www.medineweb.net, ykleniyor... 'den beri Kesintisiz Yaynda....

Medineweb Forum/Huzur Adresi

Go Back   Medineweb Forum/Huzur Adresi > ..::.KUR'N-I KERM.::. > Kurn- Kerm > Kur'n- Kerim Genel

Konu Kimlii: Konu Sahibi enderhafzm,Al Tarihi:  02 Aralk 2013 (10:30), Konuya Son Cevap : 03 Aralk 2013 (13:12). Konuya 4 Mesaj yazld

Yeni Konu a  Cevapla

LinkBack Seenekler Deerlendirme
Alt 02 Aralk 2013, 10:30   Mesaj No:1
Medineweb Emekdar
enderhafzm - ait Kullanc Resmi (Avatar)
Durumu:enderhafzm isimli ye imdilik offline konumundadr
Medine No : 5879
yelik T.: 28 Aralk 2008
Arkadalar:32
Memleket:st
Ya:40
Konular: 1383
Beenildi:177
Beendi:17
Takdirleri:285
Takdir Et:
Konu Bu  yemize Aittir!
evtx Kur'an' anlamayz diyenler, gerizekallar mdr?

Kur'an' anlamayz diyenler, gerizekallar mdr?

[YT]SG4Jg0vDA5w[/YT]

Ne kadar doru bir sz '' Yanl anladk Rabbim... lalar ocuklarn ulaamayaca yere kaldracaktk; Kur'an deil...

Kur'an ne? Neden Hayat Kitab?
Rabbimiz iine ne koymu?
inde nemsiz eyler mi yazyor da, ulaamayacamz yerlerde?
Bakn Rabbimiz ne demi? Nerde mi demi? Kur'an okumadmz iin bu ayet yabanc geliyor deil mi bize?
Yada sadece Arapasndan okuduumuz iin anlayamadk imdiye kadar deil mi?

Dorusu Kur'n, sana ve kavmine bir ereftir. leride ondan hesaba ekileceksiniz! Zuhruf / 44
Neymi, ondan hesaba ekilecekmiiz, ne zaman?
Ceza ve dl gnnn olduu Hesap Gnnde!
Hesap Gnnde! sadece ondan hesaba ekileceiz!

Okumazsak, ya da sadece Arapasndan okursak, anlamadmz bir ey hesaba ekilirken bize yardmc olacak m? Dnya hayatmz dzene sokacak m?

Bu Kur'n, insanlar iin basiret/aydnlk nurlar; kesin olarak inanan bir toplum iin hidayet ve rahmettir. [Csiye, 20]

Allah diyor, bu kitap bizim iin Hidayet Rehberi. Anlarsak, okursak, aklmza kazrsak ve yaarsak bize HDAYET REHBER olur baka ekilde deil!

Bu kitap bizim yol gstericimiz, evimizin ss yada llere okunacak bir kitap deil!
Tekrar ediyorum zellikle LLERE OKUNACAK bir kitap deil'
Bunu ben sylemiyorum, Kur'an sylyor, Rabbimiz sylyor.

Biz, o (peygamber)e iir retmedik. Bu, ona yakmaz da. Ona vahyedilen ancak bir t ve apak bir Kur'an'dr. (Bu Kur'an,) yaayan kimseler uyarlsn ve bylece ilah hkm inkrclar hakknda kesinlesin diye gnderilmitir. Yasin: 69-70

Birde ben Kur'an anlamam, benim eyhim anlar, hocam anlar, cemaat liderim anlar gibi bahanelerle kendimizi kandrmayalm.
nk Kur'an' herkes anlayabilir. Bunu da ben sylemiyorum.
Kur'an sylyor, Rabbimiz sylyor.

Elbet biz gnlden inanacak herkes iin ayetlerimizi ak ve anlalr klmzdr. [Bakara, 118]

te Allah aklnz kullanabilesiniz diye, size mesajlarn byle aklyor. [Bakara, 242]

Size ayetlerimizi akladk; belki akl erdirirsiniz. [l-i mrn, 118]
Bu, Rabbinin doru yoludur. Biz, t alacak bir kavim iin yetleri ayrntl olarak akladk. [Enm, 126]

Biz bu Kur'n'da insanlara, t alsnlar diye her trl rnei verdik. [Zmer, 27]

Kur'n, uydurulabilecek bir sz deildir. Aksine Kur'n, kendinden ncekileri tasdik eden, her eyi aklayan; iman eden toplum iin bir rahmet ve bir rehberdir. [Ysuf, 111]

Daha onlarca ayet yazabilirim, Kur'ann apak ve anlalr bir kitap olduuyla alakal, ama sanrm imdilik yeter.

Sz ''Kur'an' anlamayz diyenler, gerizekallar mdr? '' adl videoyla bitiriyorum.

