| | |||||||
| Konu Kimliği: Konu Sahibi Hâdimul İslam,Açılış Tarihi: 30 Ocak 2026 (15:41), Konuya Son Cevap : Dün (15:41). Konuya 4 Mesaj yazıldı |
8Kez Beğenildi ![]() |
| | LinkBack | Seçenekler | Değerlendirme |
| | Mesaj No:1 |
| Medineweb Baş Editörü Durumu: Medine No : 14593 Üyelik T.:
15 Kasım 2011 | Ramazan’da Her Gün 1 Kur’an Cüzü – 20 Soruluk Cüz Soruları Serisi 📌 Seri Hakkında • Ramazan ayı boyunca Medineweb’te, Kur’an-ı Kerim’in her bir cüzüne özel olarak hazırlanmış, orijinal adı “Kur’an Anlaşılsın Diye” olan 20 soruluk cüz soruları yayımlayacağız. • Bu seri; Kur’an okumalarını bilgiyle pekiştirmek, ayetlerin anlamını ve mesajını daha bilinçli şekilde kavramak amacıyla hazırlanmış, her seviyeye uygun bir çalışmadır. Ramazan’da Kur’an’la Her Gün Bir Adım Daha.... • Her gün yayımlanacak sorular, ilgili cüzde yer alan ayetler ve temel kavramlar esas alınarak hazırlanmıştır. • Çalışma, 30 gün – 30 cüz prensibiyle ilerleyecek; Ramazan ayı boyunca Kur’an’la olan bağımızın güçlenmesine vesile olmasını ümit ediyoruz. • Hazırlık yapalım diye Ramazan öncesinde duyurusu yapıyoruz. • Seriyi takip edenler, Ramazan ayı boyunca Kur’an cüz soruları ile kendilerini test etme imkânı bulacaktır. 📚 Çalışmanın Kaynağı _______________________________ Bu seri, Nokta Yayın Grubu tarafından yayımlanan “Kur’an Anlaşılsın Diye” adlı eserin testler bölümünden istifade edilerek hazırlanmıştır. Sorular, ilgili sure ve ayet numaralarıyla birlikte sunulmuştur. Proje: Hüseyin Akkuş Editör: Alpaslan Durmuş Metin: İlyas Aslan Soru Üretimi: Ahmet Kalkan, Alpaslan Durmuş, Ayşe Uçkan, Fatih Bayram, Hatice Işılak, İlyas Aslan, Mücahit Çevik, M. Sıddık Acarlar, Veli Karataş, Zahide Poyraz “Kur’an göğe değil, gönle insin… Toprağa değil, hayatımıza insin.” Bu çalışmanın; Kur’an-ı Kerim’le olan bağımızı güçlendirmeye, okuduklarımızı anlamaya ve hayatımıza taşımaya vesile olmasını niyaz ederiz. Her Cüz Bir Yolculuk, Her Soru Bir Hatırlatma. Gayret bizden, tevfik ve kabul Allah’tandır. 🏷 Etiketler ___________________ Ramazan Kur’an Cüzleri Cüz Soruları Kur’an Testi Günlük Kur’an Ramazan İlim Çalışması
__________________ ![]() İnsanı BEDENEN ameliyat için BAYILTMAK gerekir. RUHEN ameliyat etmek içinse AYILTMAK... |
|
Konu Sahibi Hâdimul İslam 'in açmış olduğu son Konular Aşağıda Listelenmiştir
| |||||
| Konu | Forum | Son Mesaj Yazan | Cevaplar | Okunma | Son Mesaj Tarihi |
| | Makale ve Köşe Yazıları | Hâdimul İslam | 0 | 4 | 23 Şubat 2026 00:15 |
| | Yaşam/Kültür/Sanat | Hâdimul İslam | 0 | 37 | 19 Şubat 2026 10:25 |
| | Oruç-Ramazan | Esadullah | 2 | 73 | 18 Şubat 2026 17:37 |
| | Oruç-Ramazan | Hâdimul İslam | 2 | 64 | 18 Şubat 2026 00:36 |
| | Serbest Kürsü | Hâdimul İslam | 0 | 67 | 15 Şubat 2026 12:57 |
