"Elmalı Güllü Turta" /medineweb mutfağı Toplam 1 Eklenti bulunuyor. [Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...] MALZEMELER 1 su bardağı un Yarım çay bardağı pudra şekeri 60 gram tereyağı 1 adet yumurta 1 çay kaşığı tarçın MUHALLEBİSİ İÇİN: 2 su bardağı süt 2 yemek kaşığı toz şeker 2 yemek kaşığı un 1 adet yumurta ELMALI SÜSLEME İÇİN: 3 adet elma 1,5 su bardağı şeker 2 su bardağı su Turtanın hamuru için oda sıcaklığındaki tereyağı, un, tarçın ve pudra şekeri ile karıştırılır. Üzerine yumurta sarısı eklenip kıvamlı bir hamur elde edene kadar yoğrulur. Buzdolabında 10 dakika bekletilir. Hamur, tereyağı ile yağlanmış turta kalıbına yerleştirilir ve üzerine çatal ile delikler oluşturulur. Hamuru, önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20 dakika pişirilir. Pişen turta hamuru ılımaya bırakılır. Kreması için derin bir tencereye süt, toz şeker, un, 1 adet yumurta sarısı alınarak kaynayana kadar karıştırılarak pişirilir. Ilımaya bırakılır. Elma gülleri hazırlamak için, elmalar ince dilimlenir. Şeker, su ile kaynatılır. İnce dilimlenmiş elmalar, kaynamış şerbete atılır yumuşayıncaya kadar bekletilir. 3 adet elma dilimi üst üste konularak gül şekli verilir. Servis tabağına alınan turtanın üzerine muhallebi dökülür. Güller muhallebinin üzerine dizilir. Elmalı turta soğuk olarak servis edilir. "Alıntı" "Afiyet olsun" |
Cevap: "Elmalı Güllü Turta" Harika görunuyor .hemserim adresini bilsem gelecegim. |
Cevap: "Elmalı Güllü Turta" Alıntı:
|
SAAT: 04:22 |
vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
User Alert System provided by
Advanced User Tagging v3.2.6 (Lite) -
vBulletin Mods & Addons Copyright © 2024 DragonByte Technologies Ltd.