![]() |
Limon sıkacağında Elmalı kurabiye.. Toplam 1 Eklenti bulunuyor. Malzemeler; 125 gram tereyağı 1 çay bardağı ayçicek sıvı yağ 3 yemek kaşığı tepeleme pudra şekeri 1 yumurta 3 yemek kaşığı ılık su 1 yemek kaşığı sirke 3 yemek kaşığı nişasta 1 tatlı kaşığı kabartma tozu 3,5 su bardağı un ( kontrollü ekleyin ) İç malzemeler ; 5-6 tane elma 1 çay bardağı şeker 1 tatlı kaşığı tarçın Yarım su bardağı ceviz İsteğe bağlı kuru üzüm Yapılışı; Bütün malzelemeleri ekleyip güzelce yoğuralım, özlü bir hamur olunca cevizden büyük hamur alıp limon sıkacağına muftin kağıdı koyup, hamur üzerine koyalım,onun üzerinede kare kestiğimiz buzdolabı poşetinden koyup hamuru sıkıştıralım,şekli çıkacak poşet sayesinde yapışmıyacak,muftin kek kalıplarına koyalım.üzerine elmalı harçdan yerleştirelim, Biraz hamur ayırmıştık buzlukta dondurduğumuz hamuruda üzerine rendeleyelim. Şekli güzel olan hamurları 180 derecede alt üst ayarda 45 dakika pişirelim. Çıkınca ılındıkdan sonra pudra şekeri döküp servis edelim.. Ben yaptım çok beğendim, tavsiye ederim bir kaç gün bayatlamıyor.. Afiyetle efenim.. |
| SAAT: 12:04 |
vBulletin® Copyright ©2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
User Alert System provided by
Advanced User Tagging v3.2.6 (Lite) -
vBulletin Mods & Addons Copyright © 2026 DragonByte Technologies Ltd.