| | Mesaj No:2 |
| Medineweb Baş Editörü Durumu: Medine No : 14593 Üyelik T.:
15 Kasım 2011 |
İlk sorularımız gelsin ![]() 12. Yahudiler, haftanın hangi günü için konulan sınırları ihlal etmelerinden dolayi aşağılık maymunlar olma cezasina çarptırılmışlardır?(2/65) a) Cuma b) Çarsamba c) Pazar d)Cumartesi 13. Hiç kimsenin hiçbir taraftan yardım göremeyecegi mahşer gününde, fayda sağlamayacağı âyette bildirilen şey aşağıdakilerden hangisidir?(2/123) a) İhlas / içtenlik c) Şefaat / aracılık b) ibadet / kulluk d) İman / inanç 14."Yahudi olun." diyen Yahudilere ve "Hristiyan olun ki doğru yolu bulasınız." diyen Hristiyanlara yönelik olarak "O, hakka yonelen ve Allah'a ortak koşmayan biriydi." denilerek onun miletine uyulması emredilen kişi aşağıdakilerden hangisidir?(2/135) a) Hz. lbrâhim c) Hz. Musa b) Hz. Muhammed d) Hz. İsa 15."Onlar ki söz verip bağlandıktan sonra Allah'a verdikleri sözü bozarlar, Allah'ın birleştirilmesini emrettiği şeyleri koparırlar ve yeryüzünde bozgunculuk yaparlar; işte ziyana uğrayanlar onlardır" ayet meâlinde sıralanan özellikler aşağıdaki hangi grubu anlatmaktadır?(2/26-27) a) Münafiklar / lki yüzlüler b) Kâfirler / Inkârcılar c)Fâsıklar / Yoldan çıkmışlar d) Müşrikler / Allah'a ortak koşanlar 16. I. Insanlara üstün kılınmışlardı. II. Firavun'un zulmünden kurtarıldılar. II. Cumartesi yasağını çiğnediler. IV. Buzağıyı tanrı edindiler. V. Ruhbanlığı icat ettiler. Yukaridakilerden hangileri lsrâilogulları'yla ilgili hususlardir?(2/47-66) a)I, Il ve V b) I,Ⅱ,IⅢl ve IV c) Ⅱ,Ⅲ ve V d) Hepsi 17."O hâlde yakıtı ........... olan, inkârcılar için hazırlanmış ateşten sakının." âyet meâlinde bos bırakilan yere aşağıdaki kelimelerden hangisi getirilmelidir?(2/24) a) Denizler ve ormanlar b) İnsanlar ve taşlar c) Putlar ve tağutlar d) Hayvanlar ve bitkiler 18. Allah'ın mescitlerinde onun adının anılmasını yasaklayanlar ve mescitlerin yıkılması için çalışanlar nasıl nitelendirilmektedir?(2/114) a) İnsanların en zalimi b) Nankörlük yapan kâfirler c)Akil erdiremeyen zavallı cahiller d) İnsanlar arasında fitneye sebep olan münafıklar 19."Ey Musa! Biz Allah'ı açıktan açığa görmedikçe sana asla inanmayız." demeleri üzerine İsrâiloğulları'nın çarptrıldıkları ceza aşağıdakilerden hangisidir?(2/55) a) Aşağılık maymunlar hâline getirilmeleri b) Zillet ve meskenete duçar kılınmaları c) Bakıp dururken kendilerini yıldırım çarpması d) Firavun'un zulüm ve baskısının şiddetlenmesi 20. Iman edenler, Yahudiler, Hristiyanlar ve Sabilerden olup da Allah katında ecirleri bulunan, korku ve üzüntü çekmeyecek olanlar kimlerdir?(2/62) a) İçki ve kumardan sakınanlar b) Allah'a ve ahiret gününe inanp salih amel işleyenler c) Boş ve yararsız işlerden yüz çevirenler d) İncil'e ve Tevrat'a inananlar Cevapları gün içerisinde eklicem. İsteyen soruların cevaplarını verebilir ![]() 1. CÜZ CEVAPLAR 1.a 2.b 3.a 4.d 5.a 6.d 7.c 8.d 9.c 10.b 11.d 12.d 13.c 14.a 15.b 16.b 17.b 18.a 19.c 20.b