Glah D.
Alnt ile Cevapla

Konu Sahibi enderhafzm 'in am olduu son Konular Aada Listelenmitir
Konu Forum Son Mesaj Yazan Cevaplar Okunma Son Mesaj Tarihi
En Pratik Salk Bilgileri Pratik / Faydal Bilgiler enderhafzm 0 257 14 Ekim 2023 12:10
Kur'an Gzel Konuun Diyor, Konuuyor... Serbest Krs su damlas 3 2700 24 Kasm 2016 14:16
Geeflow - Dirili (15 Temmuz Darbe Rap arks) lahiler/Ezgiler enderhafzm 0 2218 23 Kasm 2016 12:06
Otuz Ku & Dursun Ali Erzincanl (ehit mer... lahiler/Ezgiler Esma_Nur 1 2943 23 Kasm 2016 11:44
15 Temmuz Demokrasi Mar (ndir) lahiler/Ezgiler enderhafzm 0 2549 23 Kasm 2016 11:10

Alt 02 Aralk 2013, 12:29   Mesaj No:2
Medineweb Ba Editr
Hdimul slam - ait Kullanc Resmi (Avatar)
Durumu: Hdimul slam isimli ye uanda  online konumundadr
Medine No : 14593
yelik T.: 15 Kasm 2011
Arkadalar:15
Ya:45
Konular: 1405
Beenildi:13210
Beendi:9625
Takdirleri:30983
Takdir Et:
Standart Cevap: Kur'an' anlamayz diyenler, gerizekallar mdr?

paylamn iin teekkrler hafz kardeim....kuran anlamayz diyenler tamamda..ya bu zamana kadar anlama abas iine girmeyenlerin durumu ne oluyor acaba
Alnt ile Cevapla
Alt 02 Aralk 2013, 14:32   Mesaj No:3
Medineweb Emekdar
Medineweb - ait Kullanc Resmi (Avatar)
Durumu:Medineweb isimli ye imdilik offline konumundadr
Medine No : 13301
yelik T.: 04 ubat 2011
Arkadalar:5
Ya:38
Konular: 926
Beenildi:344
Beendi:0
Takdirleri:62
Takdir Et:

Kur' an okuyup anlamamz bi ksm merciler istemedi engelledi malesef..kimsenin okuyup renmesini istemediler nk kurnazlklar ortaya kacakt..bir iki ayeti okuyup kendi menfaatleri iin kullananlar oldu para karl cz okumak mezarlklarda yasin okumak para karl vs. vs. eer insanlar Kur' an n ieriini okuyupda renirse bu onlarn ilerine gelmeyecekti ve gzlerini kapatmalarna sebep oldular.ha su sadece onlardam tabiki deil kim ne derse desin bu Kur'an Allah tarafndan indirilmi her mslmann okuyup anlamas gerekir..Allah okuyup anlayanlardan eylesin bizleri
Alnt ile Cevapla
Alt 02 Aralk 2013, 19:01   Mesaj No:4
Medineweb Emekdar
YauHa - ait Kullanc Resmi (Avatar)
Durumu:YauHa isimli ye imdilik offline konumundadr
Medine No : 13867
yelik T.: 24 Mays 2011
Arkadalar:6
Konular: 399
Beenildi:31
Beendi:5
Takdirleri:53
Takdir Et:

Kuran Okurken Onu hayata gecirmek anlamamza en byk yardmcdr.
Baz kendini bilmezler insanlar,Sen anlarsn kuran'dan,sen kimm kuran anlamak kim?
Kuran bir tek Alimler anlar,Kuran kapal bir kutumu behey ahmak,ble diye diye insanlar kurn dan soguttular,
lk kuran grendigim dnemler,kafam ok kartrdlar,kuran anlamazsn,orda namaz yok,bilmem u yok diye diye,az kalsn kuran dan vazgeciodum.Lakin sonra su ayetle karlatm,Rabbim yle buyuruyordu bana,Hayr hayr sakn inanma o zalimlere........
Biz kuran Okuyup anlayasnz diye indirdik....
Yani,kuran okumay ibadet yapan ey,sadece okumak degil,ayn zamanda anlayarak okumaktr,arapca okumak da bir ibadet degildir.badet okuyup anlayp,hayata gecirmektir
Alt 03 Aralk 2013, 13:12   Mesaj No:5
Medineweb Ba Editr
Hdimul slam - ait Kullanc Resmi (Avatar)
Durumu: Hdimul slam isimli ye uanda  online konumundadr
Medine No : 14593
yelik T.: 15 Kasm 2011
Arkadalar:15
Ya:45
Konular: 1405
Beenildi:13210
Beendi:9625
Takdirleri:30983
Takdir Et:

bizde baka bir sknt vard..ne zaman elimde meal yada meraktan elime aldm tefsir grseler,
sen tefsiri brak,arapasn oku..allah korusun kuran ayetlerine yorum yapmaya kalkarsn,kfre dersin dediler.nasl bir kaznmaysa beynime,btn tefsirlerden uzak durmuum.iin ucunda kfre dmek var..kuran bizim evin hep iindeydi nk.tabiki onlarn dedii doruyduuzgn
Alnt ile Cevapla

Konuyu Toplam 1 Kii okuyor. (0 ye ve 1 Misafir)

Seenekler
Konuyu deerlendir
Konuyu deerlendir: