|  | 
| 
 Cevap: Günün Ayet-i Kerimesi / Medineweb Toplam 1 Eklenti bulunuyor. [Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya  Üye Olmak için TIKLAYIN...] "Onun ve kavminin, Allah'ı bırakıp güneşe taptıklarını gördüm. Şeytan, onlara yaptıklarını süslü göstermiş ve böylece onları yoldan çıkarmış. Bu yüzden de onlar doğru yolu bulamıyorlar." Neml Suresi 24. Ayeti | 
| 
 Cevap: Günün Ayet-i Kerimesi / Medineweb Toplam 1 Eklenti bulunuyor. [Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya  Üye Olmak için TIKLAYIN...] Eğer Allah , Kalplerinizde Bir Hayır Olduğunu Bilirse Size ,Sizden alınandan Daha Hayırlısını verir.. Enfal Suresi/70.Ayet | 
| 
 Cevap: Günün Ayet-i Kerimesi / Medineweb Toplam 1 Eklenti bulunuyor. [Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya  Üye Olmak için TIKLAYIN...] | 
| 
 Cevap: Günün Ayet-i Kerimesi / Medineweb  “Biz insana, anne ve babasına güzel muamele etmesini emrettik. Zira annesi onu nice zahmetlerle karnında taşımış ve nice güçlüklerle doğurmuştur. Çocuğun anne karnında taşınması ve sütten kesilmesi otuz ay sürer. Nihayet insan, gücünü kuvvetini bulup daha sonra kırk yaşına girince "Ya Rabbî!" der, "Gerek bana, gerek anneme babama lütfettiğin nimetlerine şükür yoluna beni sevket. Senin razı olacağın makbul ve güzel iş yapmaya beni yönelt ve bana salih, dine bağlı, makbul nesil nasib eyle! Rabbim! Senin kapına döndüm, ben sana teslim olanlardanım." (Ahkaf, 46/15) | 
| 
 Cevap: Günün Ayet-i Kerimesi / Medineweb "]وَمَا اَدْرٰیكَ مَا يَوْمُ الدّٖينِ ثُمَّ مَا اَدْرٰیكَ مَا يَوْمُ الدّٖينِ يَوْمَ لَا تَمْلِكُ نَفْسٌ لِنَفْسٍ شَيْپًا وَالْاَمْرُ يَوْمَئِذٍ لِلّٰهِ Hesap Günü nedir bilir misin? Ve bir kez daha: Hesap Günü nedir bilir misin? Hiçbir insanın başka birine zerre fayda sağlayamayacağı bir gündür o çünkü o Gün hakimiyet yalnız Allah'a aittir. İnfitar sûresi 82/17-19 [Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...] | 
| 
 Cevap: Günün Ayet-i Kerimesi / Medineweb Toplam 1 Eklenti bulunuyor. [Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya  Üye Olmak için TIKLAYIN...] De ki: Bizim başımıza ancak Allah'ın yazdığı şeyler gelir. "O" bizim yardımcımızdır. Öyleyse müminler yalnız Allah'a güvensinler. Tevbe. 51 | 
| 
 Cevap: Günün Ayet-i Kerimesi / Medineweb Toplam 1 Eklenti bulunuyor. [Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya  Üye Olmak için TIKLAYIN...] "Onlar, üstlerinde dizi dizi kanat açıp kapayarak uçan kuşları görmüyorlar mı? Onları Rahman (olan Allah)'tan başkası (boşlukta) tutmuyor. Şüphesiz O, herşeyi hakkıyla görendir." (Mülk Suresi, 19) | 
| 
 Cevap: Günün Ayet-i Kerimesi / Medineweb (Resûlüm!) Kullarım sana beni soracak olurlarsa (bilsinler ki) ben, şüphesiz onlara çok yakınım. (İsterse gönlünden geçirsin.) Bana dua edenin duâsına icâbet eder (kabul eder)im. O halde onlar da benim davetimi kabul ed(ip bana itaat et)sinler ve bana iman(da sebat) etsinler. Tâ ki bu sayede doğru yola (kurtuluşa) ulaşmış olsunlar. Bakara 186 | 
| 
 Cevap: Günün Ayet-i Kerimesi / Medineweb Bismillahirrahmanirrahim.  “Allah Teâlâ buyurdu ki: «Bu, sâdıklara sadâkatlarının faide vereceği bir gündür. Onlar için altlarından ırmaklar akan cennetler vardır ki, onlar bunlarda ebedî olarak kalıcılardır. Allah Teâlâ onlardan razı olmuş, onlar da Allah Teâlâ’dan razı olmuşlardır. İşte bu, en büyük bir kurtuluştur.” Maide Suresi, 119 | 