__________________ ![]() İnsanı BEDENEN ameliyat için BAYILTMAK gerekir. RUHEN ameliyat etmek içinse AYILTMAK... Konu Hâdimul İslam tarafından (19 Şubat 2026 Saat 15:44 ) değiştirilmiştir. |
|
| | Mesaj No:3 |
| Medineweb Baş Editörü Durumu: Medine No : 14593 Üyelik T.:
15 Kasım 2011 |
2. CÜZ [Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...] 2.CÜZ CEVAPLAR 1.c 2.b 3.a 4.c 5.c 6.b 7.c 8.a 9.d 10.b 11.a 12.a 13.d 14.d 15.b 15.a 17.d 18.b 19.d 20.c
__________________ ![]() İnsanı BEDENEN ameliyat için BAYILTMAK gerekir. RUHEN ameliyat etmek içinse AYILTMAK... Konu Hâdimul İslam tarafından (21 Şubat 2026 Saat 12:17 ) değiştirilmiştir. |
|
| | Mesaj No:4 |
| Medineweb Baş Editörü Durumu: Medine No : 14593 Üyelik T.:
15 Kasım 2011 | 10. Kalplerinde eğrilik olanlarin fitne çıkarmak ve hakkında yorum yapmak üzere ardına düştükleri âyetlere ne denir?(3/7) a) Muhkem b) Mütesâbih c) Müfesser d) Mübeyyen 11. İmrân'ın hanımı, Hz. Meryem'i doğurup da Allah'a adayınca mabede yerleştirilen Hz. Meryem'in bakımını kim üstlenmiştir?(3/37) a) Hz. Zekeriyya b) Babasi İmran c) Hz. Yahya d) Şehrin yöneticisi 12. Hz. İsâ'nın doğumunda ki farklılık anlatılırken yaratılış bakımından Hz.İsa'nın durumu aşağıdakilerden hangisine benzetilmektedir?(3/59) a) Hz.Yahyá b) Hz. Zekeriyya c) Hz. Nuh d) Hz. Âdem 13. Allah'ın, meleklerin ve adaleti gözeten ilim sahip- lerinin şahitlik ettiği belirtilen husus aşağıdakilerden hangisidir?(3/18) a) Allah'tan baska ilâh olmayışı b) Peygamberlerin şefaat hakkına sahip olmaları c) İnsanın zayıf yaratılmış olması d) Kainatın ezeli olduğu 14. Aşağıdakilerden hangisi Hz. İsâ'nın mûcizelerinden değildir?(3/46-49) a) Beşikte iken konuşması b)Ölüyü diriltmesi c)Elinin bir ışık kaynağı gibi parlaması d) Körü ve alacaklıyı iyileştirmesi 15. Aşağıdaki peygamberlerden hangisi yaşlılığı zamanında, eşi de kısır olmasına rağmen bir oğulla müjdelenmiş, buna şaşırarak Rabbinden bir alâmet istemiş ve bu isteği üzerine insanlarla üç gün konuşmamıştır?(3/39-41) a) Hz. Yahya b) Hz. Eyyûb c) Hz. Dâvud d) Hz. Zekeriyyá 16. Aşağıdaki peygamberlerden hangisinin Allah'tan bir kelimeyi doğrulayıcı, efendi, nefsine hakim ve salihlerden bir peygamber olacağı babasına melekler tarafından müjdelenmiştir?(3/39) a) Hz. Muhammed b) Hz. Yahya c) Hz. Zekeriyya d) Hz. Dâvûd 17. Hz. İsa, "Allah yolunda yardımcılarım kim?" diye sorduğunda ona "Biziz Allah yolunun yardımcıları," diyenler kimlerdir?