çok zahmet değil gy gk ve eğitim bilimleri çalışması yanında okul hayatı boyunca ÖABT konularını zaten görüyoruz ama tekrar ederek çok soru çözerek sınava hazırlanıyoruz |
2-) Bu süreçte dershaneye gitmeyi elzem duyar mısınız? Sizce ne denli faydalı olur? hocam dershanenin etkisi tabii olabilir ama you tube zaten dershaneyi ayağına getiriyor anlamadığın yeri tekrar başa alıyorsun yok bir daha videoya bakayım pekişsin diyorsun dershaneler çok para alıyorlar sen bir de ekstra internetten kitap alayım desen boşa külfet olur gibime geldi ben bu yorumu genel kültür dersleri videosuna bakarken yorumlarda birinin dershaneye yazılma pişmanlığını dikkate alarak da söylüyorum hocam elinde konu anlatım kitap olduktan sonra bir de 2-3 veya 4 soru bankası sen dershaneye gidip eve gelene kadar evde dünyanın sorusunu çözersin:) hocam benim açımdan soruyorsan zaten dershaneye gitme iznim de yok öyle bir lüksüm de yok çoluk çocuk arasında kitapdan çalışırsın anlamadığını netten bilgiye bakarsın çözümlü sorunun çözümünü okursun okul bilgilerine bakarsın yeterki sen ders çalışmak iste ve zamanın olsun c* |
3-) Formasyon için alttan ders olsa gene de son sınıfta alabilir miyiz? Ayrıca alabilmek için para dışında belli bir ortalama isteniyor mu? evet tabii ki de ama ben erciyesden aldım alttan dersim var diye formasyon sertifikamı diplomamı götürene kadar vermediler son sınıfda alınca evet zorlanırsın biraz uykusuz kalırsın ama aradan çıkarırsın sonra şartlar değişiyor başka engeller çıkıyor hocam evet belli ortalama olması lazım ama benim arkadaşlarım sivasda okuyorduk ya sivasdan formasyon aldılar oranın öğrencisi oldukları için çok çok düşük 1. ve 2. dönem gno'su ile formasyon aldılar kontenjanı da fazlalaştırdılar artık 3. sınıfın gno'su 2 buçuk ve üstü olsa rahat alırsın formasyon bir de iki taksitde ödemek şartı ile bin yetmiş liracık oldu mu tamam :) okulun harcı zaten çok fazla formasyon parası eklenince çok zor oluyor ama bir anda formasyona aradan çıkmış oluyor 4-) Formasyon gerçekten zor mudur? Uzama gibi bir şeyi var mıdır? hocam formasyon zor değil dersi dinledikten sonra elindeki kitaplara biraz bakınca sınavlarını atlatırsın oranın da bütü de var tek dersi de yaz okulu da var ama formasyonda şart devamsızlık yapmamak devamsızlık yapıp kalan olmuş hocalar bazı derslerde ödev veriyorlar bazı derslerde ödev vize veya final yerine geçiyor sınıfta arkadaşlarına okulda çocuklara ders anlatır gibi ders anlatıyorsun materyal kullanarak |
Alıntı:
1-) Peki derslere çalışma sırasında önceliği nasıl oluşturuyorsunuz? Madem ÖABT için kolay diyorsunuz diğerlerine nazaran, o halde ÖABT'yi haziran ve temmuz aylarında mı çalışıyorsunuz? Atıyorum eylül gibi çalışmaya başlanılsa ve eylül ayından kpss ye kadar ki olan süreçte (eylül-mayıs) GY-GK-EB çalışıp kalan süreçte de ÖABT mi olmalıdır? 2-) Dershane olayında aslında haklısınız. Ama ben daha çok GY-GK ağırlıklı demiştim. Çünkü; eğitim bilimleri ve ÖABT sırf sözel olduğu için full kitap + soru bankası şeklinde yapılabilir. Ama GY'de matematikten çıtayı daha da üste taşıyabilmek açısından sormuştum. 2016 KPSS'de P3'ten 83 almıştım. Birkaç matematik daha yapsaydım puan haliyle daha da fırlayacaktı. Bunun gibi pratikleri kazanmak açısından avantajlı olur mu dedim? Yok olmazsa eğer, zamansal açıdan avantajı dezavantaja çevirmeyelim de : ) 3-) Benim şu an ezberleri yapamamaktan ötürü Kur'an dersi alttan kaldı gibi duruyor. O halde bende sertifikayı alabilmem için mezun olmam gerekecek sanırım... /////// Zannedersem dediğiniz üzere bu formasyon denen şey zevkli gibi duruyor :) 4-) Peki illa ortalama gerekir diyorsanız; diyelim ki 2 nin altında ortalaması olan biri mezun olduğunda hiç mi formasyon alamayacak? |