| 
 Cevap: Günün Ayet-i Kerimesi / Medineweb Allah, adaletle hükmeder. O’ndan başka yalvarıp taptıkları ise, hiçbir şeye hükmedemez. Çünkü Allah, (her şeyi) hakkıyla işitendir, görendir. Mümin 20 | 
| 
 Cevap: Günün Ayet-i Kerimesi / Medineweb Toplam 1 Eklenti bulunuyor. [Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya  Üye Olmak için TIKLAYIN...] Onlar; Kur’an’ın Söyledikleri Üzerinde Düşünmezler mi? Yoksa Kalplerinin Üzerinde Kilitler mi Var? Muhammed Suresi, 24 | 
| 
 Cevap: Günün Ayet-i Kerimesi / Medineweb [Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...] Kehf Sûresi 45. Ayetin Meali | Rahmân ve Rahîm Allah’ın adıyla : "Onlara dünya hayatının misalini şöyle anlat: O (dünya hayatının durumu) tıpkı, semadan indirdiğimiz su ile yeryüzü bitkilerinin birbirine karışması (sulanıp güzelleşmesi) ve sonunda (o bitkilerin kuruyup) rüzgarların savurduğu çöp kırıntısı haline gelivermeleri gibidir. Allah, her şeyin üstünde bir kudret sahibidir." | 
| 
 Cevap: Günün Ayet-i Kerimesi / Medineweb "Sizin hayır bildiklerinizde şer, şer bildiklenizde hayır vardır. Allah bilir, siz bilemezsiniz." Bakara Suresi 216. Ayet | 
| 
 Cevap: Günün Ayet-i Kerimesi / Medineweb “Suçlular Rablerinin huzurunda boyunlarını büküp, "Rabbimiz!  (Gerçeği) gördük ve işittik. Artık şimdi bizi (dünyaya) döndür ki, salih  amel işleyelim. Biz artık kesin olarak inanmaktayız" dedikleri vakit,  (onları) bir görsen!” (Secde suresi, 12) | 
| 
 Cevap: Günün Ayet-i Kerimesi / Medineweb Toplam 1 Eklenti bulunuyor. [Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya  Üye Olmak için TIKLAYIN...] | 
| 
| 
 Cevap: Günün Ayet-i Kerimesi / Medineweb وَأَنَّهُ هُوَ أَضْحَكَ وَأَبْكَى Ve elbette güldüren de O'dur, ağlatan da O… (Necm, 43) | 
| 
 Cevap: Günün Ayet-i Kerimesi / Medineweb Toplam 1 Eklenti bulunuyor. [Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya  Üye Olmak için TIKLAYIN...] Tutunduğun Hiçbir âyet yarı yolda bırakmaz seni, İnsan terketmeyince, Terketmez Rabb'in seni. | 
| 
 Cevap: Günün Ayet-i Kerimesi / Medineweb Onlardan sonra gelenler ise şöyle derler: “Ey Rabbimiz! Bizi ve bizden önce iman etmiş olan kardeşlerimizi bağışla. Kalplerimizde, iman edenlere karşı hiçbir kin tutturma! Ey Rabbimiz! Şüphesiz sen çok esirgeyicisin, çok merhametlisin.”HAŞR Suresi 10. | 
| 
 Cevap: Günün Ayet-i Kerimesi / Medineweb Rahman Sûresi 1-4. Ayetlerin Meali | Rahmân ve Rahîm Allah’ın adıyla: "O çok merhametli (Allah), (Resûlü’ne) Kur’an’ı öğretti. İnsanı yarattı. Ona beyanı öğret(mekle anlama, düşünme ve ifade etme yetisi ver)di. | 
| 
 Cevap: Günün Ayet-i Kerimesi / Medineweb ~ Mü'min (Gâfir) Sûresi 7. Ayetin Meali : Rahmân ve Rahîm Allah’ın adıyla: "Arşı taşıyanlar ve onun etrafındaki (tavaf eden melek)ler, Rablerini hamd ile tesbih ederler. “Sübhânallâhi ve bihamdihî” derler. O’na iman ederler ve mü’minlerin bağışlanmasını da (şöylece) isterler: “Ey Rabbimiz! Senin rahmet ve ilmin her şeyi kaplamıştır. Tevbe edip senin yoluna uyanları bağışla, onları cehennem azabından koru!” | 
| 
 Cevap: Günün Ayet-i Kerimesi / Medineweb وَاَنْ لَيْسَ لِلْاِنْسَانِ اِلَّا مَا سَعٰىۙ (insan için ancak çalıştığı vardır) | 
| 
 Cevap: Günün Ayet-i Kerimesi / Medineweb Alıntı: 
 hangi sureden kaçıncı ayet oldugunu yazarsak daha sağlıklı olur:) | 
| 
 ~ Mü'min (Gâfir) Sûresi 7. Ayetin Meali : Rahmân ve Rahîm Allah’ın adıyla: "Arşı taşıyanlar ve onun etrafındaki (tavaf eden melek)ler, Rablerini hamd ile tesbih ederler. “Sübhânallâhi ve bihamdihî” derler. O’na iman ederler ve mü’minlerin bağışlanmasını da (şöylece) isterler: “Ey Rabbimiz! Senin rahmet ve ilmin her şeyi kaplamıştır. Tevbe edip senin yoluna uyanları bağışla, onları cehennem azabından koru!” | 
| 
 "Biz Kur’an’dan, inananlar için, şifa ve rahmet olacak şeyler indiriyoruz. (Kur'an) zalimlerin de (inkarlarından dolayı) ancak ziyanını arttırır. (17/İsra, 82) | 
| 
 Ne yerde, ne de gökte, zerre ağırlığınca, (hattâ) bu zerreden daha küçük veya daha büyük olsun, hiçbir şey Rabbinden uzak (ve gizli) olmaz..." Yûnus Suresi: 61 | 
| 
 Toplam 1 Eklenti bulunuyor. [Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya  Üye Olmak için TIKLAYIN...] | 
| 
 Toplam 1 Eklenti bulunuyor. [Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya  Üye Olmak için TIKLAYIN...] | 
| 
 De ki: "Ey mülkün sahibi olan Allah'ım! Sen mülkü dilediğine verirsin. Dilediğinden de mülkü çeker alırsın. Dilediğini aziz edersin, dilediğini zelil edersin. Hayır senin elindedir. Şüphesiz sen her şeye hakkıyla gücü yetensin." Âl-i imrân, 3/26 | 
| 
 "Her türlü hamd ve övgü, kuluna Kitab'ı indiren ve onda hiçbir yanlışlığa yer vermeyen Allah'a mahsustur." (Kehf, 18/1) | 
| 
 Bakara Suresinin 220 . Ayetinde Dünya ve ahiret hakkında düşünesiniz diye böyle yapıyor. Bir de sana yetimleri soruyorlar. De ki: "Onların durumlarını düzeltmek hayırlıdır. Eğer onlara karışıp (birlikte yaşar)sanız (sakıncası yok). (Onlar da) sizin kardeşlerinizdir. Allah bozguncuyu yapıcı olandan ayırır. Allah dileseydi sizi zora sokardı. Şüphesiz Allah mutlak güç sahibidir, hüküm ve hikmet sahibidir. | 
| 
 Rabbinin gölgeyi nasıl uzattığını görmez misin? İsteseydi onu sabit kılardı. Sonra biz güneşi gölgeye delil kıldık. Furkân Suresi 45 | 
| 
 "Olur ki, bir şey sizin için hayırlı iken, siz onu hoş görmezsiniz.. Yine olur ki, bir şey sizin için kötü iken, siz onu seversiniz… -Allah bilir, siz bilmezsiniz.." Bakara Sûresi / 216 | 
| 
 Rahman ve Rahim olan Allah'ın adıyla Sabrederek ve namaz kılarak (Allah'tan) yardım dileyin. Şüphesiz namaz, Allah'a derinden saygı duyanlardan başkasına ağır gelir. Bakara Suresi 45. Ayet | 
| 
 Toplam 1 Eklenti bulunuyor. [Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya  Üye Olmak için TIKLAYIN...] 3. Gökleri yedi kat üzerine yaratan O’dur. Rahmân’ın bu yaratmasında bir düzensizlik bulamazsın. Gözünü bir çevir bak, bir çatlak görebilir misin? 4. Bir aksaklık bulmak için gözünü tekrar tekrar çevir bak; ama göz umduğunu bulamayıp bitkin ve yorgun düşer. MÜLK SURESİ | 
| 
 Toplam 1 Eklenti bulunuyor. skrevet000evet000 | 
| 
| 
| 
 Şüphesiz "Rabbimiz Allah'tır" deyip de, sonra dosdoğru olanlar var ya, onların üzerine akın akın melekler iner ve derler ki: "Korkmayın, üzülmeyin, size (dünyada iken) vadedilmekte olan cennetle sevinin!"  Fussilet, 41/30 | 
| 
 Cenâb-ı Hak buyuruyor: “Münafıkların durumu tıpkı şeytanın durumu gibidir. Şeytan insana «İnkâr et» der. İnsan inkâr edince de: «Ben senden uzağım, ben âlemlerin Rabbi olan Allah’tan korkarım» der.” (Haşr, 16) | 
| SAAT: 16:55 | 
	vBulletin® Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.

User Alert System provided by 
		Advanced User Tagging v3.2.6 (Lite) - 
		vBulletin Mods & Addons Copyright © 2025 DragonByte Technologies Ltd.