(3/52) a) Romalı komutanlar b) Roma halk c) Havâriler d) Hanîfler 18. Allah'ı sevdigini iddia edenlere, Allah'ın da kendi- lerini sevmesi için önerilen yol hangisidir?(3/31) a) Yemin etmeleri b) Ölümü istemeleri c) Lânetleşmeleri d) Peygambere tâbi olmaları 19. Kendisine açık deliller verilen ve Rahulkudüs/ Kutsal Ruh ile desteklenen peygamber aşağıdakilerden hangisidir?(2/253) a) Hz. Muhammed b) Hz. Îsa c) Hz. Mûsa d) Hz. Dâvud 20. Birbirlerine borç verenlerin yapması emredilen davranış aşağıdakilerden hangisidir?(2/282) a) Bunu iki şahidin huzurunda yapmaları b) Birbirlerine güven duymaları c) İki şahit huzurunda yazılı olarak borcu kayda geçirmeleri d) Borç alanın, borcunu sadece kendisinin yazıp kaydetmesi CEVAPLAR 1.d 2.c 3.d 4.a 5.b 6.a 7.a 8.c 9.d 10.b 11.a 12.d 13.a 14.c 15.d 16.b 17.c 18.d 19.b 20.c
__________________ ![]() İnsanı BEDENEN ameliyat için BAYILTMAK gerekir. RUHEN ameliyat etmek içinse AYILTMAK... Konu Hâdimul İslam tarafından (Dün Saat 15:45 ) değiştirilmiştir. |
|
| | Mesaj No:5 |
| Medineweb Baş Editörü Durumu: Medine No : 14593 Üyelik T.:
15 Kasım 2011 | KUR'AN-I KERİM MEAL SORULARI 4. CÜZ 1. Aşağıdakilerden hangisini yapanlar karınlarını ateşle doldurmuş olurlar?(4/10) a) Ganimet mal yiyenler b) Yetim malı yiyenler c) Miras yiyenler d)Borç yiyenler 2. Allah'ın tövbeleri kabul edişi ile ilgili olarak aşağıdaki cümlelerden hangisi dogrudur?(4/17-18) a) Ölüm gelip satınca "İşte ben şimdi tövbe ettim." diyenlerin tövbesi kabul edilir. b) Allah, sadece, küçük hatalardan dolayı yapılan tövbeleri kabul eder. c) Allah, bilmeyerek günah işleyip sonra çok geçme- den tövbe edenlerin tövbesini kabul eder. d) Allah içki içenlerin ve zina edenlerin tövbesini ka- bul etmez. 3. Kur'ân-i Kerim'de, müminlerin bazı özelliklere sa- hip olması durumunda diğer insanların onlara za- rar veremeyeceği ifade edilir. Aşağıdakilerden han- gisi bu özellikleri doğru olarak vermektedir? (3/120) a) Sabırlı olmak ve Allah'a karşı gelmekten sakınmak b) Namaz kılmak ve zekât vermek c) llim tahsil etmek ve infakta bulunmak d) Oruç tutmak ve hacca gitmek 4. Yetimlerin mallarını bir kimsenin, kendi mallarına katarak haksızca yemesi nasıl nitelendirilmektedir? (4/2) a) Peygambere ihanet b)Allah'a savaş açmak c) Büyük bir günah d) Allah'ı inkâr etmek 5."İnkâr edenler, kendilerine vermiş olduğumuz mühletin, sakın kendileri için hayırlı olduğunu san- masın. Biz onlara ancak ............diye mühlet veri- yoruz." Ayet mealinde boş bırakılan yere aşağıdakilerden hangisi gelmelidir?(3/178) a) Mutlu olsunlar b) Yeryüzüne hükümran olsunlar c)Ömürlerini tamamlasınlar d) Günahlari artsın 6. Müminler zayıf ve güçsüzken Allah'ın kendilerine yardım ettiği savaş aşağıdakilerden hangisidir? (3/123) a) Uhud b)Tebük c) Bedir d) Hendek 7. Miras paylaşımında Allah'ın tavsiye ettiği oran ve bölüşümler aşağıdakilerden hangisinden sonra uy- gulamaya konulur?