1-) Peki derslere çalışma sırasında önceliği nasıl oluşturuyorsunuz? Madem ÖABT için kolay diyorsunuz diğerlerine nazaran, o halde ÖABT'yi haziran ve temmuz aylarında mı çalışıyorsunuz? Atıyorum eylül gibi çalışmaya başlanılsa ve eylül ayından kpss ye kadar ki olan süreçte (eylül-mayıs) GY-GK-EB çalışıp kalan süreçte de ÖABT mi olmalıdır? hocam keşke o kadar zaman olsa düzgün program yapılsa dikab konularına bakıp daha sonra gy gk eğitim bilimleri çalışsan kpss'den sonra tekrar öabt dikab çalışmak bana imkansız gibi geliyor evet şimdi süre kısa ama gy gk eğitim bilimleri konuları çok fazla bir de you tube'da videolara da bakarsan zaten zaman anca yetiyor hocam hiçbir sınav kolay değil ama gy gk ve eğiitim gibi çok fazla konu çalışmıyorsun demek istedim hocam senin şartların benimkinden biraz daha kolaydır ev sorumluluğu ben de çocuklar bir de yatalak yaşlım var ben bu işlerin içinden çıkıp ders çalışmaya çalıştım veya iş arasında ara verip kafam yorulana kadar ders sonra mutfakta iş yaparken ders videosu dinledim bazı zaman hep ders hep ders ne göz kalıyor ne kafa arada nefes almak için müzik veya filim kaçamağı da yaptım hocam çalışma stili kişiden kişiye değişir senin de kendi kapasitene ve anlayacağına göre yöntemlerin vardır belki sen gy gk ve eğitim sınavlarından önce öabt'ye de çalışabilirsin bir de senin matematik artın var daha ne olsun |
2-) Dershane olayında aslında haklısınız. Ama ben daha çok GY-GK ağırlıklı demiştim. Çünkü; eğitim bilimleri ve ÖABT sırf sözel olduğu için full kitap + soru bankası şeklinde yapılabilir. Ama GY'de matematikten çıtayı daha da üste taşıyabilmek açısından sormuştum. 2016 KPSS'de P3'ten 83 almıştım. Birkaç matematik daha yapsaydım puan haliyle daha da fırlayacaktı. Bunun gibi pratikleri kazanmak açısından avantajlı olur mu dedim? Yok olmazsa eğer, zamansal açıdan avantajı dezavantaja çevirmeyelim de : ) hocam senin matematik artın var diğerlerine de you tube'da iyi hocalar var ramazan yetgin tarihde esra özkan vatandaşlıkta engin eraydın coğrafyada gazi karabulut öğretim yöntem ve tekniklerinde diğer eğitim bilimlerinden de hangi anlatım sana uygunsa bakarsın benim hocam kanalı var isem yayıncılık kanalı var yargı akademi var ben karışık baktım hocam aldığın puan zaten çok iyi daha ne olsun soru bankalarından aynı üniteleri çözünce inan tekrarlı sorular veya başka yayın evi aynı konunun farklı yönlerini alıyor çok başarı sağlıyabilirsin |
3-) Benim şu an ezberleri yapamamaktan ötürü Kur'an dersi alttan kaldı gibi duruyor. O halde bende sertifikayı alabilmem için mezun olmam gerekecek sanırım... /////// Zannedersem dediğiniz üzere bu formasyon denen şey zevkli gibi duruyor hocam ezberlerini bırakıp boşa okulu uzatma boşa o kadar harc verme hocam yaz dönemine girdiğinizde alttan dersin varsa yaz okulunda açılıyorsa al gelecek senenin ezberleri daha ağır yazın gelecek senenin ezberlerinden 10-12 sayfa ezberlesen okul zamanı derslerin ağırlığı arasında rahat edersin bir de formasyon alırsan zorlanırsın yok her yer aynı değil sivası nevşehiri bitiren arkadaşlarım formasyon sertifikasını aldılar kayseri vermedi hocam zaten tek başına lisans diplomasının tek başına formasyon sertifikasının bir anlamı yok ikisi de lazım öğretmen olmak için formasyon ilitam kadar zor değil ama çok zaman alıyor başka şehirden alıyorsan ikinci dönem staja gidince orda kalıyorsun formasyon da dikkatli çalışmayı istiyor hem okul hem formasyon olunca formasyonun zevkli olduğunu düşünemiyorsun her şey bitse ya da ne işim vardı ilitamla ne işim vardı formasyonla diye hayıflanıyorsun :) 4-) Peki illa