(4/11-12) a) Mirasın yarısı erkek vârisler arasında paylaşıldıktan sonra b) Miras sahibinin ölümünün kırkıncı gününden sonra c) Varislerin rızaları alındıktan sonra d) Miras sahibinin bıraktığı vasiyet veya borçtan sonra 8. "............ iyiliğe asla erişemezsiniz." âyet meâlin- de boş bırakılan yere aşağıdakilerden hangisi geti- rilmelidir?(3/92) a) Allah yolunda cihat edip öldürülmedikçe b) Namazı dosdogru kılmadıkça c) Sevdiğiniz şeylerden Allah yolunda harcamadıkça d) Kâbe'yi haccetmedikçe 9. Kur'ân-I Kerîm, Müslümanların Uhud Savaşı esna- sında düştükleri bazi hatalı durumlara işaret eder. Aşağıdakilerden hangisi işaret edilen bu hatalardan biri degildir?(3/152-154) a) Peygamber'in emrine karşı gelmek b) Düşman ordusuna katılmak c) Canlarının derdine düşmek ve savaş alanından kaçmak d)Cahiliyyedeki gibi, Allah hakkında haksız zanda bulunmak 10. Kur'ân-i Kerim, iman edenlerin, Ehl-i Kitap'tan o- lanlara uymaları konusunda nasıl bir yaklaşım ser- giler?(3/100) a) Ehl-i Kitap'in, kendilerine itaat eden müminleri imanlarından döndürebilecekleri uyarısında bulunur. b) Ehl-i Kitap'ın doğruyu bilip doğruya çağırdığını ifade eder. c) Ehl-i Kitap'a uyup uymama konusunda müminle- ri serbest bırakır. d) Ehl-i Kitap'a uyma ya da uymama konusundan hiç bahsetmez. 11. Evlenilmesi haram olanların anlatıldığı âyetler gözönünde tutulduğunda aşağıdakilerden hangisi yanlış bir hüküm olur?(4/ 22-23) a) Bir kimse babasının eski karısı ile evlenebilir. b) Süt kardeşler birbirleriyle evlenemezler. c) Bir kişi üvey kızıyla evlenemez. d) Bir kimse hâlen evli oldugu karısının kız kardeşi ile (iki kiz kardeşle aynı dönemde) evlenemez. 12."Siz, insanlar için çıkarılmış en hayırlı ümmetsi- niz."ayet mealindeki "en hayırlı ümmet" ifadesi, âyetin devamında hangi özellikle açıklanmaktadır? (3/110) a) Son peygamberin ümmeti olmak b) iyiliği emretmek, kötülükten men etmek, Allah'a inanmak c) Cihada önem veren ve savaşan bir ümmet ol- mak d)Asil bir soya mensup olmak 13. Hatalı davranışları karşısında müminlere, Allah'ın rahmeti sayesinde Hz. Peygamber'in yumuşak davrandığı bildirilmektedir. Eğer Hz. Peygamber kaba ve katı yürekli olsaydı âyete göre bunun so- nucu ne olurdu?(3/159) a) Hz. Peygamber kaybedenlerden olurdu. b) Allah onu cezalandırırdı. c) Etrafındakiler dağılıp giderlerdi. d) Bu tavrı ile etrafındakileri daha fazla etkilerdi. 14."iki topluluğun (ordunun) karşılaştığı günde başınıza gelen musibet Allah'in izniyledir. Bu da ..............ortaya çıkarması ve ...............belli etmesi içindi." âyet meâlinde boş bırakılan yerlere aşağıdakilerden hangisi getirilmelidir?(3/166-167) a) Müminleri-münafıkları b) Cesurları-korkakları c) Salihleri-hainleri d) Mücahitleri-savastan kaçanları .15."Allah'ın kendilerine lütfundan verdigi nimetlerde cimrilik edenler, bunun kendileri için hayırlı olduğunu sanmasınlar. Hayır! O kendileri için bir şerdir." âyet meâlinin devamında cimrilik edenlerle ilgili olarak hangi açıklama yapılmaktadır?( 3/180) a) Cimrilik ettikleri şeyin kat kat fazlası kendilerin- den alnacaktir. b) Cimrilik ettikleri şey kiyamet günü boyunlarına dolanacaktır. c) Cimriliklerinin cezası olarak sonsuza dek cehen- nemde kalacaklardır. d) Cimrilikleri yüzünden sevaplar eksik olacaktır. 16. Bir kadını boşayıp başka bir kadınla evlenmek is- teyen kişinin, önceki hanımına verdiklerinden ne kadarını almasi uygun olur?(4/20) a) Yarısını b) Tamamını c) Ziynet dışında kalanların tamamını d) Hiçbir şeyi 17. Tevrat indirilmeden önce, onun kendi nefsine haram kıldıkları dışında bütün yiyecekler lsrâilogulları için helâldi. Bu şahıs aşağıdakilerden hangisidir?(3/93) a) Hz. Ya'kub c) Hz. Zekeriyya b) Hz. Musa d) Hz. İsa 18. İnsanlar için kurulan ilk mabet aşağıdakilerden hangisidir?(3/96) a) Mescid-i Aksá b) Süleymân Mabedi c) Kâbe d) Mescid-i Nebevi 19."Onların hepsi bir değildir. Onlar içinde gece saatlerinde ayakta duran, secdeye kapanarak Allah'ın âyetlerini okuyan bir topluluk da vardır." ayet meâlinde anlatılanlar kimlerdir?(3/113) a) Müşrikler b) Mecusiler c) Münafıklar d) Ehl-i Kitap 20."Cesaretinizi yitirmeyin, üzülmeyin. Eğer (gerçekten)............... iseniz üstün ola sizlersiniz." âyet mealinde boş bırakılan yere aşağıdakilerden hangisi gelmelidir?(3/139) a) Müttakiler b) Iman etmis kimseler c) Salih kimseler d) Sabırlı kişiler
__________________ ![]() İnsanı BEDENEN ameliyat için BAYILTMAK gerekir. RUHEN ameliyat etmek içinse AYILTMAK... Konu Hâdimul İslam tarafından (Dün Saat 19:33 ) değiştirilmiştir. |
|
![]() |
| Konuyu Toplam 10 Kişi okuyor. (1 Üye ve 9 Misafir) | |
| Hâdimul İslam |
Benzer Konular | ||||
| Konu Başlıkları | Konuyu Başlatan | Medineweb Ana Kategoriler | Cevaplar | Son Mesajlar |
| KUR'AN VE RAMAZAN | Yitiksevda | Oruç-Ramazan | 1 | 08 Nisan 2023 04:34 |
| Ramazan Ayına Özel Kur'an Cevheri serisi | Fatıma-i Zehra | Oruç-Ramazan | 27 | 06 Nisan 2022 04:52 |
| bu ay ramazan ayı | MescidiAksa | Şiirler ve Şairler | 8 | 18Haziran 2015 23:41 |
| BBC Earth Insan Gezegeni Serisi 8 Bölüm TR Dublaj Brrip | enderhafızım | Videolar/Slaytlar | 0 | 12 Mart 2013 12:46 |
| Tek bir soru... tek soruluk anket... | MERVE DEMİR | Serbest Kürsü | 9 | 04 Şubat 2013 19:25 |
| .::.Bir Ayet-Kerime .::. | .::.Bir Hadis-i Şerif .::. | .::.Bir Vecize .::. |
|
|