ortalama gerekir diyorsanız; diyelim ki 2 nin altında ortalaması olan biri mezun olduğunda hiç mi formasyon alamayacak? hocam dönem ortalaması veya gno'su 2 altı olanları yermiyorum ama sana şunu söylüyeyim hocam ortalama 2 altı olan zaten dersle alakalı değil gibi oluyor benim ilitamda dönem ortalamam 2.54 veya 2.68 olunca bile notlarım cc cb çok az bb oluyor 2 altı olan kişinin birçok dersi zayıf da olabilir sizin ilitamda da vardır aynı aöf gibi şartlı geçme notlu dersin varsa dönem ortalaman 2 altı olunca o dersden bile kalmış oluyorsun hocam kendi üniversitenden alınca 2 altı olan da alabiliyor sen paradan haber verir :) hocam kayseri kontenjanı çoğaltınca ben de iki dönem ortalamama göre başvurmuştum 2.62 ama gelmedi sonra ek kontenjan açtılar ona da başvurdum 5 kişi alacaklardı ben 4. sıradan girdim bendne sonra 2.61 ile girdi tamam o sene seçilen kişiler bitti benim ve eşimin ailesi kayseride olduğu için allahım bana lütf etti ben dersdeyken kızımla ilgilendiler ama bir hafta 2 gün bir hafta 3 gün kayseriye gitmek sadece yol parası olup yeme içme kalma masrafı olmadığı halde bizi madden çok yordu bir de sivasa gidiyordum orda arkadaşımla polis evinde kalıyorduk yemek içme kalma yol parası da ekleniyordu bir de birçok dersi finalde veremiyordum büte de gidiyorduk bu kadar ayrıntıya girmemin sebebi artı ve eksi yönlerini kendimden örnek ile söylemek sana ve başka bu mesajı okuyacak kişilere |
Alıntı:
a-) Hocam zannedersem İstanbul'da yaz okulu diye bir şey bulunmamaktadır. Büt var sadece... Ne yapıp edip Kur'an ezberlerini yapmalıyım. Gelecek yıl dediğiniz gibi ilavelerle birlikte alttan kalkamayıp haliyle senenin uzamasına sebep olmak istemem. (Ezberler için harikulade bir taktiğiniz var mıdır drttt Epey bi ezber birikti de mhc) b-) Dershane için kararım da muhtemelen bu yıl öylesine girdiğim KPSS'ye göre şekillenecek gibi gözüküyor. Çünkü bu yıl ki girdiğim sınava hiç bakmamıştım. Güncel bilgiler, vatandaşlık, tarih vs.. Eğer kötü gelirse belki yabancı olduğum ve ilk kez göreceğim Eğitim Bilimleri için denenebilir gibime geliyor? düssünceli000 c-) Formasyon için maddiyat halledilir bir şekilde hamd olsun lakin işte diğer kıstaslarda takılmayalım da : ) Peki özel üniversitelerden alabilir miyiz? Sistem onlarda da aynı mıdır? Yoksa sıkıntılı tarafları var mıdır? (Bide ben İstanbul dışından başka şehirlere gitmeden alabilmeyi düşünüyorum kısmetse. Bu açıdan ortalama olayını çok düşünüyorum drttt) |
a-) Hocam zannedersem İstanbul'da yaz okulu diye bir şey bulunmamaktadır. Büt var sadece... Ne yapıp edip Kur'an ezberlerini yapmalıyım. Gelecek yıl dediğiniz gibi ilavelerle birlikte alttan kalkamayıp haliyle senenin uzamasına sebep olmak istemem. (Ezberler için harikulade bir taktiğiniz var mıdır Epey bi ezber birikti de ) hocam ben diğer derslerden daha çok kuran ezberlerine ağırlık veriyordum bir de mesela fetihi ezberledim hucurata geçeyim diyorum hucuratdan sonra fetihe geçince o kadar pekiştirmeme rağmen yine takıldığım yerlere takılıyordum yani ezber tazeliğini yitiriyordu diyanetin kuran programı var indiriyorsun istediğin hocadan istediğin sayfa veya süreyi veya ayeti sürekli başa alarak dinleyebiliyorsun bir de her ayetin kaçtı hatırlamıyorum ayeti çok fazla tekrar eden bir hoca var netde onu da dinledim diyanetin kuran programında ishak danış seçtim mesela fetih 1. sayfayı ezberliyorum fetih 1. sayfayı açıyordum gün boyu mutfakta evde iş yaparken dinliyordum sabah kalkınca kahvaltı hazırlarken ilk işim kuran açıp dinlemek oluyordu kendim de çok çalışıyordum kızımı uyuturken bile kuran ezberi yaparak uyutuyordum o kadar dinleme ile sessiz bir ortamda sen ezberimi bi ezberden okuyayım dediğin zaman sen ayeti tekrarlamadan dinlediğin hocanın sesi senin kulağına geliyor hocam kuran için başka alternatif yok yatıp kalkıp sürekli çalışmak lazım bir de 1 senede nerdeyse 1 cüz ezberi yapınca ağırlık çok vermen lazım |
b-) Dershane için kararım da muhtemelen bu yıl öylesine girdiğim KPSS'ye göre şekillenecek gibi gözüküyor. Çünkü bu yıl ki girdiğim sınava hiç bakmamıştım. Güncel bilgiler, vatandaşlık, tarih vs.. Eğer kötü gelirse belki yabancı olduğum ve ilk kez göreceğim Eğitim Bilimleri için denenebilir gibime geliyor? hocam dershaneye ihtiyacın yok senin maşallah hem zekisin hem de matematik artın var senin sen programlı çalışarak 3-4 soru bankasından soru çözersen you tube'dan video bakarsan 90 rahat alırsın daha ne olsun çok çalışarak puanları yükseltme hocam bize de acı :) hocam benim anladığım sen eğitim bilimlerinden de bir şeyler yapmışsın zaten denemek için soruları görebilmek için sınava girdin gelecek seneye sıkı bir şekilde çalışıp girersin inan senin dershaneye ihtiyacın yok |
c-) Formasyon için maddiyat halledilir bir şekilde hamd olsun lakin işte diğer kıstaslarda takılmayalım da : ) Peki özel üniversitelerden alabilir miyiz? Sistem onlarda da aynı mıdır? Yoksa sıkıntılı tarafları var mıdır? (Bide ben İstanbul dışından başka şehirlere gitmeden alabilmeyi düşünüyorum kısmetse. Bu açıdan ortalama olayını çok düşünüyorum ) hocam bir ara arkadaşlarım özel üniversiteden alalım demişti sanırım aynı değeri oluyor kız kardeşim de öyle demişti ama her sene bir şeyler değişiyor sen iyice araştır ona göre hareket et hocam bana sorarsan o kadar para harcama özel üniversiteye ne gerek var hocam zaten ilitam harcı çok normal üniversiteden alınca bile dünyanın parasını veriyorsun ne gerek hocam sen rahat istanbul veya istanbul çevresinden formasyon alabilirsin ortalamanı bana söylesene eminim kuran kaldıysa bile yüksektir |
Göknur editörüm kafalarda soru isareti birakmadan herseyi bütün açıklığı seffaflığıyla anlatmışalkış000 Allah razı olsuncicekver Bende şunu eklemek isterim..Formasyon için uzaktan eğitim programları uygulayanlarda var..Onlarinda ücreti aşagı yukari aynı..Sadece yüzyuzeleri daha az...Özel universitelerde ücret olarak aynı Göknur editörüm çok bir fark yok. Kontenjanlar, nasil olur bilinmez ama Yuksek diploma notutla halledersiniz diye düsunuyorum.Birde formasyon kontenjan muracatlarıni kaćirmamalısiniz.. Snnclk hocam Samsun yaz okulu aciyor Kuran dersi icin kesin açiyor.Sakarya ve İzmir ilitami denk kabul ediyor..İstanbul ilitamda denk kabul ederse yaz okulunu oradan alabilirsiniz... Göknur editörümun soylediklerine katıliyorum.Surekli bir yenilik surekli bir deģisiklik..Kırık Fay hatti gibi olmaya basladı ilitam.programları..Sakin seneye hallederim ikisini diyerek rehavete kapılmadan yaz okulu araştirmasiyla birirmeye gayret edin.. Bende samsunun zaten yaz okulu var dedim.3 donemin ezberlerini biraktim..Yaz okulunda ezber eklediler inanin.Üstesinden gelesiye ne cektigimi biliyorum.inanin,))) Yani hersey çok oynak...Kafalarina göre.Biran evvel mezun olmaya bakin)) Formasyon kontenjanlarıda insallah gecen yilki gibi olur.Baslarda 5 er 10 ar kisilik kontenjan ayıran üniler sonradan en az 2000 kişilik ilitam kontenjanları actilar..Tamamen duygusal))) Yaz okulu ilanlarini takip edin.Okulunuzda insallah denk kabul eder bir ilita mprogramınıda veririrsiniz.Yoksa Kuran ezberlerine daha çok agirlik verin... |
SAAT: 13:48 |
vBulletin® Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
User Alert System provided by
Advanced User Tagging v3.2.6 (Lite) -
vBulletin Mods & Addons Copyright © 2025 DragonByte Technologies Ltd.